مواد لازم:
نشاسته: دویست گرم=ماست: دویست گرم=آرد: بیست گرم=روغن جامد: یك قاشق چایخوری=جوش شیرین: نصف قاشق چایخوری آب یا در صورت تمایل=گلاب: یك قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
ابتدا باید نشاسته و ماست را با یكدیگر مخلوط كنیم، پس از چند دقیقه كه نشاسته در ماست حل شد، آرد را به آن افزوده و با همزن خوب هم میزنیم تا مایع مورد نظر صاف شود. آنگاه روغن جامد را به آن اضافه میكنیم و دوباره شروع به همزدن میكنیم، سپس به مایع درست شده، آب و یا گلاب را به همراه زعفران و جوش شیرین اضافه كرده و هم میزنیم. سپس مایع را در قیف مخصوص میریزیم و روی روغن داغ، فرم میدهیم، پس از این كه كمی سرخ شد، آنها را پشت و رو میكنیم و داخل شربت قرار میدهیم و پس از یك ربع از شربت خارج میكنیم. توضیح: برای تهیه شربت یك كیلو شكر را در 300 گرم آب میجوشانیم و به آن مقدار كمی جوهرلیمو، هل و 10 گرم باتقا (مایهای كه قنادها از آن استفاده میكنند) اضافه میكنیم.
بـامـیــه
مواد لازم:
برای شش نفر=تخممرغ: سه عدد=روغن جامد: یك قاشق مرباخوری=شكر: نیم كیلو=آرد: دویست گرم=آب: به مقدار لازم=نمك: یك سوم قاشق چایخوری=آبلیمو: دو قاشق سوپخوری=گلاب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا آب را جوش میآوریم، با شعله ملایم آرد را اضافه میكنیم و هم میزنیم تا خمیر نسبتا سفتی به دست آید. سپس روغن را به آن اضافه میكنیم و مرتب هم میزنیم (حدود دو الی سه دقیقه) به طوری كه خمیر به صورت سفت در بیاید. پس از این كه خمیر كمی سرد شد، تخممرغها را یكییكی به آن اضافه میكنیم تا خمیر خوب ورز بخورد و نرم شود. برای اینكه بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یك قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه كرده و با خمیر مخلوط كنیم. سپس خمیر را در قیف میریزیم و به صورت دایره دایره در ظرف روغن داغ میریزیم. به یاد داشته باشید كه بامیهها را هنگام سرخ شدن، باید مرتب هم بزنید تا به هم نچسبند و یك دست سرخ شوند. بامیهها را در همان حال كه داغ هستند، به شربت گرم اضافه میكنیم تا شربت را خوب به خود جذب كنند.در غیر این صورت بامیهها، شربت را جذب نخواهند كرد. به یاد داشته باشید اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت است و دلیل دیگری ندارد.