طرز تهیه دلمه مقوی و محلی لرستان

طرز تهیه دلمه مقوی و محلی لرستان

دستور تهیه یک دلمه کاملا متفاوت و مقوی با سیرابی غذای مورد علاقه و محلی مردم لرستان

 

مواد لازم :
 سیرابی      به تعداد نفرات یک برش
گوشت چرخ‌کرده      200 گرم
 برنج      یک لیوان
 لپه      4 قاشق
 سبزی معطر مخصوص دلمه خرد شده     یک لیوان
روغن     به میزان لازم
پیاز سرخ شده     3 قاشق غذاخوری
فلفل و زردچوبه     به اندازه لازم
رب‌ گوجه     یک قاشق غذاخوری
پودر زیره     یک قاشق چایخوری سرخالی

 

سبزی معطر مخصوص دلمه ( ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و پیازچه )

 

طرز تهیه :

دو قاشق از پیاز سرخ شده را با کمی روغن در تابه بریزید و گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید.

ادویه‌ها را همراه سبزی خرد شده به گوشت بیفزایید و آنها را هم خوب تفت دهید.

برنج را بشویید و خام به مواد دلمه اضافه کنید.

مقدار لازم نمک بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.

 

سیرابی را به اندازه تقریبی 15 در 15سانت برش بزنید.

از مواد دلمه روی برش سیرابی بریزید و آن را محکم ببندید یا بدوزید.

طوری که هنگام پختن، مواد از درون سیرابی بیرون نریزد.

در یک قابلمه مناسب یک قاشق پیاز سرخ شده بریزید.

 

مقداری ادویه به آن اضافه کنید و رب‌گوجه را با آن تفت دهید و پنج لیوان آب روی آن بریزید.

دلمه‌های دوخته شده سیرابی را درون آن بگذارید.

در ظرف را ببندید و بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید و بگذارید 3/5 تا 4 ساعت با حرارت ملایم بپزد.

 

وقتی آب آن به یک لیوان رسید و به صورت سس غلیظ در آمد و سیرابی پخته شد، دلمه‌ها را در دیس مناسبی بکشید.

باقی مانده سس را روی دلمه‌ها بریزید و اطراف آنها را با جعفری و چند برش لیموترش تزئین و سپس نوش‌جان کنید.

 

در صورت تمایل چند پاچه گوسفند را در قابلمه بگذارید و بپزید و دلمه‌ها را داخل آن بگذارید و همزمان با هم بپزید در این صورت طعم متفاوتی خواهید داشت. این دلمه بسیار مغذی است.

 

 


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان