ورزش های خوب و بد دوران بارداری

مجموعه : پزشکی
ورزش های خوب و بد دوران بارداری

نازوب، آیا از ورزش ها و فعالیت هایی که در دوران بارداری می توانید انجام دهید، آگاه هستید؟

مژده: اگر تا به حال تنبلی کرده‌اید و اهل ورزش نبوده‌اید، از حالا می‌توانید دست به کار شوید. اگر قبل از دوران بارداری آدم پر تحرکی نبوده‌اید، حتماً قبل از شروع، برنامهٔ ورزشی خود را با پزشکتان در میان بگذارید.

دوران باردرای، دورهٔ کاهش وزن و انجام ورزش‌های سخت نیست؛ اما اگر هیچ خطری سلامتی شما را تهدید نمی‌کند، می‌توانید یک برنامهٔ ورزشی متعادل را دنبال کنید.

آرام و عاقلانه شروع کنید

افراد مبتدی در ابتدا باید سه بار در هفته ترجیحاً یک روز در میان و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، ورزش را شروع کنند. آن قدر ورزش نکنید که حرارت بدنتان بالا برود و خود را بیش از حد خسته نکنید. اگر آنقدر نفس نفس می‌زنید که نمی‌توانید صحبت کنید، به خود فشار نیاورید و آهسته‌تر ورزش کنید.

دقت کنید که خوب غذا بخورید و به اندازه کافی مایعات بنوشید. شما در دوران بارداری تقریباً روزانه نیاز به ۳۰۰ کالری اضافه دارید. هنگام ورزش همیشه بدنتان را خنک نگه دارید. از کلاه آفتابگیر استفاده کنید و در هوای گرم لباس‌های گشاد بپوشید و یک بطری آب هم به همراه داشته باشید تا مایعات از دست رفته را جبران کنید.

ورزش‌های بی‌خطر

اگر باردار هستید و لذت ورزش را تازه تجربه می کنید، به نکات زیر توجه فرمایید.

پیاده‌روی:

ین فعالیت برای مادران باردار بسیار خوب است، زیرا بی‌خطر است و سیستم قلبی عروقی شما را بهبود می‌بخشد و خلاصه اینکه اگر قبل از بارداری اهل ورزش نبوده‌اید، پیاده‌روی بهترین راه شروع است.

کلاس‌های ایروبیک آهسته یا دی وی دی های تناسب اندام:

به دنبال کلاس‌ها و دی وی دی‌هایی باشید که مناسب خانم‌های باردار هستند.

شنا:

شنا بهترین ورزش برای خانم‌های باردار است، زیرا در شنا تمامی عضلات بدن درگیر هستند و فشار کمتری بر مفاصل وارد می‌شود. مزیت شنا بر دیگر ورزش‌ها این است که آب وزن شما را تحمل کرده، احساس بی‌وزنی می‌کنید و با بزرگ شدن شکمتان، به طور موقت از احساس عدم توانایی برای حرکت،‌‌ رها می‌شوید.

یوگا قبل از زایمان و حرکات کششی:

هر دو این ورزش‌ها آرامش بخشند و به حفظ انعطاف‌پذیری و نیروی بدنیتان کمک می‌کند.

فعالیت‌هایی که باید از آن‌ها اجتناب کنید

ورزش‌های پر مخاطره مانند غواصی، اسب سواری، اسکی سرعت، اسکی روی آب و… جزء ورزش‌هایی هستند که خانم‌های باردار باید از انجام آن‌ها اجتناب کنند.

برخی دیگر از ورزش‌ها مانند دوچرخه سواری باید با احتیاط بیشتری انجام شوند یا به بعد از زایمان موکول شوند. برخی از کار‌شناسان با دوچرخه سواری در دوران بارداری موافق نیستند و معتقدند که دوچرخه سواری در سه ماه دوم و سوم خطرناک است، زیرا در این زمان بدن تعادل قبلی خود را ندارد و احتمال زمین خوردن بالا می‌رود.

دوران بارداری، زمان خوبی برای شروع دویدن نیست، اما اگر قبل از باردای به طور منظم دوی آهسته انجام می‌دادید، انجام این ورزش در زمان بارداری نیز مانعی ندارد. بعد از سه ماه اول از درازنشست و سایر حرکاتی که باید برای انجام آن‌ها به پشت بخوابید، صرف نظر کنید. این ورزش‌ها ممکن است باعث سرگیجه و کاهش خون رسانی به جنین شوند.

وزنه‌برداری و سایر ورزش‌هایی که برای انجام آن‌ها باید به مدت طولانی یک جا بایستید، خون رسانی به کودکتان را کاهش می‌دهد. با تغییر وضعیت بدنتان به خودتان تکانی بدهید یا خیلی ساده به جلو و عقب گام بردارید.

علائم هشدار دهنده

اگر هنگام ورزش کردن یکی از علائم زیر را در خود مشاهده نمودید، بلافاصله فعالیت خود را قطع کنید و با پزشک تماس بگیرید:

  • احساس درد در هر جایی از بدنتان مخصوصاً در کمر و ناحیه لگن
  • خستگی مفرط
  • سرگیجه یا احساس ضعف
  • تنگی نفس
  • خون ریزی واژنی
  • دشواری در راه رفتن
  • انقباضات رحمی
  • ترشح مایع از واژن
  • کاهش حرکت جنین (یاد بگیرید که چطور حرکات کودک را بررسی کنید، اما باید بدانید که کودک موقع ورزش آرامتر از همیشه است.)
  • افزایش ضربان قلب در حالت استراحت

راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان