خواص بی نظیر اسپرزه از کولون تا رکتوم

خواص بی نظیر اسپرزه از کولون تا رکتوم

با دانستن خاصیت مواد غذایی در سایت نازوب می توانید بهترین برنامه غذایی را تنظیم کنید.

 

ترکیب شیمیایی این دانه بی نظیر و پرخواص را بدانید:

 

اسپرزه یا اسفرزه که هر دو تلفظ می شود شامل دانه هایی می شود که 10 درصد موسیلاژ است که در اثر هیدرولیز تولید دگزیلوزان، آرابینوز، د – گالاکتوز، د – گالاکتورونیک اسید می نماید.

همچنین دارای روغن ثابت، پروتئین و املاح معدنی می باشد. اگر دانه های اسپرزه را در آب قرار دهند پوسته خارجی اپیدرم متورم می شود و تولید یک لایه موسیلاژی در اطراف هسته می نماید و از این رو آن را در درمان اسهال خونی به کار می برند.

 

خواص بی نظیر اسپرزه از کولون تا رکتوم

 

دانشمندان آمریکایی از این دانه ی جادویی داروهای ملینی چون Metamucil تهیه می کنند که ملین خوبی است.

اسپرزه دانه بسیار سختی است که تقریبا در اغلب مناطق دنیا می روید و در ردیف مفیدترین، موثرترین و بی ضررترین و در عین حال ملایم ترین ملینهای گیاهی است که از قرنها پیش برای لینت مزاج تجویز شده است.

 

با بررسی و تحقیقات جدید محققان دریافتند که دانه های اسپرزه برای کاهش کلسترول و قند خون نیز موثر است.

 

شفابخشی با اسفرزه

همانطور که در قسمت فوق به ویژگی های اسپرزه اشاره کردیم پژوهشهای دانشمندان نشان می‌دهد که، یک قاشق مرباخوری تخم اسفرزه که 3 بار در روز خورده شود و هر بار دو لیوان آب ولرم با آن نوشیده شود، اثر محسوسی در تخلیه و رفع یبوست و پاکسازی بدن دارد.

هم چنین اسفرزه در مورد کاهش درد و رفع خارش بیماریهای کولون و رکتوم (سرطان روده کوچک و بزرگ) و قطع خونریزی بواسیر نیز مفید است.

 

مبتلایان به کلسترول خون می توانید به مدت 12 هفته حدود 5 درصد کلسترول خونتان را با مصرف اسپرزه کاهش دهید

 

خطرات و نکات احتیاط آمیز در مصرف اسفرزه

 

به عنوان ملین و کاهنده کلسترول و احتمالا پیشگیری سرطان، اسفرزه فی نفسه نقشی ندارد بلکه خاصیت ورم کردن و تولید لعاب زیاد آن است که این آثار را ایجاد می کند.

پس اگر اسفرزه خورده شود و به قدر کافی آب زیاد خورده نشود، روده ها ورم کرده و چون آب مدفوع کاملا جذب می شود برعکس، انتظار خروج مدفوع سخت می شود. پس فراموش نشود که با اسفرزه باید آب زیاد خورده شود.

با اینکه یبوست ناراحتی عمومی زنان باردار است ولی مع هذا زنان باردار باید از خوردن اسفرزه نظیر سایر ملین ها پرهیز کنند و برای رفع یبوست از سایر خوراکی های غنی از فیبر و الیاف گیاهی مانند:

سبزیها، دانه‌های غلات، نان سبوس دار و … استفاده کنند. و همچنین برای کودکان زیر 2 سال نباید مصرف شود.

اسپرزه از دیدگاه حکمای طب سنتی ایران

 

 اسپرزه از دیدگاه حکمای طب سنتی ایران

اسفرزه طبیعت آن سرد و تر است، نوع سفید رنگ آن مرغوبتر و در آب ته نشین شود. دانه های لعاب زا و خوردن لعاب آن موجب تسکین حرارت و تشنگی می باشد.

برای تبهای گرم، غلظت خون و ناراحتی و خشونت سینه و حلق و زبان و سردرد و زخم روده و رفع یبوست روده ها که منشاء آن علل صفراوی یا عوارض حاصله از خوردن داروهای گرم است بسیار مفید می باشد.

