خواص تربچه

خواص تربچه
تربچه از انواع سبزیجات است كه به صورت خام مصرف می‌شود. از آنجا كه ریشه‌های تربچه به طور كامل در خاك مانده و رشد می‌كند، مقدار زیادی از مواد معدنی و آلیگوآمین‌ها را جذب می‌كند. براساس تحقیقات به عمل آمده، رنگدانه‌های تربچه قرمز از بروز سرطان جلوگیری می‌كند و به همین ترتیب سایر ترب‌ها بخصوص ترب سیاه دو تا پنج برابر بیشتر از ترب قرمز یا سفید در مقابل سرطان نقش‌آفرین است.
هر عدد تربچه 100 گرمی حاوی 243 میلی‌گرم پتاسیم و 206 گرم كلسیم است.طعم تند تربچه از گوگرد موجود در آن ناشی می‌شود. مقدار ویتامین ث حدود 23 میلی‌گرم بوده و درصد از نیاز روزانه بدن را برآورده می كند.از طرف دیگر رنگدانه‌های این گیاه حاوی ویتامین ب بوده و در سلامت عروق نقش دارد.
از آنجا كه تربچه به صورت خام مصرف می‌شود، حاوی مقادیر بالایی فیبر (5/1 گرم در 100 گرم) است. تربچه از دیرباز به صورت خام و تنها ریشه آن مصرف می‌شد، اما برگ‌های سبز آن نیز دارای طعم مطلوب بوده و حاوی مقدار زیادی پرو ویتامین آ است كه برای سلامت چشم مفید است. برگ‌های ترب حاوی آنتی‌اكسیدان‌ها، ویتامین ثو همچنین آهن است. تربچه را می‌توان حتی به صورت پخته نیز مصرف كرد.
روش تهیه
تربچه‌های سالم را انتخاب كرده، 10 دقیقه بخارپز كرده سپس در مقدار كمی كره به مدت دو دقیقه تفت دهید. همچنین از برگ‌های سبز تربچه به صورت خرد شده در سوپ‌ها یا املت تخم مرغ و یا به صورت پخته مانند اسفناج می‌توان استفاده كرد.تربچه‌های برش داده بر روی نان و پنیر نیز می‌تواند یك ساندویچ ساده مناسب در وعده شام باشد.

راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان