چهره های ایرانی و خارجی پایگاه ناز وب

قهوه فوری با قهوه دم شده چه تفاوتی دارد+ خواص قهوه

مجموعه : تغذیه مناسب
قهوه فوری با قهوه دم شده چه تفاوتی دارد+ خواص قهوه

قهوه؛ امشب من حوا و قهوه تلخ! ای حوا تو از کدامین تبار ترابی! که در جوانی ام متولد شدی!؟ همانطور که می دانید قهوه یک نوشیدنی بسیار محبوب برای افرادی خاص است اما با توجه به خواص زیاد آن بسیاری از افراد علاقمند به نوشیدن آن هستند تنوع زیاد قهوه ها می طلبید که تفاوت قهوه فوری را با قهوه دم شده یا معمولی برای شما علاقمندان بیان کنیم.

 

کوتاه از شناخت قهوه؛ قهوه چیست؟

قَهوه نوعی نوشیدنی رایج است که از دانه‌های بوداده و آسیاب‌شدهٔ گیاه قهوه به دست می‌آید. گیاه قهوه بومی مناطق نیمه‌گرمسیری آمریکا و برخی از جزایر جنوب و جنوب شرق آسیا است،

این گیاه از آفریقا به سایر نقاط جهان پراکنده شد و در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور کشت می‌شود که در درجهٔ اول مناطق استوایی آمریکا، جنوب شرقی آسیا، هند و آفریقاست، هنگام رسیدن میوهٔ گیاه قهوه، دانه‌های قهوه را برداشت و فرآوری می‌کنند.

دانه‌های قهوهٔ خشک شده به درجات مختلف برشته می‌شوند، بسته به عطر و طعم مورد نظر، درجه‌بندی‌های مختلفی برای این محصول در نظر گرفته شده‌است، قهوه کمی اسیدی است و می‌تواند به علت داشتن کافئین بالا موجب تحریک انسان گردد.

 

قهوه فوری با قهوه دم شده چه تفاوتی دارد+ خواص قهوه

 

قهوه فوری خوب است یا بد؟

قهوه فوری گزینه ای سریع‌تر، ارزان‌تر و راحت‌تر برای آماده کردن نسبت به قهوه معمولی است. نوشیدن قهوه در شکل سنتی آن با برخی فواید سلامت پیوند خورده است، اما آیا مصرف قهوه فوری نیز می تواند فوایدی مشابه را ارائه کند؟ در ادامه با قهوه فوری بیشتر آشنا می شویم.

قهوه فوری چیست؟

قهوه فوری از عصاره خشک شده قهوه تهیه می شود. همانند دم کردن قهوه معمولی، عصاره از طریق دم کردن پودر دانه های قهوه تهیه می شود، اگرچه از غلظت بیشتری برخوردار است.

پس از دم کردن، آب از عصاره گرفته می شود تا تکه ها یا پودری خشک شکل بگیرد که در هر دو صورت افزودن آب موجب حل شدن آنها می شود. دو روش اصلی برای تهیه قهوه فوری وجود دارند که شامل موارد زیر می شوند:

خشک کردن افشانه ای یا اسپری درایینگ. عصاره قهوه در هوای داغ اسپری می شود که به سرعت قطرات را خشک کرده و آنها را به پودر یا تکه هایی کوچک تبدیل می کند.

خشک کردن انجمادی یا فریز درایینگ. عصاره قهوه منجمد شده و به تکه های کوچک تقسیم می شود که بعدا در دمای کم و تحت شرایط خلاء خشک می شوند.

هر دو روش کیفیت، عطر و طعم قهوه را حفظ می کنند.

رایج‌ترین روش آماده کردن قهوه فوری افزودن یک قاشق چایخوری از پودر آن در یک فنجان آب داغ است.

میزان قدرت عطر و طعم قهوه نیز به راحتی از طریق افزودن پودر بیشتر یا کمتر به فنجان قابل تنظیم است. قهوه فوری حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است. قهوه یکی از بزرگ‌ترین منابع آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی مدرن محسوب می شود.

محتوای آنتی اکسیدانی قهوه فوری به اندازه ای زیاد است که باور بر این است در بسیاری از فواید سلامت مرتبط با این نوشیدنی نقش دارد. همانند قهوه معمولی، قهوه فوری حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های قدرتمند است.

بنابر نتایج یک مطالعه، قهوه فوری به واسطه روشی که پردازش می شود، ممکن است حتی حاوی مقادیر بیشتری از برخی آنتی اکسیدان ها نسبت به دمنوش های دیگر باشد.

افزون بر این، یک فنجان قهوه استاندارد حاوی تنها 7 کالری و مقادیر کم پتاسیم، منیزیم، و نیاسین (ویتامین B3) است.

 

 

قهوه فوری با قهوه دم شده چه تفاوتی دارد+ خواص قهوه

 

What is the difference between instant coffee and brewed coffee + coffee properties

 

محتوای کافئین قهوه فوری اندکی کمتر است

کافئین رایج‌ترین ماده محرکی است که در جهان مصرف می شود و قهوه بزرگ‌ترین منبع غذایی آن محسوب می شود.

با این وجود، محتوای کافئین قهوه فوری به طور کلی اندکی کمتر از قهوه معمولی است.

یک فنجان قهوه فوری حاوی یک قاشق چایخوری پودر قهوه ممکن است 30 تا 90 میلی گرم کافئین داشته باشد، در شرایطی که یک فنجان قهوه معمولی حاوی 70 تا 140 میلی گرم کافئین است.

از آنجایی که حساسیت به کافئین از فردی به فردی دیگر متفاوت است، قهوه فوری ممکن است انتخاب بهتری برای افرادی باشد که نیازمند کاهش مصرف کافئین هستند.

قهوه فوری در نوع بدون کافئین نیز به فروش می رسد که حاوی کافئین کمتری نیز است.

کافئین بیش از حد ممکن است موجب اضطراب، اختلال در خواب، بی قراری، ناراحتی معده، لرز، و ضربان سریع قلب شود.

 

قهوه فوری با قهوه دم شده چه تفاوتی دارد+ خواص قهوه

 

قهوه فوری حاوی آکریل‌آمید بیشتری است

آکریل‌آمید یک ماده شیمیایی بالقوه مضر است که در زمان بو دادن دانه های قهوه شکل می گیرد.

این ماده شیمیایی در طیف گسترده ای از مواد غذایی، دود، لوازم خانه، و محصولات مراقبت شخصی نیز وجود دارد.

جالب این که قهوه فوری ممکن است حاوی دو برابر آکریل‌آمید بیشتر نسبت به قهوه تازه بو داده شده باشد.

قرار گرفتن بیش از حد در معرض آکریل‌آمید ممکن است به سیستم عصبی آسیب برساند و خطر سرطان را افزایش دهد.

با این وجود، مقدار آکریل‌آمیدی که از طریق رژیم غذایی و قهوه وارد بدن می شود بسیار کمتر از مقداری است که مشخص شده می تواند مضر باشد.

از این رو، نوشیدن قهوه فوری نباید موجب نگرانی شما درباره مواجهه با آکریل‌آمید شود.

همانند قهوه معمولی، قهوه فوری ممکن است برخی فواید سلامت را ارائه کند

نوشیدن قهوه با فواید سلامت بسیاری پیوند خورده است. از آنجایی که قهوه فوری حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مشابه با قهوه معمولی است، این نوشیدنی باید بیشتر فواید سلامت مشابه با آن را ارائه کند.

 

نوشیدن قهوه فوری ممکن است با فواید زیر پیوند خورده باشد:

تقویت عملکرد مغز. محتوای کافئین قهوه فوری می تواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد.

تقویت سوخت و ساز. کافئین موجود در قهوه فوری ممکن است سوخت و ساز (متابولیسم) را افزایش داده و به چربی سوزی بیشتر کمک کند.

 

قهوه فوری با قهوه دم شده چه تفاوتی دارد+ خواص قهوه

 

کاهش خطر بیماری. قهوه ممکن است خطر بیماری های انحطاط عصبی، مانند بیماری های آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد.

کاهش خطر دیابت. قهوه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.

بهبود سلامت کبد. قهوه و کافئین ممکن است خطر بیماری های کبد مانند سیروز و سرطان کبد را کاهش دهند.

بهبود سلامت روانی. قهوه ممکن است به کاهش خطر افسردگی و خودکشی کمک کند.

افزایش طول عمر. نوشیدن قهوه ممکن است به طولانی‌تر شدن زندگی انسان کمک کند.

با این وجود، باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از مطالعات درباره فواید قهوه مشاهده ای بوده اند.

این نوع از مطالعات نمی توانند ثابت کنند که قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری می شوند – تنها افرادی که بر حسب عادت قهوه می نوشند احتمال کمتری دارد به بیماری مبتلا شوند.

اگر به این فکر می کنید که برای تقویت سلامت خود چه میزان قهوه باید بنوشید، مصرف سه تا پنج فنجان قهوه فوری در روز ممکن است مطلوب باشد. مطالعات اغلب این میزان مصرف قهوه را با بیشترین میزان کاهش خطر پیوند داده اند.

 

قهوه فوری با قهوه دم شده چه تفاوتی دارد+ خواص قهوه

 

هم چنین بدانید که:

قهوه فوری گزینه ای سریع و آسان برای آماده کردن است و به قهوه‌ساز برای این کار نیازی نیست. همچنین، این محصول از طول عمر بالایی روی قفسه فروشگاه ها برخوردار است و نسبت به قهوه معمولی ارزان‌تر است.

از این رو، زمانی که به مسافرت می روید، قهوه فوری می تواند همراه خوبی برای شما باشد.

قهوه فوری حاوی کافئین اندکی کمتر و آکریل‌آمید بیشتر نسبت به قهوه معمولی است، اما از محتوای آنتی اکسیدانی تقریبا مشابه برخوردار است.

به طور کلی، قهوه فوری یک نوشیدنی سالم و کم کالری است که با فواید سلامت مشابه با انواع دیگر قهوه پیوند خورده است.

 

قهوه فوری با قهوه دم شده چه تفاوتی دارد+ خواص قهوه

 

بهتر است بدانید قهوه برای جه کسانی خوب است و چه کسانی مضر

_ قهوه حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین، مواد معدنی و پروتئین های غذایی است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که مصرف قهوه خطر بروز برخی از بیماری ها و علایم آن را کاهش می دهد. از جمله : پارکینسون، آلزایمر، دیابت نوع 2 ، سنگ کیسه صفرا، حمله آسم، سرطان دهان ، حلق و مری، مشکلات ریتم قلبی، سکته، سیروز کبدی؛ کافئین تأثیر برخی از مسکن ها را افزایش می دهد.

_ همچنین تفاله قهوه به عنوان کود عمل می کند.

_ مردانی که روزی 6 فنجان قهوه مصرف می کنند، 60 درصد کمتر از افرادی که قهوه نمی خورند، در معرض خطر سرطان پروستات قرار می گیرند.

معایب خوردن قهوه :

_ مصرف بیش از حد قهوه باعث تغییر در الگوی خواب، افزایش فشار خون، قهوه ای شدن دندانها و سوزش معده را تشدید می کند.

_ قهوه مانع از جذب برخی از مواد معدنی و ویتامین ها مانند منیزیم، روی و آهن می شود.

_ قهوه باعث توهم شنوایی می شود.

_ قهوه مدر خفیف است و می تواند به کم آبی بدن و از دست رفتن ویتامین C، B، آهن، کلسیم و روی منجر شود.

_ تفت دادن دانه قهوه باعث ایجاد ماده سرطان زا می شود.

عصرهای پاییزی رو از صرف یک کاپ قهوه غافل نشین. What is the difference between instant coffee and brewed coffee + coffee properties



برچسبها:

جدیدترین مطالب

دیگر مطالب امروز

 چهره های ایرانی و خارجی پایگاه ناز وب

مطالب داغ چند روز گذشته
ماجرای زنی که 7 ماه زیر تخت شوهرش خوابید!! عکس
ماجرای زنی که 7 ماه زیر تخت شوهرش خوابید!! عکس
مشاهده بیشتر