میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

کلاژن مهم ترین بافت پروتئینی Body بدن است که نقش اساسی شادابی و جوانی پوست را به عهده دارد. از بین رفتن بافت های سلولی کلاژن اولین نشانه های افتادگی و چروک شدن پوست است. مسئله ای که اگر به آن توجه نداشته باشیم خیلی زودتر از آنچه که فکر کنید دچار پیری و افتادگی پوست می شوید.

در اینبخش به معرفی بهترین خوراکی های کلاژن دار(میوه، سبزیجات، غلات و …) می پردازیم با آگاهی از خوراکی های کلاژن دار صد در صد روند پیری خود را به تاخیر بیاندازید بدون هیچ هزینه و مشاوره پوستی!

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

معرفی برترین مواد غذایی برای ساخت کلاژن طبیعی پوست

کلاژن چست؟

collagen کلاژن فراوان‌ترین پروتئین بدن ما و یکی از مواد اصلی تشکیل‌دهنده‌ی استخوان، ماهیچه‌ها، غضروف‌ها، تاندون‌ها و پوست است. همچنین در بخش‌های دیگر بدن ازجمله رگ‌ها، قرنیه‌ی چشم و دندان‌ها یافت می‌شود.

این پروتئین مانند چسبی است که بخش‌ها و بافت‌های مختلف بدن را یک‌پارچه در کنار هم قرار می‌دهد. جالب اینکه این نام از واژه‌ی یونانی «کلا» (kólla) به‌معنی چسب گرفته شده است. به‌طور کلی کلاژن‌ پروتئینی است که بافت بخش‌های مختلف بدن را تشکیل می‌دهد.

مواد مغذی که تولید کلاژن را افزایش می‌دهند و پوست شما را اتو کشیده می کند!

 

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

1. روغن زیتون دوست پوست شما

روغن زیتون حاوی اسید اولئیک است که غشای سلول‌ها را چرب کرده و پوست را نرم و لطیف می‌کند. روغن زیتون همچنین حاوی میزان اندکی از اسیدهای چرب ضروری دیگری نیز هست که خواص ضدالتهابی دارند. از این گذشته این روغن سرشار از ویتامین E و پولیفنول است. این دو آنتی اکسیدان جلوی تکثیر رادیکال‌های آزاد آسیب رسان به پوست را می‌گیرند. توصیه می‌کنیم در تهیه‌ی غذاهای روزانه‌تان از روغن زیتون استفاده کنید.

2. سیر

سیر حاوی پولیفنول‌هایی است که از Skin پوست حفاظت می‌کنند. یک سیر کوب دم دستتان باشد و به غذاهایتان سیر له شده اضافه کنید. توصیه می‌کنیم روزی یک حبه سیر میل کنید.

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

3. از میوه‌های ریز غافل نشوید

از قدیم گفته‌اند «فلفل نبین چه ریزه، بشکن ببین چه تیزه». در بین میوه‌ها و سبزیجات، میوه های ریز بر خلاف کوچکی شان حاوی بیشترین میزان آنتی اکسیدان‌ها هستند. هر زمان که توانستید توت‌فرنگی، تمشک، بلوبری و غیره میل کنید زیرا این میوه‌ها پیدایش چین و چروک‌ها را به تأخیر می‌اندازد. توجه داشته باشید که مرکبات و پوست سیب قرمز نیز سرشار از آنتی اکسیدان‌هاست.

4. چای سبز همیشه و همه جا

چای سبز حاوی میزان زیادی پولیفنول است که خواص فوق‌العاده‌ای برای پوست دارند. توصیه می‌کنیم هر روز 4 فنجان چای سبز میل کنید. اگر نسبت به کافئین حساس هستید از ساعت 3 به بعد از نوشیدن این چای خودداری کنید.

5. ماهی

ماهی آزاد، ماکرو و ماهی‌های چرب دیگر منبع اسیدهای چرب امگا 3 هستند که تأثیر فوق‌العاده‌ای روی پوست دارند.

