خواص خوراکی و درمانی بلوط

خواص خوراکی و درمانی بلوط
تركیبات شیمیایی:
پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن ، قند ، اسید گالیك ، اسید مالیك ، كوئرسین Quercine ، موسیلاژ ، پكتین ،‌رزین و روغن است.
خواص داروئی:
بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است.
خواص میوه بلوط
میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می كرده اند . حتی می توان آنرا خشك كرده و با گندم مخلوط نموده  و از آن نان تهیه نمایند .
می توان بلوط را بوداده و از آن چائی تهیه كرد . مقدار مصرف آن یك قاشق چایخوری در یك لیوان آب جوش می باشد . این دم كرده را می توان برای موارد زیر بكار برد .
1- بواسیر را برطرف می كند .
2- اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می كند .
3- درد معده و گاز معده را برطرف می كند .
4- برای رفع كم خونی موثر است .
5- نرمی استخوان را درمان می كند .
6- برای تقویت عمومی بدن موثر است .
7- برای معالجه اسهال اطفال ،‌ بلوط را با كاكائو مخلوط كرده و دم كرده آنرا به اطفال می دهند.
خواص درخت بلوط
برای استفاده از پوست درخت بلوط  می توان با عسل مخلوط كنید و یا اینكه یك قاشق آنرا در یك لیوان آبجوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم كنید .
1- خونریزیها را متوقف می سازد .
2-درمان كننده بواسیر خونی است .
3-خاصیت ضد عفونی دارد .
4- ادرار را زیاد می كند .
5- ترشحات زنانه را از بین می برد .
 
مصارف خارجی پوست درخت بلوط
برای استفاده خارجی از جوشانده پوست درخت استفاده می شود . بدین منظور باید 15 گرم پوست درخت را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد .
از این جوشانده می توان بعنوان كمپرس استفاده كرد و یا آنرا در وان حمام ریخته ودر آن استراحت نمود .
1)خون مردگی را درمان می كند .
2)اگزما را از بین می برد.
3)برای درمان بیماریهای پوستی  در وان حمام كه در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریخته اید به مدت یكربع ساعت استراحت كنید .
4)اگر واریس دارید این قسمتها را با جوشانده پوست بلوط كمپرس كنید .

جدیدترین مطالب

دیگر مطالب امروز

 چهره های ایرانی و خارجی پایگاه ناز وب

مطالب داغ چند روز گذشته