فرشتگان

مرباهای تابستانی از پرتقال تا هندوانه را خودت درست کن

مرباهای تابستانی از پرتقال تا هندوانه را خودت درست کن

تابستونه و مرباهاش! فصل بهار و تابستان که متنوع ترین میوه های رنگارنگ و خوشمزه را داره. الهی شکر که هر نوع میوه ای که دوست داشته باشیم هست هر چند متاسفانه قیمت ها خیلی نجومی شده اند اما امیدوارم روزی برسه که هر قشری از مردم ایران زمین بتونن بهترین مواد خوراکی و میوه را بخرن و سفره هاشون رنگی رنگی بشه.

در این برگ شیرین به دستور تهیه و ترفندهای مربای پرتقال، مربای هلو، مربای آلو و مربای هندوانه می پردازیم.

 

این چهار میوه کمی تهیه ی آن سخت و ترفندهای خاصی دارد به ویژه مربای پرتقال که فوق العاده خوشمزه است اما تهیه آن واقعا حوصله و دقت می خواد.

 

دستور تهیه مربای پرتقال

 

مرباهای تابستانی از پرتقال تا هندوانه را خودت درست کن

 

مواد لازم

شکر: یک کیلو
نمک: یک قاشق سوپ خوری
گلوکز: یک قاشق سوپ خوری
پرتقال: یک کیلو
آب پرتقال تازه: یک پیمانه
آب: 3 پیمانه
آب اضافه: سه لیتر

 

طرز تهیه مربای پرتقال حلقه ای خوشمزه

 

سه لیتر آب را دریک قابلمه بزرگ بریزید و نمک را در آن حل کنید. در ادامه قابلمه را در کناری بگذارید. سر و ته پرتقال را جدا کنید و با یک وسیله تیزی برش های نازک بزنید و به مدت 5 ساعت در آب و نمک بخوابانید.

شکر و سه پیمانه آب و گلوکز را با هم در ظرفی مخلوط کنید و روی شعله متوسط قرار دهید تا شکر داخل آن حل شود.

پرتقال ها را از آب و نمک خارج کرده و آن گاه با آب سرد معمولی بشویید و در صافی قرار دهید. بعد از اینکه شکر حل شده چند جوش خورد، پرتقال های که از قبل به شکل حلقه برش داده اید را به آن اضافه کنید. اجازه دهید مربا قوام بیاید.

در ادامه طرز تهیه مربای پرتقال خوشمزه، آب پرتقال به مواد در حال جوش اضافه کنید. بعد از چند جوش زدن شعله گاز را خاموش کنید.

در ادامه اجازه دهید مربای پرتقال 24 ساعت در همان ظرف باقی بماند و بعد از آن می توانید آن را در درون شیشه بریزید. شیشه مربای پرتقال را در یخچال قرار دهید.

دستور تهیه مربای پرتقال
نکات لازم برای تهیه مربای پرتقال

زمانی که می خواهید مربا قوام پیدا کند، در نظر داشته باشید تعداد جوش ها زیاد نشود. چون در این صورت شکل حلقه ای که به پرتقال داده اید خراب می شود.
هیچ گاه مربا را بلافاصله پس از آماده شدن در ظرف شیشه ای نریزید و اجازه دهید از زمان آماده شدن آن ۲۴ ساعت بگذرد و با روش طبیعی خنک شود.

 

آموزش تهیه مربای پوست پرتقال

 

علاوه بر پرتقال از پوست آن نیز می توانید مربای بسیار خوشمزه ای تهیه کنید که در ادامه مطلب دستور تهیه مربای پوست پرتقال را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد که بسیار ساده و راحت است و در مدت زمان کمی می توانید مربای بسیار خوشمزه ای تهیه کنید.

مواد لازم

پوست پرتقال: دویست گرم
آب لیمو : یک قاشق سوپ خوری
شکر : پانصد گرم
آب : دو لیوان

بخش سخت تهیه مربای پوست پرتقال اینجاست! که سفیدی پوست پرتقال را با دقت جدا کنید اگر سفیدی به آن بماند کیفیت مربای پرتقال پایین میاد.

در روش تهیه مربای پوست پرتقال ابتدا پوست پرتقال را کنده سپس قسمت سفیدی پوست را جدا نمایید و به شکل خلال خرد کنید.

حالا به منظور از بین رفتن تلخ پوست پرتقال آن ها را سه بار و هر بار اجازه دهید به مدت پانزده دقیقه داخل آب جوش بمانند سپس آن را آبکش نمایید.

در مرحله بعدی در فاصله زمانی جوشاندن پوست پرتقال می توانید شکر را با مقداری آب ترکیب کرده سپس روی حرارت بگذارید و اجازه دهید شکر کاملاً حل شود و به غلظت مورد نظر برسد.

حالا پوست پرتقال هایی را که تلخی آن ها گرفته شد را همراه با آب لیمو داخل قابلمه بیفزایید و بگذارید به مدت نیم ساعت بر روی حرارت باشد تا به غلظت مورد نظرتان برسد.

در مرحله پایانی حرارت را خاموش کرده و یک دستمال پارچه ای تمیز بر روی قابلمه قرار دهید و بگذارید مربا برای یک روز در دمای اتاق باشد و در نهایت آن را داخل ظرف های شیشه ریخته و در یخچال قرار دهید، نوش جان

 

نکات تکمیلی

1. این مربا را می توانید به عنوان صبحانه و میان وعده مصرف کنید.

2. زمان آماده سازی مواد اولیه تقریبا نیم ساعت و زمان پخت و انتظار آن دو ساعت می باشد.

 

دستور تهیه مربای هلو

مربای هلو از اون دسته مرباهایی است که خیلی کمتر اسمش به گوش می خوره ولی بی نهایت خوشمزه و خوش رنگ است.

سعی کنید از هلو های خیلی رسیده استفاده نکنید در اون صورت بیشتر شبیه مارمالاد می شود و تا جایی که امکان دارد هلو ها را به قطعات کوچک خرد کنید و اگر تمایل داشتید وسط هلو را گرفته تا مربا تیره نشود.

مربای هلو به واسطه داشتن هلو از خواص زیادی برخودار است از جمله دارای ویتامین A و B3 است و همچنین هلو برای سلامت قلب و چشم نیز مفید است. امروز در پارسی دی یک مربای هلو درجه یک و بسیار خوشمزه را یاد خواهیم داد پس با ما همراه باشید.

 

مواد اولیه مربای هلو

 

مرباهای تابستانی از پرتقال تا هندوانه را خودت درست کن

 

هلو 1.5 کیلو
شکر 800 گرم
وانیل و جوهر لیمو به مقدار لازم

مربا توت فرنگی یکی از انواع مرباهای پر طرفدار و بسیار خوشمزه در جهان است که مانند انواع مرباها به عنوان صبحانه …

 

نکات کلیدی در تهیه مربای هلو

مرحله اول: آماده سازی هلو

ابتدا هلو را شسته و خشک کنید سپس هلو ها را پوست گرفته بدین صورت که یک به علاوه در پایین هلو با چاقو ایجاد کنید و روش آبجوش ریخته ۳ دقیقه بماند سپس به راحتی پوست آن کنده می شود سپس هلو ها را به قطعات کوچک ولی با ضخامت بیشتر خرد کرده و بعد در قابلمه ریخته و شکر را روی آن می ریزیم و برای ۲ الی ۳ ساعت در یخچال گذاشته تا آب بیندازد.

مرحله دوم: پخت هلو

قابلمه مربا را روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد سپس زیر حرارت را کم کرده و مدام کف روی مربا را می گیریم این مرحله باید 20 الی 30 دقیقه طول بکشد وقتی تکه هلو توش حباب دیده شده مربای ما حاضر است در انتهای پخت کمی وانیل و جوهر لیمو زده و از روی حرارت بر میداریم و می گذاریم تا خنک شده و مربا شیره را به خود جذب کرده و خوش رنگ تر می شود سپس در ظرف شیشه ای کاملا تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید. نوش جان

مربای به یکی از انواع مرباهای پر طرفدار و بسیار خوشمزه در کشورمان است که مانند انواع مربا به عنوان صبحانه یا عصرانه سرو …

 

نکات کلیدی در تهیه مربای هلو

 

می توانید مربا را به دو قسمت تقسیم کنید و به یکی مقداری زعفران زده تا مربای هلوی زعفرانی داشته باشید.
از پوست ها می توانید برای تزئین روی مربا استفاده کنید.
اگر شیره مربا باقی ماند می توانید شربت هلو تهیه کنید. اضافه کردن جوهر لیمو مانع از کپک زدن می شود. اگر هلو های خریده شده ترش بود کمی بیشتر شکر بریزید. می توانید 2 ق غذا خوری گلاب نیز به مربا اضافه کنید. اگر مربا قوام نداشته باشد مربای هلو زود کپک می زند.
از قاشق تمیز برای هم زدن مربا استفاده کنید.

 

مربای آلو بسیار خوشمزه و ملس

 

مرباهای تابستانی از پرتقال تا هندوانه را خودت درست کن

 

همیشه تو میوه فروشی میوه های رسیده را انتخاب میکنم اما برای مربای آلو سعی کردم یه کم نارس و آلوهای سفت را انتخاب کنم که در حین پخت از هم باز نشود و گرد و خوشگل سرجاش بمونه! 😃

آلوهای سفت و خوشگل و ترجیحا دم دار را واسه این مربا استفاده کنید. کمی آب جوش روی آلوها بریزید و بعد آن ها را داخل آب سرد بریزید تا پوست آن راحت جدا شود. اگه دم های آن ها جدا نشود بهتر است.

 

طرز تهیه مربای آلو سیاه, پخت مربا آلو سیاه

 

حالا آلوها را داخل ظرف لعابی بریزید و لا به لای آن Sugar شکر بپاشید و 4 یا 5 ساعت بگذارید بماند تا آب بیندازد.

آلوها را در بیارید و شکر آب شده را با 2 لیوان آب بگذارید روی حرارت تا شربت کمی قوام بیاید.

آلوها را بریزید داخل شربت و بگذارید حدود 10 تا 15 دقیقه بپزد اما له نشود ( زمان پخت، بستگی به سفتی آلوها دارد)

کف آن را بگیرید و مربای خوشمزه و خوشگلتان که آماده شد بگذارید خنک شود و داخل ظرف بریزید.

 

روش تهیه مربای پوست هندوانه

 

همانطور که می دانید هندوانه یکی از پرآب ترین میوه های کاشت شده درایران است. فصل تابستان بهترین میوه ای است که می توان برای رفع تشنگی، جبران تعریق را با خوردن این میوه داشت. بعد از خوردن این میوه خوشمزه پوست و دانه های درون آن را دور نریزید. زیرا دارای خواص بیشماری می باشند.

پوست هندوانه نسبت به میوه آن میزان آب و شکر کمتر و در عین حال از فیبر بالاتری برخوردار است. برای مصرف پوست هندوانه می توانید مربای پوست هندوانه و ترشی آن را تهیه نمایید. در ادامه با طرز تهیه مربای پوست هندوانه آشنا می شوید.

اما در طرز تهیه مربای پوست هندوانه معمولا از آهک برای ترد شدن آن استفاده می گردد. که شما می توانید این مربا را بدون آهک نیز تهیه نمایید.

پوست هندوانه، مزه خاصی ندارد و تقریبا مانند مربای بالنگ می باشد. ترد شدن آن برای استفاده از این مربا و خواص پوست هندوانه می تواند انگیزه خوبی برای خوردن این مربا باشد. همچنین می توانید با توجه با ذائقه خود در مربا پوست هندوانه از چوب دارچین، زنجبیل، هل، گلاب و … استفاده نمایید.

مواد لازم:

پوست هندوانه: نیم کیلو
شکر: 750 گرم
آهک: 125 گرم ( دو یا سه قاشق غذاخوری)
آب لیموی ترش: یک قاشق غذاخوری
هل: به میزان لازم

 

طرز تهیه مربای پوست هندوانه:

 

مرباهای تابستانی از پرتقال تا هندوانه را خودت درست کن

 

برای درست کردن مربای پوست هندوانه ابتدا لایه نازکی از روی پوست هندوانه را بگیرید. پوست هندوانه را در قطعات کوچک برش دهید یا می توانید خیلی با سلیقه از قالب های دلخواه خود استفاده نمایید.

مراحل تهیه مربای پوست هندوانه

حالا در ظرفی جداگانه آهک را با مقدار کافی آب مخلوط نمایید. خوب هم بزنید و بگذارید تا آهک آن ته نشین شود. آب صاف رویی را جدا نموده یا محلول را از صافی عبور دهید و سپس پوست هندوانه را به مدت هفت تا هشت ساعت بگذارید درون آب آهک خیس بخورند (هر نیم ساعت هم بزنید).

سپس آبکش نمایید و در زیر آب سرد به خوبی بشویید. حالا پوست هندوانه ها را در آب سرد به همراه چند تکه یخ به مدت هفت تا هشت ساعت دیگر قرار دهید و در این مدت چند بار آب را عوض نمایید، بعد از این مدت آبکش نمایید و دوباره با آب سرد به خوبی بشویید و سپس بگذارید آب آن خوب کشیده شود.

 

طرز تهیه مربای پوست هندوانه با آهک

حالا در ظرفی دیگر شکر را با مقدار کافی آب (تقریبا دو لیوان) بر روی حرارت قرار دهید تا شکر حل گردد و کمی بجوشد ( پنج تا ده دقیقه) تا غلیظ گردد. سپس پوست هندوانه ها را به آن اضافه نمایید و بگذارید به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم بجوشد. سپس آب لیمو ترش تازه و هل را به آن اضافه نموده پس از پانزده تا بیست دقیقه دیگر از روی حرارت بردارید.

بگذارید مربا خنک گردد و سپس در ظرف شیشه ای در بسته، درون یخچال بگذارید تا برای سرو در وعده صبحانه آماده گردد. در ساخت این مربا می توانید در آخر از اسانس هندوانه نیز درون آن بریزید. یا اینکه از آب پوست هندوانه یا آب میوه هندوانه درون آن استفاده نمایید ( نیم ساعت آخر اضافه نمایید).

 

دستور تهیه مربای پوست هندوانه به روش دیگر

 

مربای پوست هندوانه تقریبا مشابه مربای بالنگ است و خواص زیادی دارد، حال این مربا را می توان با آهک یا بدون آن تهیه کرد، از این رو در اینجا با روش تهیه مربای پوست هندوانه بدون آهک آشنا می شوید.
مواد لازم

پوست سفید هندوانه/ نیم کیلو گرم
شکر/ 750 گرم
آب لیمو/ نصف استکان
هل درسته/ 2 عدد

 

روش تهیه مربای پوست هندوانه بدون آهک

 

در ابتدا قسمت سفید پوست هندوانه را از قسمت سبز آن جدا کرده و سپس پوست سفید را در اشکال دلخواه به شکل خلالی یا حبه ای برش بزنید، همچنین می توانید با قالب طرح زده و به شکل گل درآورید.

اکنون پوست های برش زده را به همراه کمی آب بجوشانید و بعد از اینکه چند جوش زد، آب آن را دور بریزید.

در مرحله بعدی طرز تهیه مربای پوست هندوانه، مجدداً مقداری دیگر آب روی پوست هندوانه ها بریزید به طوری که سطح آنها را بپوشاند و بعد از اضافه کردن نصف استکان آب لیمو، بگذارید به مدت ۴ الی ۵ ساعت بماند.

سپس به مخلوط بالا، شکر و هل را بیفزایید و آن را روی حرارت قرار دهید تا مربا قوام پیدا کند.

قوام آمدن و آماده شدن مربا به دو روش قابل تشخیص است؛ در روش اول، با قاشق چند قطره از شیره مربا را از بالا به پایین بریزید و اگر قطرات آن از قاشق آویزان شده و با کمی تاخیر فرو افتد، یعنی شربت به اندازه کافی غلیظ شده و قوام آمده است.

در روش دوم؛ بشقابی سرد و خشک را انتخاب کنید، نازوب، سپس یک قطره از شیره مربا را روی ظرف بریزید، اگر در گوشه ای به صورت قطره یا گنبدی شکل جمع شود، مربا آماده شده و روی ظرف سرد پخش نخواهد شد.

اکنون که مربای شما آماده شده است، آن را کنار بگذارید تا سرد شود و بعد در داخل ظروف شیشه ای درب دار بریزید و در یخچال نگهداری نمایید.

 

نحوه تهیه مربای پوست هندوانه

نکته: از آنجا که این مربا زود فاسد و خراب نمی شود، بنابراین می توان آن را به مدت طولانی تری در یخچال نگهداری کرده و استفاده کرد.

 

امیدوارم کدبانوهای خانه با تهیه ی این مرباهای خوشمزه بیشتر تودل همسر جان جا بگیرن!😍 لحظه هاتون شکلاتی.

 

طرز تهیه مربای گردو

رفع تلخی مربا گل محمدی و دستور تهیه مربا

دستور تهیه مربای کیوی خوشمزه و عالی

دستور تهیه 4 مربای خوشمزه و خانگی/ از انجیر تا انار

 

Make your own summer jams from oranges to watermelons

جدیدترین مطالب

دیگر مطالب امروز
laghari
بیوگرافی هنرمندان