ramazan
ramazan

افطاری با نازوب سری یازدهم با دستور تهیه

افطاری با نازوب سری یازدهم با دستور تهیه

این برنامه های غذایی ویژه ماه رمضان و افطاری را از دست ندهید و می توانید دستور تهیه های هر روز ماه رمضان را در لینک های زیر و هر روز  دنبال کنید.

 

نکته تغذیه‌ای 1

به گفته‌ی برخی کارشناسان، علت سردرد صبحگاهی روزه‌داران مصرف غذاهای شیرین در وعده غذایی سحری است چرا که غذاهایی که قند زیادی دارند، قند خون را افزایش می‌دهند و بدن نیز برای کاهش قند خون انسولین ترشح می‌کند و این انسولین موجب کاش قند خون و بروز سردرد در روزه‌داران می‌شود؛ بنابراین باید از مصرف قندهای سریع الجذب مثل شکر سفید، نبات، شکلات و زولبیا بامیه مخصوصاً در سحر بپرهیزید.

 

نکته تغذیه‌ای 2

یکی از موارد مهم در روزه‌داری در فصل گرم تابستان حفظ آب بدن است. لازم است که در طول روز تلاش کنید کمترین میزان آب را از دست بدهید. برای همین لازم است که کمتر در معرض نور خورشید و گرما باشید تا کمتر عرق کنید. از استرس و فشارهای روحی روانی و هیجان دوری کنید چون باعث افزایش ضربان قلب و تنفس می‌شوند.

 

مطالب مرتبط

 

پیش غذا

آش رشته با آب گوجه فرنگی

•    تعداد: 4 نفر

•    زمان تهیه: 15 دقیقه

•    خوراک: ایرانی

 

 

مواد لازم

•    نیم كیلوگرم گوشت چرخ كرده

•    یك فنجان پیاز رنده شده

•    یك فنجان پیاز داغ

•    یك كیلوگرم سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)

•    350 گرم رشته آش

•    2 قاشق سوپخوری آرد

•    نخود، لوبیاچیتی و عدس از هر كدام یك فنجان

•    3 كیلوگرم گوجه فرنگی

•    2 تا 3 قاشق سوپخوری سیر داغ و نعناع داغ

•    سركه

•    نمك و فلفل و زردچوبه

 

 

افطاری با نازوب سری یازدهم با دستور تهیه

طرز تهیه

1.    حبوبات را از چند ساعت قبل بشویید و خیس کنید. سپس آنها را روی حرارت ملایم در یک قابلمه متوسط بگذارید و بپزید.

2.    گوشت چرخ كرده را با پیاز رنده شده، نمك، فلفل و زردچوبه مخلوط و گوشت را به شكل كوفته ریزه درست كنید و با پیاز داغ به حبوبات در حال پخت اضافه كنید.

3.    سپس سبزی شسته شده و خرد شده را اضافه كنید. گوجه فرنگی ها را پس از شستن از وسط نصف کنید، هسته آنها را بگیرید و در صافی بریزید. سپس گوجه فرنگی ها را رنده کنید و پوست آن را كنار بگذارید. گوجه فرنگی رنده شده را با آرد مخلوط و به حبوبات پخته شده اضافه كنید.

4.    رشته را هم بریزید تا با شعله ملایم بپزد و آش جا بیفتد. سعی كنید آش را به ملایمت هم بزنید تا رشته ها له نشود و آش ته نگیرد.

5.    پس از آماده شدن آش آن را در ظرف بزرگی بریزید و سطح آن را با سیر داغ و نعناع داغ تزئین كنید. موقع سرو آش می توانید آن را با كمی سركه میل كنید كه خوشمزه تر می شود.

 

 

غذای اصلی

ته‌چین مرغ و کشمش

•    تعداد: 4 نفر

•    زمان تهیه: 20 دقیقه

•    زمان پخت: 70 دقیقه

•    خوراک: ایرانی

 

 

مواد لازم

•    200 گرم لپه

•    1.5 فنجان کشمش

•    1200 گرم گوشت مرغ

•    ¼ پیمانه زعفران

•    نصف پیمانه روغن

•    1 فنجان ماست ساده پر چرب

•    3  عدد زرده تخم مرغ

•    5 فنجان برنج

•    1 عدد پیاز

•    زردچوبه

•    نمک و فلفل سیاه

 

 

افطاری با نازوب سری یازدهم با دستور تهیه

طرز تهیه

1.    ماست آب‌رفته را با زرده تخم مرغ خوب هم بزنید و کنار بگذارید.

2.    برنج را با زعفران زیاد بپزید و کمی از آن را در مواد ماست بریزید. توجه داشته باشید، مواد ته‌چین نباید شل باشد.

3.    کف قابلمه روغن بریزید و با مواد ته‌چین کف قابلمه را بپوشانید. سپس با پشت قاشق کمی فشار دهید تا سفت شود. سپس کشمش را کمی تفت دهید.

4.    لپه پخته شده را با پیاز سرخ شده مخلوط کنید. مرغ را ریز کنید و لابه لای برنج بریزید و دم کنید.

 

 

دسر

کارامل خامه‌ای و نمکی

•    تعداد: 8 نفر

•    زمان تهیه: 35 دقیقه

•    زمان پخت: 40 دقیقه

•    زمان سرد شدن: 30 دقیقه

 

 

مواد لازم

•    1 1/4 پیمانه شکر

•    ¼ پیمانه آب

•    ¼ قاشق چایخوری نمک

•    1.5 پیمانه خامه فرم‌گرفته

•    نصف پیمانه شیر کامل

•    6 عدد زرده تخم‌مرغ

•    یک قاشق چایخوری نمک دریایی

 

 

افطاری با نازوب سری یازدهم با دستور تهیه

طرز تهیه

1.    فر را با دمای 325 درجه فارنهایت گرم کنید. رامکین ها (کاسه های سفالی ضد حرارت) را در سینی فر بچینید و کنار بگذارید.

2.    در یک قابلمه متوسط، شکر، آب و ¼ قاشق چایخوری نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را روی حرارت ملایم هم بزنید تا شکرها آب شوند. سپس بگذارید بجوشد و به مدت 8 تا 10 دقیقه بدون اینکه آن را هم بزنید در همین حالت روی حرارت باشد تا رنگش عوض و غلیظ شود. سپس از روی حرارت بردارید.

3.     شیر و خامه را به آرامی به مواد اضافه کنید و مرتب هم بزنید. در این مرحله شکر شروع به سفت شدن می کند. دوباره قابلمه را روی شعله قرار دهید و دو دقیقه دیگر هم بزنید تا دوباره شکر آب شود.

4.    در یک کاسه بزرگ، زرده های تخم‌مرغ را هم بزنید تا پف کنند. به آرامی مخلوط خامه را به آنها اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله باید با کاردک این کار را انجام دهید تا پف تخم‌مرغ نخوابد. مایه به دست آمده را داخل رامکین ها بریزید.

5.    داخل سینی فر آب جوش بریزید تا کاسه ها در آب قرار داشته باشند. سپس آنها را به مدت 40 دقیقه داخل فر بگذارید تا کناره های کاستارد طلایی شوند. آنها را از فر خارج کنید و 30 دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شوند. سپس روی آنها را بپوشانید و به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید.

6.    پیش از سرو روی آنها نمک دریایی بپاشید.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان