طرز تهیه قلیه ماهی (غذای جنوب ایران)

طرز تهیه قلیه ماهی (غذای جنوب ایران)

مواد لازم:                                          

ماهی: 2 کیلوگرم(از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)

پیاز متوسط: 3 تا 4 عدد

گشنیز:1 کیلوگرم

شنبلیله: 250  گرم

تمبر هندی: 200 گرم

زردچوبه: 2  قاشق مرباخوری

فلفل قرمز کوبیده شده: به مقدار کم(به نسبتی که میل داریم غذا تند باشد)

سیر:1  بوته

 

روغن:  200 گرم 

طرز تهیه:

سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش می‌ریزیم تا آب آن برود؛بعد آنرا ریز خرد می‌کنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می‌کنیم تا طلایی شود. سیر را می‌کوبیم و در پیاز می‌ریزیم. سبزی را نیز به آن اضافه کرده، می‌گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه کرده با 1 استکان آب و کمی نمک می‌گذاریم در حرارت ملایم بپزد. پوست آن را می‌گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می‌ریزیم.
 
تمبر هندی را در 2/1 لیوان آب جوش خیس می‌کنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را می‌گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می‌کنیم؛زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط می‌نماییم. تمام مواد را همراه با یکدیگر،کمی سرخ می‌کنیم؛2 تا 3 لیوان آب در آن می‌ریزیم و در حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد. در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه می‌کنیم. نوش جان!
 

راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان