شیرینی های مخصوص نوروز

شیرینی های مخصوص نوروز

شیرینی های خانگی مخصوص عید نوروز؛ با توجه به نزدیک شدن به فصل زیبای بهار و فرا رسیدن نوروز باستانی و متاسفانه گرانی مواد غذایی و…. خانم های خانه دار و علاقمند می توانید مجلسی ترین و پرمصرف ترین شیرینی های عید نوروز را با دستور تهیه ای که در این بخش از مجله تفریحی ناز وب گنجانده شده است تهیه کنید و علاوه بر صرف هزینه های زیاد خرید شیرینی از صحت و سلامت بودن آن اطمینان داشته باشید در این بخش شیرین ما را همراهی کنید.

 

شیرینی کلمپه

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

مواد لازم برای تهیه کلمپه:

آرد ک یک کیلو
روغن جامد یا کره : 400 الی 500 گرم
تخم مرغ : 2 عدد
شکر : 200 گرم
شیر به همراه کمی آب : نصف لیوان
هل و وانیل : به میزان لازم

مواد لازم برای وسط کلمپه:

خرمای بدون هسته : 400 گرم
مغز گردوی خورد شده : 200 گرم
هل، قلمفور و جوزهندی : به میزان لازم
بادیون و زنجبیل : به میزان لازم
پودر پسته برای تزیین : به میزان لازم

طرز تهیه کلمپه:

ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانیل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد . این مواد را خوب مخلوط کنید و بعد از آن مخلوط شیر و آب را بیا فزایید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.
مواد داخل کلمپه را کاملا یکدست با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.

به دو روش می توانید کلمپه را قالب زده و آماده کنید:

روش اول: خمیر را با وردنه روی سطحی صا ف پهن کرده و با ته فنجان یا لیوان به شکل دایره های هم اندازه در آورید و پس از آن که مواد خرمایی که به شکل گلوله های کوچک در آورده اید را وسط آن گذاشتید یک دایره ی خمیری را روی آن قرار داده و دور آن را ببندید و مثل خمیر قطا ب بپیچید.

روش دوم: خمیرها را با دست گلوله ای شکل کرده، کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار داده و اطراف آن را ببندید و سپس با استفاده از قالبهای مخصوص کلمپه روی آن را قالب بزنید .

وقتی همه ی کلمپه ها پیچیده و آماده شدند آنها را داخل سینی فر چیده و در طبقه ی وسط و با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه گذاشته و پس از پخته شدن روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و بگذارید سرد شده ، سپس نوش جان کنید.

 

 

قطاب خانگی شیرینی مخصوص عید

 

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

مواد لازم برای قطاب خانگی:

زرده تخم مرغ : 2 عدد
ماست : ½ پیمانه
روغن جامد ذوب شده : ½ پیمانه
آرد : 2 پیمانه
بکینگ پودر : 1 قاشق مرباخوری.

مواد وسط قطاب:

بادام چرخ شده : 2 پیمانه
پودر قند : 1 پیمانه
پودر هل : 1 قاشق مرباخوری
گلاب : 3-4 قاشق مرباخوری
همه را با هم مخلوط کنید و خمیری برای درون قطاب تهیه کنید.

 

مراحل آماده سازی قطاب:

بکینگ پودر را در ماست حل کنید.
زرده های تخم مرغ و روغن ذوب شده را به آن بیفزائید و با قاشق هم بزنید.
آرد را کم کم اضافه کنید( تا خمیر ترد تری داشته باشید).
خمیر را در نایلون بپیچید و 1/5 ساعت استراحت دهید.
بعد از 1/5 ساعت خمیر را روی تخته به قطر 2 تا 3 میلیمتر باز کنید و قالب گرد 7 سانتیمتری برش دهید و مواد وسط قطاب را که تهیه کرده بودید لابلای خمیر بگذارید و بپیچید و در روغن فراوان سرخ کنید.
روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود و همانطور گرم در پودر قند بغلطانید و در ظرف دردار نگهداری کنید.

 

لوز نارگیل خانگی شیرینی مخصوص عید

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

مواد لازم برای لوز نارگیل خانگی:

شکر : 2 پیمانه یا 200 گرم
آب : 1 پیمانه یا 100 گرم
پودر نارگیل : 2 پیمانه یا 200 گرم (پودر نارگیل کاملا نرم وچرخ شده یا آسیاب شده باشد)

طرز تهیه لوز نارگیل خانگی:

ابتدا برای تهیه شربت این شیرینی شکر و آب را مخلوط کرده تا کاملا شکر در آب حل شود.
سپس این محلول را روی حرارت گذاشته تا بجوشد و قوام آید .
پس از آن شربت را به ظرف دیگری منتقل کرده و خوب بزنید تا سفید شود و پودر نارگیل را به آن اضافه کنید و مخلوط نمایید و در ظرف پیرکس ریخته ، بلا فاصله داخل فر قرار دهید و به مدت 20 دقیقه صبر کنید تا پخته شود .
بعد از پخته شدن آنها را به شکل لوزی بریده و در ظرفی دیگر بچینید و با چای نوش جان کنید.

 

شیرینی نخوچی

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

مواد لازم برای نان نخودپی:

پودر نرم و الک شده نخودچی : یک کیلو
پودر قند بسیار نرم : نیم کیلو
روغن جامد : 300 الی 400گرم
هل و وانیل : به میزان لازم
پودر پسته : برای تزیین به میزان لازم

طرز تهیه نان نخودچی:

ابتدا پودر قند را با روغن خوب مخلوط کرده و با هم زن برقی خوب بزنید، سپس هل و وانیل را به آنها اضافه کرده و آرام آرام آرد نخودچی را بیافزایید.
اگر احساس کردید به روغن نیاز است کمی دستتان را با روغن چرب کرده و خمیر را خوب ورز دهید و دقت کنید که به روغن نیفتد و در صورتی هم که احساس کردید کمی به روغن افتاده حتما به آن مقداری آرد نخودچی اضافه کنید تا به حد تعادل برسد.
پس از ورز دادن کامل خمیر آن را با وردنه روی سطح صافی به قطر یک سانتی متر پهن کرده و قالب بزنید، سپس داخل فر در طبقه وسط قرار داده و با حرارت 375 درجه ی فارینهایت به مدت 15 الی 20 دقیقه قرار دهید و پس از پخته شدن بگذارید کاملا سرد شده و درون شیرینی خوری بچینید.

نکته: می توانید پس از آماده شدن خمیر آن را به مدت 7 تا 8 ساعت داخل کیسه نایلون گذاشته تا بماند و سپس آن را پهن کرده و درست کنید.

 

شیرینی گردویی

 

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

مواد لازم:

زرده تخم مرغ : 3 عدد
روغن مایع : 1 قاشق مربا خوری
گردوی خورد شده : 150 گرم
شکرآسیاب شده : 1 پیمانه
آرد سفید : 1 قاشق غذاخوری
هل و وانیل : از هرکدام نصف قاشق چایخوری
پودر پسته برای تزیین : به میزان لازم

 

طرز تهیه شیرینی گردویی خانگی:

ابتدا زرده ها را با شکر آسیاب شده حدود 10 دقیقه خوب بزنید.
سپس یک قاشق مرباخوری روغن را به آنها اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
پس از آن یک قاشق آرد را و در آخر هم گردوهای خورد شده را داخل این مواد ریخته و به هم بزنید.
داخل سینی فر را با روغن خوب چرب کرده و با یک قاشق چایخوری مواد آماده شده را با فاصله ی مناسبی که به هم نچسبند گرد گرد بریزید و سینی را داخل فر به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید.
پس از سرد شدن روی آنها را با پودر پسته تزیین کرده و در شیرینی خوری چیده، با چای نوش جان کنید.

 

کیک یخچالی

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

مواد لازم برای تهیه کیک یخچالی:

تخم مرغ : یک عدد
شکر : یک لیوان
شیر : دو لیوان
آرد سفید : دو قاشق غذاخوری
پودر کاکائو : دو قاشق غذا خوری
بیسکویت پتی بور : دو بسته
کره : بیست گرم
هل و وانیل : از هر کدام نصف قاشق چایخوری
پودر نارگیل : برای روی کیک به میزان لازم

 

طرز تهیه کیک یخچالی:

ابتدا یک عدد تخم مرغ را با یک لیوان شکر و هل وانیل مخلوط کرده کنار بگذارید، سپس یک لیوان شیر را با دو قاشق غذا خوری آرد سفید مخلوط کرده و خوب به هم بزنید تا کاملا آردها در شیر حل شوند و یک لیوان دیگر را با دو قاشق غذا خوری پودر کاکائو مخلوط کرده تا در زمان لازم از آن استفاده کنید.

مخلوط شیر و آردها را روی گاز گذاشته و از ابتدا خوب به هم بزنید تا ته نگیرد و از آن مایع تقریبا سفت و یکدستی درست شود ،پس از اینکه مایع شیر و آردتان آماده شد مخلوط تخم مرغ وشکر زده شده را به آنها اضافه کنید و همچنان به هم بزنید تا بوی خامی تخم مرغ از بین برود و سپس به آن کره و یک لیوان شیر کاکائو را اضافه کنید.در اینجا مایع بین بیسکویت کیک شما آماده است.

حال در ظرف مورد نظرتان که می تواند انواع پیرکسهای مستطیلی شکل یا هر ظرف صاف دیگری باشد یک لایه بیسکویت چیده وسپس یک لایه از کرم کاکائویی روی آن بریزید و دوباره یک لایه بیسکویت وبعد مایع کاکائویی و به همین ترتیب تا 4 یا 5 لایه ادامه دهید ودر آخر روی آن را با پودر نارگیل کاملا بپوشانید تا سفید شود که البته روی پودر نارگیل را هم می توانید با ترافل های رنگی یا اسمارتیزهای ریز تزیین کنید ویا همینطور سفید بگذارید .این مواد آماده شده را به مدت 7 تا 8 ساعت در یخچال گذاشته وسپس با چای گرم میل کنید.
_در صورت دوست نداشتن پودر نارگیل می توانید آن را ساده میل کنید.
_بعضی وقتها می توانید کیک یخچالیتان را به همین طریق با بیسکویتهای خورد شده درست کنید.

 

مواد لازم برای کیک یک تخم مرغی:

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

تخم مرغ : یک عدد
آرد سفید : 250 گرم یا 2 پیمانه
شیر : 1/5 پیمانه یا 150 گرم
شکر آسیاب شده : یک پیمانه یا 200 گرم
روغن جامد آب کرده : 1/2 پیمانه یا 100 گرم
هل و وانیل : از هر کدام یک قاشق چایخوری
بیکینگ پودر : نصف قاشق چایخوری

 

طرز تهیه کیک یک تخم مرغی:

تخم مرغ و شکر ساییده را به همراه هل و وانیل با هم خوب بزنید.
سپس روغن را به آنها اضافه کرده و مخلوط کنید تا شکرها کاملا حل شوند.
پس از آن شیر و پس از مخلوط شدن شیر، آرد را که با بیکینگ پودر مخلوط شده داخل این مواد ریخته وخوب مخلوط کنید.
مواد آماده را درون ظرف مورد نظر که با کمی روغن جامد چرب شده ریخته و در طبقه وسط فر که از قبل گرم شده با کمترین درجه قرار داده تا پس از بیست دقیقه تا نیم ساعت پخته شود.

 

مواد لازم برای تهیه کیک میوه ای سریع و راحت:

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

تخم مرغ : سه عدد
آرد سفید : دو لیوان
روغن مایع : نصف لیوان
آب میوه : یک سوم لیوان
شیر : دو سوم لیوان
شکر : یک لیوان سر پر
هل و وانیل : نصف قاشق چایخوری از هر کدام
بیکینگ پودر : یک پنجم قاشق مربا خوری
جوهر جوش : یک چهارم قاشق چایخوری
در صورت تمایل سیب یا موز یا گردوی خورد شده : به میزان لازم

طرز تهیه کیک میوه ای سریع و راحت:

ابتدا تخم مرغ ها را به همراه هل و وانیل به مدت 5 دقیقه خوب با مخلوط کن برقی بزنید.
سپس یک لیوان شکر را به آن اضافه کرده و همچنان 5 دقیقه دیگر این مخلوط را خوب با هم بزنید.
از این مرحله به بعد مخلوط کن برقی را کنار گذاشته و از هم زن دستی استفاده کنید.

اول به آرامی روغن را و سپس آب میوه مورد نظرتان را که می تواند آب پرتقال یا نارنگی یا سیب و یا هر میوه دیگری باشد و پس از آن شیر را به آنها اضافه کرده و با حرکتی دورانی و آرام با هم مخلوط کنید .
دو لیوان آردی که بیکینگ پودر و جوهر جوش را داخل آنها ریخته اید آرام آرام با این مواد مخلوط کنید و به هم بزنید به طوری که مواد کاملا یک دست شوند .

میوه مورد نظر و گردوهای خورد شده را داخل مواد ریخته و درون ظرفی که از قبل ته و اطراف آن را با کمی روغن جامد چرب کرده اید بریزید و داخل فری که آن هم از قبل روشن بوده و کاملا گرم است با پایین ترین درجه حرارت به مدت نیم الی سه ربع ساعت قرار دهید و پس از پختن بگذارید کاملا سرد شده و میل نمایید .

 

قرابیه موزی شیرینی سریع و راحت برای عید نوروز

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

اگر برای تهیه قرابیه موزی از پودر پودینگ موزی آماده استفاده کنید، در مدت زمان خیلی کمی می تونید این شیرینی عید خوشمزه را درست کنید. البته این دستور را با هر پودینگ دیگری هم می تونید بکار ببرید.

مواد لازم برای تهیه قرابیه موزی

1 پاکت پودر پودینگ موزی (هر پودینگ دیگه ای هم میشه)

1 لیوان روغن مایع (لیوان یا پیمانه قنادی)

آرد به مقدار کافی (از 2.5 لیوان کمی بیشتر)

تزیینات روی قرابیه

شکلات آب شده به روش بن ماری

پودر قند

فندق

طرز تهیه قرابیه موزی

پودر پودینگ موزی و روغن مایع را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید آرد را با کنترل بریزید و ورز دهید.

آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد.

از خمیر تکه هایی بردارید و هر شکلی دوست دارید بدهید. داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بچینید.

سینی را در فر 180 درجه از قبل گرم شده قرار داده و شیرینی ها را 17 دقیقه بپزید. مدت پخت در فرهای مختلف می تواند تغییر کند.

بعد از پختن قرابیه ، داخل سینی نگه دارید تا سرد شود. سپس به دلخواه تزیین کنید.

من بعد از اینکه خمیر قرابیه را گرد کردم و داخل سینی گذاشتم با نوک وردنه باریک وسط قرابیه فشار دادم گود شد. (می تونید با انگشت فشار بدید.

بعد از پخت به کناره های قرابیه پودر قند پاشیدم و داخل گودی را با شکلات آب شده پر کردم و فندق گذاشتم.

شما هر جور که دوست دارید آماده کنید.

***

توپک برفی شکلاتی: که پرمصرف و خوشمزه ترین شیرینی ویژه ایام نوروز است علاوه بر لقمه ای بودن طعم بسیار خوشمزه این نیز دارد یکبار امتحان کنید.

 

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

توپک برفی شکلاتی یک شیرینی نارگیلی خوشمزه است که نیاز به پخت ندارد. این شیرینی را خیلی راحت و سریع می توانید نیم ساعت قبل از رسیدن مهمان های خود تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه توپک برفی شکلاتی

نصف لیوان خامه مایع (یا خامه صبحانه)

نصف لیوان پودر قند

2 لیوان پودر نارگیل

1 پاکت بیسکوییت کرم دار

برای روی توپک:

80 گرم شکلات شیری یا شکلات تلخ

پودر پسته

طرز تهیه توپک برفی شکلاتی

خامه و پودر قند را داخل ظرفی بریزید و با دست هم بزنید. سپس پودر نارگیل را اضافه کنید و با دست ورز بدهید.

قوام مواد را کنترل کنید، ممکن است مقدار پودر نارگیل یک قاشق کم و یا زیاد شود.

قوام مواد سفت نباشد وقتی قابل شکل دادن شد یعنی قوام مواد خوب است.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

از مواد تکه های کوچکی بردارید و گرد کنید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

بیسکویت کرم دار را از وسط نصف کنید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

توپک نارگیلی را روی قسمت کرم دار بیسکویت بچسبانید و روی توپک را صاف کنید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

تمام مواد را به این شکل آماده کنید.

ممکن است توپک کمی از هم بپاشد اشکال ندارد کاملا نرمال است با حرکت های آرام شکل بدید و روی بیسکوییت بچسبانید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

شکلات را به روش بن ماری آب کنید. توپک ها را در شکلات بزنید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

سپس در پودر پسته بزنید میتوانید به جای پودر پسته از فندق یا مغزهای دیگه استفاده کنید.

می تونید هم ساده داخل ظرف بچینید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

با این مقدار مواد یک بشقاب پر می شود.

اگر میخواهید مقدار بیشتری درست کنید می توانید مقدار مواد را دو برابر کنید.

داخل ظرف دربسته و در یخچال تا مدتی می توانید نگه دارید.

 

قرابیه حلزونی

قرابیه حلزونی یک کوکی دو رنگ خوشمزه با ظاهری زیباست که می تونید به عنوان شیرینی مخصوص عید نوروز درست کرده و مهمونانتون را شگفت زده کنید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

م‌واد لازم برای تهیه قرابیه حلزونی

آرد 4 لیوان

روغن مایع 1 لیوان

تخم مرغ 3 عدد

نشاسته ذرت 1 لیوان (اگر ندارید نشاسته گندم هم میشه)

شکر 1 لیوان (لیوان یا پیمانه قنادی)

نمک 1 پنس (مقداری که بین انگشت شصت و اشاره جا بگیرد)

بکینگ پودر 1 قاشق چای خوری

وانیل شکری 1 پاکت (5 گرم یا وانیل ایرانی کمی)

پوست رنده شده 2 عدد لیمو

دستور پخت قرابیه حلزونی

ابتدا تخم مرغ ها را داخل ظرفی بشکنید. شکر را اضافه کرده و با همزن برقی هم بزنید.

وانیل و مقدار خیلی کمی نمک اضافه کنید و مجددا هم بزنید.

سپس روغن مایع و پوست رنده شده لیمو را اضافه کنید و کمی هم بزنید.

نشاسته و بکینگ پودر را اضافه کنید و هم بزنید.

آرد را کم کم و با کنترل اضافه کنید و ورز دهید تا خمیری با نرمی متوسط بدست آید.

از خمیر تکه ای اندازه نارنگی برداشته و به آن مقداری پودر کاکائو اضافه کرده و ورز دهید.

قرابیه حلزونی شیرینی عید

نکته: مقدار پودر کاکائو دلخواه است، یک یا دو قاشق بسته به رنگی که برای خمیر می خواهید.

از خمیر سفید تکه هایی اندازه گردو بردارید و گرد کنید و از خمیر کاکائویی تکه کوچکی بردارید و شکل نوار باریک بدهید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

نوار خمیر کاکائویی را مانند تصویر زیر دور خمیر سفید گرد شده بگذارید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

شیرینی های مخصوص نوروز

 

سپس مجددا کف دست آرام شکل گرد بدهید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

با چاقو روی خمیر خط بندازید.

میتوانید هر شکلی که دوست دارید بدید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

قسمت وسط قرابیه را با انگشت کمی فشار دهید تا گود شود.

قرابیه ها را داخل سینی که کاغذ روغنی انداختید بچینید.

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

در فر 160 درجه از قبل گرم شده بپزید (حدود 15 الی 20 دقیقه به حرارت فر شما بستگی دارد.)

 

شیرینی های مخصوص نوروز

 

بعد از سرد شدن روی قرابیه هر سسی که دوست دارید بریزید (هر نوع سس میوه ای یا شکلات آب شده)

 

طرز تهیه معروف ترین شیرینی شب عید

طرز تهیه قطاب خانگی شیرینی مخصوص عید (عکس)

شیرینی بند انگشتی بادامی عید 95

شیرینی رژیمی نارگیلی برای عید نوروز


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان