مراسم ازدواج امام علی و فاطمه زهرا Marriage ceremony of Imam Ali and Fatima Zahra 1 ذی الحجه سال دوم هجری قمری با ساده ترین امکانات برگزار شد. به همین مناسبت تاریخچه ای از ازدواج این دو گوهر پاک و متن های تبریک را در این بخش گردآوری کرده ایم. این روز بزرگ روز پیوندو Love عشق ابدی را به همه شیعیان جهان تبریک میگوییم. گروه نازوب
تاریخچه خواندنی ازدواج امام علی و فاطمه زهرا
ازدواج علی (ع) و فاطمه (س)، یکی از مناسبتهای شیعیان است. حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در ۱ ذیالحجه سال دوم هجری ازدواج کردند و خطبه عقد آنها را پیامبر اکرم خواند.
بر اساس منابع روایی، پیش از امام علی(ع)، کسان دیگری از مهاجران و انصار، تمایل خود برای ازدواج با حضرت فاطمه(س) به پیامبر (ص) اعلام کردند اما با مخالفت وی روبرو شدند.
مهریه حضرت زهرا(س) در منابع مختلف بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ درهم ذکر شده که این مبلغ، مهر السنة خوانده میشود. امام علی(ع)، بر اساس آنچه در روایات نقل شده، برای تامین مهریه، زره خود را فروخته است. در شب ازدواج امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س)، مردم مدینه به دعوت پیامبر(ص) اطعام شدند.
تصاویر ازدواج امام علی و فاطمه زهرا+ متن و عکس نوشته
پیامبر(ص) دست حضرت فاطمه(س) را در دست امام علی(ع) گذاشت و پس از حضور در خانه آن دو برایشان دعا کرد که خداوند دلهایشان را به هم نزدیک و نسلشان را مبارک گرداند.
خواستگاری امام علی(ع)
ماجرای خواستگاری از حضرت فاطمه (س)، با تفاوتهایی در منابع شیعه و سنی نقل شده است. بنابر این منابع، چند تن از صحابه در مدینه مانند ابوبکر، عمر بن خطاب و عبدالرحمن بن عوف به Matchmaking خواستگاری فاطمه (س) رفتند. پیامبر (ص) در پاسخ به این درخواستها، ازدواج فاطمه را موکول به خواست و قضای الهی میکرده و تاکید کرده است که ازدواج او به دست خداست.
بنابر منابع، علی بن ابیطالب در پاسخ به برخی مهاجران که از او پرسیدهاند چرا از فاطمه خواستگاری نمیکند، تاکید کرده است: «به خدا قسم چیزی ندارم.» سرانجام علی (ع) نزد رسول خدا (ص) رفت ولی از روی شرم نتوانست درخواست خود را بگوید. در مرتبه سوم، از پیامبر درخواست ازدواج با فاطمه کرد و پیامبر فرمود:
«آیا چیزی داری؟» امام علی (ع) در پاسخ به پیامبر (ص) گفت که جز زره چیزی ندارد. پیامبر (ص)، مهریه فاطمه را دوازده و نیم اوقیۀ طلا قرار داد و زره علی (ع) را به او برگرداند. بنابر برخی نقلها، پیامبر در برابر گلایه برخی مهاجران، بر الهی بودن ازدواج امام علی و فاطمه تأکید کرده است.
خطبه عقد
بنابر نقل ابن شهر آشوب در مناقب آل ابی طالب، پیامبر در هنگام ازدواج فاطمه و علی (ع) بر منبر رفت و خطبهای خواند و سپس گفت:
خداوند به من دستور داده است که فاطمه را به Contract عقد علی درآورم و من نیز اگر علی راضی باشد، فاطمه را با مهریه ۴۰۰ مثقال نقره به عقد ازدواج علی درمیآورم. سپس امام علی (ع) رضایت خود را اعلام کرد.
بنابر برخی روایات، تا زمانی که حضرت فاطمه زنده بوده، خداوند دیگر زنان را بر امام علی (ع) حرام کرده و به همین دلیل، امام اول شیعیان در دوران زندگی فاطمه (س) با زن دیگری ازدواج نکرد.
تاریخ ازدواج
بنابر نقل کلینی در کافی به نقل از امام سجاد (ع)، پیامبر یک سال پس از هجرت به مدینه، حضرت فاطمه(س) را به همسری حضرت علی (ع) درآورد. در تاریخ طبری هم از امام باقر(ع) نقل شده که امام علی(ع) چند شب پیش از اتمام ماه صفر در سال دوّم هجری، با حضرت فاطمه (س) ازدواج کرد.
طبری در نقل دیگری ازدواج را در ماه رجب دانسته و گفته است علی(ع) «بعد از بازگشت از غزوه بدر بر فاطمه (س) وارد شد.» در این نقل، سن فاطمه زهرا (س) هجده سال ذکر شده است ولی برخی منابع شیعه با توجه به روایت کلینی که تولد فاطمه را پنج سال پس از بعثت پیامبر ذکر کرده، سن او را در هنگام ازدواج، نُه سال دانستهاند.
از آنجا که پیامبر (ص) حضرت فاطمه (س) را اول ذی الحجة سال دوم هجری، به خانۀ امام علی (ع) فرستاد، و فاصله زمان عقد تا ازدواج آن دو تقریبا ده ماه بوده است، برخی از محققان به بررسی دلایل تسریع پیامبر در اجرای صیغه عقد پرداخته و احتمال دادهاند شاید مقصود پیامبر از اجرای خطبه عقد آن بوده که خواستگاران قبلی، پاسخ روشنی دریافت کنند. به تاخیر انداختن ازدواج، همچنین به منظور رشد و نموّ جسمی حضرت زهرا (س) هم تحلیل شده است.
مهریه و جهاز
منابع تاریخی میزان مهریه حضرت زهرا(س) را بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ درهم ذکر کردهاند. در حدیثی از امام رضا(ع) میزان مهریه که به مَهْر السنّه مشهور است، پانصد درهم تعیین شده است.
در میزان دقیق وزن درهم، اختلاف وجود دارد، اما بر اساس برخی آثار فقهی، پانصد درهم معادل ۱۲۵۰ گرم تخمین زده شده است. در دوران پیامبر، هر ده درهم نقره، معادل یک دینار طلا بوده است و بر این اساس، مهریه حضرت زهرا (س)، معادل ۱۷۰ تا ۲۲۳ گرم طلا تخمین زده میشود.
بنابر گزارش شیخ طوسی در کتاب أمالی، امام علی (ع) برای تأمین مهریه، زره خود را فروخت پس از آنکه مهریه به دست پیامبر رسید، بی آنکه آن را بشمارد، اندکی از پول را به بلال داد تا برای فاطمه عطر تهیه کند. پیامبر اکرم (ص) سپس باقیمانده پول را برای تهیه وسائل موردنیاز زندگی، به ابوبکر داد و عمار یاسر و چند تن از یاران خود را با او همراه ساخت.
شیخ طوسی فهرست جهاز حضرت فاطمه را در کتاب أمالی ذکر کرده است؛ این موارد عبارتند از:
پیراهنی به بهای هفت درهم
روسریای به بهای چهار درهم
قطیفه مشکی بافت خیبر
دو رختخواب که یکی از لیف خرما و دیگری از پشم گوسفند پر شده بود.
چهار بالش از چرم طائف
حصیر
آسیاب دستی
ظرفی مسی برای شستن لباس
مَشکی از پوست
قدحی برای شیر
آفتابهای قیراندود
کوزهای سبزرنگ
دو کوزه سفالی
فاطمه، چنانکه در برخی منابع آمده، پس از عروسی خود با تقاضای زنی مستمند روبهرو شد و پیراهن نو خود را به او بخشید و خود به لباسی مستعمل اکتفا کرد.
ولیمه شب عروسی
بر اساس منابع روایی، پیامبر اکرم (ص)، بلال حبشی را فراخوانده و از او خواست که یک گوسفند و پنج مُد جو تهیه کند تا مهاجران را دعوت کند و برای ازدواج امام علی و فاطمه (س) ولیمه بدهد.
از پیامبر اکرم (ص) نقل شده که در این دیدار به بلال فرمود: «دوست دارم از سنتهای امت من این باشد که در ازدواج، ولیمه داده شود.» پس از آنکه بلال، ولیمه را آماده ساخت، مردان به دعوت پیامبر (ص) در مسجد حضور یافته و از آن غذا خوردند و پس از آن، باقیمانده غذا به دستور پیامبر به بلال داده شد تا برای زنان و کودکان برده شود.
دعای پیامبر (ص)
پیامبر (ص) پس از ولیمه عروسی، دست فاطمه (س) را در دست علی (ع) گذاشت و پس از آنکه به خانه خود رفتند، به آنها پیوست، ظرف آب طلب کرد و در ضمن پاشیدن مقداری آب روی سر و میان شانههای حضرت فاطمه(س)، از خداوند خواست که آن دو را تطهیر کند، همانطور که پیامبر را تطهیر کرده است.
پیامبر همچنین از آن دو خواست از آن آب بنوشند، رویشان را با آن بشویند و با آن مضمضه و استنشاق کنند. وی در پایان برای آن دو دعا کرد و فرمود: «خداوند دلهایتان را به هم نزدیک و مهربان کند و نسل شما را مبارک گرداند و کارهای شما را اصلاح کند.»
نقل مکان به همسایگی پیامبر
بر اساس منابع تاریخی، خانه امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، چند روز پس از ازدواج به همسایگی پیامبر منتقل شد؛ چراکه دوری فاطمه برای پیامبر دشوار بوده است. پیامبر ابتدا به دنبال آن بوده که آن دو را در خانه خود جای دهد، اما حارثة بن نعمان، یکی از صحابه، خانه خود را که در همسایگی پیامبر بود، در اختیار او گذاشت تا خانه علی و فاطمه باشد.
مجموعه اس ام اس و پیامک های تبریک سالروز ازدواج امام علی و فاطمه زهرا
بر اوج محبت علی اوجی نیست در بحر بجز کرامتش موجی نیست در کل ممالک و مذاهب به جهان مانند علی و فاطمه زوجی نیست سالروز نورانی ترین پیوند هستی مبارک
بسته خدا عقد تو را با علی فاطمه شد چشم و چراغ خانه ات یا علی . . .
اینک، دست مقدس فاطمه علیهاالسلام ، در دست بی کران علی(ع) حلاوت هلهله فرشتگان را لمس می کند و شور کبریایی افلاکیان را برمی انگیزد.
شب پیوند مرتضی و فاطمه علیهاالسلام نیست؛ بلکه امشب، شب تجدید یگانگی انسان با ذات خداست و مبارک باد بر همه کائنات، این لبخند بی زوال پروردگار در گستره خلقت خویش
نام علی علیه السلام و فاطمه علیهاالسلام لب ها را به شادی واداشته است نوبت عاشقی را در چشم هایِ اکنون می شود خواند سرود یکدلی در گیسوان نخلستان پیچیده است . . .
جای دریا به والله بجز دریا نمیشه جای زهرا به غیر از دل مولا نمیشه سالروز این پیوند آسمانی مبارک
ازدواجی ساده با ساز و برگی اندک، اما صفا و صمیمیتی بسیار صورت گرفت که تحسین همگان را بر انگیخت و اسوه ای برای آیندگان شد آن پیوند ساده و بی ریا جز پیوند دو معصوم و برگزیده، علی و فاطمه، نبود.
پیامک ازدواج اس ام اس ازدواج در شب اول ذیحجه که هلال ماه با کرشمه خودنمایی می کرد خورشید به خانه علی علیه السلام وارد شد باد صبا همه را خبر رسانید که: زیور ببندید؛ نور با نور پیوست و جهان روشن شد. درختان شکوفه های خود را بر زمینیان ارزانی داشتند.
آسمان در گوشه ای از زمین نشسته است؛ باادب و احترام تا از این مجلس باصفای صمیمیت ، نکته برداری کند. دلدادگی ها، قاصدی فرستاده اند تا مهر علی و فاطمه را بشارت آوَرَد. دنیا، درس آموز نوربارانی این عشق است.
پیامک ازدواج امشب، شبی است که دو نیمه سیب با هم پیوند می خورند تا گونه های زمین از شوق، گل بیاندازند. آسمان، تنها سقفی است که این همه شادی را تاب می آورد. کوچه در آستانه آمدنتان ایستاده است به شوق.
ازدواج سپردن دست عروسی به تکیه گاهی یک مرد نیست؛ این سپردن انسان است به حریم بی انتهای عصمت این پیامبر صلی الله علیه و آله نیست که دخترش را به علی علیه السلام می سپارد؛ این خداست که اختیار و اعتبار بشر را به علی و زهرا علیهاالسلام وامی نهد . . .
عاقد: خدا شاهد: رسول خدا (ص) دفتر: لوح محفوظ مکان: عرش عروس: کوثر داماد: حیدر سالروز ازدواج آسمانیشان مبارک
کارت پستال های زیبای مراسم ازدواج امام علی و فاطمه زهرا
گیف و تصاویر متحرک سالروز ازدواج امامان
تصاویر ازدواج امام علی و فاطمه زهرا+ متن و عکس نوشته
آمد رود به خانه آن همسری که او در بین همسران جهان، شهریار بود خالق سپرد این زر کاملعیار را دست کسی که زرگر کاملعیار بود
سالروز عهد و پیوند عشق و دوستی فاطمه زهرا و امام علی بر همه شما عزیزان مبارک باد.
Pictures of Imam Ali and Fatima Zahra’s marriage + text and photos
اس ام اس عاشقانه تبریک روز ازدواج
تصاویر متحرک تبریک روز ازدواج حضرت علی ویژه تلگرام
دست خط واقعی امام علی (ع) را ببینید