استفاده از جوشانده برگهای این میوه برای برطرف کردن حالت تهوع از قدیم معمول بوده و ریشه آن برای درمان اسهال خونی استفاده میشده است از قدیم گفتن. در برگ شاتوت مادهای ضد قند وجود دارد که می تواند مرض قند را درمان کرده و قند خون را کاهش دهد. به همین دلیل میتوان از آن در صورت وجود قند در ادرار و معالجه دیابت استفاده کرد.
آب دم کرده ریشه توت و شاتوت که با حدود ۴۰ گرم ریشه دم شده باشد برای دفع انگل کدو خصوصا اگر برگ شفتالو به آن اضافه کرده باشند، مفید است. خوردن دم کرده برگ آن نیز همین اثرات را دارد.مزمزه آن برای درد دندان و کمپرس آن برای تحلیل ورمهای روده سودمند است.
گفته میشود با گنجاندن میوههایی مانند شاتوت در رژیم غذایی خود میتوان عملکرد مغز را بهبود بخشید و آن را تقویت کرد. محققان معتقدند فلاونوئیدها از جمله آنتوسیانین و فلاونول های موجود در این میوه و خانواده آن از طریق راه ویژه ای در هیپوکامپوسش مغز می توانند
پروتئینهای خاصی را فعال کرده و حافظه را تقویت کنند. هیپوکامپوس بخشی از مغز است که یادگیری و حافظه را کنترل میکند. از آن جا که تقویت حافظه درازمدت و کوتاهمدت در سطح مولکولی در نورونها کنترل میشود، خوردن این میوه میتواند ظرفیت حافظه را تا حد زیادی افزایش داده و منجر به تقویت آن شود.