در تمام موارد فوق لعاب آن به تنهایی و با مخلوط با روغن بادام شیرین خورده می شود.

 

موارد مصرف استعمال خارجی لعاب اسپرزه

 

در استعمال خارجی ضماد لعاب اسفرزه مخلوط با سرکه و روغن گلسرخ برای تسکین درد مفاصل گرم، نقرس و نرم کردن ورمهای بخصوص ورمهای پشت گوش نافع است.

 ضماد کوبیده آن با گلاب برای تسکین سردرد و یا روغن بنفشه برای تسکین سردردهای گرم و رفع خشکی دماغ و اعصاب نافع است و همچنین برای رشد و نرم کردن مو و جلوگیری از دو تا شدن تارهای مو بسیار مفید است در مورد مو باید مالیدن ضماد چند روز پی در پی تکرار شود.

اگر 12 – 10 گرم تخم اسفرزه در آب گرم خیسانده شود که لعاب آن زود خارج شود و با شکر و با سکنجبین خورده شود برای لینت مراج بسیار مفید است و نوعی ملین است. دم کرده آن برای تسکین درد سینه نافع است.

 

خواص درمانی دیگر اسفرزه

 

1. آن را در آب بریزید و بگذارید بماند و دائم به جای آب خوردن از آب آن میل کنید، اگر دائم جرعه جرعه نوشیده شود گرفتگی صدا که از گرمی و حرارت باشد را برطرف می سازد، در موارد کاهش درد و رفع خارش و قطع خونریزی بواسیر نافع است.

2. آن را با عناب در آب بچسبانید و آب آن را صبح ناشتا بخورید و با آب آن بدن را هم بشویید خارش قسمتهای زنانه یا واژینال را برطرف می سازد.

3. آب دم کرده آن را بنوشید، مدر است و برای سوزاک مفید می باشد.

4. 20 گرم در یک لیوان آب جوشانده و 4 روز تکرار شود دافع سنگ کیسه صفرا است.

5. اگر اسفرزه را با تخم شربتی و خاکشیر (هر کدام 100 گرم) ترکیب کرده و هر روز یک قاشق سوپخوری آن را در 2 لیوان آب حل کرده و مصرف کنیم برای رفع خارش تن و تصفیه خون و باز شدن اشتها مفید است.

6. هر روز صبح، ظهر و شب هر بار یک قاشق شربت خوری از آن را در یک فنجان آبجوش بریزید بعد با نبات شیرین نموده بخورید، اسهال خونی را درمان میکند، از خونریزی زیاد و قاعدگی جلوگیری می نماید.

7. آن را بو دهید و هر روز بخورید. اسهالهای طولانی و مزمن را درمان میکند.

8. لعاب آن را دائم در گلو قرقره کنید و هم جرعه جرعه بخورید، گلودرد را درمان می کند و اگر آب آن را در دهان نگه دارید برفک و سوختگی و طاول و زخمهای دهان رادرمان می کند.

9. آن را بکوبید، بعد با سرکه خمیر نموده و هر روز صبح و شب روی محل ضماد بگذارید سالک را درمان می کند.

10. آن را با شیر مادر دختردار خمیر نموده و ضماد اندازید. خنازیر (غده‌های سخت که در گردن و زیرگلو پیدا می شود) را درمان می‌کند.

11. گل ختمی کوبیده را با لعاب آن مخلوط کنید و بر پیشانی بمالید. سردردی که از آفتاب باشد را تسکین می‌دهد.

 

تذکر مهم:

 

توجه شود که در استعمال داخلی هیچگونه نباید تخم اسفرزه کوبیده شود، زیرا اگر کوبیده شود و خورده شود خطرناک است.

خوردن در حدود 40 گرم تخم اسفرزه کوبیده شده موجب سرد شدن بدن و تخدیر و تنگی نفس و آشفتگی و سرانجام منجر به غش و توقف نبض و پس از مدتی احتمالامنجر به مرگ می شود.

لذا در این حالت از داروهای قی آور گرم نظیر آب عسل و نمک و یا سایر داروها استفاده می شود.

 

همیشه سلامت و کامروا باشید.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان