آموزش پخت غذاهای ترکی (1)

آموزش پخت غذاهای ترکی (1)

آموزش پخت غذاهای ترکی (1)

 

وب سایت نازوب، در این بخش به معرفی و دستور پخت غذای ترکی می پردازیم امیداوریم با پخت و تهیه این غذاهای معروف از خوردن آن ها لذت ببرید.

 

 

 

بورك سیب زمینی

مواد لازم

•    ۲ عدد خمیر یوفكا

•    ۴ عدد سیب زمینی متوسط

•    یك دسته كوچك جعفری

•    ۱ عدد پیاز تفت داده شده

•    ۱ عدد زرده تخم مرغ

•    كمی روغن مایع

•    نمك، فلفل و كمی پودر آویشن

 

آموزش پخت غذاهای ترکی (1)

 

طرز تهیه

1.    فر رابا دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید.

 

2.    ابتدا سیب زمینی ها را با کمی نمک آب‌پز کنید. پس از نرم شدن، آنها را پوست بگیرید و به همراه نمك، فلفل و آویشن آنها را له کنید. پس از خنک شدن آنها، جعفری و پیازچه خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید.

 

 

3.    خمیر یوفكا را از وسط به دو قسمت برش دهید. با قلم مو روغن را روی خمیر بمالید. مخلوط سیب زمینی را روی آن قرار دهید و خمیر را به شكل لوله ای بپیچید. سپس به صورت حلزونی بپیچید.

 

4.    سینی فر را با روغن چرب کنید. خمیرها را داخل بچینید. در یک کاسه کوچک، زرده تخم مرغ را با كمی روغن مایع مخلوط کنید و با قلم‌مو روی بورک ها بمالید.

 

5.    بورک ها را تا زمانی که سطح آنها طلایی شوند، در فر بپزید.

 

 

 

شیرینی كورابیه سیب

مواد لازم

•    100 گرم كره نرم شده

•    ۱ عدد تخم مرغ

•    ۱ پیمانه شیر

•    ۱ قاشق چایخوری وانیل

•    ۱ قاشق چایخوری بكینگ پودر

•    ۱ پیمانه  شكر

•    آرد

 

مواد میانی

•    ۵-۴ عدد سیب زرد و شیرین

•    ۴ قاشق غذاخوری شكر

•    ۱ قاشق غذاخوری دارچین

 

آموزش پخت غذاهای ترکی (1)

 

طرز تهیه

1.    فر را با دمای 170 درجه فارنهایت روشن کنید. سینی فر را با روغن چرب کنید و کنار بگذارید.

 

2.    در یک کاسه متوسط، كره آب شده را با تخم مرغ و شیر مخلوط کنید.

 

3.    در کاسه دیگری یک پیمانه آرد، شکر، بیکینگ پودر و وانیل را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس مخلوط شیر را به آنها اضافه کنید و هم بزنید. در صورت نیاز، آرد بیشتر به آن بیفزایید. خمیر را کمی در دست ورز دهید. سپس در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و تا درست شدن مواد میانی، خمیر را در جای گرم قرار دهید تا کمی ور بیاید.

 

4.    برای تهیه مواد میانی کورابیه، سیب را رنده کنید و داخل قابلمه بریزید. روی آنها شکر بپاشید. در قابلمه را بگذارید تا سیب ها با آب خودشان پخته شوند. در مراحل آخر پخت، دارچین را اضافه کنید. هم بزنید و شعله را خاموش کنید.

 

 

5.    روی سطح صاف آردپاشی شده، خمیر را با وردنه به شکل دایره بزرگی باز کنید. این دایره را به 8 قسمت تقسیم کنید.

 

6.    یک قاشق غذاخوری از مواد میانی را در قسمت قاعده مثلث‌‌مانندهایی که برش داده اید، بگذارید و خمیر را چند دور بپیچانید. سپس آنها را درون سینی فر بچینید. پس از تهیه همه کورابیه ها، سینی را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا پخته و سطح آن طلایی شوند.

 

7.    کورابیه ها را از فر خارج کنید و پس از اینکه کمی خنک شدند، روی آنها پودر قند الک و سرو کنید.

 

دلمه كدو

مواد لازم

•    ۱ كیلوگرم كدو

•    ۲۵۰ گرم گوشت چرخ كرده

•    ۱ پیمانه برنج خیس خورده

•    ۱ عدد پیاز

•    ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

•    نعنا یا ریحان

•    نمك و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

برای سس دلمه

•    ۳ حبه سیر رنده شده

•    2 پیمانه ماست

•    ۳ قاشق غذاخوری كره  آب شده

•    ۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز

 

آموزش پخت غذاهای ترکی (1)

 

طرز تهیه

1.    در تابه متوسطی کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم آن را گرم کنید. پیاز را چند دقیقه تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت چرخ كرده را به همراه نمك، فلفل سیاه، زردچوبه و ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به تابه اضافه کنید و تفت دهید.

 

2.    برنج را به همراه نصف پیمانه آب به مخلوط گوشت اضافه کنید. شعله را زیاد کنید و هنگامی که آب برنج و گوشت تبخیر شد، حرارت را خاموش کنید. نعنا یا ریحان خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید.

 

3.    كدوهای شسته شده را به اندازه دو بند انگشت برش دهید و داخل آنها را با یك قاشق کوچک خالی كنید. داخل كدوها را با مایه گوشت پر كنید و داخل یك قابلمه متوسط بچینید.

 

4.    سپس در یك لیوان آب گرم ۱ قاشق رب گوجه فرنگی را حل کنید و روی دلمه های كدو بریزید. قابلمه را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید.

 

5.    در این فاصله ۳ قاشق غذاخوری كره را در یك قابلمه كوچك آب كنید. یک قاشق چایخوری فلفل قرمز را درون آن 30 ثانیه تفت دهید. در یک کاسه کوچک، سیرهای رنده شده را با ماست مخلوط كنید.

 

 

6.    هنگام سرو کدوها، روی آنها فلفل تفت داده شده در كره را بریزید و روی آن، مخلوط ماست و سیر را قرار دهید.

 

 

 

پیاز (سالاد لوبیا چشم بلبلی)

مواد لازم

•    ۱.۵ پیمانه لوبیا چشم بلبلی

•    ۱ عدد گوجه فرنگی

•    ۱ عدد پیاز

•    چند برگ كاهو

•    جعفری

•    ۱ فنجان روغن زیتون

•    نمك ، فلفل و آب‌لیمو ترش

 

آموزش پخت غذاهای ترکی (1)

 

طرز تهیه

1.    لوبیا را از چند ساعت قبل خیس كنید.

 

2.    سپس آنها را چند بار با آب سرد آبکش کنید و درون قابلمه بریزید و با کمی نمک بگذارید تا کاملا پخته و نرم شوند. پس از پخت آبکش کنید و کنار بگذارید تا کاملا خنک شوند.

 

3.    كاهو، جعفری، پیاز و گوجه فرنگی را درون یک کاسه بزرگ خرد کنید. لوبیای پخته شده را به آن اضافه کنید. روغن زیتون، نمك، فلفل و آب‌لیموترش را اضافه كنید و خوب هم بزنید. سالاد آماده است.

 

 

 

دلمه سیب زمینی

مواد لازم 

•    ۴ عدد سیب زمینی متوسط

•    ۱۰۰ گرم گوشت چرخ كرده

•    ۱ عدد پیاز

•    ۲۰۰ گرم قارچ

•    جعفری تازه

•    ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی

•    نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار دلخواه

•    حلقه های گوجه‌فرنگی برای تزیین

 

آموزش پخت غذاهای ترکی (1)

 

طرز تهیه

1.    فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.

2.    داخل سیب زمینی ها را با یك قاشق خالی كنید. سپس در یك قابلمه كوچك سیب زمینی ها را كمی سرخ کنید.

 

3.    پیاز را رنده و به گوشت اضافه كنید. سپس آنها را درون تابه با کمی روغن و روی حرارت ملایم حدود 5 دقیقه تفت دهید. نمك و فلفل و زردچوبه را به همراه یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی به مخلوط گوشت اضافه کنید. در این مرحله باید قارچ و جعفری را اضافه كنید و 10 دقیقه دیگر تفت دهید.

 

4.    داخل سیب زمینی ها را با مایه گوشت پر کنید. آنها را درون ظرف پیرکس مستطیلی که از قبل چرب کرده اید، بچینید.

 

5.    در یک کاسه کوچک، یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را با کمی آب مخلوط کنید و روی دلمه های سیب زمینی بریزید. ظرف را به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا پخته و سطح آنها طلایی شود. روی هر سیب زمینی یك حلقه گوجه فرنگی بگذارید و دوباره 10 دقیقه دیگر در فر قرار دهید.

 

 

 

گُزلمه ( gözleme) بادمجان

مواد لازم  برای خمیر

•    ۳ پیمانه آرد

•    ۱ عدد تخم مررشت

•    ۱ قاشق غذاخوری روغن

•    ۱ قاشق چایخوری نمك

•    آب

مواد لازم برای داخل خمیر

•    ۲ عدد بادمجان

•    ۲ حبه سیر

 

آموزش پخت غذاهای ترکی (1)
 

 

طرز تهیه

1.    بادمجان ها را كبابی كنید  و کنار بگذارید تا خنك شوند. در این فاصله آرد، تخم مرغ، روغن و نمك را با هم مخلوط کنید و آب را به تدریج به خمیر اضافه كنید. این كار را آنقدر ادامه دهید تا خمیر دیگر به دست نچسبد.

 

2.     بادمجان ها را له کنید و ۲ حبه سیر را به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید.  پس از آماده شدن بادمجان ها، به اندازه یك گردو از خمیر بردارید، آن را با وردنه باز كنید تا نازك شود. قطر خمیر باید با قطر تابه برابر باشد تا همه سطح آن را بپوشاند. مقداری از مخلوط بادمجان و سیر را وسط خمیر بگذارید كاملا پخش كنید. سپس، نیمی از خمیر را روی نیم دیگر بر گردانید تا به شكل نیم دایره در بیاید.

 

3.    تابه را روی حرارت قرار دهید. داخل آن روغن بریزید تا کمی چرب شود. خمیر را داخل روغن داغ شده قرار دهید و چند دقیقه بپزید تا سطح خمیر کاملا طلایی شود. سپس آن رابرگردانید تا طرف دیگر آن نیز طلایی شود.

 

 

 

باید بدانید گزلمه را با انواع مواد میانی تهیه می کنند. از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

گزلمه سیب زمینی

خمیر که همان است. مواد میانی را می توانید با سیب زمینی پخته و پوره شده به همراه جعفری تازه یا پیازچه خرد شده پر کنید. برای مزه دار شدن نیز کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.

 

گزلمه پنیری

داخل گزلمه با پنیر و جعفری پر می شود.

 

گزلمه اسفناجی

داخل خمیر با مخلوط اسفناج و پیازچه خرد شده پر می شود.

 

 

گزلمه سوسیس

داخل خمیر با مخلوط سوسیس ، فلفل دلمه ای یا سبز و پنیر موزارلا پر می شود.

 

 

مطالب پیشنهادی:

ترکیه؛ آموزش پخت غذاهای ترکی (1)


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان