فصل سرد پاییز و زمستان و دستور تهیه انواع آش و سوپ های گرم و خوشمزه در کنار اعضای خانواده در محیطی گرم و شاد … لذت ببرید …
آش کلم یک نوع آش خوشمزه، مقوی و مخصوص آذربایجان است.
مواد لازم برای آش کلم به سبک باکویی :
برنج نیم دانه خیس شده یک دوم پیمانه
بلغور جو خیس شده 1 پیمانه
نخود خیس شده 1 پیمانه
لوبیا سفید خیس شده 1 پیمانه
کلم برگ خرد شده 1 عدد
هویج نگینی خردشده 4 عدد
پیاز بزرگ نگینی خردشده 1 عدد
رشته آش 150 گرم
سبزی آش 1 کیلوگرم
ترخون خردشده 150 گرم
فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
کشک به میزان لازم
سیرداغ، پیازداغ و نعناداغ به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
طرز تهیه آش کلم به سبک باکویی :
پیاز را درون تابه ای ریخته و همراه با مقداری روغن مایع تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
سپس نخود، لوبیا سفید (از قبل خیس و در طول این مدت چند مرتبه آب آن عوض شده) و فلفل سیاه را به آن افزوده و کمی تفت دهید.
بعد مقداری آب به مواد بیفزایید و روی حرارت بگذارید تا نخود و لوبیا نیم پز شود.
هویج را به مواد افزوده و پس از 5 دقیقه برنج، بلغور، سبزی آش
(اسفناج، گشنیز، جعفری، تره)، ترخون و کلم را به آن بیفزاید و بگذارید تا نخود و لوبیا کاملا پخته و برنج و بلغور لعاب بیندازد.
رشته آش را به مواد بیفزایید و بگذارید تا جا بیفتد. سپس نمک آن را اندازه کنید.
آش را درون ظرفی بریزید و با سیرداغ، پیازداغ، و نعناداغ تزیین کرده و با کشک سرو کنید.
برترین ها
طرز تهیه آش بادمجان (کرمانشاه)
طرز تهیه آش بلغور یا، یارما شورباسه