سرطان های شایع در خانمها / از رابطه دهانی تا مقعدی!

مجموعه : بیماری ها
سرطان های شایع در خانمها / از رابطه دهانی تا مقعدی!

در خانم ها یک سری علائمی به جود می آید که ممکن است خیلی راحت از آنها عبور کنند و توجهی نکنند در صورتی که باید خیلی اهمیت داد به این نشانه های پر خطر Dangerous signs که بعدا دردسر ساز نشود. سرطان از جمله بیماری هایی است که در زنان درصد بالایی دارد و خیلی از خانمها اطلاعات کافی از این بیماری ها ندارند پس با ما همراه باشید تا نشانه های سرطان زنان Symptoms of female cancer را بدانید و از اطلاعات زیادی برخوردار شوید.

 

سوالی که بسیاری از کاربران درگیر آن هستند این است که آیا رابطه جنسی و سکس دهانی و یامقعدی باعث ایجاد سرطان در زنان می شود؟ که در ادامه به این موضوع می پردازیم.

 

علائم مهم سرطان زنان

 

سرطان های شایع در خانمها / از رابطه دهانی تا مقعدی!

 

• خونریزی بعد از یائسگی

هر نوع خونریزی پس از یائسگی باید توسط پزشک ارزیابی شود. این ممکن است چیز مهمی نباشد اما می تواند نشانه هشدار دهنده اولیه سرطان رحم باشد. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا (ACS) ، زنان مبتلا به تشخیص در مرحله 1 ، زمانی که سرطان شیوع نیافته است ، بقا پنج ساله 96 درصد است.

• زخم یا درد در دهان

تاول تبخالی که بهبود می یابد جای نگرانی نیست و همچنین دندان دردی که بعد از مراجعه به دندانپزشک برطرف نمی شود. اما اگر متوجه زخم هایی می شوید که بهبود نمی یابند ، دردی که به اطراف می چسبد ، لکه های سفید یا قرمز رنگ روی لثه یا زبان و هرگونه تورم یا بی حسی فک وجود دارد ، می تواند نشانه برخی از سرطان های دهان باشد. اگر علائم بیش از دو هفته ادامه داشت ، به پزشک مراجعه کنید.

• نفخ شکم

تقریباً هر خانمی نفخ شکم ، خصوصاً در زمان قاعدگی دارد. اما اگر بعد از اتمام چرخه مشاهده کردید که هنوز نفخ دارید یا به طور مداوم یبوست دارید ، این می تواند نشانه ای از سرطان تخمدان یا سرطان رحم باشد. اگر چند هفته گذشته باشد و بهتر نشوید ، این یک تغییر است. از یک دکتر بخواهید که از نزدیک بررسی کند. احساس سیری با وجود اشتهای کم، یکی دیگر از علائم رایج سرطان تخمدان است.

• دوره های غیرطبیعی یا درد لگن

عادت ماهیانه نامنظم برای خانمها غیرمعمول نیست ، اما اگر جریان شما ناگهان ماه به ماه بیشتر می شود ، اگر بین دوره های قاعدگی خونریزی دارید یا درد لگن دارید ، پزشک ممکن بخواهد سونوگرافی از طریق واژینال برای بررسی سرطان های رحم یا تخمدان انجام دهد.

• سرفه مزمن Chronic cough

همه دچار سرماخوردگی می شوند و سرفه می کنند. اما اگر سرفه ای داشته باشید که سه هفته یا بیشتر طول بکشد و علائم دیگری نداشته باشید که معمولاً همراه با سرماخوردگی یا آلرژی هستند ، مانند گرفتگی بینی ، این می تواند نشانه اولیه سرطان ریه باشد. سرطان خون همچنین می تواند علائمی ایجاد کند که به نظر می رسد برونشیت یا سرماخوردگی قفسه سینه باشد. اگر سرفه شما متفاوت از سرفه معمولی باشد و همچنان ادامه داشته باشد یا کمی خون سرفه کنید ، این قابل توجه است.

• درد معده یا حالت تهوع

ناراحتی معده بسیار شایع است و به ندرت به معنای سرطان است. اگر درد مداوم معده دارید یا به طور ناگهانی و دائماً حالت تهوع دارید و بهتر نمی شود ، به پزشک مراجعه کنید. به نظر می رسد این مسئله به سادگی GERD (بیماری ریفلاکس معده) ، یا شاید ورم معده یا زخم باشد ، اما همچنین می تواند یکی از علائم سرطان لوزالمعده یا معده باشد.

• تب مکرر یا عفونت

اگر شما معمولاً سالم هستید اما مکرراً دچار بیماری یا تب می شوید ، می تواند نشانه اولیه سرطان خون باشد. لوسمی سرطان خون است و بدن را به تولید سلولهای سفید خون غیر طبیعی تحریک می کند و با تضعیف سیستم ایمنی بدن توانایی مبارزه با عفونت را از بین می برد.

با تضعیف سیستم ایمنی ، توانایی های مبارزه با عفونت را در بدن از بین می برد. به علائم شبه آنفولانزا مانند احساس درد و تب توجه کنید که از بین نمی روند. تب ها پس از شروع سرطان شروع به بروز می کنند ، اما همراه با لرز ، تب ممکن است نشانه لنفوم باشد.

• مشکل در بلعیدن

گلودرد می تواند بلع را سخت یا دردناک کند ، اما اگر متوجه شدید چند هفته ادامه دارد و بدتر می شود ، به پزشک مراجعه کنید. این می تواند نشانه سرطان مری (لوله بلع که به معده می رود) معده یا گلو باشد. مشکل در بلع یکی از 59 علامت سلامتی است که هرگز نباید آن را نادیده بگیرید.

• کبودی بیش از حد

شما با یک کبودی مرموز از خواب بیدار می شوید ، این احتمالاً دلیلی برای نگرانی نیست. شاید دیشب با چیزی برخورد کرده اید. اما اگر بطور ناگهانی مشاهده کردید که کبودی به خصوص در مکان های متعدد و عجیب مانند دست ها یا انگشتان شما ظاهر می شود ، باید زنگ خطر را به صدا درآورد.

کبودی آسان و غیرمعمول می تواند نشانه سرطان خون باشد. با گذشت زمان، سرطان خون توانایی انتقال خون در اکسیژن و لخته را مختل می کند. کبودی یکی از علائم سرطان خون است که نباید از آن چشم پوشی کنید .

• کاهش وزن بدون دلیل

کاهش وزن برای بسیاری چیز خوبی است و بسیاری رژیم می گیرند، اما اگر اشتهای خوبی دارید ولی وزن کم می کنید و یا اشتهایتان کم شده، آن را بررسی کنید. کاهش وزن یا تغییرات غیرمعمول در اشتها می تواند نشانه بسیاری از سرطان ها باشد، مانند مری، لوزالمعده، کبد و روده بزرگ اما این یک علامت به خصوص شایع لوسمی یا لنفوم است.

• خستگی مداوم Persistent fatigue

هر کس روزهایی دارد که کم انرژی است ، اما شما باید بعد از یکی دو خواب خوب احساس سرحالی کنید. اگر متوجه شدید بیش از یک ماه هر روز خسته هستید، به پزشک مراجعه کنید. بیشتر اوقات سرطان نخواهد بود ، اما بررسی کنید زیرا هرگز نمی توان مطمئن بود. سرطان خون و لنفوم معمولاً باعث خستگی مداوم می شوند. علاوه بر این ، برخی از سرطان های روده بزرگ یا معده ممکن است باعث از دست دادن خون شوند که منجر به خستگی ناشی از کم خونی شود.

• سردردهای مزمن

اگر مستعد ابتلا به میگرن نیستید و هرگز سردرد نمی گیرید ، اما ناگهان دچار سردرد می شوید و با خوردن ایبوپروفن برطرف می شود، این می تواند علائم سرطان مغز باشد.

• خون در مدفوع

به احتمال زیاد این یک چیز خوش خیم است ، مانند بواسیر. اما این می تواند نشانه ای از سرطان روده بزرگ باشد. موارد به طور فزاینده ای در افراد زیر 50 سال شایع است، سنی که معمولاً برای اولین بار غربالگری سرطان روده بزرگ توصیه می شود. اما خون در اجابت مزاج هرگز طبیعی نیست ، بنابراین باید آن را بررسی کنید. این تنها چیزی نیست که حرکات روده می تواند در مورد سلامتی شما نشان دهد .

• تغییرات قابل توجه پوستی

سرطان پوست شایع ترین سرطان است، اما همچنین یکی از پیچیده ترین آنها برای تشخیص علائم اولیه است. سرطان پوست یک بیماری سخت است بسیاری از مردم فکر می کنند که کک و مک، خال یا لکه های تیره سن دقیقاً مانند موارد دیگر است.

اگر مشاهده کردید که یک خال تیره ، بزرگتر یا برافروخته می شود ، آن را بررسی کنید. یک خال خارش دار می تواند یک خطر نیز باشد. ملانوم بسیار کمتر از سایر سرطان های پوست است اما احتمال کشنده تر است. با این حال، بسیاری از ملانوم ها دوره طولانی دارند كه تهاجمی نیستند و به راحتی قابل درمان نیستند، به شرطی كه زود گرفتار شوند.

• گودی پستان، تغییر رنگ یا سایر تغییرات

یک توده غیرمعمول نشانه آشکار سرطان پستان است که به زنان گفته می شود که بدنبال آن بگردند. اما سایر تغییرات پستان می تواند نشانه سرطان باشد. اگر مشاهده کنید که پوست پستان شما گود می شود ، وارونه شدن پستانک ، تورم ، حساسیت به لمس یا تغییر رنگ جزئی پوست به قرمز یا صورتی عمیق تر است. این علائم لزوماً به معنای سرطان نیست اما بهتر است برای بررسی دقیق تر به پزشک مراجعه کنید.

 

رابطه مقعدی و سرطان مقعد

عامل خطر به آن چیزی گفته میشود كه احتمال ابتلا به بیماری را افزایش میدهد. سرطان مقعد معمولا با یكی از معمول ترین بیماری های مقاربتی یعنی عفونت ویروس پاپیلومای (HPV) در ارتباط است. HPV انواع مختلفی دارد و یك سری از آنها كه در نهایت منجر به سرطان میشود بدون هیچ نشانه و علائمی ظاهری مثل عفونت یا زگیل، بافت های درون یا اطراف مقعد را در برمی‌گیرد.

عفونت HPV ضمنا با خطر ابتلا به سرطان رحم و آلت تناسلی زنان و مردان در ارتباط است. سلول های سرطانی فلسی مخصوصا سرطان رحم و آلت تناسلی ، شخص را در معرض خطر سرطان مقعد قرار میدهد .

جالب توجه است بیماران مبتلا به سرطان مقعد در معرض خطر سرطان روده بزرگ و ركتوم یا دیگر اعضای گوارشی قرار نمی‌گیرند . باید خاطر نشان كرد تمام سرطان های مقعد با عفونت HPV در ارتباط نیستند و بعضی ها بدون دلیل واضحی بوجود می‌آیند.

 

سرطان دهان

از جمله عواملی که طی این سال‌ها به عنوان یکی از عوامل اصلی بروز سرطان‌های دهان شناخته شده، ویروس‌ها هستند که در این میان، ویروس پاپیلوما یا ویروس زگیل اهمیت بیشتری دارد. این ویروس همان ویروسی است که در خانم‌ها باعث بروز سرطان گردن دهانه رحم می‌شود و همچنین به عنوان یک بیماری مقاربتی نیز قابل انتقال است.

احمدی روزبهانی افزود: این ویروس ممکن است به هر بخشی از پوست و مخاط از جمله حفره دهان منتقل شود، به همین دلیل، هر فردی که گرفتار این ویروس باشد، می‌تواند جزء عوامل خطرزا باشد و افراد را مستعد ابتلا به سرطان دهان کند.

سرطان رحم

 

سرطان های شایع در خانمها / از رابطه دهانی تا مقعدی!

 

سرطان آندومتر، نوعی سرطان است که در رحم شروع می شود. رحم اندامی توخالی، گلابی شکل The uterus is hollow, pear-shaped در زنانی است که رشد جنین در آن ها رخ می دهد.سرطان آندومتر در لایه سلول هایی که غشا رحم را تشکیل می دهند، شروع می شود. گاهی سرطان رحم نام می گیرد.

انواع دیگر سرطان ها هم می توانند در رحم شکل بگیرند، از جمله سلول های رحمی، اما این نوع سرطان بسیار کم تر از سرطان آندومتر شایع است. سرطان آندومتر اغلب در مراحل اولیه تشخیص داده می شود، چون خونریزی غیرطبیعی واژینال دارد که باعث می شود زنان به پزشک مراجعه کنند. اگر سرطان آندومتر زود تشخیص داده شود، برداشتن رحم اغلب باعث درمان می شود.

 

علایم سرطان رحم:

علایم و نشانه های سرطان آندومتر می تواند شامل موارد زیر باشد:

• خونریزی شدید بعد از یائسگی

• خونریزی بین دوره های پریودی

• ترشحات غیر عادی، آبکی و یا خونی از واژن

• درد لگن

 

علل سرطان رحم

 

سرطان های شایع در خانمها / از رابطه دهانی تا مقعدی!

 

متخصصان در حال حاضر موفق به کشف دلیل سرطان رحم نشده اند ولی به این نتیجه رسیده اند که این سرطان، به دلیل جهش ژنتیکی درون سلول های لایه رحم بوجود می آید.

جهش ژنتیکی باعث می شود که سلول های سالم به سلول های غیر عادی تبدیل می شوند. سلول های غیر عادی به صورت غیر عادی رشد می کنند و نمی توان هیچ کنترلی روی رشد آنها بوجود آورد. رشد غیر عادی این سلول ها و تجمع آنها، باعث تشکیل تومور می شود.

این سلول های سرطانی به بافت های اطراف حمله کرده و از تومور اولیه جدا می شوند و در جای دیگری از بدن پخش می شوند.

 

درجه بندی سرطان رحم

برای شناخت بیشتر از میزان طول عمر بیماران مبتلا سرطان رحم و شیوه های درمان قطعی سرطان رحم، باید درجه بندی سرطان رحم را بررسی کرد.

دو نوع تقسیم در کارسینوم سرطان رحم با توجه به پاتوژنز مورد نظر است؛ تیپ یک و تیپ دو.

کارسینوم اندومتر نوع یک؛ تومورهای type I ، به طور میانگین 80 درصد از موارد سرطان رحم را شامل می شوند. در این دسته، سن بیماران کمتر و در حدود سنین یائسگی بوده و سابقه تماس با استروژن مقابله پروژسترون در آنها وجود دارد.

کارسینوم اندومتر نوع دو؛ تومورهای type II ، در زنانی ایجاد می شود که تحت هیچ نوع تحریک استروژنی نیستند. این تومورهای غیروابسته به استروژن در زنان مسن تر و در سنین بعد از دوران یائسگی به وجود می آیند و ژنتیک و نژاد زنان نیز در میزان ابتلا به آن تاثیر متفاوتی دارد.

پس از تشخیص سرطان آندومتر Diagnosis of endometrial cancer پزشک متخصص بررسی می کند که بیماری تا چه حد گسترش‌ یافته است و تا چه مرحله پیش رفته است.. درجه بندی سرطان به تعیین اینکه سرطان تا چه حد جدی است و بهترین درمان آن چیست کمک می‌کند. درجه بندی سرطان رحم یکی از مهم‌ترین عوامل برای تصمیم‌ گیری در مورد شیوه درمان و تعیین اینکه تا چه حد درمان موفق خواهد بود است.

مراحل سرطان رحم در زنان از مرحله یک تا چهار است، معمولا عدد کم تر نشان دهنده این است که سرطان کمتر گسترش ‌یافته و عدد بیشتر یعنی سرطان بیشتر گسترش‌ یافته است.

 

سرطان های شایع در خانمها / از رابطه دهانی تا مقعدی!

 

عوامل خطر سرطان رحم:

عواملی که ریسک ابتلا به سرطان رحم را افزایش می دهند:

تغییرات در تعادل هورمون های زنانه در بدن.

تخمدان ها دو هورمون زنانه اصلی دارد – استروژن و پروژسترون.

تغییر در تعادل این هورمون ها ممکن است باعث ایجاد تغییراتی در آندومتر شما شود.

بیماری یا وضعیتی که میزان استروژن را افزایش می دهد، اما نه سطح پروژسترون، در بدن شما می تواند ریسک ابتلا به سرطان آندومتر را افزایش دهد.

 

عوامل مهم در سرطان رحم

هرگز باردار نشدن:

زنانی که هرگز باردار نشده اند، نسبت به زنانی که حداقل یک دوره بارداری را گذرانده اند، دارای ریسک بالاتری نسبت به سرطان آندومتر می باشند.

سن:

همانطور که پیرتر می شوید، ریسک ابتلا به سرطان Risk of cancer پستان افزایش می یابد. سرطان آندومتر اغلب در زنانی رخ می دهد که دچار یائسگی شده اند.

چاقی:

چاق بودن، ریسک ابتلا به سرطان آندومتر را افزایش می دهد. زیرا چربی اضافی بدن تعادل هورمونی را تغییر می دهد.

هورمون درمانی برای سرطان پستان:

زنانی که مبتلا به سرطان پستان هستند و هورمون درمانی می شوند، خطر ابتلا به سرطان آندومتر را افزایش می دهند.

سندرم سرطان کرونر ارثی:

سرطان روده بزرگ ارثی (HNPCC) یک سندروم است که خطر سرطان روده و دیگر سرطان ها از جمله سرطان آندومتر را افزایش می دهد. HNPCC به دلیل جهش ژنی از والدین به کودکان رخ می دهد.

 

درمان سرطان رحم:

 

سرطان های شایع در خانمها / از رابطه دهانی تا مقعدی!

 

نوع درمان به ویژگی های سرطان ، مانند نوع مرحله، سلامت عمومی و ترجیحات شما بستگی دارد.

جراحی سرطان رحم:

جراحی برای برداشتن رحم برای اغلب زنان با سرطان آندومتر توصیه می شود. اغلب زنان مبتلا به این سرطان روندی را برای از بین بردن رحم و نیز حذف لوله ها و تخمدان ها انجام می دهند.
اینکار باعث می شود که شما در آینده بچه دار نشوید. هم چنین زمانی که تخمدان ها برداشته شوند، یائسه می شوید.

پرتو:

پرتو درمانی، از تیره ای از انرژی های قوی مثل اشعه ایکس و پروتون ها برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می کند. در برخی شرایط پرتو درمانی می تواند قبل از جراحی توصیه شود، تا یک تومور کوچک شود و برداشتن آن آسان تر شود.

اگر به اندازه کافی سالم هستید که تحت عمل جراحی قرار بگیرید، ممکن است تنها پرتو درمانی را انتخاب کنید. در زنان مبتلا به سرطان آندومتر پیشرفته، پرتو درمانی می تواند به کنترل درد مربوط به سرطان کمک کند.

درمان هورمونی سرطان رحم:

درمان هورمونی شامل مصرف داروهایی است که بر سطح هورمون در بدن تاثیر می گذارند. درمان هورمونی می تواند یک گزینه باشد که اگر سرطان آنذومتر شما فراتر از رحم گسترش پیدا کرد، درمان شود.

گزینه ها شامل:

داروهایی برای افزایش میزان پروژسترون در بدن:

پروژسترون مصنوعی، نوعی از هورمون است، که ممکن است به جلوگیری از رشد سلول های سرطانی کمک کند.

داروهایی برای کاهش میزان استروژن در بدن:

به پایین آمدن سطح استروژن در بدن کمک می کنند و یا برای بدن شما سخت می کنند که از استروژن موجود استفاده کنند. سلول های سرطانی آندومتر به استروژن تکیه می کنند تا به آن ها کمک کنند رشد کنند در واکنش به این داروها جان خود را از دست می دهند.

شیمی درمانی سرطان رحم:

شیمی درمانی از مواد شیمیایی برای کشتن سلول های سرطانی Killing cancer cells استفاده می کند. شما ممکن است یکی از داروهای شیمی درمانی را دریافت کنید، یا دو یا چند دارو دیگر را می توانید در ترکیب استفاده کنید.

ممکن است داروهای شیمی درمانی را از طریق قرص (بصورت خوراکی) یا از طریق رگ ها دریافت کنید. شیمی درمانی ممکن است برای زنانی با سرطان پیشرفته یا مکرر که فراتر از رحم گسترش یافته است، توصیه شود.
این داروها به جریان خون شما وارد می شوند و سپس از بدن عبور می کنند و سلول های سرطانی را می کشند.

درمان Supportive (تسکین بخش) برای سرطان رحم:

مراقبت های بهداشتی ویژه بر ارائه کمک به درد و دیگر علائم بیماری جدی تمرکز می کنند. متخصصان با شما، خانواده شما و سایر پزشک ها کار می کنند تا یک لایه اضافی از حمایت را برایتان فراهم کنند که مراقبت مداوم شما را کامل می کند.

مراقبت های بهداشتی می تواند در هنگام انجام درمان های دیگر مانند جراحی، شیمی درمانی یا پرتو درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

هنگامی که مراقبت های تسکین دهنده در کنار سایر درمان های مناسب مورد استفاده قرار می گیرد، افراد مبتلا به سرطان ممکن است احساس بهتر و زندگی بیشتری داشته باشند.

 

سرطان پستان (سینه) چیست؟

 

سرطان های شایع در خانمها / از رابطه دهانی تا مقعدی!

 

سرطان پستان نوعی از سرطان است که عملکرد تقسیم سلولی در سلول‌های پستان را دچار اختلال می‌کند. سلول‌های سرطانی پستان در شخصی که مبتلا شده، بدون کنترل و بیش از حدی که لازم است تکثیر می‌شوند. سرطان پستان انواع مختلفی دارد.

نوع آن بستگی به این دارد که کدام نوع از سلول‌های پستان دچار این اختلال شده‌اند. این سرطان ممکن است از جاهای مختلفی در پستان آغاز شود.

پستان سه بخش کلی دارد:

• لوبول‌ها: غده‌هایی که شیر در آنها ساخته می‌شود.

• مجراها: لوله‌هایی که شیر را از لوبول به نوک پستان می‌رسانند.

• بافت همبند: بافت لیفی و بافت چربی که بخش‌های دیگر پستان را در برمی‌گیرد و کنار هم نگاه می‌دارد.

بیشتر سرطان‌های پستان از مجراها یا لوبول آغاز می‌شود. سلول‌های سرطانی می‌توانند از طریق رگ‌های خونی و مسیرهای لنفاوی به سمت بیرون از پستان حرکت کنند و در بقیه‌ی بدن گسترش پیدا کنند. در این حالت می‌گوییم سرطان متاستاز رخ داده است.

 

انواع مختلف سرطان پستان کدام هستند؟

شایع‌ترین انواع سرطان پستان این دو نوع هستند:

• سرطان تهاجمی مجاری شیر پستان: در این نوع از سرطان پستان، سلول‌های سرطانی Cancer cells در مجرا شکل می‌گیرند. بعد از پیشروی کم‌کم به سمت بیرون از آن حرکت می‌کنند و به سایر قسمت‌های پستان راه پیدا می‌کنند. این سلول‌ها حتی ممکن است از پستان خارج شوند و سایر مناطق بدن را تحت تأثیر قرار بدهند.

• سرطان تهاجمی لوبولی پستان: در این نوع از سرطان، سلول‌های سرطانی اول در لوبول شکل می‌گیرند و سپس به بقیه‌ی نقاط پستان و خارج از آن حرکت می‌کنند.
سرطان پستان انواع دیگری هم دارد که شایع نیستند مثل بیماری پاژه، سرطان مدولاری، سرطان موسینی و سرطان التهابی پستان.

علائم سرطان پستان چیست و چطور آنها را تشخیص دهیم؟

 

سرطان های شایع در خانمها / از رابطه دهانی تا مقعدی!

 

این بیماری در بعضی افراد بدون علامت ظاهر می‌شود و گاهی علائم مختلفی دارد که در افراد مختلف متفاوت است. وجود داشتن علامت‌های زیر لزوماً به معنی این نیست که به این بیماری مبتلا شده‌ایم، اما با دیدن این علائم کلی، می‌توانیم به این بیماری شک کنیم و به پزشک مراجعه کنیم:

• ایجاد شدن برجستگی یا اجزای توده مانند در پستان یا حفره‌ی زیر بغل

• تورم بخشی از پستان یا ضخیم شدن پوست آن

• پرتقالی شدن پوست پستان

• درد نوک پستان یا کشیده شدن نوک پستان به سمت داخل

• قرمز یا پوست پوست شدن نوک پستان

• ترشح هر نوع ماده‌ای غیر از شیر از نوک پستان (مثل خون)

• هرگونه تغییر در شکل پستان یا حس درد

 

پستان طبیعی باید چه شکلی باشد؟

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، پستان از سه بخش تشکیل شده است. اما برای سوال «یک پستان سالم چه شکلی است؟» پاسخی وجود ندارد.

شکل پستان در افراد مختلف متفاوت است و در این مورد چیزی تحت عنوان نرمال وجود ندارد. ظاهر پستان از عوامل محیطی مختلفی تأثیر می‌گیرد. مثلاْ شروع خون‌ریزی ماهیانه، چاق یا لاغر شدن، بچه‌دار شدن، افزایش سن و برخی داروها می‌توانند شکل پستان‌ها را تغییر دهند.

 

عوامل خطرزای تغییرناپذیری که بر بروز سرطان سینه تاثیر دارند!

• زن بودن و بالا رفتن سن دو عامل بسیار مهم هستند.

• اتفاقاتی مثل جهش‌های ژنتیکی در طول زندگی

• تاریخ شروع پریود (برای اولین بار) و پایان آن (یائسگی) در بروز سرطان پستان تأثیر دارند. هرچه سن شروع پریود پایین‌تر و سن پایان بیشتر باشد، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر می‌شود.

• سابقه‌ی سرطان پستان در خانواده یا خود فرد (قبلاْ) احتمال مبتلا شدن را بیشتر می‌کند.

• بیماری‌های غیرسرطانی دیگری هم مربوط به پستان هستند، که احتمال ابتلا را افزایش می‌دهند.

• پرتودرمانی و مصرف داروی دی اتیل ستیل بسترول Taking the drug diethylstilbestrol توسط فرد (توسط مادرش در دوران بارداری) هم، دو مورد تأثیرگذار هستند.

عوامل خطرزای تغییرپذیری که بر بروز سرطان پستان موثر هستند

 

سرطان های شایع در خانمها / از رابطه دهانی تا مقعدی!

 

• اضافه وزن و چاقی (مخصوصاْ پس از دوران یائسگی)

• عدم تحرک و ورزش نکردن

• مصرف هورمون‌های زنانه (برای پیشگیری از بارداری و درمان جایگزین بعد از یائسگی)

• سابقه‌ی حاملگی بدون زایمان

• زایمان بعد از ۳۰ سالگی و شیر ندادن به نوزاد تا قبل از آن

• مصرف نوشیدنی‌های الکلی و دخانیات

با توجه به این که دسته بالا از عوامل خطرزا تا حدودی در کنترل ماست، می‌توانیم با دوری از آنها احتمال خطر را کم کنیم.

 

برای درمان سرطان پستان باید چه کنیم؟

انتخاب شیوه‌‌ی درمان بستگی به نوع سرطان و میزان پیش‌روی آن دارد. هر چه زودتر این بیماری را تشخیص دهیم (در مراحل اولیه) درمان آن راحت‌تر می‌شود. برای درمان سرطان شیوه‌های مختلفی وجود دارد از جمله:

• جراحی: یکی از شیوه‌های درمان سرطان پستان، جراحی برای برداشتن توده‌ سرطانی است.

• شیمی‌درمانی: در شیمی‌درمانی، با استفاده از داروهای خوراکی و تزریقی سعی می‌کنند سلول‌های سرطانی را بکشند و توده‌ی سرطانی را کوچک‌تر کنند.

• هورمون درمانی:‌ یکی دیگر از شیوه‌ها این است که نگذاریم هورمون‌های زنانه Female hormones که برای سلول‌ها لازم است، به سلول‌های سرطانی برسند.

• زیست درمانی یا درمان بیولوژیک: در این شیوه‌ درمانی سعی می‌کنند سیستم ایمنی فرد را قوی کنند تا بتواند به سرطان غلبه کند.

• پرتودرمانی: کشتن سلول‌های سرطانی از طریق پرتوهایی مثل اشعه ایکس

 

سرطان چیست؟ مقاله کامل انواع سرطان+ دانشمندان سرطانی

علائم سرطان رحم و روش فریز کردن آن برای درمان!

عکس های زیبا ترین و قشنگ ترین بیماری جهان!! هتروکرومیا

داروی جدید برای سرطان سینه متاستاتیک

 

What are the most common and high-risk cancers in women? / From symptoms to treatment

راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان