طرز تهیه فسنجان با کوفته قلقلی

طرز تهیه فسنجان با کوفته قلقلی

 

فسنجان یک غذای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که هر شهری به اقتضای سلیقه خود آن را درست می کند اما مواد اصلی آن یکی است تنها نوع ظاهری آن متفاوت می باشد.

 

مناسب برای : 6 نفر 
زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت 

خورش فسنجان به شکل‌های مختلف درست می‌شود. با گوشت قلقلی، مرغ و مرغابی و هر کدام از آنها هم لطف خودش را دارد. این غذا در مدت 2 ساعت آماده می‌شود و برای سرو برای 6 نفر مناسب است.

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده 600 گرم
 گردوی چرخ کرده500 گرم
 رب انار2 پیمانه
 نمک و زرچوبهبه میزان لازم
زعفران و دارچینبه میزان لازم
پیاز1 عدد
شکردر صورت تمایل

طرز تهیه:
1. گوشت چرخ کرده را با مقدار کمی نمک و زرد‌چوبه و پیاز رنده شده، ورز می‌دهیم و به صورت کوفته‌های ریز گلوله‌ای کرده و در روغن سرخ می‌کنیم. وقتی گوشتها کاملاً سرخ شدند، گوشت‌ها را کنار می‌گذاریم.

2. سپس گردوی چرخ کرده را کمی در روغن تفت می‌دهیم تا رنگ آن یک درجه تیره شود. بعد روی آن 1 پیمانه آب می‌ریزیم و  می‌گذاریم بپزد و گردو کم‌کم از خود روغن پس دهد.

3. سپس رب انار را اضافه می‌کنیم. بعد از 40 دقیقه گوشت‌ها را به گردو اضافه می‌کنیم. سپس رب انار را داخل خورشت می‌ریزیم و می‌گذاریم با گوشت و گردو چند قل بزند.

4. بعد از 10 دقیقه کمی از آن می‌چشیم ،بنا به ذائقه خود، میزان ترشی آن را تنظیم می‌کنیم. اگر بیش از حد ترش بود، کمی شکر به آن اضافه می‌کنیم تا طعم آن مناسب شود.

5. سپس، مقداری زعفران و دارچین به خورشت اضافه می‌کنیم. اجازه می‌دهیم خورشت با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.

6. پس از جا افتادن و جمع شدن روغن روی ظرف خورش آن را با چلوی ساده آبکشی سرو می‌کنیم.

نکته ها :
** بعضی رب انار ها شیرین هستند و مزه شیرینی غذا به ذائقه شما و به طعم رب انار بستگی دارد . اگر انار شما خیلی غلیظ است کمتر بریزید .
برای درسته بیرون آوردن گردو از پوست ، یک شب آن را در آب و نمک خیس کنید .

** در ابتدای کار گردوها را با آب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردو ها شوک وارد شده و روغن درون گردوها آزاد شود ؛ مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه ای میباشد ؛ فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد میشود همان روغن گردو است.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان