ramazan
ramazan

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

قهوه، به عشق ناتمام تو دوباره میکنم خطر In danger of unfinished love I risk again * نگو که چون گذشته ها دوباره میکنی حذر* من از تو، دست نمیکشم، به صد پیاله میخورم اگر که دعوتم کنی به صرف قهوه قجر

اگر شما عزیزان و کاربران نازوب در حال خواندن این مقاله هستید، شک ندارم که طرفدار پر و پا قرص قهوه هستید. احسنت! همه ما با انواع مشهور قهوه ها، مثل قهوه ترک، فرانسه، لاته و … آشنا هستیم. به گزارش نازوب، اما معمولا کمتر کسی پیدا می شود که تمامی و انواع قهوه ها را بشناسد.

همانطور که خودتان می دانید قهوه ها دارای انواع متفاوت از نظر دم کردن و نوع دانه و نوع فراوری و… می باشند که در این مطلب ما به انواع قهوه از نظر روش دم کردن و طرز تهیه قهوه های مختلف خواهیم پرداخت!

تهیه هر نوع قهوه کمی ظرافت و دقت لازم دارد یک کاپ قهوه حرفه ای در عصر پاییزی خاص ترین لحظه ها را برایتان تداعی می کند. نوش جان

 

بهتر است برای عزیزانی که تازه پا به دنیای نوشیدنی قهوه گذاشته اند خواص قهوه را نیز به طور کلی برایتان بیان کنیم.

 

1. چربی سوزی با قهوه
2. قهوه گردش خون‌تان را بهبود می‌بخشد
3. قهوه می‌تواند باعث کاهش درد شود
4. نوشیدن قهوه می‌تواند بنیه‌تان را نیز قوی کند
5. قهوه می‌تواند به حفظ بافت ماهیچه‌های‌تان کمک کند
6. قهوه باهوش‌ترتان می‌کند
7. از خواص قهوه تقویت حافظه است
8. قهوه خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می‌دهد

9.قهوه می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را نیز کاهش دهد

 

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

انواع قهوه از نظر دم کردن بصورت زیر می باشند:

۱.قهوه ترک
۲.قهوه فرانسه
۳.قهوه اسپرسو
۴ .قهوه های دمی
۵.قهوه های فوری
۶.اسپرسو دوپیو
۷.اسپرسو لانگو
۸.اسپرسو ریستریتو
۹.اسپرسو ماکیاتو
۱۰.اسپرسو کوبانو
۱۱.لاته ماکیاتو
۱۲.کافه لاته
۱۳.کاپوچینو
۱۴.اسپرسو کن پانا
۱۵.کافه بِرِو
۱۶.رِد آی
۱۷.بلک آی
۱۸.دِد آی
۱۹.کافه موکا
۲۰.آمریکانو
و…

نحوه دم کردن انواع قهوه ها:

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

۱.قهوه ترک (Turkich coffee) چیست؟ قهوه ترک چگونه تهیه می شود ؟

قهوه ترک بسیار نرم آسیاب می شود (کاملا” پودر) و به وسیله قهوه جوش های معمولی روی شعله گاز آماده می شود و دارای کف روی فنجان و مقداری لرد در ته فنجان می باشد.

طرز تهیه قهوه ترک در کشورها و مناطق مختلف با کمی تفاوت انجام میگیرد ولی بطور کلی برای درست کردن قهوه ترک ، قهوه آسیاب شده داخل یک ظرف کوچک مخصوص که جازوه نامیده می شود ، به همراه آب به جوش می آید. این قهوه در ایران، ترکیه، بلغارستان و رومانی قهوه ترک نامیده می شود. این سبک دم کردن قهوه برای اولین بار از یمن آمده است.

در دم کردن قهوه ترک به روش مرسوم در کشور ما ایران؛ پودر قهوه ترک را به همراه آب ( در صورت تمایل همراه با شکر ) در قهوه جوش ریخته و محلول را کاملا بهم زده و روی حرارت قرار داده تا زمانی که دمای آب نزدیک نقطه جوش برسد و روی سطح قهوه قوام و کف قهوه تشکیل شده و کف قهوه شروع به بالا آمدن در دهانه قهوه جوش کند، در این هنگام قبل از جوشیدن قهوه؛ قهوه جوش از روی حرارت برداشته می شود و قهوه سرو می شود.

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

۲ .طرز تهیه قهوه فرانسه یا قهوه فیلتری filter coffee :

قهوه فرانسه بر خلاف قهوه ترک زبر تر آسیاب می شود و با دستگاه قهوه ساز و یا فرانسه ساز (فرنچ پرس) دم می شود به صورتی که قهوه در داخل فیلتر کاغذی(در دستگاه های برقی) و فیلتر توری (در فرنچ پرس ها)
مانده و فقط عصاره قهوه به وسیله آب گرم خارج شده و در مخزن دستگاه جمع می گردد، قهوه فرانسه مانند چای رقیق و فاقد کف و لرد ته فنجان است و معمولا در لیوان معمولی سرو می گردد.
در کل یکی از آسان ترین روش های دم کردن انواع قهوه را می توان قهوه فرانسه نام برد.

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

۳. طرز تهیه قهوه اسپرسو espresso

قهوه اسپرسو نرم تر از فرانسه و زیر تر از ترک آسیاب می شود و با دستگاه مخصوص اسپرسو دم می شود به صورتی که آب با فشار زیاد از قهوه عبور داده می شود و عصاره قهوه به طور کامل خارج می گردد ، اسپرسو در فنجان کوچکتر از قهوه ترک سرو می شود و
کف نازک و روشنی روی آن می بندد (اگر دستگاه خوب و قهوه مناسب استفاده گردد) و فاقد لرد است.
و اما اسپرسو یکی از محبوب ترین و دوست داشتنی ترین قه وه ها در دنیا می باشد. اسپرسو پایه و به اصطلاح (قهوه ی پایه) نوشیدنی های مختلفی همچون لانگو و کاپوچینو و لاته و آمریکانو و غیره می باشد.
قهوه اسپرسو را می توان با دستگاه ها و قهوه جوش های متفاوتی که امروزه در بازار بسیار گسترده و متنوع می باشد تهیه نمود.
محبوب ترین قهوه جوش های خانگی را می توان موکاپات نامید که امروزه در خانه هر قهوه دوستی پیدا خواهید کرد. موکاپات ها یا همان قهوه جوش های روگازی در عرض چند دقیقه و بدون زحمت زیادی به شما یک شات قهوه اسپرسو خواهند داد. موکاپات ها امروزه در سایزهای مختلف و در شکل و رنگ بندی های بسیار متنوع در بازار موجود می باشند.
اسپرسو ساز های برقی

اما قسمت دیگری از اسپرسو ساز ها, اسپرسو ساز های برقی می باشند که در مدل های مختلفی ارائه می شوند . اسپرسو ساز های خانگی که معمولا حجم و وزن کمی دارند و کار با آنها راحت است و اسپرسو ساز های صنعتی که در مطالب دیگری به آن خواهیم پرداخت.

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

۴.قهوه های دمی Pour over

امروزه با پیشرفت صنعت قهوه و تبدیل آن به یکی از پر سود ترین تجارت ها روش های مختلف دم کردن نیز در دنیا باب شده . یکی از روش های بسیار محبوب این روز ها دم آوری قهوه بصورت قطره ای و فیلتری می باشد که با استفاده از قهوه ساز های خاصی همچون سایفون, کمکس و V60می باشد.

در این نوع دم آوری معمولا آسیاب قهوه درشت تر و تقریبا هم اندازه با آسیاب فرانسه می باشد. در این نوع دم آوری معمولا یک قهوه صاف بدون لرد(ته نشین ) و معمولا فاقد کف را خواهید داشت.

۵.قهوه های فوری:

به احتمال بسیار قوی نام قهوی فوری را شنیده باشید و اصطلاحی که بسیار رایج شده (نسکافه)و یا کافی میکس می باشد که به جای قهوه فوری استفاده می کنیم.اما تفاوت قهوه فوری با قهوه دم کردنی در چیست؟
به طورکلی باید گفت به قهوه هایی که در یک روند و با یک سری متد های خاص هر کارحانه ای به طور مثال (شرکت نسکافه) فراوری شده و به صورتی تبدیل می شود که با آب جوش به شما و یا شیر به شما یک نوشدنی آماده بدهد قهوه فوری یا به اصطلاح انگلیسی (Instant coffee) گفته می شود.بسیاری از این قهوه های فوری با ترکیب های مختلف و فراوری های مختلف عرضه می شود.

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

کافی میکس چیست؟

کافی میکس ها نیز با ترکیبی مختلف از قهوه های فراوری شده (فوری) همراه با افزودنی های مختلفی به طور مثال شکر و میت و … عرضه می شود و امروزه تنوع بسیار زیادی دارد و شرکت های بسیاری در این زمینه محصولات متنوع و فوری ارائه می کنند که شما می توانید در سایت ملوکافی بسیاری از این محصولات را مشاهده کنید.

 

طرز تهیه پای موز ساده و کرم‌دار

در ادامه برخی از نوشیدنی های قهوه را معرفی می کنیم ، که در اصل با قهوه های اسپرسو یا دمی تهیه می شوند و با شیر و مواد دیگری مانند شکلات ؛ پودر کاکائو ؛ یا فوم شیر ، خامه هاف اند هاف ، خامه زده شده و مواد دیگر ، ترکیب شده و رسپی های مختلف را بوجود می آورند.

۶.طرز تهیه اسپرسو دوپیو :

اسپرسو دوپیو یا اسپرسو دابل ، در واقع دو شات قهوه اسپرسو است که توسط ماشین اسپرسوساز عصاره گیری شده است.

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

۷.طرز تهیه اسپرسو لانگو:

اسپرسو لونگو lungo به ایتالیایی یا لانگlong ( شات لانگ ، طولانی ) در واقع یک شات اسپرسوییست که زمان عصاره گیری طولانی تری ( ۲۵ تا ۴۰ ثانیه ) از زمان معمولی (۱۸ تا ۲۲ ثانیه ) داشته باشد. یعنی ۷ گرم قهوه آسیاب شده با حجم آب بیشتری از آب ، عصاره گیری می شود.

۸. طرز تهیه اسپرسو ریستریتو:

ریستریتو به معنای محدود هست. و در واقع قهوه اسپرسوییست که نصف یک شات عصاره گیری شده است . یعنی ۷ گرم قهوه با ۱۵ میلی لیتر آب عصاره گیری می شود.

۹. طرز تهیه اسپرسو ماکیاتو:

اسپرسو ماکیاتو یکی از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو هست که بخش اعظم آن را قهوه اسپرسو به همراه مقدار کمی شیر بخار داده شده و فوم شیر برای کسانی که طعمی پر و قوی از نوشیدنی شان انتظار دارند، تشکیل شده است. برخی از قهوه دوستان اسپرسو ماکیاتو را تنها با کمی شیر بخار زده شده و یا کمی خامه ترجیح می دهند. اسپرسو ماکیاتو در فنجان های قهوه خوری سرو می شود.

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

۱۰.طرز دم کردن اسپرسو کوبانو cubano:

شامل دو شات قهوه اسپرسوست کوتاه است . یعنی دو شات اسپرسو که کمتر از زمان معمول عصاره گیری ۱۸ تا ۲۲ ثانیه ؛ عصاره گیری شده است. در نتیجه حدودا یک شات قهوه اسپرسوی غلیظ و قوی خواهید داشت.

 

۱۱.طریقه دم کردن لاته ماکیاتو :

لاته ماکیاتو برخلاف اسپرسو ماکیاتو ، بخش اعظم آن را شیر بخار زده شده تشکیل می دهد و نسبت شیر و قهوه آن شبیه به کافه لاته هست.

برای این رسپی یک لیوان بلند شیشه ای را با شیر بخار زده شده پر کرده و سپس قهوه اسپرسو را از شات اسپرسو به آرامی بر روی شیر ریخته تا شکل یک دایره تیره اسپرسو بر روی سطح شیر شکل بگیرد.

لاته ماکیاتو در لیوان های بلند شیشه ای سرو می شود تا لایه های مختلف فوم شیر و اسپرسو و شیر نمایان باشد.

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

۱۲. نحوه دم کردن کافه لاته:

کافه لاته نیز نوشیدنی بر پایه قهوه اسپرسو هست و در حالت ایده آل به صورت لاته آرت ( طراحی با شیر ) سرو می شود.در کافه لاته بخش اعظم نوشیدنی را شیر بخار زده تشکیل می دهد و فوم شیر بسیار کم است. در این رسپی ش یر بر روی قهوه اسپرسو ریخته می شود و بدین ترتیب با یکدیگر ترکیب می شوند و تفکیک پذیری لایه ها به وضوح دیده نمی شوند.

۱۳. نحوه دم کردن قهوه کاپوچینو:

یک نوشیدنی ایتالیایی بر پایه قهوه اسپرسو هست که به طور معمول از نسبت های مساوی قهوه اسپ رسو و فوم شیر و شیر بخار زده ( به نسبت هر کدام یک سوم ) تشکیل شده است.

برای کاپوچینو دو نوع رسپی دیگر نیز وجود دارد که بر اساس مقدار فوم و شیر تفکیک می شود. کاپوچینو خشک یا DRY اصطلاحا به کاپوچینویی گفته می شود که شیربخار زده ی کمتری داشته و فوم شیر نسبت بیشتری را داراست . و کاپوچینوی تر یا WET که نسبت شیر بخار زده ی آن به فوم شیر بیشتر است و کاپوچینویی شیری تر است.

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

۱۴. نحوه دم کردن اسپرسو کن پانا:

اسپرسو کن پانا CON PANA یک یا دو شات قهوه اسپرسوست که روی آن خامه زده شده قرار میگیرد.اسپرسو کن پانا کلمه ایتالیاییست و معادل قهوه اسپرسو با خامه می باشد.

۱۵.طرز تهیه قهوه کافه بِرِو café Breve:

کافه برو نیز از نوشیدنی های پایه اسپرسوست و در واقع کاپوچینویی خامه ایست که با خامه هاف اند هاف درست شده است.خامه هاف اند هاف یک فوم خامه ای و پایدار را در هنگامی که با اسپرسو ترکیب می شود ، ایجاد می نماید.

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

۱۶.طرز تهیه قهوه رِد آی red eye:

رد آی نوشیدنی قهوه خالص است و از ترکیب یک شات قهوه اسپرسو با یک فنجان متوسط قهوه دمی ، بدست می آید.

۱۷. طرز تهیه قهوه بلک آی black eye:

اگر رد آی جوابگوی نیاز قهوه تان نیست بلک آی را امتحان کنید . بلک آی نیز نوشیدنی ای بر پایه اسپرسو و قهوه دمی است . و برای تهیه آن باید دو شات قهوه اسپرسو را عصاره گیری کرده و سپس به آن یک فنجان قهوه دمی اضافه نمایید.

۱۸. نحوه دم کردن قهوه دِد آی Dead eye:

دِد آی مرحله ی بعد از بلک آی هست . رای تهیه آن باید سه شات قهوه اسپرسو عصاره گیری کرده و سپس به آن یک Cup of coffee فنجان قهوه دمی اضافه نمایید!

 

معرفی و طرز تهیه 20 نوع قهوه لاکچری/ از قهوه لانگو تا امریکانو

 

۱۹.طرز تهیه کافه موکا:

یکی دیگر از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو هست که در لیوان های بلند شیشه ای سرو می شود و برای تهیه آن کافیست یک یا دو شات قهوه اسپرسو را با یک اونس سیروپ شکلات در لیوان ریخته و روی آن را با شیر بخار زده شده پر نمایید و سپس روی آن را با خامه زده شده و خرده های شکلات تزئین نمایید.

۲۰. طرز تهیه قهوه آمریکانو:

آمریکانو سرو قهوه اسپرسو به سبک آمریکایی است ، برای تهیه آن کافیست یک شات قهوه اسپرسو عصاره گیری کنید و سپس روی آن ۱۸۰ میلی لیتر آب داغ اضافه نمایید.

Introduction et préparation de 20 types de café / café Lango en café américain


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان