زبان انگلیسی مهم ترین زبان بین المللی در جهان است و از اهمیت خاص و ویژه ای برخوردار است. به گونه ای که هر کس با هر ملیت و قومی باید زبان انگلیسی را بداند. زبان انگلیسی یکی از شش زبانی است که توسط سازمان یونسکو برای آن در تقویم روزی را در نظر گرفتهاند و هدف از طراحی این روزها استفاده برابر از این زبانها است.
روز 23 آوریل به عنوان روز زبان انگلیسی در نظر گرفته شد چون سالگرد تولد یکی از بزرگترین نویسندگان زبان انگلیسی، ویلیام شکسپیر، است.
اینک با توجه به اهمیت زبان انگلیسی در این بخش مراحل گرفتن مدرک زبان انگلیسی و مهم ترین آزمون های آن را در این بخش معرفی می کنیم تا با انواع آزمون های زبان انگلیسی آشنا شوید.
آزمون آیلتس (IELTS)
مهم ترین آزمون زبان انگلیسی؛ واژه IELTS مخفف عبارت International English Language Testing System به معنی سیستم بین المللی ارزیابی زبان انگلیسی است.
امروزه به جرات میتوان گفت آزمون آیلتس معتبرترین آزمون بین المللی زبان انگلیسی در سراسر جهان محسوب میشود، چرا که بیشتر دانشگاهها، موسسات آموزشی و کشورهای مهاجرپذیر در سراسر جهان مدرک آیلتس را به عنوان یک مدرک معتبر زبان انگلیسی پذیرفتهاند.
آزمون آیلتس IELTS test به چهار بخش اصلی گوش کردن (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و صحبت کردن (Speaking) تقسیم شده و در دو ماژول Academic و General Training برگزار میشود.
آزمون آیلتس آکادمیک مخصوص افرادی است که به دنبال ادامه تحصیل یا فعالیت حرفهای در یک محیط انگلیسی زبان هستند. مدرک آیلتس آکادمیک تواناییهای آکادمیک شما را نمایش داده و میزان آمادگی شما را برای تحصیل یا شرکت در دوره های تخصصی به زبان انگلیسی میسنجد.
آزمون آیلتس جنرال برای کسانی مناسب است که برای تحصیلات مقدماتی، اشتغال یا کارآموزی قصد سفر به کشوری انگلیسی زبان را دارند. مدرک آیلتس جنرال یکی از مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به استرالیا، کانادا، نیوزیلند و بریتانیا است. این آزمون بر خلاف آیلتس آکادمیک روی انگلیسی روزمره مورد استفاده در اجتماع یا محیط کار تمرکز دارد.
نمره آزمون آیلتس از 0 تا 9 متغیر است. شرط گرفتن پذیرش در بیشتر دانشگاه ها و موسسات آموزشی معمولا داشتن نمره 6.5 تا 7 است.
محتوای انگلیسی آزمون آیلتس از نوع British است اما لهجه شما یا آمریکایی بودن کلماتی که به کار میبرید هیچ تاثیر منفی در نمره شما نخواهد داشت. مدرک ایلتس، از تاریخ برگزاری ازمون تا دو سال اعتبار دارد.
مدرک آیلتس
بخشهای چهارگانه آزمون IELTS:
مهارت شنیدن (Listening): زمان حدودا 30 دقیقه برای پاسخ به 40 سوال در 4 بخش در اختیار شما قرار میگیرد. پس از اتمام پخش فایل های صوتی آزمون، 10 دقیقه به شما فرصت داده میشود پاسخها را به پاسخنامه منتقل کنید.
موضوعات مورد بحث در فایل های صوتی آزمون آیلتس، معمولا موضوعات اجتماعی، مکالمه بین چند نفر، موضوعات داتشگاهی، یک مکالمه 4 نفره یا یک کنفرانس هستند.
مهارت خواندن (Reading): یک ساعت زمان برای 40 سوال در این بخش تخصیص داده شده است. سه متن حداکثر 2700 کلمهای به شما داده میشوند. این متنها جنبه علمی ندارند بلکه موضوعات عمومی استخراج شده از مجلهها، روزنامهها، کتابها و جزوات هستند. حداقل یک متن استدلالی در این بخش جای داده میشود.
