این حلوا در آذربایجان طرفداران بسیار زیادی دارد. زنجبیل بسیار مقوی و گرم است در نتیجه حلوای زنجبیل میتواند شیرینی خوبی در روزهای سرد سال باشد. زنجبیل تقویت کننده معده و ضدنفخ است و مصرف آن برای سیستم گوارشی بدن بسیار مفید خواهد بود.
مواد لازم:
کره یا روغن جامد 100گرم
آرد گندم 1.5پیمانه
پودر قند 1.5 پیمانه
پودر زنجبیل یک قاشق
زعفران نصف ق چای خوری
طرز تهیه:
کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید و بعد، آرد را تدریجاً به آن اضافه کنید. در همین زمان آرد را به سرعت هم بزنید تا به خوبی سرخ شود. بعد از سرخشدن آرد، ظرف را از روی شعله اجاقگاز برداشته و پودر قند را به آن اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید. زعفران را در دو تا سه قاشق آب جوش حل کنید و اجازه دهید دم بکشد تا بیشترین میزان رنگ خود را پس دهد. حالا آن را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
در پایان پودر زنجبیل را اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید. آنقدر که خمیر حلوا یک دست و نرم شود. حالت حلوا را در ظرفی ریخته و صاف کنید و با دست کمی فشار دهید تا فشرده شود. ظرف را کنار بگذارید و اجازه دهید خنک شود. سپس با چاقو، آن را به شکل لوزی برش دهید و جدا کرده و روی حلوا را با مخلوط خاک قند و پودر هل و یا مقداری پودر نارگیل تزئین کنید.