برای درست کردن کرپ در ابتدا از انواع مربا و مارمالاد و شکلات و میوه تازه استفاده میشد، اما بعدتر پخت کرپ به عنوان یک اسنک و میان وعده گوشتی یا با سبزیجات مختلف مرسوم شد. انواع کرپ برای وعده شام و ناهار بسیار به درد بخور و مقوی هستند و با تمام مواد میتوانید آنها را درست کنید.
مواد لازم برای خمیر کرپ:
آرد: ۲ لیوان
تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
شیر: ۱ لیوان
روغن: ½ لیوان
آب: ½ لیوان
مواد لازم برای مایه گوشت کرپ:
فلفل دلمهای: ۱ عدد متوسط
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
قارچ: ۲۰۰ گرم
نمک: ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: ½ قاشق چایخوری
جعفری ساطوری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا: به مقدار لازم
مواد لازم برای سوخاری کردن کرپ:
شیر: ½ لیوان
تخم مرغ: ۲ عدد
آرد سوخاری: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای درست کردن کرپ گوشت و قارچ پیتزایی سوخاری و رولی ابتدا خمیر کرپ را درست کنید. تمام مواد را با هم مخلوط کنید و با همزن دستی هم بزنید تا به غلظت ماست شُل برسد. خمیر آماده شده را کنار بگذارید.
سپس مایه گوشت و قارچ کرپ را درست کنید. پیاز را نگنینی خرد کنید. پیاز را با کمی روغن تفت دهید و وقتی طلایی شد فلفل دلمهای نگینی خرد شده را اضافه کنید. وقتی فلفل هم کمی تفت خورد گوشت چرخکرده را اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و سرخ شود. قارچ اسلایسی خرد شده را هم اضافه کنید و با سایر مواد تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود. سپس نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید.
در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب با گوشت تفت دهید. سپس ۱ استکان آب به گوشت اضافه کنید تا مقداری با آب هم قل بخورد و مایه گوشت کرپ حسابی جا بیفتد و غلیظ شود.
در یک ماهیتابه جداگانه یک ماهیتابه را با کمی کره چرب و داغ کنید. برای هر عدد کرپ یک مقاله از مایه خمیری کرپ را در ماهیتابه بریزید و دور تا دور ماهیتابه بچرخانید تا پهن شود. سپس پشت و روی خمیر را روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا خمیر خوب خودش را بگیرد. هر با که خمیر کرپ آماده شد آن را در یک بشقاب بگذارید و کرپ بعدی را درست کنید.
بعد از آماده شدن خمیر کرپها در هر عدد کرپ مقداری مایه گوشت کرپ و پنیر پیتزا به مقدار دلخواه بریزید و کرپ را رول کنید. برای سوخاری کردن کرپ شیر و تخم مرغها را با هم مخلوط تا یکدست شود. وقتی همه کرپها را رول کردید به آرامی در مایه شیر و تخم مرغ بغلتانید و سپس در آرد سوخاری بغلتانید تا تمام قسمتها به آرد آغشته شوند. در یک ماهیتابه روغن را داغ کنید و رولها را روی شعله ملایم گاز سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. کرپ را با انواع سس مثل سس تارتار یا سس تایلندی و کچاپ میل کنید.
مواد لازم برای تهیه کرپ ژامبون:
آرد 1 پیمانه
تخم مرغ 5 عدد
شیر 1 پیمانه
روغن نصف پیمانه
نمک و پودر سیر به میزان لازم
ژامبون 8-10 ورق
سس مایونز 2-3 ق غذاخوری
جعفری خردشده 3 ق غذاخوری
پنیر ورقهای 10 عدد
خیارشور (اختیاری) 150-200 گرم
طرز تهیه کرپ ژامبون:
1. برای تهیه کرپ ژامبون باید ابتدا خمیر کرپ را تهیه کرده و به تعداد مورد نیاز کرپ ساده آماده کنید پس اول؛ تخممرغها را داخل یک کاسه بشکنید.
2. برای اینکه از گلولهشدن آرد جلوگیری کنید، تخممرغهای شکستهشده را حدود 4-5 ثانیه با همزن برقی بزنید.
3. سپس؛ آرد را به صورت یکجا به تخممرغهای زدهشده اضافه کنید.