در صورت وجود کلمات تخصصی، واژهنامهای کوتاه در اختیار شما قرار داده میشود. در این بخش، زمانی برای انتقال پاسخها از دفترچهی سوال به پاسخنامه، در نظر گرفته نشده است.
مهارت نوشتاری (Writing): یک ساعت زمان برای نوشتن دو انشا (Essay) تعیین شده است. موضوع اول، جدول یا نموداری است که باید آن را تشریح کنید. دقت کنید متن تشریح نباید کمتر از 150 کلمه باشد. در انشای دوم باید مخالفت یا موافقت خود را نسبت به مسئلهای بیان کنید.
انشای دوم باید حداقل 250 کلمه باشد. چنانچه تعداد کلمات انشاها، کمتر از حد نصاب گفته شده باشد، از نمرهی آن بخش، کم خواهد شد.
مهارت گفتاری (Speaking):
این بخش در سه قسمت انجام میشود.
در قسمت اول، شما باید در طول 4 یا 5 دقیقه مکالمهای به صورت پرسش و پاسخ در مورد موضوعات شخصی از جمله محل زندگی، شغل و علاقههای خود انجام دهید.
در قسمت دوم کارتی به شما داده میشود که حاوی چند سوال در مورد موضوعی خاص است، سپس 1 دقیقه زمان برای فکر کردن و 2 دقیقه زمان برای صحبت خواهید داشت.
در قسمت سوم، باید مکالمهای دو طرفه با شخص مصاحبه کننده به مدت 4 یا 5 دقیقه و در مورد موضوع قسمت دوم انجام دهید.
آزمون TOEFL iBT
یکی دیگر از مدارک بسیار مهم زبان انگلیسی که گرفتن آن برای افراد زیادی اهمیت دارد مدرک TOEFL است . واژهی TOEFL مخفف عبارت “Test Of English as a Foreign Language” به معنی “آزمون زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی” است. این آزمون توسط موسسه آمریکایی ETS برگزار می شود و طبیعتا محتوای انگلیسی آزمون هم از نوع American است.
از وقتی که آزمون آیلتس وارد کار شده، آزمون تافل گستردگی سابق خود را ندارد چون بسیاری از موسسات آموزشی در اروپا به سمت آزمون های آیلتس و PTE متمایل شدهاند. اما این چیزی از اعتبار آزمون TOEFL کم نکرده و اگر هدف شما مهاجرت به آمریکا است، همچنان به مدرک TOEFL نیاز دارید!
مدت اعتبار مدرک TOEFL، دو سال است. این آزمون به دو صورت کاغذی (PBT) و اینترنتی (iBT) انجام می شد اما به تدریج آزمون کاغذی جای خود را به آزمون اینترنتی داده است. مدرک تافل، از تاریخ آزمون تا 2 سال اعتبار دارد.
بخشهای آزمون
آزمون تافل از چهار بخش مهارت شنیداری، ساختار زبان، مهارت خواندن و مهارت نوشتن تشکیل شده است. برای این آزمون 4 ساعت زمان در نظر گرفته شده است و در 4 بخش اجرا میشود. هر بخش دارای 30 نمره و در مجموع، آزمون دارای 120 نمره است که اکثر دانشگاهها، نمرهی بالای 80 را ملاک قرار میدهند.
* مهارت شنیداری (Listening):
بخش شنیداری شامل 6 سوال است و این سوالات از نوع چندگزینهای یا تستی هستند.
* مهارت صحبت کردن (Speaking):
بخش Speaking در آزمون تافل، 6 بخش دارد که در هر یک باید بین 45 ثانیه تا یک دقیقه درباره موضوعی صحبت کرده یا درباره یک متن، تصویر یا ویدیو نظر شخصی خود را بیان کنید.
* مهارت خواندن (Reading):
در این بخش، 3 تا 4 متن مدت زمان داده شده به شما برای تکمیل این بخش ثابت نیست و بسته به نوع و تعداد سوالات از 60 تا 80 دقیقه متغیر است. تعداد سوالات هم میتوانند از 36 تا 56 عدد متغیر باشند.
* مهارت نوشتن (Writing):
آزمون بخش مهارت نوشتن از دو بخش تشکیل شدهاست. در قسمت اول متنی به شما داده می شود که آن را مطالعه و سپس نظرات خود را راجع به آن بیان کنید؛ و در قسمت دوم از شما خواسته می شود مقالهای شخصی در مورد سوال ارائه شده بنویسید.
آزمون TOEFL Junior
آزمون TOEFL Junior مخصوص دانش آموزان بالای 11 سال طراحی شده که میخواهند از زبان انگلیسی به عنوان ابزاری برای موفقیت های آینده خود استفاده کنند.
آزمون TOEFL Junior به دو شکل Standard Test و Speaking Test انجام شده و هم به صورت کاغذی و هم آنلاین برگزار میشود.
فرم Standard test آزمون TOEFL Junior شامل سه بخش اصلی است: گوش کردن (Listening Comprehension)، درک معنی و ساختار (Language Form and Meaning) و خواندن (Reading Comprehension). هر بخش 42 سوال داشته و برای انجام این سه بخش به ترتیب 40، 25 و 50 دقیقه وقت خواهید داشت.
فرم Speaking Test آزمون TOEFL Junior همانطور که از اسمش پیداست توانایی داوطلبان را در مهارت صحبت کردن میسنجد. مصاحبه در مجموع 18 دقیقه طول میکشد که در آن از داوطلب 4 سوال پرسیده شده و نمره ای از 0 تا 16 به او داده میشود.
امتیاز کلی داده شده به داوطلب در قالب کارنامهای به او داده میشود که سطح CEFR او را هم نمایش خواهد داد. مدرک تافل جونیور، از تاریخ آزمون تا 2 سال اعتبار دارد.
آزمون PTE
آزمون PTE (مخفف Pearson Test of English) یکی از جدیدترین آزمون های بین المللی زبان انگلیسی است که به تازگی مورد توجه بسیاری از دانشگاهها و موسسات آموزشی قرار گرفته است. آزمون PTE هم درست مثل آیلتس در دو حالت جنرال و آکادمیک برگزار میشود. اگر قصد مهاجرت به استرالیا را دارید به PTE جنرال و اگر میخواهید در دانشگاه های استرالیا و بعضی از دانشگاههای کانادا ادامه تحصیل دهید، به احتمال زیاد به مدرک PTE آکادمیک نیاز خواهید داشت.
نمره آزمون PTE از 0 تا 90 محاسبه میشود که نمره 90 در آزمون PTE درست همانند آیلتس 9 خواهد بود.
آزمون PTE درست همانند آزمونهای تافل آی بی تی و آیلتس چهار بخش داشته که هر بخش مربوط به یکی از مهارتهای چهارگانه شما است. اما یک تفاوت بزرگ وجود دارد:
در آزمون PTE، برخلاف دو آزمون دیگر، مهارتهای چهارگانه به صورت جداگانه ارزیابی نمیشوند بلکه تک تک آنها به صورت ترکیبی مورد آزمایش قرار میگیرند. برای مثال، در بخش Listening سوالهایی از شما پرسیده میشود که برای پاسخ به آنها باید Reading و Writing خوبی هم داشته باشید!
بر خلاف آزمون های آیلتس و تافل آی بی تی، این آزمون در ایران برگزار نشده زیرا موسسه Pearson در ایران نمایندگی رسمی ندارد. برای شرکت در این آزمون، باید به مراکز برگزاری آن در کشورهای همسایه بروید. تمامی مراحل آزمون PTE به صورت کاملا الکترونیک برگزار شده و هیچ ممتحنی در آن حضور ندارد. مدرک PTE، از تاریخ آزمون تا 2 سال اعتبار دارد.
آزمون GRE General
واژهی GRE مخفف عبارت Graduate Record Examination به معنی “سنجش توانایی تحصیلی” است. مدرک آزمون GRE، مناسب کسانی است که قصد ادامه تحصیل در دانشگاههای آمریکای شمالی در مقطع ارشد و دکترا دارند. گرفتن پذیرش از بسیاری از دانشگاه های آمریکایی علاوه بر مدرک TOEFL، به مدرک GRE نیز نیاز دارد.
آزمون GRE هم درست همانند TOEFL، توسط موسسه ETS برگزار میشود.
تفاوت بزرگ آزمون GRE با دیگر آزمون های بین المللی زبان انگلیسی این است که آن مهارتهایی را میسنجد که مرتبط با یک زمینه خاص نبوده و در طول زمان شکل میگیرند.
آزمون GRE General سه بخش اصلی دارد:
دانش واژگان و درک مطلب (Verbal Reasoning)
این قسمت توانایی شما را در درک معنی کلمات، جملات، مفاهیم، ارتباط بین واژگان، ساختار متن، منظور نویسنده، نتیجه گیری و … میسنجد.
استنتاج و منطق (Quantitative Reasoning)
برای موفقیت در این قسمت، بایستی توانایی بالایی در درک و تحلیل اطلاعات تجمعی، حل کردن سوالات ریاضی و شناخت مفاهیم جبر، هندسه و تحلیل دادهها داشته باشید.
نگارش تحلیلی (Analytical Writing)
بخش نگارش آزمون GRE با بخش های رایتینگ آزمون های دیگر مثل IELTS یا TOEFL iBT تفاوت داشته و نیاز دارید تکنیک های خاصی را بیاموزید تا بتوانید به خوبی ایدههای خود را با دلیل، منطق و مثالهای کافی روی کاغذ پیاده کرده و ارتباطی موثر با خواننده متن برقرار کنید.
آزمون GRE General در مراکز فراوانی در ایران برگزار میشود. حداکثر امتیاز بخش های Verbal Reasoning و Quantitative Reasoning از 130 تا 170 متغیر بوده و بخش Analytical Writing هم از 0 تا 6 نمره دارد.
آزمون GRE Subject
آزمون GRE Subject انواع متفاوتی داشته که هر کدام دانش تخصصی شما را در یک رشته خاص میسنجند. اگر به دنبال موفقیت یا گرفتن پذیرش در یک رشته خاص هستید، داشتن مدرک GRE Subject میتواند شما را به خوبی از دیگر داوطلبان و متقاضیان ورود به یک دانشگاه متمایز کند.
در حال حاضر، شش نوع مدرک GRE Subject وجود دارد:
زیست شناسی (Biology)
شیمی (Chemistry)
ادبیات انگلیسی (Literature in English)
ریاضی (Mathematics)
فیزیک (Physics)
روانشناسی (Psychology)
آزمون GRE Subject به صورت محدود سه بار در سال ارائه شده و در ایران هم برگزار نمیشود. برای اطلاع از زمان ها و مراکز برگزاری، به وبسایت ETS مراجعه کنید!
اعتبار مدرک GRE
تاریخ اعتبار مدرک GRE به تاریخی که در آن آزمون دادهاید بستگی دارد.
اگر آزمون شما قبل از جولای 2012 برگزار شده، مدرک GRE شما هیچ اعتباری ندارد!
مدارک GRE صادر شده از جولای 2012 تا 30 ژوئن 2016، تا 5 سال بعد از 30 ژوئن همان سالی که امتحان دادهاید معتبر هستند. یعنی برای مثال اگر 15 می 2015 امتحان داده باشید، مدرک GRE شما تا 30 ژوئن 2020 معتبر است.
تمامی مدارک GRE صادر شده از 1 جولای 2016 به بعد، تا 5 سال بعد از تاریخ آزمون معتبر هستند.
آشنایی با آزمون تافل و آیلتس/ 0 تا 100 مدرک زبان انگلیسی
تافل iBT (که مخفف Test of English as a Foreign Language است) یکی از چند آزمون بین المللی زبان انگلیسی است که افراد زیادی از سراسر دنیا هر ساله در آن شرکت می کنند. بیش از ۹۰۰۰ دانشگاه و موسسه آموزشی مختلف در دنیا مدرک تافل را معتبر می دانند.
آزمون تافل TOEFL iBT
تافل به روش های مختلفی برگزار می شود که از میان آنها در حال حاضر تنها فرمت تافلiBT در ایران برگزار می شود و بنابراین تمرکز من در این مقاله فقط روی نوع iBT (یا اینترنتی) آزمون تافل خواهد بود. اعتبار نمره تافل دو سال است و بعد از دو سال اگر قصد دارید مدرک تافل خودتان را به دانشگاهی ارائه کنید، باید دو باره در آزمون شرکت کنید و نمره جدیدی بگیرید.
هیچ محدودیتی برای تعداد دفعات شرکت در آزمون تافل وجود ندارد و هر فرد می تواند هر چند بار که بخواهید هر ۱۲ روز یک بار در این آزمون شرکت کند. یعنی شما در هر ۱۲ روز فقط یک بار می توانید در آزمون TOEFL شرکت کنید، اما برای تعداد دفعات شرکت در این آزمون محدودیتی ندارد.
آزمون تافل در ایران
آزمون تافل بطور اینترنتی برگزار می شود. البته برای شرکت در این آزمون شما باید به یکی از مراکز برگزاری آزمون تافل بروید و در آنجا و تحت نظارت در این آزمون شرکت کنید. این آزمون در حدود سه و نیم ساعت طول می کشد. البته بعد از دو ساعت از شروع آزمون و بعد از اینکه بخش Listening را تمام کردید، یک استراحت ۱۰ دقیقه ای خواهید داشت. دقت کنید که همه مراحل آزمون بصورت کامپیوتری خواهد بود و حتی در بخش اسپیکینگ هم پاسخ شما ضبط شده و بعداً ارزیابی می شود. بر خلاف آزمون آیلتس که در آن بخش Speaking در روزی غیر از روز آزمون برگزار می شود، در آزمون تافل همه مهارت ها در یک روز ارزیابی می شوند.
آشنایی با آزمون بین المللی IELTS
آیلتس (به انگلیسی: IELTS) که برگرفته از سرواژگان (International English Language Testing System) به معنای سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی است، یکی از باارزش ترین آزمون های زبان انگلیسی است که در سراسر جهان برگزار می شود. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر در برابر تافل، آزمون آمریکایی، قرار می گیرد.
داوطلبان آزمون آیلتس در کنار تفاوت ساختاری آزمون آیلتس به تافل باید هنگام انتخاب کشور مقصد در مهاجرت نیز بین این دو آزمون اولویت بندی داشته باشند. این آزمون به دست دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می شود.
نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ سطح را شامل می شود که نمرهٔ قبولی برای آزمون وجود ندارد اما به طور معمول سطح ۵ نمرهٔ متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی میشود. دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه هاروارد آیلتس با حداقل سطح ۷ را می پذیرند.
آزمون آیلتس از ۴ بخش شنیدار، خواندن، نوشتن و مکالمه تشکیل شدهاست. کل آزمون دارای دو گونه دانشگاهی و آموزش عمومی است که گونهٔ آکادمیک برای ورود به دانشگاهها مورد نیاز می باشد.
آیلتس معیاری است جهت سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی که میخواهند در کشورهای انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند یا به آن کشورها مهاجرت نمایند. آزمون آیلتس با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار می شود.
این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بین المللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی می کند و چهار توانائی شنیداری (Listening)، خوانداری (Reading)، نوشتاری (Writing) و گفتاری (Speaking) را مورد ارزیابی قرار میدهد. بسیاری از دانشگاه ها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزیلند و آمریکا آزمون آیلتس را به رسمیت می شناسند.
همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک آیلتس الزامی است. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می گردد. شرکت کنندگان در آزمون آیلتس به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ می دهند.
نمرهٔ هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ می باشد. نمرهٔ کلی امتحان با معدل گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه می گردد. در کارنامه آیلتس، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش به طور جداگانه ذکر می شود.
هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان حداقل نمرهای را مشخص میکند و اکثر آنها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را میخواهند بطوریکه نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد (البته این قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد). به عنوان مثالی دیگر، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمایید، باید در هر چهار قسمت آزمون آیلتس حداقل نمره ۷ بگیرید.
در روز امتحان ابتدا به سوالات شنیداری سپس به سوالات خوانداری و بعد به سوالات نوشتاری پاسخ خواهید داد. تاریخ و ساعت برگزاری قسمت گفتاری در روز امتحان به شرکت کنندگان اعلام میشود و معمولاً امتحان گفتاری از عصر روز امتحان شروع شده و بمدت ۵ روز ادامه مییابد. تمامی مراحل کتبی امتحان باید با مداد نوشته شود و داوطلبان اجازه استفاده از خودنویس یا خودکار را در هیچ مرحلهای از امتحان کتبی ندارند.
نتایج آزمون آیلتس دو هفته پس از پایان یافتن امتحان گفتاری اعلام خواهد شد و کارنامه فقط به شخص امتحان دهنده داده میشود و از طریق تلفن، فاکس یا رایانامه قابل دریافت نیست.
تا ۵ کارنامه برای دانشگاهها و موسسات مورد درخواست شما به صورت رایگان توسط دفاتر برگزارکننده امتحان ارسال میگردد، به شرطی که از تاریخ امتحان شما بیشتر از یک ماه نگذشته باشد.
اگر بیشتر از یک ماه از تاریخ امتحانتان سپری شود یا بخواهید بیشتر از ۵ کارنامه برایتان ارسال شود، به ازای هر کارنامه باید مبلغی را بپردازید. اکثر دانشگاه ها کارنامه آیلتس را که بیشتر از دو سال از تاریخ آن گذشته باشد، قبول ندارند. مسئولیت نوع امتحانی که می خواهید در آن شرکت نمائید بر عهده شماست و باید در هنگام ثبت نام، نوع امتحان مورد نظرتان را در فرم ثبت نام قید کنید.
چه کسی باید IELTS بدهد؟
همانطور که ذکر شد، مدرک آیلتس از سوی تعداد بسیار زیادی از دانشگاه ها و کارفرمایان بین الملی پذیرفته می شود، از جمله: استرالیا، کانادا، ایرلند، نیوزلند، انگلستان و آمریکا. بنابراین اگر قصد ادامه تحصیل و مهاجرت به کشورهای ذکر شده را دارید می بایست در این آزمون شرکت کنید.
آزمون بین المللی آیلتس (IELTS) از چهار بخش زیر تشکیل شده است.
1. بخش شنیداری Listening،
زمان: 30 دقیقه، ساختار: دارای 4 بخش، 40 سوال
عملکرد: گوش کردن به گفتگوهایی به زبان انگلیسی و پاسخگویی به پرسشها
2. بخش درک مطلب Reading،
زمان: 60 دقیقه، ساختار: 3 متن به زبان انگلیسی، 40 سوال
عملکرد: خواندن 3 متن، درک مطلب و پاسخگویی به سوالات
3. بخش نوشتاری Writing،
زمان: 60 دقیقه، بخش اول، 20 دقیقه و بخش دوم، 40 دقیقه
آشنایی با آزمون تافل و آیلتس/ از 0 تا 100 مدرک زبان انگلیسی
ساختار: * آیلتس عمومی، بخش اول، نوشتن یک نامه در 150 واژه
* آیلتس آکادمیک، بخش اول، تحلیل یک نمودار در 150 واژه
* آیلتس عمومی و آکادمیک، بخش دوم، تحلیل یک موضوع در 250 واژه
عملکرد: بهره گیری از واژگان صحیح، دستور زبان و مهارت تحلیل برای بیان نظرات و افکار
4. بخش گفتاری Speaking،
زمان: 11 تا 14 دقیقه، ساختار: 3 بخش معرفی، مکالمه کوتاه و بحث موضوعی
عملکرد: پاسخگویی به پرسشهای مصاحبه کننده به کمک توانایی های زبانی (واژگان، دستور زبان و روانی سخن)
آزمون بین المللی IELTS,آشنایی با آزمون بین المللی IELTS
آزمون آیلتس از ۴ بخش شنیدار، خواندن، نوشتن و مکالمه تشکیل شدهاست
نکاتی در خصوص آزمون مصاحبه آیلتس (Speaking Exam)
برای کسب نمره بالاتر در آزمون مصاحبه آیلتس توصیه می کنیم که موارد زیر را برای آمادگی بیشتر مرور کنید:
آزمون مصاحبه آیلتس در فاصله زمانی یک هفته قبل از امتحان کتبی انجام می شود (در بعضی مواقع احتمال برگزاری آزمون بعد از امتحان کتبی نیز می باشد).
مدت زمان این آزمون ۱۱ الی ۱۴ دقیقه می باشد.
این امتحان توسط ممتحن مورد تایید به صورت حضوری انجام گرفته و ضبط می گردد.
به منظور تکمیل مراحل ثبت نام، هنگام مراجعه برای آزمون مصاحبه از هر متقاضی عکس گرفته می شود.
به فاصله ۱۰ الی ۱۲ روز قبل از امتحان کتبی، ایمیلی مبنی بر تعیین آزمون مصاحبه شفاهی دریافت خواهید کرد. همچنین بعد از دریافت ایمیل یاد شده، داوطلبان می توانند با کلیک برروی لینک مشخص شده, آزمون مصاحبه خود را با توجه به برنامه شخصی خود انتخاب نمایند.
چنانچه داوطلبان به فاصله 2 روز بعد از ارسال ایمیل یاد شده, اقدام به تعیین آزمون مصاحبه خود ننمایند، آیلتس تهران اقدام به تعیین آزمون مصاحبه می نماید.
لطفاً توجه داشته باشید که هیچ گونه تغییری در زمان آزمون مصاحبه امکانپذیر نمی باشد و داوطلبانی که در تاریخ معین شده حضور نداشته باشند برای آنها وقت مجدد در نظر گرفته نخواهد شد. از متقاضیان عزیز تقاضا می شود ۱۰ دقیقه قبل از شروع امتحان در محل امتحان حضور داشته باشند.
همراه داشتن پاسپورت در روز امتحان مصاحبه الزامی می باشد، در غیر این صورت از شرکت در امتحان منع خواهید شد.
در صورتی كه بنا به دلايل غيرقابل پيش بينی قادر به شركت در آزمون مصاحبه نباشيد، در صورت ارائه مدارک مستدل، آيلتس تهران برای شما آزمون مجدد در نظر می گيرد.
در نظر داشته باشيد، برای برنامه ريزی دوباره مبلغی جداگانه دريافت می شود.
مشکلات آیلتس
یکی از بزرگترین مشکلات آزمون آیلتس احتمال لو رفتن سوالات از طریق برگزار کنندگان آزمون است. طی سال های اخیر در ایران در پی شائبه لو رفتن سوالات چند مرتبه شاهد “withheld” یا “ضبط” نتیجه آزمون از طریق مؤسسه IDP بوده ایم.
به هنگام ثبت نام و امضای رضایت نامه شرایط آزمون یکی از بندهای آن اجازه نگه داشتن نتایج را به مؤسسه برگزارکننده آیلتس می دهد. مطابق این بند “آیلتس می تواند نمره های شما و طبعاً کارنامه شما را پس از سیزده روزی که قول داده شده، به شما ندهد و نگه دارد”. نگه داشتن می تواند جمعی یا فردی باشد.
ضبط فردی:
اگر در فاصله کوتاهی نمره شما شدیداً افزایش داشته باشد. مثلاً در فاصله دو هفته یا یک ماه «دو یا سه» نمره افزایش داشته باشید. در این صورت، سازمان مرکزی آیلتس با کنترل دوباره، امکان دارد از شما بخواهد مجدداً هر چهار مهارت یا یکی از آنها را امتحان بدهید.
یا اینکه از شما میخواهد با خط خودتان توضیح دهید که در این فاصله کوتاه چه اتفاقی افتاده است. پس از این، احتمالاً نمره شما بدون تغییر آزاد می شود. مگر اینکه آیلتس اقناع نشود؛ که در این صورت امکان دارد هیچ نمرهای به شما داده نشود.
تفاوت دست خط در مهارتهای سهگانه (ریدینگ، لیسنینگ و رایتینگ) که شائبه تقلب را به وجود بیاورد.
متفاوت بودن نام و نام خانوادگی و تاریخ تولد در اوراق ثبت نامی با مدارک ارائه شده.
ضبط جمعی:
۱- شائبه تقلب یا لو رفتن سوالات به صورت کلی و عمومی از سوی مسئولان یک مرکز آیلتس.
۲- تعداد «نامعقول و بسیار زیاد» افرادی که در مهارتهای دریافتی (خوانداری و شنیداری) ۲ نمره یا بیشتر با مهارتهای تولیدی (گفتاری و نوشتاری) فاصله دارند.
دریافت گزارش در مورد تخلف، رشوه… از سوی نهادهای خاص نظارتی (سازمان بازرسی کل کشور، سازمان سنجش …) در مورد یک مرکز برگزارکننده آیلتس نظارت سالانه دوره ای و تصادفی برای بالا بردن کیفیت از سوی سازمان مرکزی آیلتس.
مراکز برگزاری آزمون آیلتس در ایران
آزمون آیلتس در ایران توسط سازمان IDP و موسسات دیگر در شهرهای تهران، تبریز، شیراز، اهواز، همدان، مشهد، دزفول، ساری، اصفهان، رشت، کرمانشاه، جزیره کیش، کرج برگزار می شود.
در مقاله های بعدی درباره آزمون های بین المللی زبان انگلیسی اطلاعات بیشتری در اختبار شما کاربران عزیز نازوب قرار می دهیم با ما همراه باشید.
Introduction to TOEFL and IELTS / 0 to 100 English Language Certificates