خیلی وقتا که هوس کباب میکنیم We want to grill زود میپریم سر کوچه دو سیخ کباب میخریم. در صورتی که در خانه با بهترین روش میتوتنید برای خودتان و حتی مهمان هایی که در منزلتان هستند کباب مجلسی خوشمزه ای را درست کنید.
ممکن است الان خیلیا دستور تهیه کباب را بلد باشند ولی اونجوری که میخواهند نمیشود در این بخش از نازوب بری شما عزیزان هنرمند دستور تهیه کباب مجلسی و نکات کلیدی آن خواهیم گفت.
گوشت فیله گوسفند یا گوساله: یک کیلوگرم
پیاز: یک عدد بزرگ
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زعفران در صورت دلخواه
برگ رزماری، روغن زیتون، سرکه قرمز، برگبو، میخک، سیر و جوز هندی برای مرینیت یا مزهدار کردن گوشت به مقدار دلخواه
مرحله اول: گوشت کباب برگ را کاردی کنید
برای تهیه کباب برگ سلطانی مجلسی به سبک رستورانها از یک روز قبل یا اگر فرصت زیادی ندارید حدود ۶ ساعت قبل، گوشت را مزهدار کنید. برای این کار ابتدا گوشت را خوب بشورید و خشک کنید. گوشت را روی تخته گوشت بگذارید و با استیککوب حسابی بکوبید تا پهن شود و قطر آن به حدود نیم سانتیمتر برسد.
اگر گوشتی که استفاده میکنید ضخامت زیادی دارد و با استیککوب هم به پهنای دلخواه شما نمیرسد بهترین کار این است که ابتدا با یک چاقوی تیز و با دقت از پهنا به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و سپس هر قسمت را با بیفتککوب آنقدر بکوبید تا به قطر و ضخامت دلخواه برسید.
یادتان باشد بهتر است پهنای کباب کوبیده حدود چهار انگشت باشد یا در حدود ۸ تا ده سانتیمتر است. وزن استاندارد کباب برگ معمولی ۱۲۰ گرم و کباب برگ مخصوص ۱۶۰ گرم است.
مرحله دوم: گوشت کباب برگ را مزهدار کنید
گوشت این کباب را مثل انواع دیگر کباب قبل از به سیخ کشیدن باید مزهدار کنید. برای مرینیت کردن گوشت در مرحله دوم گوشت را در یک عدد برگ رزماری، آب پیاز رنده شده، روغن زیتون، سرکه قرمز، کره آب شده Olive oil, red vinegar, melted butter، روغن زیتون، برگ بو، میخک، جوز هندی، زعفران و دو حبه سیر رنده شده سیر بخوابانید.
در این مرحله به گوشت نمک اضافه کنید چون نمک باعث میشود گوشت آب بیندازد و کباب شما سفت و خشک شود. پس علت دوم سفت شدن گوشت کباب برگ نمک زدن به گوشت خام است. بهترین زمان برای نمک زدن به گوشت کباب در اواسط پخت آن است.
مرحله سوم: گوشت کباب برگ را به سیخ بکشید
حالا زمان آن است که گوشت را به سیخ بکشید. گوشت را روی سطح کار قرار دهید ، با دست روی گوشت را بگیرید تا در جای خود ثابت بماند. سپس سیخ را آرام آرام از زیر دست تان وارد گوشت کنید، تکه های گوشت باید پس از سیخ کشیدن به هم چسبیده باشند، سیخ را روی حرارت قرار دهید و با دقت زیر و رو کنید تا گوشت کباب شود ( بهترین آتش برای کباب آتش ذغال است )، برای درست کردن یک کباب برگ نرم و آبدار باید حوصله به خرج دهید و وقت بگذارید.
اگر احساس کردید در زمان کباب کردن، گوشت خشک میشود، به خصوص اگر برای کباب برگ گوشت گوساله استفاده میکنید، میتوانید روی گوشتها با فرچه مقداری کره بمالید. در اواسط پخت مقداری نمک روی گوشت در حال کباب بپاشید.
مرحله چهارم: نحوه سرو کردن کباب برگ مجلسی
بهتر است کباب برگ را در کنار برنج سرو کنید. زمانی که کباب برگ را در کنار نان سرو میکنید، چربی گوشت به خورد نان میرود و گوشت کباب خیلی زود خشک میشود و نرمی و لطافتش را از دست میدهد. برای کشیدن کباب از سیخ، کباب را مستقیم روی برنج بگذارید و از با دقت از سیخ جدا کنید.
*برای تهیه یک کباب برگ سلطانی مجلسی خوشمزه و ترد مثل انواع دیگر کباب تکهای لازم است که از گوشت بیات شده استفاده کنید. منظور از گوشت بیات گوشتی است که حداقل سه روز از کشتار دام گذشته باشد، در اینصورت شما یک کباب برگ لطیف و نرم خواهید داشت.
اگر گوشتی که در اختیار دارید تازه است آن را در یخچال بگذارید و دو تا سه روز صبر کنید تا حسابی بیات و رسیده شود. علت سفت شدن کباب برگ استفاده از گوشت بیات نشده است. پس بیات شدن گوشت و رسیده آن برای سفت نشدن کباب برگ بسیار اهمیت دارد.
* گوشت مورد استفاده برای تهیه کباب برگ سلطانی مجلسی حتما باید گوشت فیله باشد. برخی برای درست کردن کباب برگ از گوشت راسته گوسفند یا گوساله هم استفاده میکنند اما گوشت فیله به خصوص فیله گوسفند طعم لذیذتر و بافت نرمتری دارد. برای طعمدار کردن کباب برگ Flavor the leaf kebab با جای پودرهای موسوم به پودر نرم کننده گوشت، از رزماری، سرکه قرمز، کره آب شده، روغن زیتون، برگ بو، میخک، جوز هندی و سیر استفاده کنید. این مواد عطر و بویی فوقالعاده به کباب برگ شما میبخشند.
*برخی ترجیح میدهند برای نرمتر شدن گوشت کباب برگ، یک عدد کیوی به هنگام مزهدار کردن گوشت در مواد مرینیت گوشت رنده کنند. کیوی گوشت را نرم میکند. طرز تهیه کباب برگ با کیوی این است که کیوی را به صورت حلقهای در مواد مزهدار کردن گوشت کباب برگ بریزید.
*دقت کنید که وقتی گوشت را میکوبید، گوشت تکه تکه میشود. در هنگام سیخ زدن کباب باید تکههای گوشت را را روی تخته گوشت قرار می دهیم و با دست ثابت نگه می داریم سپس سیخ را از میان گوشت رد می کنیم و به همین ترتیب تمام گوشت ها را سیخ می کنیم.
*طرز تهیه کباب برگ با گوشت مرغ هم مرسوم است. برای تهیه کباب برگ با گوشت مرغ هم به همین ترتیب گوشت مرغ را مزهدار کنید، با بیفتک کوب بکوبید و کاری کنید و به سیخ بکشید. طرز تهیه کباب برگ با گوشت مرغ یک روش آسان کباب برگ خانگی است.
*طرز تهیه کباب برگ خانگی روی گاز و در ماهیتابه هم مرسوم است. اما توصیه آشپزان حرفهای این است که برای طعم لذیذ کباب برگ بهتر است آن را روی آتش زغال تهیه کنید.
• گوشت راسته یا فیله گوسفند یا گوساله: نیم کیلو
• پیاز: 2 عدد
• روغن زیتون یا روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
• کره: 50 گرم
• زعفران سائیده: مقداری
• نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
گوشت را پس از شستن و خشک کردن ، روی سطح صافی قرار دهید و با استیک کوب رویش را بکوبید تا پهن شود.به طوری که ضخامت آن نیم سانتیمتر و پهنای آن به اندازه 4 انگشت شود.
پیاز ها را خلالی کنید و با مقداری زعفران سائیده ، فلفل و روغن مخلوط کنید و تکه های گوشت را داخل آن بریزید تا مزه دار شود. بعد روی آن را بپوشانید و به مدت 8 ساعت در یخچال قرار دهید.
پس از مدت زمان لازم ، روی گوشت مقداری نمک بپاشید و به سیخ بکشید، به این شکل که گوشت را روی سطح صافی قرار دهید و با فشار دست گوشت را نگه دارید و سیخ را به آرامی داخل سیخ کنید.
سعی کنید گوشت ها روی سیخ به هم چسبیده باشند. سپس سیخ را روی حرارت زغال و یا کباب پز قرار دهید و مدام این طرف آن طرف کنید تا گوشت ها کباب شوند.
کره آب شده را با مقداری زعفران مخلوط کنید و روی کباب ها بکشید. کباب آماده شده را روی برنج بکشید و به همراه گوجه کباب شده و لیموترش سرو کنید.
1. برای اینکه کباب برگ شما ترد و لطیف شود. بهتر است گوشت تازه را از سه روز قبل تهیه کنید و در یخچال نگهداری کنید تا کمی مانده شود.
2. بهترین گوشت برای تهیه کباب برگ ،گوشت فیله گوسفند Mutton fillet است.که بافت نرم و لذیذی دارد.
3. از رزماری، سرکه قرمز، کره آب شده، روغن زیتون، برگ بو، میخک، جوز هندی و سیر به جای پودر های نرم کننده گوشت استفاده کنید.
4. کیوی هم گوشت را نرم میکند.به همین دلیل میتوانید یک عدد کیوی را رنده کنید و به مواد گوشت اضافه کنید.
5. برای تهیه کباب، بهتر است از سیخ استیل استفاده شود.
6. برای تهیه سس کباب کره، کمی محلول زعفران، 1/2 لیوان آب و 1 قاشق غذاخوری آبلیمو را در ظرفی با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود. سپس این سس را در حین پخت، چندین بار با برس روی کباب بمالید تا خشک نشود.
7. برای اینکه کباب برگ نرم و لطیف بماند آن را در کنار برنج سرو کنید. زیرا وقتی کنار نان سرو می شود، تمام چربی گوشت به خورد نان می رود و گوشت کباب خیلی زود خشک می شود.
8. دقت کنید که فاصله سیخ گوشت با زغال رعایت شود.
9. کباب برگ آماده شده باید حتما آبدار و مغز پخت باشد.
10. برای تهیه کباب سعی کنید از گوشت هایی که چربی کمتری دارند استفاده کنید که دود کمتری بکند.
11. برای اینکه گوشت خوب پخته شود آن را بر روی حرارت به طور مرتب، پشت و رو کنید .
12. بهتر است هنگام کباب کردن ،دود آتش فروکش کند و زغال ها خوب گل بیندازند Coals bloom well و سرخ شوند. این زمان، بهترین موقع برای قرار دادن سیخ های کباب روی منقل است.
کباب برگ جزو انواع کباب میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد.
کباب برگ را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد.
نکات و ترفندهای مهم تهیه کباب کوبیده