این روزها خیلی مد شده است که افراد در میهمانیها به بهانه پیروی از رژیم لاغری، ابتدا یک بشقاب بزرگ سالاد میل می کنند و بعد سراغ غذا میروند.
سالاد که انواع متفاوتی دارد به عنوان پیش غذا استفاده می شود تا قبل از شروع به غذا خوردن کمی حجم معده پر باشد تا شما از غذای اصلی کمتر میل کنید.
اما آیا این مدل تغذیه واقعا باعث کاهش وزن و کم خوری شما می شود یا خود سالاد نیز کالری بالایی دارد و باعث چافی می شود؟
به بیان دیگر با توجه به اینکه سالاد فیبر زیادی دارد، خوردن آن قبل از غذا معده را پر میکند اما زیادهروی در مصرف آن به همراه غذا می تواند به بزرگتر شدن حجم معده و در نتیجه افزایش اشتها بینجامد.
از سوی دیگر سالادهایی که معمولا به همراه سس فراوان و دیگر افزودنیها در رستورانها سرو می شوند، چندان هم رژیمی نیستند و برخی انواع آنها تا هزار کالری دارند.
تهیه سالاد الویه باید سیبزمینی آبپز شده، تخممرغ آبپز شده، سینه مرغ پخته، نخود فرنگی و خیارشور را با هم ترکیب نموده و در انتها سس مایونز را به آن اضافه کنیم.
سالاد ماکارونی شبیه سالاد اندونزی است. با این تفاوت که در سالاد اندونزی از کلم قرمز و سفید و در سالاد ماکارونی از ماکارونی فرمی استفاده می شود. شما می توانید این سالاد را با استفاده از ماکارونی فرمی پخته شده، نخودفرنگی، خیارشور، گوشت مرغ یا ژامبون پخته شده، مقداری نمک و فلفل سیاه و ذرت تهیه کنید. پس از ترکیب این مواد و اضافه کردن سس مایونز به آن، سالاد شما آماده سرو است.
سالاد شیرازی را نیز میتوان بهعنوان ۱ سالاد پرمصرف و معروف در میان سفرههای ایرانی به شمار آورد. این سالاد ترکیبی از خیار، گوجه و پیاز خرد شده است. در این سالاد از آب غوره و نعنا یا فلفل سیاه به عنوان چاشنی استفاده میشود.
این سالاد نیز در میان سفره های ایرانی جایگاه خاص و ویژه خود را دارد. این سالاد ترکیبی از تکه های هویج، خیار، کاهو و گوجه خرد شده است. شما می توانید این سالاد را با چاشنی سس مایونز میل کنید.
سالاد کلم نیز در دسته سالادهای ایرانی قرار دارد. این سالاد ترکیبی از کلم سفید و هویج رنده شده است. برای چاشنی این سالاد نمک، آبلیمو و فلفل سیاه را به سالاد اضافه می کنند. گاهی نیز استفاده از گردو این سالاد را به ۱ میان وعده مقوی تبدیل می کند.
سالاد سزار ترکیبی از کاهو، پنیر پارمسان، نان تست و سینه مرغ پخته شده است. شما می توانید این سالاد را با سس چاشنی مخصوص آن که با استفاده از ماست، سیر و سرکه بالزامیک به همراه ادویه جات تهیه می شود سرو کنید. با توجه به پروتئین و کربوهیدراتی که در این سالاد وجود دارد می توان آن را به عنوان یک غذای اصلی نیز در نظر گرفت.
این سالاد نیز ترکیبی از اسفناج خام به همراه گردو و رب انار است. سالاد اسفناج به طور معمول به عنوان پیشغذا مورد استفاده قرار می گیرد. ویتامین و فیبر بالای موجود در این سالاد آن را به یک سالاد مغذی تبدیل می کند. استفاده از رب انار و گردو در این سالاد طعمی متفاوت و دلپذیر به آن می دهد.
سالاد پیازچه ترکیبی از پیازچهی خرد شده، تکه های سیب زمینی پخته، آبلیمو، ماست پرچرب، شوید خشک، خیارشور و مرغ است. با توجه به ترکیباتی که در این سالاد وجود دارد می توان آن را به عنوان یک وعده ی اصلی و مقوی به شمار آورد.
این سالاد ترکیبی از کلم سفید، کلم بنفش، تکه های کاهو، نخودفرنگی و ذرت پخته شده، خیارشور، هویج و خیار خرد شده است. شما می توانید از سس مایونز، سبزی های معطر خشک شده و فلفل و نمک به عنوان چاشنی این سالاد استفاده کنید.
این سالاد را می توان به عنوان جایگزینی برای سالاد فصل در نظر گرفت. این سالاد از ترکیب کلم سفید خرد شده با ذرت پخته، کشمش پلویی، تکه های گردو و هویج رنده شده تهیه می شود. برای چاشنی این سالاد نیز سس مایونز به همراه نمک، آبلیمو، روغن زیتون، ماست چکیده به همراه آب لبو توصیه می شود.
برای تهیه این سالاد نیاز است تا لوبیای سفید پخته را با رزماری، پیاز، سیر و گوجه خرد شده، پنیر پارمسان و آبلیمو ترکیب کنید. در نهایت شما یک سالاد منحصربه فرد برای سرو خواهید داشت.
سالاد زیتون نیز یکی از سالادهای مرسوم ایرانی است. بهمنظور تهیه این سالاد نیاز است تا مقداری زیتون سبز یا سیاه را با جعفری، گوجه فرنگی خرد شده، پیازچه و آویشن ترکیب کنید و آن را با روغن زیتون و سس انار سرو کنید.
سالاد کاهو و ذرت نیز در دسته سالادهای ایرانی قرار دارد. برای تهیه این سالاد نیاز است تا ذرت پخته را با کاهوی خرد شده مخلوط کرده و آن را با چاشنی سس مایونز، نمک، فلفل و آب لیمو سرو کنید. می توانید از تزیین گوجه فرنگی نیز برای سالاد استفاده کنید.
سالاد جو پرک یک سالاد ایرانی و مجلسی است که می توان از آن برای پذیرایی در انواع مهمانی ها استفاده کرد. در تهیه این سالاد از جو پرک، سبزی های معطر مانند گشنیز و ریحان، تکه های گردو و دانه های انار استفاده می شود. شما می توانید از مخلوط سس خردل به همراه آبلیمو، روغن زیتون و فلفل و نمک به عنوان چاشنی این سالاد استفاده کنید.
سالاد کنگر نیز یکی از سالادهای ایرانی است که برای تهیه آن باید کنگر را با هویج رنده شده و نخود فرنگی بپزید. پس از آن سس مایونز و ماست را به آن اضافه کنید و در نهایت مخلوط به دست آمده را در داخل ظرف روی کاهوهای خرد شده قرار دهید.
برای تهیه سالاد کاهو و هویج، کاهوی خرد شده را با هویج های رنده شده مخلوط کنید و آن را با سرکه و سس دلخواه سرو کنید.
سالاد لبو نیز از جمله سالادهای ایرانی بشمار می آید که به طور معمول در روزهای زمستانی مصرف می شود. برای تهیه این سالاد شما به مقداری جعفری خرد شده و تکه های لبوی پخته نیاز دارید.
در ابتدا داخل ظرف جعفری های خرد شده را قرار دهید و لبوها را روی آنها بچینید. برای چاشنی این سالاد استفاده از نمک، فلفل، روغن زیتون، آب لیمو و شوید خشک توصیه می شود.
سالاد سبزیجات نیز یکی از انواع سالادهای ایرانی است که در آن از سبزیجات متنوع و گوناگونی استفاده می شود. برای تهیه سالاد سبزیجات شما می توانید انواع سبزیجات را با در نظر گرفتن ذائقه خود به صورت خام یا پخته ترکیب کرده و مورد استفاده قرار دهید.