یک طراح اسرائیلی در اقدامی موذیانه با سوء استفاده از طرح چفیه که نماد حزب الله و مبارزان فلسطینی علیه اسرائیل است ، سعی میکند وجهه ی آن را بشکند .
به گزارش نازوب طراح اسرائیلی با طراحی لباسهای «سکسی» از چفیه صدای فلسطینیها را درآورد . این لباسها که بر تن مدلهای اروتیک پوشانده شده است خشم بسیاری از اعراب را به گزارش ناز وب برانگیخته است.
عریانی سینه ، پاها و پشت بدن در بیشتر این طرح ها به چشم میخورد . یک طراح مد اسرائیلی چفیههای از فلسطینی برای طراحی انواع لباسها و دامنهای کوتاه در آخرین کلکسیون خود استفاده کرده است.برخی از اعراب از جمله فلسطینیها اعلام کردند که این عمل “تصاحب شرمآور چفیه است”که بهعنوان نماد فلسطینیهای مخالف اسرائیل شناخته میشود.
تانیا حبجوقه عکاس اردنی در تاریخ ۲۸ ژانویه، عکس یکی از بوتیکهای “دوریت بارو”در مرکز خرید تلآویو را در فیسبوک خود منتشر کرد. به نظر می رسد این بوتیک فقط، مجموعه لباسهایی زنانه دوخته شده از نقشهای چفیه را ارائه میکند. طبق نوشته تانیا در فیس بوک، این لباسها از ۱۵۰ دلار به بالا قیمت گذاری شدهاند.
ظاهرا طراح مد اسرائیلی چفیههای از فلسطینی برای طراحی انواع لباسها و دامنهای کوتاه در آخرین کلکسیون خود استفاده کرده است.برخی از اعراب از جمله فلسطینیها اعلام کردند که این عمل “تصاحب شرمآور چفیه است”که بهعنوان نماد فلسطینیهای مخالف اسرائیل شناخته میشود.
“دوریت بارو”که علاوه بر طراح مد، بازیگر نیز هست، در ۱۷ کشور جهان فروشگاه دارد. در وبسایت او، عکسهای مانکنی که آخرین مجموعه لباسهایش را پوشیده به نمایش گذاشته شده است. این مانکن گاهی حالتهای “سکسی”و نیمه عریانی را با این لباسها به نمایش میگذارد. به طور مثال، برخی مدلها پشت عریان هستند و یا بخشی از سینه هایشان عیان است.
این موضوع خشم بسیاری از کاربران عرب از جمله فلسطینیها را در اینترنت برانگیخته است. محمد ماتر از تشکل غیر دولتی “مرکز فرهنگی جوانان غزه” در فیسبوک نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و می نویسد: “نماد مقاومت ما توسط طراح مد اسرائیلی به شکل اروتیک درآمده است.
” فرد دیگری در زیر مطلب سایت موندوویس نوشته است: “این شبیه کار مهاجران سفید پوست شمال آمریکاست که فرهنگ اساطیری سرخپوستان آمریکایی را به چنگ آوردند و تلاش کردند تا آن را در فرهنگ خود تلفیق کنند.”حبجوقه هم در صفحه فیسبوک خود اضافه کرده: “این اقدام تا حد زیادی تصاحب فرهنگی است […] هیچ نشان یا توضیحی درباره اینکه این پارچه از کجا آمده وجود ندارد.”
چفیه از سال ۲۰۱۴ در دنیای مد مورد استفاده قرار گرفت.”دوریت بارو”نخستین طراح مد نیست که از چفیه در طراحیهای خود استفاده کرده است. در سال ۲۰۱۵ و در هفته مد تلآویو، “اوری مینکووزکی” طراح اسرائیلی، مانکنهایی را که لباسهائی با طراحی این پارچه سنتی پوشیده بودند به صحنه آورد.
او این کار را بهعنوان نمادی برای همزیستی بین اسرائیلیها و فلسطینیها ارائه کرد. این اقدام هیچ جنجالی بهپا نکرد. همانگونه که “غادهزاده”طراح اردنی نیز بدون اینکه کسی را نا خشنود سازد از چفیه استفاده کرد. البته هیچکدام از عکسهای او بار اروتیک نداشت.
اما در سال ۲۰۱۴، “زارا”بعد از ارائه مینیشورتهای الهام گرفته شده از چفیه مورد انتقادهای شدید قرار گرفت. این طرح که در فروشگاه های زنجیره ای “زارا”در اسپانیا ارائه شده بود در نهایت از مجموعه تابستانه آن حذف شد.