4. اول با همزن خاموش و بعد با دور آهسته همزن، تخممرغها و آرد را حدود 2-3 دقیقه هم بزنید.
5. وقتی مایه به حالت یکدست درآمد و دیگر هیچ گلوله آردی ندیدید، نمک و پودر سیر و یا هر سبزی معطری که دوست دارید، به مایه اضافه کنید.
6. روغن مایع را اضافه کرده و 1 دقیقه هم بزنید.
7. شیر را نیز اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید تا یکدست بشود.
8. الان یک مایع یکدست و روان دارید که دارای حبابهای ریزی است که برای جلوگیری از ایجاد حبابهای بزرگتر موقع پخت کرپ، باید این مایه را حدود 5 الی 10 دقیقه داخل یخچال و یا بیرون از یخچال استراحت دهید. به این ترتیب حبابها از بین رفته و شما یک مایه کاملا صاف و یکدست خواهید داشت.
9. برای سرخکردن کرپها ابتدا تابه نچسب مورد نظر را بدون روغن، حدود 5 دقیقه روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا کاملا داغ شود.
10. سپس با استفاده از اسپری روغن و یا یک برس یا قلموی آشپزخانه، کف و دیوارههای تابه را به روغن آغشته کنید.
11. دقت کنید که میزان روغن نباید زیاد باشد در غیر این صورت، کرپ ناصاف و بدشکل خواهد شد.
12. حالا وقتی تابه کاملا گرم شد، به اندازه یک ملاقه از مایه کرپ را کف تابه بریزید و تابه را آهسته بچرخانید تا تمام سطح کف تابه، با مایه کرپ پوشانده شود و مایه به صورت یکنواخت کف تابه پخش شود و یکجا ضخیم و یک جا نازک نشود.
13. وقتی یک سمت کرپ سرخ شد، ان را برگردانید تا سمت دیگر هم کمی حرارت ببیند و سرخ شود.
14. وقتی دو طرف کرپ کاملا سرخ شد، آن را از تابه بیرون بیاورید و روی سطح صافی قرار دهید و حدود 10 دقیقه یا بیشتر صبر کنید تا کرپ کاملا خنک شود.
15. وقتی کرپ خنک شد، سس مایونز را با کمک یک قاشق و یا قلمو روی سطح کرپ پخش کنید و تمام سطح آن را به خوبی پوشش دهید.
16. حالا ورقههای ژامبون را روی تمام سطح کرپ قرار دهید تا جایی که هیچ قسمتی خالی باقی نماند.
17. سپس در صورت تمایل خیارشورها را رنده کرده و یا نگینی ریز خرد کنید و یک سمت کرپ را با خیارشورها بپوشانیدو
18. سمت دیگر را نیز با ورقههای پنیر بپوشانید و در نهایت کرپ را به آرامی رول کنید.
19. رول کرپ ژامبون آمادهشده را داخل کیسه فریزری قرار داده و یا با سلفون بپوشانید و آن را حدود 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید. این کار به راحتتر بریدهشدن رولت کمک میکند.
20. بعد از این مدت زمان، رول کرپ را با فاصله حدود 2 سانت با یک چاقوی تیز مناسب برش بزنید.
رول کرپ ژامبون شما آماده است. شما میتوانید هر برش را با یک خلال دندان که سر آن یک گوجه گیلاسی یا زیتون قرار دادهاید، تزیین کنید.
از آنجایی که تعداد تخممرغ های مصرفی در مایه کرپ نسبتا زیاد است و بوی ضخم تخممرغ پس از سردشدن کرپ بیشتر به مشمام میرسد، بهتر است حتما از یک ادویه و یا سبزی معطر مانند آویشن، شنبلیله و … در مایه کرپ استفاده کنید.
شما میتوانید هر نوع مایه میانی را در وسط کرپ قرار داده و آن را رول کنید و برش بزنید و یا به صورت رول کامل تکنفره سرو کنید.
در صورتی که از مایه گوشتی برای کرپ استفاده میکنید، باید مایه گوشتی را کمآب و ترجیحا بدون رب و یا با حداقل رب یا سس گوجه آماده کنید.
اگر قرار است کرپ ساده را برای وعده صبحانه تهیه کنید، باید نمک آن را به اندازه یک پینچ ریخته و به عنوان چاشنی به آن پودر هل و یا وانیل اضافه کنید که همان مشکل بوی تخممرغ پیش نیاید.