اعلام زمان توزیع کارت آزمون ارشد

اعلام زمان توزیع کارت آزمون ارشد

تقویم زمان های توزیع کارت آزمون و تاریخ برگزاری آن ها

 

محتویات: در این بخش خبری از سایت نازوب موارد زیر را می خوانید

 

 

 

1-زمان توزیع کارت آزمون ارشد
2- تقویم زمانی آزمون های سال 95
3- کنکور در برزخ سابقه
4- جزئیات دریافت و باز پرداخت شهریه دانشگاه آزد

1-زمان توزیع کارت آزمون ارشد

دکتر حسین توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این مطلب گفت: آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 95 برای پذیرش دانشجو در 143 کد رشته امتحانی و 6 گروه آموزشی برگزار می‌شود.

 

وی افزود: ثبت‌نام برای شرکت در 137 کد رشته از 143 کد رشته امتحانی از طریق شبکه اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org از ساعت 14 روز دوشنبه 16 آذر 94 آغاز شده و با در نظر گرفتن مهلت تمدید شده در روز چهارشنبه 25 آذر ماه پایان پذیرفت.

 

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور افزود: ثبت‌نام و برگزاری آزمون در 6 کد رشته امتحانی دیگر شامل کد رشته‌های 1147، 1149، 1150، 1151، 1153 و 1158 به صورت جداگانه توسط دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط با هماهنگی سازمان سنجش برگزار می‌شود.

 

توکلی در ادامه با اشاره به مهلت مجدد برای ثبت‌نام شرکت در آزمون ارشد اظهار کرد: به منظور مساعدت با داوطلبانی که در مهلت تعیین شده ثبت‌نام نکرده بودند از روز دوشنبه 3 اسفند 94 لغایت چهارشنبه 5 اسفند 94 این امکان فراهم شد که داوطلبان بتوانند نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

 

همچنین اطلاعات ثبت‌نامی کلیه‌ داوطلبان برای مشاهده و ویرایش از 3 اسفند لغایت 5 اسفند روی سایت سازمان قرار گرفت.

 

کاهش بیش از 51 هزار نفری داوطلبان ارشد
وی در مورد آمار ثبت‌نام کنندگان گفت: در مرحله اول و دوم ثبت‌نام 761 هزار و 116 داوطلب نسبت به ثبت‌نام در آزمون ارشد اقدام نمودند. آمار داوطلبان آزمون ارشد سال 95 نسبت به آمار سال گذشته، 51 هزار و 897 نفر کمتر است. همچنین از 761 هزار و 116 داوطلب ثبت‌نام کننده 392 هزار و 481 نفر زن و 368 هزار و 635 نفر مرد هستند.

 

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: از 761 هزار و 116 داوطلب ثبت‌نام کننده 68 هزار و 503 داوطلب علاقمندی خود را به شرکت در کد رشته امتحانی دوم (علاوه بر کد رشته‌ امتحانی اول) اعلام کردند و با توجه به این که آزمون هر کد رشته امتحانی به طور جداگانه و در یک جلسه برگزار می‌شود هر داوطلب برای حضور در جلسه آزمون باید به صورت جداگانه پرینت کارت شرکت در همان آزمون را داشته باشد.

 

به عبارت دیگر برای داوطلبانی که علاوه بر کد رشته امتحانی اول علاقمندی خود را به شرکت در کد رشته امتحانی دوم اعلام کردند دو کارت صادر می‌شود.

 

صدور بیش از 729 هزار کارت ورود به جلسه آزمون
توکلی در ادامه در مورد تعداد کارت شرکت در جلسه آزمون توضیح داد: با توجه به آمار ثبت‌نام کنندگان و آمار علاقمندان به کد رشته امتحانی دوم برای برگزاری آزمون کارشناسی ارشد 829 هزار و 619 کارت ورود به جلسه صادر می‌شود.

 

وی افزود: اطلاعیه سازمان سنجش درباره نحوه دریافت کارت شرکت در آزمون برگ راهنما، تاریخ، محل و نحوه برگزاری آزمون دوشنبه 6 اردیبهشت روی سایت سازمان سنجش قرار داده می‌شود و در نشریه پیک سنجش نیز در روزهای دوشنبه 6 اردیبهشت و 13 اردیبهشت منتشر می‌شود.

 

توزیع کارت شرکت در جلسه آزمون از 13 اردیبهشت ماه
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور در ادامه در مورد زمان توزیع کارت شرکت در جلسه آزمون نیز توضیح داد: کارت شرکت در جلسه آزمون و برگ راهنما از روز دوشنبه 13 اردیبهشت لغایت چهارشنبه 15 اردیبهشت روی سایت سازمان قرار داده می‌شود و داوطلبان می‌توانند در این مهلت نسبت به دریافت کارت شرکت در جلسه آزمون ارشد اقدام نمایند.

