طرز تهیه جوانه گندم و انواع حبوبات در خانه/ خوراکی های رژیمی

مجموعه : غذاهای رژیمی
طرز تهیه جوانه گندم و انواع حبوبات در خانه/ خوراکی های رژیمی

آموزش تهیه جوانه انواع حبوبات بدون مواد نگهدارنده

غذاهای رژیمی و دانستن خواص خوراکی ها یکی از مهم ترین مسئله ای است که همه ما باید به آن توجه داشته باشیم عدم آگاهی کافی از خواص هر نوع خوراکی و غذاهای رژیمی سلامت هر فردی را به خطر می اندازد.

یکی از مهم ترین مواد مغذی در سبد تغذیه هر خانوار جوانه حبوبات است که چندسالی است مصرف آن به شدت رواج یافته به دلیل خواص بی نظیر بر سلامت به ویژه پوست و مو، هم چنین گل سرسبد غذاهای رژیمی عنوان می شود.

طرز تهیه جوانه گندم و انواع حبوبات در خانه/ خوراکی های رژیمی

جوانه گندم نیز به دلیل داشتن ویتامین‌های E ، سلنیوم و منیزیم باعث حذف رادیكال‌های آزاد می‌شود و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیت‌های مغز كمك می‌كند.

جوانه های غلات، جوانه گندم، جوانه لوبیا جوانه عدس و تمام حبوبات منابع مغذی فوق العاده سالم برای بدن هستند که معنای واقعی کلمه ارزش غذایی رژیمتان را افزایش می دهند.

اغلب دانه ها و لوبیاها عواملی طبیعی دارند که از جوانه زدن آن ها جلوگیری می کند که جزو سموم طبیعی محصوب شده و باعث تخریب سیستم گوارش می شوند.

خیساندن و جوانه زدن غلات و حبوبات و جوانه زدن آن ها این سم را از بین می برد و باعث افزایش مواد مغذی به ویژه ویتامین A، C و B می شود.

مصرف جوانه ها آنزیم های مهار کننده بدن را خنثی کرده و باعث افزایش ترشح آنزیم رشد در بدن در نتیجه بازسازی موثر تر بافت های بدن می شود.

 

وسایل لازم برای تهیه جوانه گندم و انواع جوانه حبوبات

  • شیشه بزرگ.
  • پارچه تمیز.
  • کش.

طرز تهیه جوانه گندم و انواع حبوبات در خانه/ خوراکی های رژیمی

  1. حدود یک چهارم لیوان لوبیا یا دانه مورد نظرتان را در یک شیشه بزرگ ریخته و دوبرابر حجم رویش آب بریزید و بگذارید خیس بخورد.
  2. دانه ها را تمیز شسته آبش را دور بریزید و دوباره دانه ها را به شیشه برگردانید.
  3. برای جوانه زدن حبوبات در شیشه را با پارچه پوشانده و با کش محکمش کنید سپس در محلی بدون نور شیشه را روی یک توری به حالت معکوس چند ساعتی بگذارید تا آب اضافه کاملا خارج شود و هوا در شیشه جریان داشته باشد.
  4. این روند را روزی یک بار انجام دهید. سعی کنید شستشو را در ساعتی مشخص از روز انجام دهید تا نتیجه بهتر شود.
  5. بر اساس مدت زمانی که در ادامه مقاله مشخص کرده ایم. جوانه ها در عرض 1– 4 روز آماده خواهند شد.
  6. به محض جوانه زدن غلات و حبوبات، آن ها را به یک کاسه منتقل کرده و میل نمایید. می توانید روی کاسه را بپوشانید و 2-3 روز از مصرف آن ها در سالاد یا ساندویج ها، سوپ یا شیرینی لذت ببرید.
  • نیازی به قرار دادن جوانه ها در یخچال ندارید.

 

راهنمای مدت زمان لازم برای جوانه حبوبات

طرز تهیه جوانه گندم و انواع حبوبات در خانه/ خوراکی های رژیمی

حبوباتمدت زمان خیس خوردنزمان لازم برای جوانه زدن
لوبیا آزوکی12-8 ساعت4 روز
لوبیا سیاه12 تا 83
عدس73
نخود82
ماش12-83

 

راهنمای مدت زمان لازم برای جوانه غلات

غلاتمدت زمان برای خیس کردنمدت زمان جوانه زدن
آمارانت8 ساعت1-3 روز
جو62
گندم سیاه63
کاموت یا گندم خراسان73
جو دو سر62
کینوا43
برنج وحشی95

نکته:

بیشتر از زمان و ساعت گفته شده اگر علات خیس بخورند بوی نامطبوع می گیرد و به اصطلاح در آب می گندد.

 

راهنمای مدت زمان لازم برای جوانه دانه ها

جوانه ی دانه هاساعت خیس کردنتعداد روز جوانه زدن
یونجه123
تربچه104
کلم بروکلی8-124-5
شنبلیله88-4 روز

نکته:

اگر جوانه های شما به خصوص لوبیا ها بیش از حد رشد کردند و شیشه را کاملا پر کرده بودند می توانید آن ها را به یک آبکش پلاستیک یا سرامیکی منتقل کنید.

به هیچ عنوان از آبکش های فلزی استفاده نکنید. زمانی که جوانه ها در آبکش هستند باید روزی چند بار آنها را آبکشی کنید که خشک نشوند.

بهتر است همیشه جوانه ها را تازه و در مدت زمان 2– 3 روز استفاده کنید نه این که برای مدت طولانی در یخچال بگذارید. بخاطر بافت نازکی که دارد خیلی سریع اکسیده و بی کیفیت می شود و خواصی برای مصرف ندارد.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان