بیوگرافی خواندنی حسام منظور، مجموعه مصاحبه های جدید و قدیم که ایشان با ایفای نقش در بانوی عمارت پس از سریال شهرزاد بیش از پیش مورد توجه خاص و عام کاربران قرار گرفت. این بخش تقدیم به تمام عزیزان علاقمند به شناخت بیشتر هنرمندان و بازیگران سینما، تلوزیون و تئاتر. با وبسایت ناز وب مثل همیشه همراه باشید.
Hossam-e-Zadeh’s read biography, a collection of new and old interviews that he has been focusing on in the role of the Lady of the Mansion after the Shahrzad series
حسام منظور از بازیگران سینما و تلویزیون و تئاتر در ایران است. وی مدرس دانشگاه و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد کارگردانی است.
حسام منظور در روز 18 آذر 1359 در تهران دیده به جهان گشود. وی فوق لیسانس کارگردانی از دانشگاه تربیت مدرس را دارد، همچنین از بازیگران مشهور در عرصه تئاتر است. حسام منظور کارگردانی و همچنین تدریس بازیگری هم می کند.
حسام منظور کار خودش را در تئاتر در سال 1382 و در سن 23 سالگی با بازی در نمایش خوان هشتم به کارگردانی محمد مسعود طیبی آغاز کرد.
حسام کاندیدای دریافت بهترین بازیگر مرد سال 1388 برای نمایش “مکبث” و برنده جایزه بهترین بازیگر مرد سال 1395 برای نمایش “اودیسه” شده است.
آثار حسام منظور
از آثار وی میتوان به سریال بانوی عمارت
بازی در نمایش”خوان هشتم“به کارگردانی”محمدمسعود طیبی“؛ تهران، کانون مفتح؛ 1389
بازی در نمایش ایستگاه سلام به کارگردانی رسول نقوی .تهران خانه نمایش اداره تئاتر 1390
بازی در نمایش برف و بهمن به کارگردانی ایرج افشاری .تهران خانه نمایش اداره تئاتر 1390
بازی در نمایش فرجام فر به کارگردانی محسن رنجبر .تهران .تالار مولوی 1389
همسران حسام منظور و وضعیت تاهل او
حسام منظور در برنامه زنده رود اصفهان اشاره ای به وضعیت تاهلی خود نکرد و بنا به خبرهای رسیده او مجرد است و هنوز ازدواج نکرده است. به محض اطلاع از وضعیت تاهل و ازدواج این بازیگر دوست داشتنی این بخش به روزرسانی می شود با ناز وب همراه باشید.
بازی حسام منظور در تلویزیون و سینما
حسام منظور درباره این موضوع می گوید که اصولا آدم سختگیری هستم و با اینکه پیشنهاداتی هم داشته ام ، اما برای من جذابیت زیادی نداشته است و جاهایی که دوست داشتم هم پذیرفتم و بازی کردم که دوست ندارم نامی از آنها ببرم.
جدی ترین حضور او در سینما با فیلم سینمایی تلفن همراه رییس جمهور که در سال 1390 ساخته شد ، آغاز شد و در سال 1396 هم در فیلم سینمایی ربوده شده بازی کرد.
و در تلویزیون با یک انتخاب درست و قبول بازی در سریال بانوی عمارت در نقش یک شازده قاجاری توانست در نزد مردم محبوب شود نامش را بر سر زبان ها بیاندازد .
تدریس بازیگری توسط حسام منظور
نزدیک به سه سال است که در دانشگاه آزاد، رشته بازیگری تدریس میکند و رابطه خوبی هم با دانشجوهایش دارد.
This section is dedicated to all loved ones interested in learning more artists and actors in the cinema, television and theater. Come along with the cute web site as always
مصاحبه های جدید و قدیم با حسام منظور
آقای منظور علیرغم اینکه «بانوی عمارت» جدیترین کار شما در حوزه تلویزیون محسوب میشود؛ اما به نظر میرسد که در حوزه تئاتر حضور پررنگتری داشتهاید و این موضوع در بازی شما در سریال هم به چشم میآید.
– یکی از دلایلی که کمتر در این سالها در تلویزیون حضور داشتم به خودم برمیگردد و دیگری نحوه انتخاب بازیگر برای سریالها. اصولا آدم سختگیری هستم و با اینکه پیشنهادهایی بوده، اما برای من زیاد جذابیت نداشته است و جاهایی که دوست داشتم هم پذیرفتم و بازی کردم که دوست ندارم نامی از آنها ببرم.
همچنین دوست داشتم در این سالها به بلوغ و پختگی برسم و دوست نداشتم یک شبه ره صد ساله را بروم. برخی از این تجربیات خوب بوده و برخی هم نه. سیستم انتخاب بازیگر در کشور ما هنوز ساز و کار مشخصی ندارد و برخی اوقات دانشجوهایم از من سوال میپرسند که چطور میتوانیم وارد دنیای بازیگری شویم و من هیچ جواب شفاف و مسیر مشخصی برایشان ندارم.
بخشی از این مسیر به شانس و اقبال و ارتباطات آدمها برمیگردد. من اصولا سعی میکنم در فضاهای شخصی خودم باشم، مطالعه کنم و بیشتر یاد بگیرم. هیچگاه از تجربه نترسیدم و همیشه به استقبال تجربه رفتم و حداقل در تئاتر این را ثابت کردم که هر نقشم با نقش دیگر تفاوت دارد و شاید همین یکی از دلایلی باشد که باعث شده کمتر در تلویزیون کار کنم.
به هر ترتیب قرار گرفتن در قالب یکی از شخصیتهایی که در دوره قاجار زندگی کرده است، کار سادهای نیست. نقش «ارسلان میرزا قوانلوی قاجار» چه ویژگیهای منحصر به فردی داشت که شما را ترغیب کرد؟
– وقتی که صحبت از آقای حمیدنژاد شد خیلی هیجان زده شدم و ایشان را جزو کارگردانهای صاحب سبک در سینمای ایران میدانم و اغلب بازیگران دوست دارند با او کار کنند و من هم همینطور. آقای حمیدنژاد را تا به حال از نزدیک ندیده بودم و او هم تئاترهای من را ندیده بود و شنیده بودم که برای انتخاب بازیگرانشان وسواس خاصی دارند و مدتی هم بود که به دنبال بازیگر برای نقش ارسلان میرزا میگشتند و مرا برای این نقش انتخاب کردند.
به طور معمول ایفای نقش یکی از شاهزادههای قاجار استایل و فیزیک خاصی را میطلبد. آقای حمیدنژاد بر اساس چه ویژگیهایی شما را برای این نقش انتخاب کرد؟
– اینکه چه فاکتوری برایشان مهم بود که من با آن مطابقت داشتم را باید از خودشان بپرسید. اما وقتی که متن را خواندم بسیار هیجان زده شدم چراکه قصه بسیار دقیق و مهیجی است و هر چند قسمت یکبار اتفاق جدیدی میافتد و مجموعه درام پیچیدهتر میشود و این قصه طی تحقیقات بسیاری نوشته شده است و نشان از این دارد که نویسنده به خوبی درام را میشناسد.
کارهای تلویزیونی ما در سالها ی اخیر همگی شبیه به هم شده است و آنهم به خاطر استفاده از یک الگوی تکراری است.
از طرفی هم شجاعت در ساخت آثار کم شده است و ما برای ساختن سریالی جذاب نیاز به شجاعت بیشتری داریم که باید در قصه پردازی و پرداخت درام و نحوه تولید اثر باشد و زمانی که متن این سریال را خواندم این شجاعت را در نوشتار آقای جوانمرد دیدم و از آن طرف هم آقای حمیدنژاد فرد شجاعی است.
و آنهم به این دلیل که بچه جنگ است و شاهد این ماجرا میزانسن، دکوپاژ، استفاده از بازیگران و همه عناصر تشکیل دهنده این سریال میبینید و اگر امروز استقبال مردم را میبینید به این دلیل است که مردم بعد از سالها با یک اثر جدید یا کمتر دیده شده مواجه شدهاند و همه اینها باعث شد که از همان ابتدا در انتخابم شک نکنم.
حسام منظور کیست؟
مدتها از تولید و پخش آخرین سریال عاشقانه تاریخی تلویزیون میگذرد و بنا به کمبود بودجهای که دست سازندگان آثار تلویزیونی را بسته شاید کارگردانها میل کمتری برای رفتن به سمت این ژانر دارند.
– بله، چندین سال است که تلویزیون یک سریال جذاب تاریخی نداشته است، حتی در نوع غیر عاشقانه هم مدتها است که اثری تاریخی نداشتیم. در ادامه تصور کردم اثری که مدتها منتظرش بودم همین است و بلافاصله آن را پذیرفتم.
معمولا ساخت آثار تاریخی مثل راه رفتن روی لبه تیغ است و اگر دخل و تصرفی در آن صورت گیرد، بالاخره مشخص خواهد شد.
قصهای که در این سریال اتفاق میافتد و پیش میرود، تا چه میزان ریشهای در واقعیت دارد؟
– با اینکه «بانوی عمارت» فرم تاریخی دارد، اما خیلی به تاریخ نمیپردازد. این سریال در واقع میخواهد روابط انسانها را در بستر تاریخ مورد بررسی قرار دهد. بخشهایی از داستان که به قتل ناصرالدین شاه و ماجرای میرزا رضای کرمانی مربوط است کاملا مستند است و روی آن تحقیقهای فراوانی انجام شده است و سایر بخشهای داستانی زائیده ذهن نویسنده است.
شازده ارسلان یک شخصیت خیالی است منتهی در مورد بحث ترور ناصرالدین شاه و بازجویی از میرزا رضای کرمانی ابهامات بسیاری وجود دارد و در تاریخ هم آمده که تعداد زیادی از ایل قاجار در آن دوره برای مشخص شدن قاتل شاه با کرمانی حرف میزنند و از او به نوعی استنطاق میگیرند و ارسلان هم میتواند یکی از آنها باشد که سراغ میرزا رضا رفته و از او استنطاق میگیرد.
نکته بعدی که در مورد این شخصیت به وضوح پیداست این است که با گذشت تقریبا ۱۰ قسمت از این سریال زندگی شخصی ارسلان میرزا و رفت و آمدهایش با اطرافیانیش برای مخاطب در هالهای از ابهام است.
ذات این شخصیت مبهم است یا در آینده همه چیز درباره او آشکار خواهد شد؟
– این ابهامات بخشی از مهندسی فیلمنامه است که قرار است در کنار هم این شخصیت را شخصیتی کاملا پیچیده نشان دهد. در مورد آینده ارسلان میرزا نمیتوانم از الان چیزی بگویم چراکه قصه را لو خواهم داد!
ظاهر شما برای سریال است و گویا بعد از گذشت دو ماه از پایان تصویربرداری، هنوز ظاهر «ارسلان میرزا» را حفظ کردید؟
– معمولا ظاهر بازیگران بر اساس نقشهایی که بازی میکنند تغییر میکند و اگر گریمهای مختلفی که در تئاتر بازی کردم را ببینید متوجه میشوید که برای هر نقش گریم متفاوتی داشتم و به این دلیل که هنوز کار جدیدی را بعد از بانوی عمارت شروع نکردم هنوز راکورد گریم این سریال را همراهم دارم. یکی از جذابیتهای بازیگری همین است که شما روح و روانت را در نقشهای مختلف به چالش میکشی و یک تکه از وجودت را در هر نقشی جا میگذاری و بعد باید از آن فضا جدا شوی.
با این حساب هنوز ارسلان میرزا را در خودتان نگه داشتهاید
– بله، خب یکسال با این نقش زندگی کردم و گاهی برخی نقشها آنقدر در تار و پود آدم میپیچند که مدل راه رفتن، ایستادن و حرف زدن آدم را تغییر میدهند. بعضی کارها یک ماهه تمام میشود اما کاری که مدت طولانی تری دارد و شما هر روز صبح به خاطرش یکساعت گریم میشوی و وارد فضا و آن معماری میشوی و همانجا حالت را تغییر میدهد، فرق دارد.
شخصیت ارسلان میرزا را دوست داشتید؟
-این شخصیت خیلی قوی نوشته شده و رها شدن از او کار سختی است.
چقدر برای نزدیک شدن به این شخصیت فیزیک خود را تغییر دادید؟
– در مدت زمانی که تا شروع تصویربرداری داشتم سعی کردم فیزیک و ظاهرم را بسازم. وزنم را تغییر دادم و سعی کردم تا در نوع راه رفتن، نوع ایستادن و … به او نزدیک شوم. بُعد روحی روانی بازیگری بسیار دشوار است و اگر بازیگر به آن دقت نکند قطعا آسیب میبیند.
حسام منظور و شبنم فرشادجو
در این چند ساله به دلیل کمبود بودجه تلویزیون سریالهای خوبی ساخته نمیشود و از طرفی هم سازندگان به سمت بازیگرانی میروند که کمتر چهره هستند.
– این سریال هم با کمبود بودجه ساخته شده است و همه بچهها فداکارانه کار کردند و الان که بازخوردهای مردم را میبینیم واقعا خوشحال میشویم. کمبود بودجه مشکل ما بود و نباید مردم را در این ماجرا دخیل میکردیم آنها حق دیدن یک سریال خوب را داشتند.
درمورد سوال دومتان هم باید بگویم انتخاب بازیگران اصلی این سریال منوط به کمبود بودجه نبود بلکه آقای حمیدنژاد میخواستند این دو کاراکتر را به افرادی بسپرند که کمتر در تلویزیون دیده شدند و انتخاب من و خانم مومن بر همین اساس شکل گرفت.
حسام منظور در میلان
شخصیت ارسلان میرزا زائیده ذهن نویسنده سریال است؟
– بله و البته آقای جوانمرد (نویسنده) از چند شخصیت آن دوران الگو گرفته و هیچ کدام مصداق عینی ندارند. من شازده ارسلان را مجموعهای از یک آدم میبینم که نه خوب مطلق است و نه بد مطلق و در روند خلق کاراکتر مدام به این فکر میکردم و از اینکه کاراکتر خوب مطلق یا بد مطلق بسازم پرهیز کردم.
در مدت زمانی که تا شروع تصویربرداری داشتم سعی کردم مطالعاتم را در زمینه دوره قاجار بالا برده و او را در ذهنم طراحی کنم.
همکاری حسام منظور با عزیزالله حمیدنژاد
و همکاری با عزیز الله حمیدنژاد در کارنامه کاریتان چطور بود؟
– او مرد نازنین و بینظیری است و نمیتوانم با کلمات او را توصیف کنم و الان که کار تمام شده با فراغ بال از او صحبت میکنم. رابطه بین کارگردان و بازیگر نقش اصلی در یک سریال خیلی مهم است و این اتفاق به مرور بین ما شکل گرفت. حتی قبل از تصویربرداری برخی سکانسها آقای حمیدنژاد میآمد و میگفت:
این سکانس خیلی سختی است و من میگفتم ما سختتر از این هم داشتیم و از پسش برمیآییم. از اینجای قصه به بعد سکانسهای پیچیده و دشواری داریم که خواهید دید و اگر اعتماد متقابل او نبود به این کیفیت نمیرسید. من از آقای حمیدنژاد بسیار آموختم.
بعد از دیده شدن «بانوی عمارت» پیشنهادها چطور بوده؟ و آیا دوباره این نقش را تکرار میکنید؟
– پیشنهادهایی بوده اما میخواهم از این به بعد با دقت بیشتری انتخاب کنم و سعی میکنم که این سریال زندگیم را زیاد تغییر ندهد. همانطور که در تئاتر هیچ وقت نقش تکراری بازی نکردم از این به بعد هم همین روال را از سر میگیرم.
حسام منظور در روسیه
موضوعی که درباره این سریال وجود دارد بالاخص قسمتهای ابتدایی این است که به نظر میرسد «بانوی عمارت» تا حدودی شبیه به «شهرزاد» است.
– بله خودم هم این موضوع را شنیدم. فکر میکنم متن این سریال همزمان با متن سریال شهرزاد نوشته شده است و شاید شباهتهایی در قسمتهای ابتدایی سریال آنهم در وجه عاشقانه آن وجود داشته که چنین تعبیری را ایجاد کرده است. از طرفی باید دید که در ادامه چه اتفاقی میافتد که قطعا با سریال شهرزاد تفاوتهای بسیاری دارد.
با اینکه زیاد سریال شهرزاد را دنبال نمیکردم، اما این را میدانم که شهرازد و بانوی عمارت هر کدام در دو برهه مختلف تاریخی اتفاق میافتند و شاید هم مشابه بودن برخی عوامل در گروه این شباهت را پررنگ کرده است.
حرفی که این سریال میزند حرف دیگری است و به این قسمتهای ابتدایی برنمیگردد و آقای حمیدنژاد هم کارگردان با سابقهای است که صاحب سبک و استایل خودش است و چنین حرفی مصداق عینی ندارد. بانوی عمارت سریالی نیست که دچار یکنواختی شود و مدام قصههای جدید و آدمهای جدید وارد میشوند و روند قصه طور دیگری میشود.
از تفاوت هایی که اجرای «هملت» کار آرش دادگر با متن اصلی دارد بگویید؟
-هر اجرایی از نمایش شکسپیر تفاوت هایی با متن اصلی دارد که بستگی به دیدگاه کارگردان و منظری که نسبت به آن انتخاب می کند دارد.
در این اجرا سعی شده که مناسبات نمایش با مناسبات امروز ، تناسب داشته باشد تا مخاطب آن را بهتر درک کند.
سرعت اجرا را هم در همین تناسبات می بینید؟
-ریتم اجرا نسبت به متن اصلی سرعت بیشتری دارد و آن کندی و سنگینی که در متن اصلی وجود دارد در این اجرا نیست.
ریتم بالاتر است برای اینکه تماشاگر متوجه گذر زمان نشود و ارتباط جدیدتری را با آن برقرار کند.
تفاوت های زیادی بین کلادیوس شهرام احمد زاده و آرش دادگر با کلادیوس شکسپیر وجود دارد؟
-بله. کلادیوس علاوه بر اینکه بار منفی نمایش را بر عهده دارد ، اعمال نکوهیده ای را انجام داده ، برادرش را برای رسیدن به قدرت به قتل رسانده و با همسر برادرش ازدواج کرده و.. علاوه بر اینها یک مفهوم جدید را هم جستجو می کند. اینکه می خواهد شرایط جدیدی را ایجاد کند.
کلادیوس آمده است تا شرایط جدید را برای دانمارک بسازد. او می خواهد دوره ای را که از آن به شرایط خفقان آور هملت بزرگ یاد می کند را تغییر بدهد اما خودش دوباره همان کاری را می کند که بر علیه اش اقدام کرده و همان خفقان دوره برادرش را تشدید می کند.
دغدغه هایی که برای رسیدن به این نقش داشتید چه بود؟
-این نقش به لحاظ سنی از سن خودم خیلی مسن تر بود. 15 تا 20 سال باید مسن تر می شدم. تلاش کردم با تمریناتی که انجام می دهم به این سن برسم و اختلاف سن را پر کنم. به خصوص که شیوه اجرا به گونه ای است که تحرک زیادی را می طلبد.
باید بدنم را به سطحی از آمادگی می رساندم که طی چند ساعت اجرا دچار افت نشود و انرژی اش را حفظ کند. چند ماه قبل از اینکه کار به اجرا برسد دویدن را شروع کردم و هر شب می دویدم تا چربی های اضافی را از بین ببرم چون ۳۰ اجرا استقامت زیادی را می طلبد.
در این اجرای هملت بیشتر از آنکه کلادیوس برای از دور خارج کردن هملت نقشه بکشد این هملت است که برای نابودی دیگران طراحی می کند. این را قبول دارید؟
-بخشی از این گفته درست است، اما در متن اصلی هم همان اندازه که کلادیوس طرح و توطئه می چیند ، هملت هم برای قتل عمویش طراحی می کند. حتی چند بار می رود که او را بکشد ،ولی این کار را نمی کند.
در این نمایش بخشی از بار طرح و توطئه از روی کلادیوس برداشته شده و بخشی از وظایف کلادیوس نیز به پلونیوس منتقل شده است. کلادیوس و پلونیوس دو نیروی مقابل هملت هستند که باید او را خنثی کنند.
کار با آرش دادگر چگونه بود؟
-همیشه دوست داشتم که با دادگر کار کنم و کارهایش را دنبال می کردم. معتقدم که دادگر جزو کارگردان هایی است که منش فکری آزاد و یک دیدگاه دارد که می خواهد آن را ارائه بدهد.
و در خط پایانی: امیدواریم به مراحل بالاتری از بازیگری برسند زیرا با توجه به توانایی های بالا می تواند ستاره های درخشان در سینمای ایران باشد. جوانان با استعداد در زمینه های فرهنگی، تئاتر و سینما در کشورمان کم نیستند به امید روزی که شاهد درخشش همه این عزیزان و جایگاه واقعی سینما و تلوزیون برسیم.
بیوگرافی جدید حسام منظور و همسران؛ روی خط اینستا با تصاویر
حسام منظور در بانوی عمارت که به تازگی از شبکه 3 سیما پخش می شود
گالری عکس های حسام منظور و همسرش
بیوگرافی جدید حسام منظور و همسران؛ روی خط اینستا با تصاویر
حسام منظور در نقش های مختلف
بیوگرافی جدید حسام منظور و همسران؛ روی خط اینستا با تصاویر
Hesam’s new biography and wives; Insta Line with pictures
بیوگرافی جدید همه بازیگران سریال بانوی عمارت + تصاویر
تصاویر داغ و حواشی جنجالی سریال بانوی عمارت
بیوگرافی ساعد سهیلی و همسر زیبای فرانسوی اش + تصاویر
بیوگرافی آناهیتا نیکوکار زیبا و خاص ترین زن ایرانی + تصاویر
بیوگرافی جدید مریم مومن و همسرانش + تصاویر قدیم و جدید
بیوگرافی اشکان خطیبی و همسرانش + عکس