 

برگزاری آزمون در روزهای 16 و 17 اردیبهشت
وی در ادامه در مورد زمان برگزاری آزمون ارشد گفت: آزمون ورودی دوره‌ کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 95 و بیست و یکمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور در صبح و عصر پنجشنبه شانزدهم و جمعه 17 اردیبهشت در 66 شهرستان و 148 حوزه امتحانی برگزار می‌شود.

 

انتشار نتیجه اولیه آزمون ارشد در نیمه دوم خرداد
وی در پایان گفت: نتیجه اولیه‌ آزمون به صورت کارنامه تنظیم شده و کارنامه کلیه داوطلبان شرکت کننده در جلسه آزمون در نیمه دوم خرداد ماه روی سایت قرار می‌گیرد.

2- تقویم زمانی آزمون‌های سال ۹۵ + تاریخ برگزاری کنکور سراسری و ارشد

 ثبت‌نام برای آزمون سراسری سال 1395 از تاریخ 19 بهمن تا 28 بهمن 94 انجام شد. این آزمون در تاریخ 24 و 25 تیر 95 برگزار خواهد شد.

 

این آزمون برای پذیرش دانشجو در دوره‌های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه حضوری، مجازی، پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و همچنین کدرشته محل‌های تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.

 

** 16 و 17 اردیبهشت زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد

ثبت‌نام برای آزمون کارشناسی ارشد سال 95 در تاریخ 16 تا 22 آذر 1394 صورت گرفت و این آزمون در تاریخ 16 و 17 اردیبهشت برگزار خواهد شد.

 

اطلاعیه سازمان سنجش درباره نحوه دریافت کارت شرکت در آزمون برگ راهنما، تاریخ، محل و نحوه برگزاری آزمون دوشنبه 6 اردیبهشت روی سایت سازمان سنجش قرار داده می‌شود و در نشریه پیک سنجش نیز در روزهای دوشنبه 6 اردیبهشت و 13 اردیبهشت منتشر می‌شود.

 

کارت شرکت در جلسه آزمون و برگ راهنما از دوشنبه 13 اردیبهشت لغایت چهارشنبه 15 اردیبهشت روی سایت سازمان قرار داده می‌شود و داوطلبان می‌توانند در این مهلت نسبت به دریافت کارت شرکت در جلسه آزمون ارشد اقدام کنند.

 

 

** 24 مرداد آغاز ثبت‌نام نوبت دوم دکترای تخصصی

زمان ثبت‌نام نوبت دوم دکترای تخصصی سال 95 از تاریخ 24 مرداد تا 30 مرداد 95 انجام خواهد شد و زمان برگزاری آزمون 7 آبان است.

 

 

** ثبت‌نام آزمون کاردانی به کارشناسی از 11 خرداد 95

ثبت‌نام برای آزمون کاردانی به کارشناسی سال 1395 در تاریخ 11 خرداد تا 18 خرداد 1395 انجام می‌شود و این آزمون در تاریخ 22 مرداد برگزار خواهد شد.

 

** 22 اردیبهشت 95 زمان برگزاری آزمون کاردانی فنی‌وحرفه‌ای

زمان ثبت‌نام آزمون کاردانی فنی‌وحرفه‌ای از تاریخ 22 اردیبهشت تا 29 اردیبهشت 95 انجام می‌شود و این آزمون در تاریخ 22 مرداد 95 برگزار خواهد شد.

 

3- – کنکور در برزخ سابقه

ماجرا از چه قرار بود؟
به  گزارش ابتکار ؛ تاثیر سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجو در دانشگاه های کشور از 5 سال پیش اجرایی شد و براساس آن معین شد معدل تمام دانش آموزانی که در سال 84 به بعد دیپلم نظام جدید را دریافت کرده اند و در آزمون نهایی سال سوم متوسطه شرکت داشته اند، به طور قطعی در پذیرش دانشگاه موثر باشد و 25 درصد از ورود داوطلبان به کنکور براساس سابق تحصیلی باشد. هدف از این اقدام حذف کنکور از سیستم آموزشی کشور بود و بر همین اساس قرار بود تا به طور تدریجی سوابق تحصیلی تاثیر بیشتر در ورود دانشجویان به دانشگاه‌ها داشته باشد.

 

 

اجرای این قانون هر چند راه خوبی برای کم رنگ کردن کنکور بود اما اعتراضات گسترده ای را نیز از سوی داوطلبان و برخی از کارشناسان به همراه داشت تا اینکه بهمن سال گذشته در پی شکایت یک دانش‌آموز به دیوان عدالت اداری کنکور با چالشی جدید روبرو شد. چالشی که سبب شد موضوع تاثیر سوابق تحصیلی که سال‌ها بر سر آن اختلاف نظر وجود داشت دوباره جان تازه ای گیرد و باز به بحث و بررسی گذاشته شود.

 

بر طبق شکایت این دانش آموز، هیات عمومی دیوان عدالت اداری با صدور حکمی، بند ٢ مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در ششم آذر ١٣٩٢ مبنی بر تاثیر مستقیم و قطعی نمرات سال آخر متوسطه در کنکور سراسری را ابطال کرد. این رای که در پی درخواستی برای ابطال بند ٢ مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو صادر شده است، می‌گوید: از آنجا که براساس قانون باید متوسط نمرات سه سال متوسطه در کنکور لحاظ شود، مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو که اعمال معدل سال آخر را مجاز شمرده است، باطل است.

 

در بخشی از شکایت این دانش‌آموز آمده بود: در کنکور هر فرد می‌تواند چندین‌بار امتحان بدهد و شانس خود را برای ورود به دانشگاه بیازماید، اما مثلا کسی که چهار سال پیش دیپلم گرفته است، نمی‌تواند نمرات خود را ارتقا بدهد، با توجه به تاثیر قطعی (مستقیم) سوابق تحصیلی، اگر کسی به هر دلیلی در زمان امتحانات دچار مشکلی شد و نتوانست امتحانات را به‌خوبی سپری کند، دیگر هیچ فرصتی برای جبران نتایج آن ندارد.

 

 

آیا به خاطر همین مسئله باید آینده‌اش تباه شود؟ تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی برخلاف عدالت سنجشی است و حتی اگر این امر برخلاف قانون تشخیص داده نشود، یک بی‌عدالتی بزرگ است، چراکه در زمان امتحانات، هیچ اطلاعی از تاثیر قطعی آنها در کنکور به من و سایر داوطلبان داده نشده و اساسا بنابر تاثیر قطعی نبوده، همچنین در سال سوم اغلب داوطلبان با این استدلال که نمرات امتحان نهایی تاثیر قطعی در کنکور ندارد، به شیوه کنکوری درس خوانده‌اند و در امتحانات نهایی به دنبال کسب نمرات بالاتر نبوده‌اند، اما به‌یکباره و پس از گذشت چندین ماه شورای سنجش و پذیرش دانشجو شیوه دیگری اتخاذ کرده است اگر این شیوه برای دانش‌آموزان که در آینده امتحان می‌دهند اجرا شود، تا حدودی پذیرفتنی خواهد بود؛ چراکه حداقل آنها از قبل از امتحانات مطلع خواهند بود که نتایج این امتحانات در کنکور تاثیر قطعی خواهد داشت و فکری برای خود خواهند کرد. این شکایت بر طبق قانون مورد قبول دیوان عدالت اداری قرار گرفت و برای اولین بار شکایت یک دانش آموز سبب شد تا قانونی به تعویق افتد. از آن جایی که حکم و دستور دیوان عالی کشور لازم‌الاجراست بنابراین سازمان سنجش اینجا با دو قانون روبه‌رو بود و ناچار به حذف تبصره بررسی سوابق تحصیلی شد، اما در ادامه نامه‌ای به کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی نوشت تا درباره وضعیت آینده این ماجرا از آنها کسب تکلیف کند.

 

کنکور در حال حذف خود به خودی
در حالی که تلاش مسئولان آموزش عالی در جهت کم رنگ شدن کنکور در کشور است، شواهد نشان می‌دهد که شاخ کنکور به خودی خود شکسته شده است. براساس آمار‌های رسمی، آمار داوطلبان کنکور سال به سال کاهش می یابد و صف کنکور کوتاه تر می شود. براساس آمارهای ارائه شده، میزان ثبت نام داوطبان در کنکور در سال ٩۴ نسبت به سال ٩٣ ١۵٠هزارو۶٢۵ نفر یعنی ١۴,۶٠درصد کمتر بوده است و همین نشان می‌دهد که علیرغم تلاش‌های مسئولین برای حذف کنکور، انصراف‌های داوطلبان از کنکور سراسری، خودبه‌خود برداشتن کنکور را محقق کرده است.

 

آیا آموزش و پرورش توان شروط قانونی را دارد؟
با این حال هرچند تاثیر سوابق تحصیلی به نظر مجلس و قوه قضاییه موکول شده است اما ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور اعلام کرده که براساس مصوبه جدید 80 درصد ظرفیت دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به پذیرش صرفا با سوابق تحصیلی اختصاص یافته است و از این به بعد تاثیر سوابق تحصیلی نقش مهمی در ورود داوطلبان به دانشگاه‌ها دارد. اما موضوعی که سبب شده تا قانون تاثیر سوابق تحصیلی به تعویق افتد عدم رعایت قانونی از سوی آموزش و پرورش است. قانون می‌گوید معدل سه سال دوره دبیرستان باید در ورود داوطلب به دانشگاه مد نظر قرار گیرد.

 

اما این قانون به شرطی محقق خواهد شد که آزمون‌هایی که در این سه سال برگزار می‌شود، نهایی باشد. در این بین آموزش‌وپرورش امکان برگزاری امتحان هماهنگ در طول سه سال را ندارد و فقط در سال سوم دبیرستان آزمون هماهنگ برگزار می‌کند و سازمان سنجش نیز همین یک آزمون را ملاکی برای گزینش داوطلبان قرار می‌داده است. حالا اما با رای دیوان عدالت اداری، تاثیر سوابق تحصیلی تنها منوط به برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه تحصیلی متوسطه شده است اما سوالی که در این بین مطرح است این است که آموزش و پرورش آیا توان برگزاری سه دوره آزمون نهایی را دارد؟

 

محمدرضا نیکنژاد، کارشناس آموزش در گفت و گو با «ابتکار» به این سوال پاسخ داده و معتقد است که آموزش و پرورش توان تحقق این شرط را ندارد. او در رابطه با چرایی این موضوع بیان کرد: اکنون 7 ماه از شروع سال تحصیلی می‌گذرد و خرداد ماه سال گذشته آخرین دوره از امتحانات نهایی برگزار شده است اما هنوز معلمان حق الزحمه آن را دریافت نکرده اند. برگزاری سه مرحله آزمون سراسری در کشور بودجه بسیاری می طلبد که از عهده آموزش و پرورش خارج است. این کارشناس ادامه داد: با وجود بودجه کم و وضعیت بد مالی آموزش و پرورش برگزاری این آزمون‌ها انتظار بزرگی است. نیکنژاد با اشاره به اینکه تاثیر سوابق تحصیلی در ورود داوطلبان به دانشگاه به حذف کنکور کمک می‌کند، گفت: تاثیر معدل دانش آموزان در ورود آنها به کنکور سیستم آموزش و پرورش کشور را به سمت خروج از مدرک گرایی و مدرک محوری سوق می ‌دهد.

 

نیکنژاد با بیان اینکه برگزاری سه دوره آزمون در دبیرستان‌ها نیازمند بودجه بسیار است، گفت: برگزاری آزمون‌های هماهنگ نیازمند امکانات سخت افزاری و نرم افزاری است. برگزاری این آزمون‌ها علاوه بر اختصاص بودجه برای طرح سوالات، تکثیر سوالات، ایمن نگه داشتن امتحانات، قرنطینه نیازمند اختصاص بودجه برای معلمان، کارمندان و پرسنلی است که باید این آزمون‌ها را برگزار کنند. او با اشاره به اینکه نظام آموزش و پرورش نظام بزرگ و گسترده ای است، گفت: آموزش و پرورش باید به هر آموزگار تنها در هر دوره برگزاری آزمون‌های نهایی سال سوم حدود 200 هزار تومان حقوق پرداخت کند و این موضوع در مجموع رقم کلانی خواهد بود که از عهده آموزش و پرورش خارج است.

 

4- جزئیات دریافت و بازپرداخت شهریه دانشگاه آزاد

دکتر فرید ذاکر در گفت‌و‌گو با  ایسنا ،با بیان اینکه افرادی که متقاضی وام شهریه هستند باید به شعب صندوق رفاه دانشگاه آزاد مراجعه کنند،افزود: افراد متقاضی باید به صندوق رفاه واحدها و مراکز مراجعه کنند و تشکیل پرونده دهند.پرونده آن ها توسط کمیته وام مورد بررسی قرار می‌گیرد و چنانچه افراد، واجد شرایط باشند می‌توانند از تسهیلات بهره‌مند شوند.

 

وی درمورد مبلغ وام مذکور توضیح داد: وام شهریه هر ترم به میزان 50 درصد میزان شهریه در مقاطع تحصیلات تکمیلی و 60 درصد شهریه در مقاطع کاردانی و کارشناسی است و چنانچه کمیته وام، ارائه وام به فردی را مصوب کند،فرد مذکور می‌تواند طبق ضوابط و مقررات جاری دانشگاه با ارائه تضامین مربوط، از تسهیلات و تقسیط شهریه بهره‌مند شود.

 

مدیرکل تسهیلات اعتباری و صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد درمورد نحوه بازپرداخت وام شهریه نیز گفت:نحوه بازپرداخت وام شهریه بستگی به نوع وام دارد.در واقع وام شهریه دانشگاه آزاد به سه دسته کوتاه مدت،میان مدت و بلند مدت تقسیم می‌شوند. بازپرداخت وام کوتاه مدت در طول ترم،بازپرداخت وام میان‌مدت بین 10 تا 20 ماه پس از اخذ وام و نحوه بازپرداخت وام بلند مدت از 36 تا 60 ماه پس از اخذ وام صورت می‌گیرد.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان