آیس کافی و قهوه سرد دو نوشیدنی لاکچری و خوش طعم که ویژه هوای گرم است البته به دلیل خوش طعم و عطر بودن آن در هوای سرد زمستان در کناز شومینه با آتیش نارنجی و یک دورهمی بسیار دلچسب تر از فصل گرما است! مجله نازوب تفاوت این دو نوشیدنی و سپس طرز تهیه آن را برای این بخش جمع آوری کرده است با ما مثل همیشه همراه باشید.
مسلما در هوای گرم انتخاب یک لیوان قهوه سرد یا آیس کافی خنک خیلی بیشتر از یک فنجان چای یا قهوه داغ است. واژه های قهوه دم کشیده سرد (Cold brew Coffee) یا آیس کافی (Iced Coffee) گاهی به جای یکدیگر استفاده می شوند اما معانی و طعم آن ها کاملا با هم متفاوت است. برای آگاهی از تفاوت آیس کافی و قهوه سرد با ما همراه باشید.
تفاوت آیس کافی و قهوه سرد در روش های تهیه، زمان و دمای دم کشیدن و عطر و طعم آن ها است
به طور کلی تفاوت آیس کافی و قهوه سرد در روش های تهیه، زمان و دمای دم کشیدن و عطر و طعم آن ها است. قهوه دم سرد در مقایسه با آیس کافی در دمای سردتر یا به قولی در دمای اتاق دم کشیده می شود. در حالی که آیسکافی با آب داغ و دمای بالا دم شده سپس روی تکه های یخ ریخته می شود. زمان تهیه قهوه سرد در مقایسه با آیس کافی بسیار طولانی تر و عطر و طعم آن نسبتا ملایمتر است. اما تفاوت آیس کافی و قهوه دم سرد به صورت جزئی تر!
مدت زمان و دما در تهیه آیس کافی و قهوه دم سرد
قهوه دم سرد در دمای خنک یا دمای اتاق که معمولا بین ۲۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد است، دم کشیده میشود. بنابراین عصاره گیری و انحلال قهوه به زمان بسیار زیادی حدود ۱۲ تا ۴۸ ساعت احتیاج دارد. همان طور که گفتیم آیس کافی با دمای بالا دم کشیده شده سپس روی یخ ریخته می شود. بنابراین به زمان کمتری نیاز دارد. بهترین دما برای تهیه قهوه حدود ۹۰ درجه سانتیگراد است.
آیس کافی با دمای بالا دم کشیده شده سپس روی یخ ریخته می شود.
عطر و رایحه
چون زمان عصارهگیری قهوه دم سرد بسیار طولانی است عطر قهوه به خوبی آزاد میشود. اما رایحه یک ویژگی ماندگار نیست و ممکن است در زمان سرو رایحه زیادی از آن احساس نشود. آیس کافی به دلیل زمان کمتر، رایحه نسبتا خوبی از خود بروز می دهد.
مقدار کافئین
هرچه قهوه بیشتر با آب در تماس باشد، مقدار کافئین آن نیز بیشتر خواهد شد. بنابراین قهوه دمی که مدت زمان عصاره گیری آن بیشتر است، مقدار کافئین بیشتری از خود استخراج می کند.
نوع قهوه
برای تهیه قهوه دمی سرد کیفیت و نوع دانه قهوه بسیار تاثیرگذار است. بسیاری از قهوه نوشان به این معتقدند که قهوه ربوستا با رست تیره طعم بهتر و برخی دیگر قهوه با درجه رست روشن تر را مناسب می دانند. برای تهیه آیس کافی نیز تازگی دانه ها و رست (برشتگی) مدیوم بهترین گزینه محسوب می شود.
تفاوت آیس کافی و قهوه سرد در میزان اسیدی
تحقیقات نشان داده قهوه هایی که به روش دمِ سرد تهیه می شوند نسبت به قهوه داغ ۶۷٪ اسیدیته کمتری دارند. وقتی قهوه آسیاب شده با آب داغ دم داده شود روغن حاوی ترکیبات اسیدی از آن خارج می شود. این همان طعم تلخی است که از قهوه سراغ دارید. سرتان را درد نیاوریم، هر چه قهوه کمتر اسیدی باشد، هم خوش طعم تر است و هم برای دندان ها و معده تان سالم تر.
اکنون به دستور آماده سازی دو نوشیدنی های کلاس و لاکچری می پردازیم البته نازوب در این بخش به دستور تهیه انواع آیس کافی می پردازد.
دستور تهیه 5 آیس کافی
آیس کافی معمولی
قهوه غلیظ دم کنید
کمی خامه به آن اضافه کنید
نصف قاشق چایخوری شکر یا چند حبه قند در آن حل کنید
یک لیوان بلند را پر از یخ کنید و قهوه را روی آن بریزید
آیس کافی شکلاتی
قهوه غلیظ دم کنید
تا هنوز داغ است پنج تکه از شکلات مورد علاقهتان در آن حل کنید
یک لیوان بلند را پر از یخ کنید و قهوه شکلاتی را روی آن بریزید
کمی خامه زدهشده روی آن اضافه کنید
آیس کافی شیک
۱/۴ فنجان قهوه غلیظ دم شده و سرد شده
۱/۸ فنجان میوه یخزده (توتفرنگی، زغال اخته یا تمشک)
۱ فنجان بستنی (بهترینش با طعم وانیل است اما میتوانید هر طعمی که دوست دارید استفاده کنید.)
یک قاشق غذاخوری شربت کارامل٬ شکلات یا فندق
همه اینها را در میکسر بههم بزنید و در لیوانهای بلند سرو کنید
آیس کافی کانادایی
قهوه غلیظ دم کنید
تا داغ است ۱/۴ فنجان شربت افرای خالص به آن اضافه کنید
در یک ظرف ۴ قاشق چایخوری شربت افرا را با ۳/۴ فنجان خامه بزنید
قهوه داغ را روی یخ بریزید و ترکیب خامه-شربت افرا را به آن اضافه کنید
آیس کافی تایلندی
۱ قاشق چایخوری عصاره بادام
۴ قاشق چایخوری خامه سنگین
۴ قاشق چایخوری شکر
۲ قاشق چایخوری هل آسیابشده
هل آسیابشده را با عصاره بادام و شکر ترکیب کنید
۴ فنجان قهوه دم کنید و روی یخ بریزید
ترکیب هل و عصاره بادام و شکر را به لیوانتان اضافه کنید و روی آن خامه بزنید
دستور تهیه قهوه سرد
این دستورالعمل ؛ یک روش ساده و سریع برای درست کردن قهوه سرد میباشد
مواد لازم برای تهیه یک لیوان :
۱) دو قاشق چایخوری قهوه فوری گلد ( به اصطلاح نسکافه گلد )
۲) یک قاشق چای خوری شکر ( میتواند بنا به ذائقه تغییر کند )
۳) آب جوش به مقدار یک فنجان
۴) ۱۷۰ میلی لیتر شیر سرد ( حدودا نصف لیوان )
دستورتهیه :
قهوه فوری گلد و شکر و یک فنجان آب جوش را در یک ظرف شیشه ای درب دار ( مثل شیشه مربا ) ریخته و درب ظرف را محکم ببندید و سپس به سرعت تکان دهید تا محلول کف کند.
سپس قهوه کف دار را در لیوانی پر از یخ ریخته و سپس شیر سرد را اضافه کنید . سپس میتوانید قهوه خود را با خامه یا کاکائو تزیین کنید.
مطالب جذاب و مرتبط