خوراکی های که کیست تخمدان در خانم را تشدید می کند
تغذیه اصلی ترین عامل داشتن سلامتی و عدم رعایت آن سبب بیماری های گوناگون می شود. کیست تخمدان از جمله بیماری های شایع در خانم ها می باشد به همین منظور با تحقیقات انجام شده تغذیه و خوراکی های خاصی سبب بوجود آمدن و تشدید کیست تخمدان همچنین چربی های زیر پوستی می شود.
مهم ترین عوامل ایجاد کیست تخمدان
- مصرف چربی های دارای ترانس بالا
- روغن های صنعتی
- مواد غذایی با طبع سردمصرف زیاد آب یخ
- استحمام در زمان قاعدگی
در ایجاد کیست تخمدان نقش بسزایی دارند.
دمنوش و گیاهان دارویی طبع گرم برای درمان کیست
- ترکیب دمنوش بابونه، زیرفون و زنجبیل به مدت 45 روز قبل از خواب بسیار مفید است، البته در افراد مبتلا به فشار خون استفاده از آن توصیه نمی شود.
- استفاده از قطره دارویی گیاه پنج انگشت (ویتاگنوس) و دم نوش بومادران به مدت 30 تا 45 روز موثر است.
- دمنوش رازیانه در دوره زمانی 15 روز در رفع این عارضه مفید است. البته استفاده بیش از حد از این گیاه دارویی به دلیل حجم بالای استروژن موجود در آن موجب تشدید کیست و چاقی می شود.
- به افراد با طبع گرم استفاده از رازیانه به همراه ماست و آویشن توصیه می شود.
- مصرف معجون سیاه دانه و عسل در درمان کیست ها تاثیر بسزایی دارد.
- در طب شیمیایی برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک از قرص های ضد بارداری استفاده می شود که افزایش وزن و افسردگی را در پی دارد. در این مورد با پزشک باید مشورت کنید.
نقش ورزش در پیشگیری و درمان کیست تخمدان
انجام فعالیت هایی که موجب گرم شدن عضلات شکم می شوند مانند دراز نشست و ماساژ عضلات زیر شکم از ایجاد کیست جلوگیری می کند.
همچنین افراد دارای اضافه وزن بیشتر دچار کیست می شوند، اختلالات قاعدگی، افزایش وزن، دردهای زیر ناحیه شکم و نفخ از علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک است که عدم درمان آن موجب ناباروری و در حالت حاد منجر به سرطان تخمدان می شود.
مصرف بیش از حد غذاها با چربی اشباع نشده و سرد مانند کله پاچه، برنج، باقلا، گوشت گاو، سیب زمینی، گوجه فرنگی، هندوانه، قارچ، سرکه، شکلات، پاستیل، قره قروت، جوهر لیمو، آدامس و آب سرد، نوشابه، شیرینیجات و چیپس و پفک در ایجاد کیستهای تخمدان و تشدید آن موثر است.