تیپ های شخصیتی MBTI چیست؟ آگاهی در خصوص تیپ شخصیتی کمک می کند تا با شناخت روحیات مخفی در ضمیر ناخودآگاه خودتان برای رسیدن به موفقیت، کمال و حتی شناخت افراد دیگر دسترسی پیدا کنیدو دانش و علم خود را در خصوص شناخت کامل افراد و حتی خودتان بالا ببرید.
شناخت تیپ MBTI شما را در انتخاب شغل، همسر، دوست و شناخت دیگران در موقعیت های اجتماعی و فردی کمک می کند.
هدف از گردآوری مطالب اینبخش آشنایی شما عزیزان با چگونگی شناخت تیپ های شخصیتی MBTI است. با مطالعه 15 دقیقه ای به مراحل شخصیت شناسی فردی پی ببرید و پس از آن با سوالاتی که به عنوان تست شخصیت شناسی باید پاسخ دهید آشنا شویدو تیپ شخصیتی خودتان را بدانید.
تعریف تیپ شخصیتی MBTI
MBTI مخفف عبارت Myers-Briggs Type Indicator است و یک مدل شخصیت شناسی است که به شما کمک میکند تیپ شخصیتیتان را بشناسید و متناسب با خصوصیات ذاتی خودتان مسیر زندگیتان را به سمت موفقیت طراحی کنید. MBTI به افراد کمک میکند مسیر شغلی مناسب خود را طراحی کنند، روابط موثر و هدفمندی با دیگران برقرار کنند و اهداف خود را به گونهای شناسایی کنند که متناسب با نیازها و استعدادهای شخصی آنان باشد.
بعد از شرکت در آزمون MBTI، نتیجهای که به شما داده میشود شامل یک کلمه چهار حرفی است و بر اساس آن تیپ شما یکی از شانزده تیپ شخصیتی MBTI خواهد بود.
مفروضات MBTI چیست؟
در MBTI تیپ شخصیتی افراد با چهار حرف نشان داده میشود که به آنها ترجیحات فرد (Preferences) گفته میشود. در مدل MBTI در مجموع ۱۶ تیپ شخصیتی داریم. که هر کس در یکی از این طبقهبندیهای شانزدهگانه قرار میگیرد. گوش دادن به فایل صوتی زیر اطلاعات بیشتری در این خصوص به شما میدهد:
نحوه پیدایش MBTI چگونه بوده است؟
MBTI را دو بانوی آمریکایی به نامهای مایرز و بریگز ابداع کردند که خود آنها بر اساس مطالعه تئوری یونگ- روانپزشک برجسته سوئیسی- به ایجاد یک مدل تیپشناسی ترغیب شدند. پرسشنامه و تئوری امروزی که به عنوان MBTI مورد استفاده قرار میگیرد مدیون تحقیقات و پژوهشهای خانمها کترین بریگز و ایزابل مایرز است.
همزمان و با ترجمهی کتاب «تیپهای روانشناختی» یونگ در سال ۱۹۲۳ در آمریکا، مایرز و بریگز ایدهای که یونگ در آن کتاب مطرح کرده بود را با مشاهدات و نظریات خودشان بسیار منطبق و همسو دیدند از این رو مصممتر شدند تا تحقیقات خود را روی افراد بیشتری مورد آزمون قرار دهند.
انگیزه اصلی آنان از این کار کمک به افراد برای درک بهتر از خود و آشنا شدن با جنبههای مختلف و احتمالا نادیدنی وجودشان بود. مایرز و بریگز برای توسعهی پرسشنامهشان از کمکهای تخصصی سنجشگران و روانشناسان کارکشته و حرفهای کمک گرفتند و در نهایت در سال ۱۹۴۳ اولین پرسشنامه رسمی و مورد تائید MBTI را منتشر کردند.
تیپ شخصیتی افراد از نظر MBTI چطور مشخص میشود؟
معرفی چهار خلق و خو
۱-(شمی- فکری)NT : بینشی
۲-(شمی-احساسی)NF: آرمانگرایان
۳-(حسی-قضاوت گر)SJ: سنت گرایان
۴-(حسی-ملاحظه گر)SP: تجربه کنندهها
در مدل MBTI فرض بر این است که تیپ شخصیتی افراد با چهار حرف مشخص میشود، هر کدام از این چهار حرف معنایی مشخص دارند، بر این اساس:
۱-حرف اول تیپ: انرژی ذهنیام را چطور به دست میآورم؟
۲-حرف دوم تیپ: اطلاعات را چگونه جمعآوری میکنم؟
۳-حرف سوم تیپ: تصمیمگیریهای من چگونه است؟
۴-حرف چهارم تیپ: شرایط اطراف را چطور سازماندهی میکنم؟
تست MBTI
از کجا بفهمم تیپ شخصیتی من بر اساس MBTI چیست؟
برای این که تیپ شخصیتیتان را تشخیص دهید باید نقشه راه صحیحی داشته باشید. معمولا پیشنهاد میشود افرادی که هنوز هیچ آشنایی با MBTI ندارند اول از همه در تست MBTI شرکت کنند و با فضای تیپشناسی MBTI بیشتر آشنا شوند، ضمن اینکه به کمک تست، میتوانید یک تخمین و حدس اولیه از تیپ شخصیتی خودتان داشته باشید.
با این حال دقت کنید، تست MBTI فقط یک قدم اولیه است و نتیجه به دست آمده از تست اغلب ممکن است تیپ درست شما را نشان ندهد. برای شناخت دقیق تیپ شخصیتیتان لازم است تیپ را در تعامل با دیگران و با فعالیتهای متنوع کارگاهی و با راهنمایی مربی و متخصص MBTI شناسایی کنید.
ضمن اینکه در کارگاه MBTI نحوه ارتباط با تیپهای شخصیتی دیگر را نیز یاد میگیرید و با جنبههای دقیقتری از تیپ شخصیتیتان آشنا میشوید. روشِ دیگر برای تشخیص تیپ شخصیتی مطالعهی کتابها و مقالات معتبر و استاندارد است که البته این روش نیز بدون دریافت راهنمایی از یک متخصص تیپ میتواند زمانبر باشد.
معنی هر کدام از ترجیحات در MBTI چیست؟
هر کدام از ترجیحات MBTI تعریف مشخصی دارند:
برونگراها (Extraverts):
برونگراها افرادی هستند که انرژی را از دنیای بیرونشان به دست میآورند.
برونگراها معمولا در مقایسه با بقیه افراد ارتباطات و دوستیهای بیشتری دارند.
نسبت به درونگراها، پر انرژیتر دیده میشوند.
درونگراها (Introverts):
درونگراها از خلوت و تنهایی با خودشان انرژی میگیرند.
درونگراها بیشتر زمانشان را در ذهنشان میگذرانند و غرق در افکارشان هستند.
ارتباطهای یکبهیک یا بودن در جمعهای کوچکتر و آشناتر را ترجیح میدهند.
حسی (Sensing):
به دادههای ملموس، واقعی و قابل درک که با حواس پنجگانهشان دریافت کردهاند توجه میکنند.
برای حسیها دادهها و اطلاعات حقیقی، مستند و قابل اطمینان اهمیت و اولویت بیشتری نسبت به شهود و الهام دارد.
به جزئيات مراحل انجام یک کار دقت زیادی دارند.
شهودی (iNtuition):
به ارتباط بین اطلاعات و دادههای مختلف توجه میکنند و به دنبال معنا و مفهومی هستند که از اطلاعات به دست میآید.
از نظر ذهنی به اتفاقات و احتمالات آینده توجه میکنند
به آن چه «احتمال» و «امکان» دارد بیشتر توجه میکنند تا به آن چه واقعا «هست»
فکریها (Thinkers):
روحیهی تحلیلگر دارند، مسائل را از دیدگاه غیر شخصی مورد بررسی قرار میدهند
معمولا حقیقت را بیان میکنند و بعید است به خاطر حفظ مصلحت از گفتن آن چیزی که درست میدانند صرفنظر کنند
موضوعات را شخصی نمیکنند و انتقادات سازنده را در صورت منطقی بودن میپذیرند
احساسیها (Feelers):
موقع تصمیمگیری به نتیجه و تأثیری که تصمیم آنها روی سایرین میگذارد توجه میکنند
خودشان را جای بقیه میگذارند تا ببینند دیگران چه احساسی دارند
در موقعیتهای مختلف متوجه احساس خود هستند و نسبت به عواطف درونیشان آگاهی بیشتری دارند
ساختارگراها (Judging):
دوست دارند زودتر در مورد موضوعات تصمیم بگیرند
کارها و پروژهها را از قبل برنامهریزی میکنند تا با عامل پیشبینی نشدهای مواجه نشوند
ترجیح میدهند کارهای ناتمام را تمام کنند و پروندههای نیمهباز را سریعتر در ذهنشان ببندند
منعطفها (Perceiving):
دوست دارند اطلاعات بیشتری در مورد موضوع به دست بیاورند بنابراین دیرتر تصمیم میگیرند
برای شروع کردن کار عجله نمیکنند اول کارهای دیگر را انجام میدهند و درست سر وقت به کاری که باید میپردازند
کارها را انجام میدهند اما به وقت ضرورت، خیلی اهل از قبل برنامهریزی کردن نیستند و زودتر از موعد شروع کردنِ کار نیستند
MBTI چیست؟ و بر چه اساس باید به درستی آن اطمینان کنیم؟
پروفسور کارل گوستاو یونگ روانپزشک سوئیسی اولین بار در کتاب «تیپهای روانشناختی» (Psychological Types) نظریه تیپهای شخصیتی خود را مطرح نمود که بعدها زمینهساز فعالیتهای تحقیقاتی مایرز و بریگز گردید.
پروفسور رابرت مک هنری (Dr Robert McHenry) استاد رشتهی روانشناسی تجربی دانشگاه آکسفورد در سال ۱۹۸۹ یک موسسه انتشاراتی-تحقیقاتی با محوریت چاپ و نشر آزمونها و محتوای مرتبط با MBTI به نام OPP را تاسیس نمود.
پروفسور دیوید کِرسی استاد دانشگاه کالیفرنیا پس از مطالعه تئوری مایرز-بریگز، نظریه مشربها را ارائه نمود و با طراحی یک پرسشنامه دقیق به نام (Keirsey’s Temperament Sorter) نتیجهی سالها مطالعات و تحقیقات خود را در این زمینه بسط و گسترش داد. دیوید کرسی تحقیقات مفصلی را نیز در خصوص استفاده از ابزار MBTI در کاربردهای مشاوره و زوجدرمانی انجام داده است.
پروفسور دانا دانینگ (Donna Dunning) دانشآموختهی دکتری در رشتهی روانشناسی آموزشی از دانشگاه ویکتوریا ایالات متحده میباشد، دانینگ در کنار تالیفات متعدد در خصوص MBTI، به طور ویژه روی مطالعه موفقیتهای شغلی و ارتباط آن با تیپ شخصیتی پرداخته است. کتاب «Ten Career Essentials» از تالیفات مهم دانینگ در زمینه امور شغلی است.
MBTI در سازمانها و مراکز توسعه فردی دنیا
۸۹ زیر مجموعه از مجموع ۱۰۰ شرکتِ کمپانیِ بزرگ Fortune به منظور افزایش بهرهوری افراد و سازمانشان از MBTI استفاده میکنند، جالب اینجاست که این آزمون از تک تک افراد، از پایینترین سطحِ هرم سازمان تا بالاترین مدیران اجرایی گرفته میشود.
مطابق یکی از گزارشهای سایت Business Insider، آزمون MBTI جزو ابزارها و آزمونهایی است که مورد استفاده یکی از بزرگترین صندوقهای سرمایهگذاری دنیا (Bridgewater Associates) قرار میگیرد. البته این صندوق سرمایهگذاری در کنار MBTI از ابزارهای ارزیابی دیگری هم بهره میگیرد.
سایت مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) هم در یکی از مقالات خود به موضوع مناسبترین شغل از نظر تیپ شخصیتی MBTI اشاره کرده است. در همین مقاله به تعدادی از کمپانیهای بزرگ در آمریکا که از این ابزار استفاده میکنند اشاره شده است.
به عنوان نمونه تعداد دیگری از سازمانهای بزرگ که از این پرسشنامه یا مشتقات آن (مثل پرسشنامه مشربهای دیوید کِرسی) استفاده میکنند میتوان از Bank of America، U.S Air Force، IBM و Coca Cola نام برد.
تیپ شناسی شخصیت مایرز-بریگز و پرسشنامه ی آن
تیپ شناسی شخصیت مایرز-بریگز (MBTI) تحت نظریه های شخصیت یونگ طراحی شده و جزو یکی از معروف ترین مدل های شخصیت شناسی محسوب می شود که در زمینه های مختلف شغلی و عاطفی و تحصیلی و … کاربرد بسیاری پیدا کرده است.
چنانچه علاقه مندید از خود بیشتر بدانید ابتدا پرسشنامه (MBTI) را پر کنید و بعد بر اساس نتیجه آزمون، توضیح خصلت های شخصیتی خود را بخوانید.
1- INFJ (درون گرا-شمی- احساسی- قضاوتی)
عنوان: محرم راز
خصوصیات: مهربان، کمال گرا، مصصم، الهام بخش، خلاق، دگر محور، صلح طلب، هدف گرا، دلگرم کننده، آرام، پیچیده، صمیمی، وفادار، متعهد، حمایت گرا، حساس به انتقاد، کمتر عواطفشان را با کسی درمیان می گذارند، شنونده خوبی هستند، به شدت ایده آل گرا، در دفاع از ارزش هایشان اصرار می ورزند، خواهان تحسین و احترام و رهبرانی الهام بخشند. علاقمند به رشد و تعالی دیگران، به شدت قضاوتی، به فضاهای رقابتی علاقه ای ندارند.
شغل ها: روانشناسی، مشاوره، مددکاری، نویسندگی، کتابداری، کشیش، روحانی، معلم، مترجم، ناشر، تدوین گر، نقاش و… می شوند.
2- ENFJ (برون گرا- شمی -احساسی-قضاوتی)
عنوان: مربی رشد
خصوصیات: آرمان گرا، مثبت، همدل، مرشد، کاریزماتیک، پیچیده، حساس به انتقاد، علاقمند به کار گروهی، پرشور و هیجان، نظم را دوست دارند، فضاهای سازماندهی شده را ترجیح می دهند، زیاد خود را درگیر مسائل دیگران می کنند و اگر مورد تشکر قرار نگیرند ممکن است به ناامیدی آنان بیانجامد. علاقمند به تعریف و تمجیدند، جاه طلب، قاطع، اغلب باشتاب و عجله کار می کنند. گریزان از فضاهای سازماندهی نشده و ناکارآمد.
شغل ها: تهیه کنندگی، استاد دانشگاه، روانشناسی، جامعه شناسی، مدیر بازاریابی، مدیریت خدمات انسانی و …
3- INFP (درون گرا- شمی – احساسی- ملاحظه گر)
عنوان: رویاپرداز
خصوصیات: محتاط، ملاحظه گر، هنرمند، صبور، اهل نظر، علاقمند به داشتن فضای شخصی، کم صحبت، دارای بینش درونی، آرام، از ایده های نو استقبال می کنند. گریزان از اختلاف، نوشتار را به کلام ترجیح می دهند، زمان زیادی صرف یک پروژه می کنند. متوقع از خود، به عمق در روابط اهمیت می دهند، تعارض میان با خود بودن و بادیگران بودن، بی علاقه به نظم و سازماندهی، اگر اهدافشان محقق نشود مایوس می شوند، خودشان را با معیارهای سطح بالا مقایسه می کنند.
شغل ها: معمار، رمان نویس، شاعر، موسیقیدان و …
4- ENFP (برون گرا- شمی-احساسی-ملاحظه گر)
عنوان: وکیل مدافع
خصوصیات: خونگرم، اجتماعی، خوش مشرب، همدل، کنجکاو، سازگار، انرژی دهنده، مستقل، نوآور، علاقمند به حل مساله، باپشتکار، خوشبین، عدم تمایل به پیروی از ساختارهای معمول، عدم تحمل افراد غیر خلاق، دارای دید کلی نسبت به امور.
شغل ها: بازیگری، فیلمسازی، طراح مد، گرافیست، نقاش، سردبیری، گزارشگری، معلم زبان، معلم هنر، مدیر هتل، مشاور پروژه و…
5- INTJ (درون گرا- شمی – فکری- قضاوت گر)
عنوان: برنامه ریز
خصوصیات: با انگیزه، انتقاد پذیر، تحلیل گر، بادقت، مسئولیت پذیر، متکی به خود، بی احساس، آینده نگر، مستقل، غیر عمل گرا، از تجربه دیگران استفاده نمی کنند، دارای معیارهای سطح بالا، شیفته کارشان، سمج روی نظرات خود، متکی به خود و به جزییات علاقه ندارند.
شغل ها: کارشناس بورس و سرمایه گذاری، اقتصاددان، کارشناس بخش امنیتی، برنامه نویس کامپیوتر، خزانه دار و …
6- ENTJ (برون گرا- شمی – فکری- قضاوت گر)
عنوان: فرمانده
خصوصیات: رییس، رهبر، اجراکننده، متفکر، منظم، معتمد به نفس، سخت کوش، صریح، کارآمد، باکفایت، اهل رقابت، جاه طلب، خلاق، هدف گرا، روشنفکر، برنامه ریز، پرانرژی، به دنبال چالش پ، عجولانه تصمیم می گیرند، بی علاقه به جزییات و عجول هستند.
شغل ها: کارگردان تئاتر، مدیر دانشگاه، مدیر رستوران، مدیر فروش، مدیر تبلیغات، سرمایه گذار و …
7- INTP (درون گرا- شمی – فکری- ملاحظه گر)
عنوان: مهندس
خصوصیات: آرام محتاط، مستقل، دقیق، تکرو، تحلیل گر، خوددار، پیچیده، منزوی، قانون شکن، غیر احساساتی، متفکر، خلاق، به ظاهر خود بی توجهند، ریسک پذیری بالا و علاقه به افزایش اطلاعات دارند.
شغل ها: طراح وب، برنامه نویس، متخصص و مدیر شبکه، متخصص امنیت اطلاعات، جراح پلاستیک، داروساز، حقوق دان، مهندس، فیزیک دان، شیمیدان و …
8- ENTP (برون گرا-شمی-فکری-ملاحظه گر)
عنوان: مبتکر
خصوصیات: تیزبین، پرهیجان، صریح، نوآور، با مهارت، برانگیزاننده، روشنفکر، بی احساس، باکفایت، تکرو، شجاع، پیچیده، علاقه مند به مبارزه، پرحرف، مشتاق آزادی و پرحرف هستند.
شغل ها: عکاس، مخترع، بازیگر، تحلیل گر اخبار، مجری رادیو و تلویزیون، مدیر طراحی صنعتی، کارشناس سیاسی، مربی ورزش و …
9- ISFJ (درون گرا- حسی- احساسی-قضاوت گر)
عنوان: مدافع
خصوصیات: حمایت گر، از خود گذشته، صمیمی، دقیق، سخت گیر، ثابت قدم، منظم، شوخ طبع، قابل اعتماد، بدبین، دقیق هستند. در لحظه زندگی می کنند و نمی توانند نتایج احتمالی رویدادها را ببینند، ترجیح می دهند همه کارها را خودشان انجام دهند.
شغل ها: پزشک، دندان پزشک، پرستار، فیزوتراپ، مربی مهد کودک، مورخ، دفتر دار، مسئول بایگانی، موسیقی دان، جواهرساز و …
10- ESFJ (برون گرا- حسی-احساسی- قضاوت گر)
عنوان: حامی
خصوصیات: همدل، دیگر محور، حمایتگر، اجتماعی، وظیفه شناس، وقت شناس، قانون مدار، از خود گذشته، برای شهرت تلاش می کنند، عمل گرا، واقع بین، پرحرف و هوشیاری از ویژگی آن هاست.
شغل ها: دامپزشک، منشی پزشک، بینایی سنج، متخصص تغذیه، مدرس علوم دینی، روحانی و …
11- ISFP (درون گرا- حسی- احساسی- ملاحظه گر)
عنوان: هنرمند
خصوصیات: متعهد، حساس، کم حرف، نکته بین، متمایل به زیبایی، نجیب، راحت، فروتن، خونسرد و تودار، ریسک پذیر و به جزئیات توجه می کنند.
شغل ها: سرآشپز، رقصنده، باغبان، خیاط، سفال گر، ماساژ درمانگر، متخصص اطفال، مربی بدنساز، جنگلبان، نقشه بردار، باستان شناس، زمین شناس و…
12-ESFP (برون گرا- حسی- احساسی- ملاحظه گر)
عنوان: بازیگر
خصوصیات: پر شور، خلاق، با پشتکار، ماجراجو، با احساس، مردم دوست، عاشق تفریح، پرحرف، شاداب، صمیمی، خونگرم، بی خیال، پذیرا، حلال مشکلات و واقع بین.
شغل ها: مربی کودک، مربی ورزش، مربی حیوانات، پزشک اورژانس، رادیولوژیست، بازیگر و مجسمه ساز و …
13- ISTJ (درون گرا- حسی- فکری- قضاوتی)
عنوان: بازپرس
خصوصیات: سخت کوش،دقیق، انعطاف ناپذیر، وظیفه شناس، مسئول، عمل گرا، جدی، کم حرف، دقیق در جزییات، سرد و نچسب، اخلاق کاری بالا و مقاوم در برابر تغییر هستند.
شغل ها: متخصص آمار ، بیمه، ناظر، بازرس ، مهندس ایمنی، کارآگاه ، مامور مالیات و …
14- ESTJ (برون گرا- حسی-فکری- قضاوتی)
عنوان: ناظر
خصوصیات: سنتی، منطقی، عمل گرا، خوش قول، واقع بین، نتیجه گرا، با کفایت، جزیی نگر، وفادار، رهبر، سخت گیر، پرحرف، مجری خوب برنامه ها، تحمیل کننده معیارهایشان به دیگران، ناشکیبا، متوقع و انعطاف ناپذیر.
شغل: آشپز، افسر ارتش، مامور پرواز، خلبان ، فروشنده ، بازرس،حسابدار، رییس پلیس و…
معرفی تیپ های شخصیتی MBTI/ اینفوگرافی روحیات و شغل
15-ISTP (درون گرا- حسی- فکری- ملاحظه گر)
عنوان: صنعت گر
خصوصیات: مستقل، ماجراجو، تحلیل گر، صبور، فنی، منطقی، بی احساس، واقع بین، شجاع، ورزش کار، ماهر، مثبت اندیش، هدف گرا، ریسک پذیر، خیلی اجتماعی نیستند، اهمیت دهنده به زمان، بی توجه به احساس دیگران.
شغل ها: مهندس برق، مهندس مکانیک، مهندس کامپیوتر، رییس بانک؛ تکنیسین اتاق عمل، ناخدای کشتی و…
16- ESTP (برون گرا- حسی- فکری- ملاحظه گر)
عنوان: متقاعد کننده
خصوصیات: مشوق، هدایتگر، بانگیزه، پرشور ، سازگار، عمل گرا، واقع بین، مجاب کننده، مقاوم، کنجکاو، خوش برخورد، صمیمی ، فعال، سهل انگار، گریزان از اینکه کنترل شوند، رقابت جو.
شغل ها: دلال معاملات ملکی، کارآگاه، مهماندار هواپیما، مامور بیمه، بازرس، بانکدار، راهنمای تور و…
نمونه تست های تیپ شخصیتی MBTI تست شخصیتشناسی مایرز-بریگز
این تست دارای ۶۰ سوال است. در پاسخ به سوالات گزینه ای را انتخاب کنید که به شخصیت واقعی شما نزدیک تر است نه ویژگی هایی که می خواهید داشته باشید. پاسخ درست یا غلط وجود ندارد. به تمامی سوالات با دقت پاسخ دهید.
۱
معمولاً احساسات و عواطف خود را در خويش نگه می دارم.
معمولاً احساسات و عواطف خودرا با ديگران و به راحتی درميان مي گذارم.
۲
براي من امور قطعی، عينی و مشخص مهم هستند.
براي من ايده ها، استنباط ها و الهامات مهم هستند.
۳
هنگام تصميم گيری به آنچه که منطق و خرد بر آن حکم می کند، عمل می کنم.
هنگام تصميم گيری به آنچه که احساسات و دلم گواه می دهد، عمل می کنم.
۴
دوست دارم در شرايط انعطاف پذير و متغيری زندگی کنم.
دوست دارم همه چيز منظم و برنامه ريزی شده باشد.
۵
دوست دارم در زمينه های محدودی اطلاعات داشته باشم ولي در هر زمينه عميق و کامل.
دوست دارم در زمينه های زيادی اطلاعات داشته باشم ولی در هر زمينه تا حد کم و سطحی.
۶
بيشتر اوقات به واقعيات عينی (آنچه که وجود دارد ) توجه می کنم.
بيشتر اوقات حقايق ( آنچه که بايد وجود داشته باشد ) را در ذهن و تخيل خود مجسم مي کنم.
۷
از نظر من يک قاضی و داور عادل براي جامعه مفيدتر است.
از نظر من يک معلم و مربی مهربان برای جامعه مفيدتر است.
۸
ترجيحاً ملاقاتها و ديدارهای خود را بدون برنامه قبلی و آزادانه انجام می دهم.
ترجيحاً ديدار با افراد و وعده ملاقات خود را از پيش تعيين می کنم.
۹
کم حرف و محتاط هستم و علاقه ای به جلب توجه ديگران به خود ندارم.
توجه ديگران را به خود جلب می کنم.
۱۰
اگر معلم بودم ترجيح می دادم دروسي را تدريس کنم که واقعيات و امور قطعی وعينی را شامل شوند.
اگر معلم بودم، ترجيحاً دروسی را تدريس می کردم که حقايق و نظريه ها و تئوری ها را شامل شوند (مانند فلسفه).
۱۱
قاطع، محکم و استوار هستم.
انعطاف پذير ، ملايم و لطيف هستم.
۱۲
غالباً انجام کارهای پيش پا افتاده و جزئی را فراموش می کنم.
به منظور جلوگيری از فراموش شدن انجام کارها، آن ها را يادداشت می کنم.
۱۳
در مهمانی ها، جلسات وگردهمايی ها منتظر مي مانم تا ديگران به سوی من بيايند.
در مهماني ها، جلسات وگردهمايی ها من سر صحبت را با ديگران باز می کنم.
۱۴
به جزئيات امور توجه زيادی دارم.
بيشتر کليت هر موضوعی برايم مهم است و به جزئيات آن توجه زيادی نمی کنم.
۱۵
به آينده اهميت زيادی داده و برای آن برنامه ريزی می کنم.
خيلی به آينده فکر نمی کنم.
۱۶
معمولاً کارها را شروع می کنم و حين اجرا به رفع اشکالات اجرايی وتدارک مورد نياز می پردازم.
قبل از اجرای طرح ها وکارها برنامه ريزی انجام می دهم.
۱۷
مايل هستم دوستان کم همراه با ارتباط زياد و صميمانه داشته باشم.
مايل هستم دوستان زياد همراه با ارتباط محدود داشته باشم.
۱۸
به استفاده از امکانات و توانايی های موجود تاکيد دارم.
نوآوری و خلاقيت داشتن در کارها برايم اولويت دارد.
۱۹
بيشتر پيرو منطق و دليل هستم.
بيشتر پيرو احساس و عاطفه هستم.
۲۰
در انجام کارهايی که از قبل پيش بينی نشده و يا فعاليت هايی که به سرعت و عکس العمل فوری نياز دارد، موفق هستم.
در انجام کارهايی که بر اساس طرح و برنامه قبلی مي باشد موفق هستم.
۲۱
به طور معمول دوستان کمی داشته ولي روابط صميمانه ای با آنها دارم.
به طور معمول با افراد زيادی دوستی و آشنايی دارم.
۲۲
عمدتا از زندگی در زمان حال لذت زيادی برده و خيلي به آينده فکر نمی کنم.
به آينده توجه زيادي داشته و آن را پيش بيني مي کنم.
۲۳
معمولا مغز من بر قلب من حاکم است.
معمولا قلب من بر مغز من حاکم است.
۲۴
معمولاً در کارهای روزانه مايلم بر حسب ضرورتها و فوريت هايی که پيش می آيد عمل کنم.
معمولاً در کارهاي روزانه مايلم که طبق برنامه عمل کنم.
۲۵
از احساسات و عواطف درونی خود کمتر با ديگران صحبت می کنم.
افکار و عواطف خود را آزاد و راحت بيان می کنم.
۲۶
کلمات مشخص و دقيق را ترجيح داده و بکار مي برم.
کلمات تمثيلی و کنايه ای را ترجيح داده و بکار می برم.
۲۷
در تصميم گيری ها رعايت عدالت و انصاف از همه چيز برايم مهم تر است.
در تصميم گيری ها رعايت حال و شرايط ديگران از همه چيز برايم مهم تر است.
۲۸
معمولاً کارها را شروع می کنم و در حين اجرا به رفع مشکلات پيش آمده می پردازم.
معمولاً قبل از شروع کارها مقدمات کار را آماده و مشکلات را پيش بينی می کنم.
۲۹
کارهای فردی را ترجيح می دهم.
کارهای گروهی را ترجيح می دهم.
۳۰
واقعيات ( آنچه که هست ) و پديده ها برايم جالب اند.
حقايق ( آنچه که بايد باشد) و ايده ها برايم جالب اند.
۳۱
برای عدل و انصاف ارزش زيادی قائلم.
برای بذل و بخشش ارزش زيادی قائلم.
۳۲
تهيه فهرست از کار هايی که بايد در روز تعطيل انجام داد را کاری بيهوده و عبث می دانم.
تهيه فهرست از کارهايی که بايد در روز تعطيل انجام داد را کاری جدی و سودمند می دانم.
۳۳
معمولاً در مهمانی ها و مجالس با شخص يا اشخاصی که از قبل می شناسم گفتگو می کنم.
معمولاً در مهمانی ها و مجالس به دنبال اشخاص جديدی هستم تا با آنها گفتگو کرده و آشنا شوم.
۳۴
دوستان من اکثراً واقع گرا و واقع بين هستند.
دوستان من اکثراً کسانی هستند که قوه تخيل قوی دارند.
Introducing the MBTI Personality Types / Mental Infographics and Jobs
۳۵
به نظر من فردی که با دلايل و استدلال با موضوعات برخورد می کند، بهتر است.
به نظر من فردی که با عاطفه و احساس واقعی و دلسوزی با موضوعات برخورد می کند، بهتر است.
۳۶
غالباً خود را ملزم به انجام کارها در سر وقت معين و مشخص ندانسته و خود را در محدوده زمان مقيد نمی کنم.
غالباً برنامه خود را به طور مشخص و دقيق تعيين کرده و بر انجام آنها در سر وقت مقرر اصرار می ورزم.
۳۷
آرام و متفکر هستم.
با نشاط و فعال هستم.
۳۸
دوست دارم فردی واقع گرا و دقيق باشم.
دوست دارم فردی مبتکر و خلاق باشم.
۳۹
به تجزيه وتحليل موضوعات علاقه دارم.
به فيلم ها و بحث های عاطفی که به مسائل انسانی می پردازند، علاقه دارم.
۴۰
عبارات
معمولاً زندگی خود را با توجه به اوضاع واحوالی که پيش مي آيد ، تنظيم و اداره می کنم.
معمولاً کارهايی را که مايل به انجام آن هستم يادداشت کرده يا حداقل به طور مرتب به خاطر می سپارم.
۴۱
کم حرف هستم.
خوش صحبت هستم.
۴۲
هر ايده جديدی را اگر قابل اجرا باشد می پذيرم.
براي هر ايده جديدی به دليل نو بودن آن (بدون توجه به اجرايی بودن يا نبودن آن) ارزش زيادی قائل هستم.
۴۳
دوست دارم فردی متفکر باشم که عاقلانه رفتار می کند.
دوست دارم فردی عاطفی باشم که با احساسات انسانی رفتار می کند.
۴۴
بعضی افراد مرا آدمی بی نظم و دارای زندگی شلوغ می دانند.
بعضی افراد مرا آدمی خشک و غير قابل انعطاف می دانند.
۴۵
پس از مکث و تأمل کافی، نسبت به بحث يا سؤالات مطرح شده اظهار نظر مي کنم.
در هر لحظه که فرصت شد سؤالات را مطرح يا نظر خود را اعلام می کنم.
۴۶
ثبات و استحکام را دوست دارم.
تغيير و انعطاف را دوست دارم.
۴۷
بيشتر از نتيجه گيری های منطقی و استدلال استفاده می کنم.
بيشتر بر اساس عواطف و عقايد شخصی نسبت به زندگی يا افراد عمل می کنم.
۴۸
هر وقت که مناسب بود و فرصت دست داد نسبت به انجام کارها آزادانه و بدون فشار اقدام می کنم.
اين مهم است که از قبل بدانم چه کاری يا چه چيزی از من انتظار دارند تا به انجام آنها بپردازم.
۴۹
ترجيح می دهم در جمع افراد توسط فرد ديگری معرفی شوم.
معمولاً در جمع، ديگران را به يکديگر معرفی می کنم.
معرفی تیپ های شخصیتی MBTI/ اینفوگرافی روحیات و شغل
۵۰
تلاش می کنم با رعايت ترتيب، مراحل پيش بينی شده کارها را انجام دهم.
هنگام انجام دادن کارها از قسمت های بی اهميت آن صرف نظر می کنم.
۵۱
نسبت به هر گروه يا افراد سازمانی که با آنها کار می کنم ، براساس تجزيه وتحليل دقيق اوضاع و اطلاعات موجود اظهار نظر می کنم
نسبت به هر گروه يا افراد سازمانی که با آنها کار می کنم ، براساس درک نيازهايشان، عواطف انسانی و خود را به جاي آنها گذاشتن اظهار نظر می کنم.
۵۲
معمولاً بدون فوت وقت يک کار يا پروژه را شروع و به هر قسمتی از آن که ممکن باشد زودتر می پردازم.
معمولاً در انجام کارها آنها را به اجزاي مشخص تقسيم کرده وسپس به ترتيب به انجام بخش های مشخص شده می پردازم.
۵۳
به کارهای فردی ( يا حداکثر با يکی دو نفر ديگر ) علاقمندم.
به کارهای گروهی علاقمندم.
۵۴
يکي از اشکالات اساسی زندگی من، يکنواختی وچسبيدن به برنامه و کار مشخص بوده است.
يکي از اشکالات اساسی زندگی من از شاخه ای به شاخه ای پريدن و داشتن برنامه های متعدد بوده است.
۵۵
قاطع بودن برای من الويت است.
ملايم و احساسی بودن برای من الويت است.
۵۶
علاقمندم جلسات و گردهمايی ها هنگامی شروع شود که همگی افراد حضور و آمادگی لازم را داشته و احساس راحتي کنند.
علاقهمندم جلسات رأس ساعت مقرر شروع شود و روي وقتشناسی تأکيد دارم.
۵۷
از نظر ديگران ممکن است تا حدی گوشه گير به نظر برسم.
از نظر ديگران ممکن است فردی خوش صحبت به نظر برسم.
۵۸
کارها را با نظم و ترتيب و مرحله به مرحله انجام می دهم.
قسمت های مهم و جالب کار را زودتر انجام می دهم.
۵۹
رعايت اصول و قوانين برايم بسيار مهم است.
مهربانی و گذشت در زندگی برايم بسيار مهم است.
۶۰
عباراتمقيد بودن به برنامه ای که از قبل مشخص شده باشد براي من جالب نيست.
از انجام دادن کارهايی که از قبل مشخص شده باشد احساس رضايت دارم.
خط پایانی این مبحث بسیار مهم و کار آمد
توجه توجه: تست های بالا تنها جنبه آشنایی شما با پرسشنامه های تیپ شخصیتی MBTI دارد. عزیزانی که علاقمند هستند به شناخت تیپ شخصتی شان با مراجعه به یک روانشانس مجرب می توانید تیپ شخصیتی خودتان را بدانید البته البته در گوگل نمونه تست های تیپ شخصتی همراه با پاسخنامه وجود دارد که به یقین قابل اعتماد نیستند به دلیل این که ربات های موجود نمی توانند درک درستی از گزینه های انتخابی پرسشنامه داشته باشندو مسلما نیاز به بررسی یک روانشناس مجرب دارد. پس گول آزمون های تیپ شخصتی با جواب را نخورید! موفق باشید.
Introducing the MBTI Personality Types / Mental Infographics and Jobs
شخصیت شناسی نامزد قبل از ازدواج
شخصیت شناسی از روی اندام و حالات بدن
شخصیت شناسی بر اساس رنگ مورد علاقه شما
شخصیت شناسی جالب افراد با مزاج شناسی طب سنتی