ramazan
ramazan

آش گندم بدون گوشت و خواص آن

مجموعه : آشپزی
آش گندم بدون گوشت و خواص آن

خواص آش گندم بدون گوشت با آموزش پخت

گندم یکی از مهم ترین غلات سبد و صنایع غذایی است. گندم علاوه بر اینکه نقش مهم در تولید نان را دارد کاربردهای زیاد دیگری نیز دارد. خواص بی نظیر گندم باعث می شود عرضه و تقاضای آن نامحدود باشد.

 

خاصیت گندم

 

آش گندم بدون گوشت و خواص آن

 

کربوهیدرات ها جزء اصلی رژیم غذایی گندم سیاه هستند. پروتئین، فیبر و مواد معدنی مختلف و آنتی اکسیدان ها نیز وجود دارد. ارزش غذایی گندم سیاه به میزان قابل توجهی بیش از سایر غلات است. ارزش غذایی 3.5 اونس معادل 100 گرم گندم خام است.

  1. جلوگیری از ریزش مو
  2. طراوت بخشیدن به پوست
  3. از بین بردن بی اشتهایی
  4. رشد بهتر ناخن و مو
  5. منگنز: منگنز به مقدار زیاد در غلات کامل یافت می شود که برای متابولیسم سالم، رشد، توسعه و دفاع آنتی اکسیدانی بدن گزینه ضروری محسوب می شود.
  6. مس. مس که غالبا در رژیم غذایی غربی وجود ندارد عنصر کمیاب ضروری محسوب می شود که مصرف مقدار کمی از آن برای سلامت قلب مفید است.
  7. منیزیم: هنگام وجود مقدار کافی منیزیم در رژیم غذای این ماده معدنی ضروری خطر ابتلا به انواع بیماری های مزمن مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
  8. آهن. کمبود این ماده معدنی مهم منجر به کم خونی می شود، وضعیتی که با کاهش ظرفیت حمل اکسیژن خون مشخص می شود.
  9. فسفر. این ماده معدنی نقش اساسی در رشد و نگهداری بافت های بدن ایفا می کند.

در مقایسه با غلات دیگر، مواد معدنی موجود در بلغور گندم سیاه پخته به خوبی جذب می شوند زیرا فیتیک اسید موجود در گندم سیاه به نسبت کم است، یک مهار کننده رایج جذب مواد معدنی موجود در دانه ها است.

 

آش گندم بدون گوشت و خواص آن

 

مواد لازم برای پنج نفر:

گندم پوست کنده: نصف پیمانه
جوپوست کنده: یک سوم پیمانه
نخود: یک سوم پیمانه
عدس: یک سوم پیمانه
ماش: یک سوم پیمانه
لوبیاسفید، قرمز، چیتی، چشم بلبلی از هر کدام: یک سوم پیمانه
سبزی آش: 1 کیلو گرم
نمک، فلفل قرمز، زیره، آویشن، زردچوبه، پونه: به میزان لازم
روغن زیتون: به میزان لازم

آموزش طبخ آش گندم بدون حضور گوشت

حبوبات و غلات را 24 ساعت قبل بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود، سپس همه ی آنها را به مدت یک ساعت جداگانه بپزید. بعد سبزی خورد شده را همراه با ادویه جاتی که گفته شد به آنها اضافه کرده و یک ساعت دیگر با حرارت ملایم بگذارید بپزند تا خوب جا بیفتد و هنگام سرو به دلخواه باروغن زیتون میل کنید.
 

مقوی بودن آش گندم غذایی کامل در سبد تغذیه است، میان وعده ای فوق العاده برای کاهش وزن و ورزشکاران.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان