ramazan
ramazan

سبزی های ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

سبزی های ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

خورش قورمه سبزی یکی از خوشمزه و پرطرفدارترین خورش های ایرانیان است. شاید کسی نباشد که این خورش را دوست نداشته باشد عطر و طعم و شکل زیبای این خورش اشتهای هر فردی را باز می کند.

Gourmet Sabur is one of the most delicious and most popular Iranian stews. Maybe someone who does not like this stew, the flavor and the beautiful shape of this stew opens up the appetite of everyone.

بسیاری از خانم های عزیز ایمیل زدند که خورش های ما چطور باید قوام، رنگ زیبا و عطر خوش داشته باشد. یا دستور تهیه خورش قورمه مجلسی به چه صورت است گروه نازوب برای شما عزیزان علاقمند به آشپزی گام به گام دستور تهیه

این خورش خوشمزه را با چندین تزئین زیبا برای شما گردآوری کرده است. با مجله تفریحی آموزشی نازوب و بخش آشپزی و سفره آرایی و تزئین همراه باشید.

 

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

 

نکات مهم در طبخ خورشت قورمه سبزی مجلسی

خورش قورمه سبزی به سه روش تهیه می شود. 1- خورش با سبزی های تازه و خرده شده 2- خورش قورمه با سبزی های خشک 3- خورش قورمه با مرغ به جای گوشت گوساله یا گوسفند

راز خوشمزه شدن این خورشت تایم پخت آن است به ویژه برای مجالس. اگر قصد پخت این خورش را دارید فکر نکنید با زمان 3 یا 4 ساعت خورش قورمه پخته اید!!!

برای پخت این خورش اگر برای ناهار تهیه دارید حتما از شب قبل پخت آن را شروع کنید با حرارت بسیار کم آن وقت است که خورش جادویی درست کرده اید!

نکته1: گوشت این خورش نسبت به خورش های دیگر باید از تکه های بزرگتری باشد تا خورش ما مجلسی تر و زیباتر باشد.

استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند بستگی به ذائقه خانواده دارد ولی این خورش با گوشت گوسفند بدون چربی خوشمزه تر است. برخی علاوه بر گوشت خورشی و عصاره موجود در آن از عصاره مرغ، یا قلم استخوان استفاده می کنند.

نکته 2: مهم ترین نکته دیگر استفاده از شنبلیله است همه می دانیم شنبلیله علاوه بر بوی عطر خوشمزه طعم تلخی دارد پس بهترین کار این است که در تهیه سبزی شنبلیله را حذف کنید و 2 یا 3 ساعت قبل از سرو خورش 2 قاشق شنبلیله خشک با روغن تفت دهید و روی خورش بریزید تا علاوه بر رنگ زیبا طعم خوشمزه ای نیز به آن بدهد.

نکته 3: لوبیای خورش: در قدیم از لوبیای چشم بلیلی استفاده می کردند اما به دلیل این که این لوبیا خیلی زود شپش می گیرد از لوبیای چیتی و لوبیای قرمز استفاده می کنند.

اما بهترین و بهترین لوبیا برای این خورش لوبیای چیتی است که علاوه بر ظاهر زیبا خوشمزه گی آن را چند برابر می کند اما باز هم سلیقه شما مهم است.

 

 

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

 

در این بخش دستور تهیه خورشت قورمه سبزی برای 4 تا 6 نفر را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم:

سبزی قورمه سبزی یک کیلوگرم:

(شامل تره و جعفری که حتما باید تره و جعفری به یک میزان باشد. گشنیز به مقدار یک پنجم تره و جعفری و شنبلیله آن هم بسیار کم بهترین روش این است که از شنبلیله خشک استفاده شود.

لوبیا چیتی یا قرمز :•: یک سوم لیوان

پیاز :•: یک عدد

شمبلیله خشک :•: یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و ادویه :•: به میزان لازم

لیمو عمانی :•: 4 تا 5 عدد

گرد لیمو :•: به مقدارکافی

روغن جهت سرخ کردن سبزی و گوشت :•: به مقدار کافی

 

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

 

طرز تهیه خورش قرمه سبزی

برای تهیه خورش قورمه سبزی لوبیا را از شب قبل می خیسانیم و دو یا سه بار آب آن را عوض می کنیم. سپس به همراه آب و نمک میگذاریم تا کمی بجوشد. لیمو عمانی را در ظرف آب می اندازیم تا کمی نرم شود و با چنگال آن را سوراخ میکنیم.

پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. گوشت را با توجه به سایز مورد نظرمان خرد می کنیم و با پیاز کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شده و سرخ شود به صورتی که آب آن خارج شود.

سپس به آن زرد چوبه و کمی فلفل ترجیحا فلفل قرمز اضافه می کنیم و تفت می دهیم. لوبیا ها را به گوشت و پیاز اضافه کرده و با اندکی آب می گذاریم نیم پز شوند.

دستور پخت قورمه سبزی خوشمزه

 

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

 

در این حین سبزی را شسته و خرد می کنیم. سپس آن را سرخ می کنیم. اگر از سبزی فریز شده استفاده می کنید سبزی را به صورت یخ زده بدون آن که یخ آن باز شود در روغن قراردهید تا پس از سرخ شدن، سبزی به صورت لاستیکی و سیاه رنگ نشود.

بعد از نیم پز شدن لوبیا و گوشت، سبزی سرخ شده، لیمو عمانی و آب را به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم کاملا پخته و جا بیفتد.

در آخر نمک و فلفل و گرد لیمو رو اضافه می کنیم .در بعضی مناطق به خورش قرمه سبزی رب گوجه و آبلیمو اضافه میکنند که بستگی به ذائقه افراد دارد.

اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد. در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند.

سرخ کردن زیاد سبزی باعث تیره شدن رنگ آن و در نتیجه از دست دادن خواص غذایی آن می شود.

نسبت سبزی های مختلف در قورمه سبزی بستگی به ذائقه خانواده دارد.ولی در هر حال اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می شود.

اسفناج زیاد به خورش، مزه خورش آلو اسفناج می دهد. شنبلیله زیاد خورش را تلخ می کند و بوی گشنیز هم در خورش قورمه سبزی نباید خیلی محسوس باشد. نکته دیگر آنکه اگر سبزی موقع خرد کردن آب انداخت آب آن را دور نریخته و به خورش اضافه کنید.

 

هنگام سرخ کردن سبزی قورمه سبزی ، روغن سبزی را اول به آن اضافه کنید و به اصطلاح نگذارید آب سبزی خشک شود بعد روغن بریزید چون رنگ روغن روی خورش جا افتاده و سبزی سبز و خوش رنگ می شود.

هنگام خاموش کردن شعله می توان قطعه هایی از یخ به خورش اضافه کرد تا روغن خورش به سطح خورش بیاید.

 

نکات ریز در مورد چاشنی قورمه سبزی

لیمو عمانی جز لاینفک خورش قورمه سبزی است که دو نوع روشن و تیره دارد. برای قورمه سبزی بهتر است از نوع لیمو عمانی تیره رنگ استفاده شود. لیمو عمانی همراه با آبلیمو و آبغوره استفاده می شود.

به کار بردن رب گوجه فرنگی همراه با لیموعمانی ، از میزان رنگ سبزی خورش قورمه سبزی می کاهد. از گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده می شود که البته رنگ خورش را تیره می کند. برخی نیز در خورش قورمه سبزی از چاشنی آب نارنج استفاده می کنند

 

قورمه سبزی چیست ؟

 

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

 

قورمه‌سبزی یا قُرمه‌سبزی از نامی‌ترین و مردم‌پسندترین خورش‌های اصیل ایرانی و یکی از خوراک‌های ملی ایران است و در افغانستان نیز این نوع غذا رایج و پرطرفدار می باشد.

این خورش از سبزی قرمه، گوشت قرمز، لیموی عمانی و لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی آماده می‌شود.

 

قرمه‌سبزی محبوبیت زیادی در میان مردم ایران دارد. واژه قرمه با توجه به اندازه برش گوشت به این خورش اطلاق می گردد.

این خورش اصیل ایرانی با سبزی قرمه (دربرگیرنده‌ٔ: تره، جعفری، شنبلیله و گشنیز، اسفناج و یا برگ چغندر – زمستان که فصل اسفناج است از اسفناج و هنگامی که برگ چغندر فراهم است٬ برگ چغندر بکار می‌رود)، لوبیا (قرمز یا چیتی یا چشم بلبلی ) و گوشت قرمز پخته می‌شود.

 

مزه خورش قورمه سبزی

 

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

 

مزهٔ این خورشت باید کمی ترش باشد، از این رو٬ به آن کمی لیمو عمانی خشک یا آب لیموی تازه می‌افزایند که پوست لیمو عمانی ، اندکی مزهٔ تلخ خوشایندی به خورش می‌دهد. برای جا افتادن قرمه سبزی زمان زیادی نیاز است.

این خورش چنانچه برای ۴ تَن پخته شود نزدیک ۱۵۵۰ کیلو کالری انرژی دارد. البته از آنجا که این خورش نیز مانند دیگر خورش‌های ایرانی همراه برنج خورده می‌شود، حدأقل، ۲۰۰ کیلو کالری دیگر به انرژی دریافتی افزوده می‌شود.

در بعضی از مناطق آذری زبان از لوبیا چشم بلبلی و مقداری رب گوجه فرنگی برای تهیه این خورش استفاده می‌کنند.

 

 آموزش طرز تهیه قورمه سبزی با سبزی خشک

 

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

 

مواد لازم برای قورمه سبزی با سبزی خشک

سبزی خشک قورمه سبزی :•: 3 پیمانه

لوبیا قرمز یا چیتی :•: نصف کنسرو

لیمو عمانی :•: 4 عدد

رب :•: 1/5 قاشق غذا خوری

نمک و فلفل :•: به میزان لازم

گوشت :•: به میزان لازم

پیاز :•: یک عدد بزرگ

طرز تهیه قورمه سبزی با سبزی خشک

سبزی های خشک شده رو به مدت یک ساعت داخل آب قرار می دهیم . گوشت ها رو با پیاز کمی تفت می دهیم سپس روی گوشت ها آب جوش می ریزیم و یک ساعت روی شعله قرار میدهیم تا بپزد.

سبزی ها رو آب کش می کنیم و با کمی روغن تفت می دهیم. وقتی گوشت ها کاملا پخته شد سبزی رو به آن اضافه می کنیم و نمک و فلفل را اضافه می کنیم.

روی لیمو عمانی ها چند تا سوراخ ایجاد می کنیم و به خورش اضافه می کنیم. سپس لوبیا را اضافه می کنیم و در صورت تمایل رب می زنیم.

 

مناسب دانستیم که لیست سبزی های مصرفی برای خورشت ها، آش و سوپ را برای شما نیز در این بخش قرار دهیم.

 

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

 

در این بخش نیز تصاویری از سرو و تزئین خورش قورمه را گردآوری کرده ایم با همراه باشید.

 

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

 

سبزهای ویژه خورش قورمه سبزی مجلسی + دستور تهیه و تزئین

Special greens Gourmet Vegetables Recipe and decorate


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان