این ترشی بدون سرکه تهیه می شود و بسیار مطلوب می باشد و برای اشخاصی که نسبت به سرکه حساسیت دارند بیشتر قابل استفاده است .
مواد لازم :
خرما 1000 گرم
نمک قدری
سماق 500 گرم
آب تمر 500 گرم
آب لیموترش 1 فنجان
سیر 2 عدد
ادویه 4 قاشق مرباخوری
دارچین 2 قاشق مرباخوری
فلفل 2 قاشق مرباخوری
طرز تهیه :
این ترشی بدون سرکه تهیه می شود و بسیار مطلوب می باشد و برای اشخاصی که نسبت به سرکه حساسیت دارند بیشتر قابل استفاده است .
سماق را دو سه لیوان آب خیس می کنیم و می گذاریم رسوب کند و آب آن ترش شود . تمبر هندی را نیز در یکی دو لیوان آب خیس می کنیم ( حدود 24 ساعت باید بماند ) تا آب تمبر نیز ترش شود آب سماق و آب تمبر را صاف می کنیم و با آب لیمو مخلوط می سازیم چند جوش می دهیم بعد خرما را از چرخ رد می کنیم و با آب سماق و تمبر و آبلیموی جوشیده مخلوط می کنیم . برای اینکه خرما کاملا حل شود ممکن است این مخلوط را یکی دو جوش بدهیم بعد با ادویه مخلوط می سازیم و در صورتیکه بخواهیم سیر مصرف کنیم سیر را با کمی آب لیمو چند جوش می دهیم ، بعد نرم می کوبیم و با ترشی مخلوط می نمائیم