غذاهای رژیمی و دانستن خواص خوراکی ها یکی از مهم ترین مسئله ای است که همه ما باید به آن توجه داشته باشیم عدم آگاهی کافی از خواص هر نوع خوراکی و غذاهای رژیمی سلامت هر فردی را به خطر می اندازد.
یکی از مهم ترین مواد مغذی در سبد تغذیه هر خانوار جوانه حبوبات است که چندسالی است مصرف آن به شدت رواج یافته به دلیل خواص بی نظیر بر سلامت به ویژه پوست و مو، هم چنین گل سرسبد غذاهای رژیمی عنوان می شود.
جوانه گندم نیز به دلیل داشتن ویتامینهای E ، سلنیوم و منیزیم باعث حذف رادیكالهای آزاد میشود و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیتهای مغز كمك میكند.
جوانه های غلات، جوانه گندم، جوانه لوبیا جوانه عدس و تمام حبوبات منابع مغذی فوق العاده سالم برای بدن هستند که معنای واقعی کلمه ارزش غذایی رژیمتان را افزایش می دهند.
اغلب دانه ها و لوبیاها عواملی طبیعی دارند که از جوانه زدن آن ها جلوگیری می کند که جزو سموم طبیعی محصوب شده و باعث تخریب سیستم گوارش می شوند.
خیساندن و جوانه زدن غلات و حبوبات و جوانه زدن آن ها این سم را از بین می برد و باعث افزایش مواد مغذی به ویژه ویتامین A، C و B می شود.
مصرف جوانه ها آنزیم های مهار کننده بدن را خنثی کرده و باعث افزایش ترشح آنزیم رشد در بدن در نتیجه بازسازی موثر تر بافت های بدن می شود.
حبوبات | مدت زمان خیس خوردن | زمان لازم برای جوانه زدن |
لوبیا آزوکی | 12-8 ساعت | 4 روز |
لوبیا سیاه | 12 تا 8 | 3 |
عدس | 7 | 3 |
نخود | 8 | 2 |
ماش | 12-8 | 3 |
غلات | مدت زمان برای خیس کردن | مدت زمان جوانه زدن |
آمارانت | 8 ساعت | 1-3 روز |
جو | 6 | 2 |
گندم سیاه | 6 | 3 |
کاموت یا گندم خراسان | 7 | 3 |
جو دو سر | 6 | 2 |
کینوا | 4 | 3 |
برنج وحشی | 9 | 5 |
بیشتر از زمان و ساعت گفته شده اگر علات خیس بخورند بوی نامطبوع می گیرد و به اصطلاح در آب می گندد.
جوانه ی دانه ها | ساعت خیس کردن | تعداد روز جوانه زدن |
یونجه | 12 | 3 |
تربچه | 10 | 4 |
کلم بروکلی | 8-12 | 4-5 |
شنبلیله | 8 | 8-4 روز |
اگر جوانه های شما به خصوص لوبیا ها بیش از حد رشد کردند و شیشه را کاملا پر کرده بودند می توانید آن ها را به یک آبکش پلاستیک یا سرامیکی منتقل کنید.
به هیچ عنوان از آبکش های فلزی استفاده نکنید. زمانی که جوانه ها در آبکش هستند باید روزی چند بار آنها را آبکشی کنید که خشک نشوند.
بهتر است همیشه جوانه ها را تازه و در مدت زمان 2– 3 روز استفاده کنید نه این که برای مدت طولانی در یخچال بگذارید. بخاطر بافت نازکی که دارد خیلی سریع اکسیده و بی کیفیت می شود و خواصی برای مصرف ندارد.