روغن زیتون حاوی اسید اولئیک است که غشای سلول‌ها را چرب کرده و پوست را نرم و لطیف می‌کند.

علاوه بر این امگا 3 ها وظیفه‌ی حفاظت و آب رسانی به غشای سلولی را نیز بر عهده دارند. توصیه می‌کنیم هر هفته حداقل دو مرتبه ماهی میل کنید.

6. سبزیجات و لوبیا را فراموش نکنید

مصرف ماهی، روغن زیتون، سبزیجات و لوبیا معجونی است که پوستتان را زیبا، جوان و باطراوت می‌کند. نتایج پژوهش‌های محققان استرالیایی نشان می‌دهد مصرف زیاد سبزیجات، لوبیاها، ماهی و روغن زیتون باعث می‌شود پوست کمتر چروک شود.

محققان این تأثیر را به ترکیب چربی‌های اشباع نشده ی مونو، آنتی اکسیدان‌ها و پروتئین‌های کم چرب نسبت می‌دهند. توصیه می‌کنیم هر روز the vegetables سبزیجات متنوعی میل کنید. به سوپ‌ها و سالادهایتان لوبیا اضافه کنید.

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

آب، آب، آب و آب بنوشید

سلول‌های پوستی به میزان زیادی مایعات نیاز دارد تا غشای نرمی داشته و مواد مغذی مورد نیاز خود را جذب کنند. توصیه می‌کنیم برای داشتن پوستی نرم و مرطوب، 6 تا 8 فنجان آب بنوشید.

البته توجه داشته باشید زمانی که هوا گرم است، ورزش می‌کنید یا فعالیت بدنی زیادی دارید باید بیش از این میزان مایعات دریافت کنید. به خاطر این که عرق می‌کنید و بدنتان نیاز به آب بیشتری دارد.

متخصصان به خانم‌ها و آقایان توصیه می‌کنند که به ترتیب روزانه 11 و 15 فنجان مایعات (آب، آب میوه) بنوشند. در صورتی که تمایل به خوردن آب زیادندارید یک پارچ آب با کمی تخم شربتی و چند قطره گلاب اماده کنید و 10 دقیقه خودتان را موظف بدانید یک جرعه آب بنوشید در مدت زمان کوتاهی علاوه بر زیاد نوشیدن آن به هیچ عنوان نمی توانید از آب خوردن ممانعت کنید!

 

در نهایت توصیه می‌کنیم برای داشتن پوستی سالم، زیبا و باطراوت مصرف کافئین و قند را کاهش دهید. کافئین با تحریک هورمون‌های استرس به ویژه آدرنالین و نورآدرنالین، روند پیدایش چین و چروک را سرعت می‌دهد. از این گذشته تا می‌توانید به مواد غذایی شیرین و کلاً شیرینی‌جات نه بگویید.

مصرف مواد غذایی شیرین و نوشیدنی‌های گازدار به کلاژن آسیب می‌رساند و به همین دلیل خاصیت ارتجاعی پوست به خطر می‌افتد.

کلاژن از پروکلاژن تولید می‌شود. پروکلاژن هم از ترکیب آمینواسید‌های گلیسین و پرولین تشکیل می‌شود. در این فرایند ویتامین C نقش مهمی دارد. با تأمین این مواد در بدن‌تان به‌اندازه‌ی کافی می‌توانید به تولید این پروتئین ارزشمند کمک کنید:

*ویتامین C: در مرکبات، فلفل‌دلمه و توت‌فرنگی فراوان یافت می‌شود.
*پرولین: در سفیده‌ی تخم‌مرغ، جوانه‌ی گندم، محصولات لبنی، کلم، مارچوبه و قارچ فراوان یافت می‌شود.
*گلیسین: در پوست و اشکنه‌ی مرغ فراوان وجود دارد. همچنین در برخی خوراکی‌های حاوی پروتئین هم یافت می‌شود.
*مس: در گوشت، کنجد، پودر کاکائو، بادام هندی و عدس فراوان یافت می‌شود.

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

همچنین بدن به پروتئین با کیفیت که حاوی آمینواسید است نیاز داد تا بتواند پروتئین‌های تازه تولید کند. گوشت، غذاهای دریایی، لبنیات، و حبوبات منابع خوبی از آمینواسیدها هستند.

چه عواملی باعث تخریب کلاژن می‌شوند؟

شاید اجتناب از عواملی که باعث تخریب این پروتئین مهم می‌شوند، بیش از هر چیزی اهمیت داشته باشد. این موارد عبارت‌اند ار:

شکر و کربوهیدرات های تصفیه‌شده: شکر قابلیت خودترمیمی کلاژن‌ را مختل می‌کند. تاجایی‌که می‌توانید میزان مصرف شکر و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده را کاهش بدهید.
Sunlight نور آفتاب بیش‌ازاندازه: پرتو فرابنفش باعث کاهش تولید کلاژن‌ می‌شود. خود را بیش‌ازاندازه در معرض نور آفتاب قرار ندهید.
سیگار و قلیان: سیگار و قلیان کشیدن هم تولید کلاژن را کاهش می‌دهد. این کار بر فرایند درمان و بهبود زخم ها تأثیر می‌گذارد و منجر به ایجاد چین‌ و چروک می‌شود.
برخی بیماری‌های خودایمنی: مانند بیماری لوپوس نیز باعث تخریب این پروتئین می‌شوند.

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

قرص کلاژن چیست؟

کلاژن و پوست

اطلاعات بسیار محدودی درباره تاثیرات مثبت کلاژن خوراکی بر سلامت پوست وجود دارد و دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که آیا این مکمل غذایی تاثیری بر پوست انسانی که از رژیم غذایی سالم و مملو از پروتئین پیروی می‌کند خواهد داشت یا نه؟

کلاژن و سلامت مو

بالا رفتن سن با کاهش طبیعی میزان کلاژن بدن همراه است و همین موضوع باعث افزایش استفاده از مکمل‌های کلاژنی در میان زنان شده‌است. تحقیقات نشان داده‌اند که استفاده از این مکمل در ساخت پروتئین رشد مو در بدن تاثیرگذار است، پروتئینی که مانع از ریزش مو و محرک رشد مو است و با پشتیبانی از فولیکول مو از سفید شدن آن جلوگیری می‌کند. همچنین کلاژن در درمان موهای خشک و شکننده بسیار تاثیرگذار عمل کرده‌ است.

کلاژن، رژیم و سبک زندگی

تنها مصرف روزانه مکمل کلاژن کافی نیست. به گفته اوسینگا،‌ ویتامین C و قرص کلاژن باید با هم مصرف شوند زیرا اگر میزان ویتامین C در بدن کم باشد میزان تولید کلاژن نیز کم می‌شود.

هویج،‌ میوه‌های سرخ‌رنگ و کلم به صورت طبیعی میزان تولید کلاژن را افزایش می‌دهند. علاوه بر کاهش طبیعی میزان تولید کلاژن با بالا رفتن سن،‌ عوامل Modern lifestyle سبک زندگی مدرن مانند استرس، رژیم غذایی نادرست و اختلال روده می‌تواند توانایی کلاژن‌سازی بدن را نیز مختل سازد.

Collagenic fruits for young skin and aging

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

انواع کلاژن

سه نوع کلاژن وجود دارد: نوع اول که ۹۰ درصد از پوست،‌ مو،‌ ناخن‌ها،‌ اندام‌ها و استخوان را تشکیل داده است. نوع دوم با غضروف‌سازی در ارتباط است و کلاژن نوع سوم در پروتئین فیبروس استخوان،‌ غضروف، تاندون‌ها و دیگر نسوج اتصالی حضور دارد.

منابع کلاژن

در هر قرص مکمل یک گرم کلاژن وجود دارد که ممکن است ترکیبی از سه نوع یا تنها یک نوع از این پروتئین را در بر بگیرد. کلاژن به شکل مایع یا پودر نیز وجود دارد. کلاژن طبیعی را نیز می‌توان با مصرف گوشت ماهی، گاو، و مرغ وارد بدن ساخت.

بررسی مهم ترین بافت بدن کلاژن برای عزیزانی که علاقمند هستند اطلاعات بیشتری در خصوص کلاژن داشته باشند از این که مجله تفریحی و آموزشی ناز وب را انت خاب کرده اید سپاس گزاریم.

کلاژن پروتئینی است که در محیط خارج از سلول‌های مختلف گونه های مختلف موجودات، وجود دارد. پروتئین کلاژن به صورت رشته‌های کلاژن مشاهده می‌شود. رشته‌های کلاژن در همه انواع بافت همبند، ولی به میزان متفاوت یافت می‌شوند. سنتز کلاژن به‌وسیله فیبروبلاست‌ها مشابه ساخت سایر پروتئین‌ها می‌باشد.

سنتز کلاژن توسط سلول‌های استئوبلاست در bone استخوان، کندروبلاست در غضروف، ادونتوبلاست در دندان، سلول‌های ماهیچه صاف در دیواره رگ‌های خونی و سلول‌های اپی تلیال نیز انجام می‌گیرد. ترکیب اسید آمینه تشکیل دهنده کلاژن در بافت‌های مختلف دارای تفاوت‌های جزئی است.

 

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

ساختار مارپیچ سه رشته‌ای کلاژن

یک مولکول کلاژن از سه زنجیرهٔ پروتئینی تشکیل شده که به دور یک دیگر پیچیده‌اند. مولکول‌های کلاژن به گونه‌ای ویژه کنار یک‌دیگر آرایش می‌یابند و یک ریز رشته را می‌سازند. تعداد زیادی از این ریز رشته‌ها به دور یک‌دیگر می‌پیچند تا یک رشتهٔ کلاژن ساخرصد پرولین و هیدروکسی پرولین و یک اسید آمینه غیر استاندارد است.

متابولسیم و بیوسنتز کلاژن

کلاژن سخت‌ترین رشته بافت پیوندی است و با آنزیم کلاژناز (حل‌کننده کلاژن) از بین می‌رود ترمیم آن بسیار سخت است و به زمان طولانی نیاز دارد. چون یک پروتئین است در درون سلول ساخته شده و به بیرون از سلول تراوش می‌شود. فیبروبلاست مسئول ساختن اسید آمینه و سپس زنجیر پلی پپتید و مولکول پروکلاژن است.

هر پروکلاژن در مدت پنج تا شش دقیقه ساخته شده و سپس به خارج از سلول حمل می‌شوند. پروکلاژن تحت اثر آنزیم پروکلاژن پپتیداز به تروپوکلاژن تبدیل می‌شود. تروپوکلاژن پلیمریزه شده کلاژن را می‌سازد. اسید هیالورونیک که از انواع ماده زمینه بی‌شکل است از پراکنده شدن بیهوده کلاژن در بین سلول‌ها جلوگیری می‌کنند.

انواع کلاژن

دست کم ۱۳ نوع کلاژن در انسان شناسایی شده‌اند که هر کدام در بافت خاصی وجود دارند. تنوع این کلاژن‌ها به دلیل تفاوت در ماهیت پلی پپتیدهای تشکیل دهنده آنهاست.

از کنار هم قرار گرفتن مارپیچ‌های کلاژن رشته‌های کلاژن بوجود می‌آیند. نحوه قرار گرفتن مارپیچ‌ها طوری است که انتهای مولکول‌های مجاور روی هم قرار می‌گیرند.

این نحوه قرارگیری باعث می‌شود که رشته‌های کلاژن قابلیت کشش زیادی داشته باشند. دستجات متراکم این رشته که در تاندون وجود دارند با قابلیت کشش خود می‌توانند نیروهای زیادی را تحمل کنند.

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

معروف‌ترین انواع کلاژن

کلاژن نوع I: این نوع کلاژن در استخوان و وتر وجود دارد و از تعداد زیادی دسته‌های فیبری ساخته شده‌است که به صورت امواج دریا قرار دارند.
کلاژن نوع II: که در غضروف شفاف دیده می‌شود به شکل فیبریل است و فیبر تشکیل نمی‌شود.
کلاژن نوع III: همان رشته شبکه‌ای است که در غشای پایه دیده می‌شود این نوع کلاژن از فیبرهای واحد ساخته شده‌است.
کلاژنهای نوع V,IV: به صورت فیبریل نبوده و احتمالاً غیر پلیمریزه هستند. کلاژن نوع IV در غشای پایه و نوع V در جدار رگ‌های خونی جنین یافت می‌شود.

 

کلاژن در استخوان

رشته‌های کلاژن با مواد گوناگونی در هم می‌آمیزند. برای نمونه، کلاژن در استخوان با بلورهای کلسیم در هم می‌آمی‌زد و ساختار سختی می‌سازد.

در نگاهی دقیق‌تر، استخوان مانند یک بتون مسلح به نظر می‌رسد که رشته‌های کلاژن آن مانند میل‌گردهای فولادی بتون، درون سیمانی از بلورهای هیدروکسی آپاتیت Ca۱۰(PO۴)۶(OH)۲ و پروتئین‌های نارشته‌ای از جمله اوستئوپونتین(osteopontin) و اوستئوکلسین(osteocalcin)جای گرفته‌اند.

کلاژن در غضروف

در غضروف‌ها، کلاژن در مادهٔ زمینه‌ای ژل مانندی قرار می‌گیرد. مادهٔ زمینهٔ غضروف از مولکول‌هایی به نام پروتئوگلیکان (proteoglycan) تشکیل شده‌است. مولکول‌های پروتئوگلیکان اسکلت پروتئینی میله‌ای شکلی دارند که شاخه‌های بسیاری از جنس کربوهیدرات به آن متصل هستند.

زنجیره‌های قندی پروتئوگلیکان‌ها بارهای منفی فراوانی دارند و بنابراین ابر متراکمی از کاتیون‌ها (مانند + Na) در پیرامون آن‌ها شکل می‌گیرد.

این ابر باعث می‌شود مقدار زیادی آب به مادهٔ زمینه جذب شود و محیط ژل مانندی را فراهم کند که برای تحمل فشار بسیار مناسب است. رشته‌های کلاژنی که در این محیط پرآب جای دارند باعث مقاومت چندسازه در برابر کشش می‌شوند.

غضروف گوش خارجی نسبت به غضروف مفصل زانو به انعطاف‌پذیری بیش‌تری نیاز دارد. رشته‌های کشسانی در غضروف گوش وجود دارد که از پروتئینی به نام الاستین(elastin)ساخته شده‌اند.

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

رشته‌های الاستین در دیوارهٔ رگ‌ها و پوست نیز وجود دارند و به این چند سازه‌ها خاصیت کشسانی می‌بخشند؛ بنابراین، پروتئین‌های رشته‌ای کلاژن و الاستین با قرار گرفتن در مادهٔ زمینه‌ای گوناگون، چند سازه‌هایی با ویژگی‌های جادویی می‌آفرینند. البته، آرایش رشته‌های پروتئینی نیز در تعیین ویژگی‌های چند سازه‌های بدن مؤثر است.

برای نمونه، در رباط‌ها و زردپی‌ها، رشته‌های کلاژن با آرایش منظمی از درازا کنار یکدیگر ردیف شده‌اند. این آرایش به دسته کردن چند ترکهٔ چوب می‌ماند که شکستن آن‌ها را دشوار می‌سازد.

بیماری‌های مرتبط با کلاژن

اختلالات کلاژن بعضی از بیماری‌های ژنتیکی به علت تغییر در بین توالی اسید آمینه و ساختمان سه بعدی موجود در کلاژن، ایجاد می‌شوند. استئوژنز ایمپرفکتا با تشکیل غیرطبیعی استخوان در اطفال مشخص شده و سندروم اهلر-دانلوس همراه با مفاصل شل می‌باشد. هر کدام از این حالات می‌توانند کشنده باشند.

تاکنون ۱۵ نوع کلاژن در انسان شناسایی شده‌است. ژن‌های مختلفی پپتیدهای سازنده انواع مختلف کلاژن را کد می‌کنند که جهش در هر یک از آن‌ها منجر به بیماری خاصی می‌شود.

برای مثال کلاژن نوع یک از فیبریل‌های سه رشته‌ای شامل دو پپتید آلفا-۱ و یک پپتید آلفا-۲ تشکیل شده‌است. جهش در ژن‌های سازنده این دو پپتید بر حسب محل جهش (در پپتیدهای سازنده کلاژن توالی gly-X-Y تکرار شده‌است و موتاسیون در Gly منجربه بیماری سخت تری می‌شود) منجر به انواع مختلف بیماری‌های استئوژنز ایمپرفکتا (نوع I تا V) و سندروم اهلرز دانلوس (نوع VII) می‌شود.

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

درکلاژن نوع II، جهش در مناطق مختلف ژن (COL2A۱ (۱۲q۱۳ منجر به بیماری‌های Spondylephyseal Dysplasia, Stickler Syndrome, Kniest Dysplasiaو Achondrogenesis II می‌شود.

در کلاژن نوع III، جهش در ژن (COL3A۱ (۲q۳۱ منجر به بیماری اهلرز دانلوس نوع IV می‌شود.
در کلاژن نوع IV، جهش در ژن‌های (COL4A۱ (۲q۳۱) ،COL4A۳ (۲q۳۶) ،COL4A۴ (۲q۳۱) ،COL4A5 (Xq۲۲ منجر به سندروم آلپورت می‌شود.
در کلاژن نوع V، جهش در ژن (COL5A۱ (۹q۳۴ منجر به بیماری اهلرز دانلوس نوع I می‌شود.
در کلاژن نوع VII جهش در ژن (COL7A۱ (۳p۲۱ منجر به بیماری Dystrophic epidermolysis bullosa می‌شود.
در کلاژن نوع X جهش در ژن (COL10A۱ (۶p۲۱ منجر به بیماری Schmid Metaphyseal dysplasia می‌شود.
در کلاژن نوع XI جهش در ژن (COL11A۲ (۶p۲۱ منجر به سندروم Stickler می‌شود.

 

کاربرد کلاژن در مهندسی بافت

کلاژن، پروتئین بستر خارج سلولی، بیشترین استفاده را بین پلیمرهای طبیعی به جهت استفاده در داربستهای پلیمری داراست. پروتئین مذکور به وفور در بافت استخوانی حضور داشته و به سادگی قابل استخراج است. نزدیک به ۳۰٪ از پروتئینهای بدن از نوع کلاژن است.

 

میوه های کلاژن دار برای جوان ماندن پوست/ رفع پیری

 

دسترسی آسان به کلاژن و ساختار بی نظیر آن، پژوهشگران را بر آن داشته که جایگاه ویژه ای را به این پلیمر اختصاص دهند. کلاژن سازگاری مناسبی را با سامانه بیولوژیکی انسان دارد و پاسخ‌های ایمنی آن کاملاً مشابه با بافت میزبان است. کلاژن از بافتهای سالم قابل استخراج است.

این پروتئین پس از محلول سازی و تغییر ساختاری، در مهندسی بافت استخوان مورد استفاده قرار می‌گیرد. استرلیزه کردن و ایجاد اتصالات عرضی از جمله روشهای تثبیت ساختاری کلاژن به حساب می‌آید.

به منظور سترون سازی محصولات کلاژنی، می‌توان آنرا در معرض چشمه گاما قرار داد؛ البته لازم است ذکر شود که بعضی مواقع مشاهدات حاکی از پاسخ منفی سامانه ایمنی بدن به عامل ایجاد اتصالات عرضی می‌باشد.

با جمع آوری اطلاعات مراقبت های پوستی در بخش زیبایی مجله تفریحی ناز وب همواره پوستی شاداب و جوان داشته باشید. همه ما به خوبی می دانیم که مهمترین عامل در جوانی و شادابی جسم و روح ما تغذیه سالم و مفید است. شاداب و پیروز باشید.

Collagenic fruits for young skin and aging


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان