کرونا چیست؟ ویروسهای کرونا گروه بزرگی از ویروسها هستند که میتوانند حیوانات و انسانها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتیهای تنفسی شوند؛ این ناراحتیها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروسهای کرونای حیوانی، انسانها را آلوده میکنند و سپس بین آنها سرایت پیدا میکنند.
شاید ویروس SARS (نشانگان تنفسی حاد) در سال 2002 الی 2003 را به خاطر بیاورید؛ این ویروس نمونهای از ویروس کرونا بود که از حیوانات به انسان منتقل شد. یکی دیگر از موارد مهم و جدیدتر نژاد ویروس کرونا MERS (نشانگان تنفسی خاورمیانه) نام دارد که در سال 2012 در خاورمیانه کشف شد و به گفته دانشمندان این ویروس ابتدا از شتر به انسان انتقال پیدا کرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل با بیان اینکه خطر انتقال ویروس کرونا از طریق نان بسیار جدیست، از مردم خواست تا در هنگام خرید نان از پهن کردن آن برای خنک شدن خودداری کنند.
به گزارش بخش خبری ناز وب، دکتر جواد اکبری زاده اظهار داشت: بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برس های عمومی که در نانوایی ها وجود دارد پرهیز و اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانند که نان قابلیت شستشو و ضد عفونی کردن ندارد و درجه حرارت پایین حتی فریز کردن در یخچال، ویروس های موجود در نان را از بین نمی برد، پس تنها و بهترین راه حرارت دادن مجدد آن قبل از مصرف می باشد.
وی ادامه داد: استفاده از توسترهای برقی و گازی و ماکروویو و در صورت عدم دسترسی به موارد فوق استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن بهترین راه می باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: در صف نان لازم است حداقل یک متر فاصله با یکدیگر را حفظ نموده و حتی الامکان از پول نقد استفاده نکنید و در صورتی که از رعایت موارد بهداشتی در نانوایی مطمئن نیستید از نان های صنعتی استفاده نمایید.
با رعایت اصولی نکات بهداشتی خیلی سریع می توان جهان را از و جود این ویروس مهم پاکساری کرد.