آموزش تصویری کاشت انبه/ نحوه پرورش هسته انبه در خانه

آموزش تصویری کاشت انبه/ نحوه پرورش هسته انبه در خانه

آموزش کاشت هسته انبه در خانه

انبه، میوه ای خوشمزه، مجلسی، با کلاس، بسیار مقوی و خاص. به همین منظور و با توجه به قیمت بالای آن در این بخش برای شما عزیزان علاقمند به کاشت گل، گیاه یا درختان میوه آموزش تصویری کاشت هسته انبه را در خانه آموزش می دهیم. از همراهی و انتخاب شما کاربران عزیز خرسندیم.

انبه یک میوه ی بسیار خوشمزه و مقوی است. میوه ای گران که بسیاری از اقشار مردم توان خرید آن را ندارند. به همین منظور در این بخش آموزش کاشت این میوه لاکچری خوشمزه را قرار می دهیم. تا از لذت این میوه محروم نباشید.

اقلیم انبه

درخت انبه بومی مناطق گرمسیری شبه جزیره هند، پاکستان و آسیای شرقی می باشد. این میوه خوشمزه در مناطقی از استان هرمزگان نیز کاشته می شود.

 

آموزش تصویری کاشت انبه/ نحوه پرورش هسته انبه در خانه

آموزش و مراحل کاشت هسته انبه در گلدان

  • برای بیرون آوردن مغز هسته انبه، با یک حوله یا دستمال زبر هسته انبه را در دستان خود محکم گرفته و با یک چاقوی تیز از وسط هسته یک شکاف ایجاد کنید، شکاف باید سطحی باشد تا به بذر آسیبی وارد نکند.
  • این شکاف را به اندازه دو سانتی متر ادامه دهید و سپس با دو دست خود دو طرف شکاف را گرفته و آن را باز کنید تا بذر انبه از داخل آن خارج شود. مانند تصویر زیر
  • پس از خوردن میوه انبه، هسته آن را به مدت 2 ساعت در آب گرم قرار دهید. هسته انبه از دو بخش غلاف رویی و بذر تشکیل شده است.

هسته ای که شما مشاهده می کنید در واقع دارای یک بذر لوبیا شکل بسیار بزرگ در داخل خود می باشد. بهترین روش کاشت این بذر این است که آن را از داخل غلاف خود خارج کنید.

تصویری از هسته انبه

آموزش تصویری کاشت انبه/ نحوه پرورش هسته انبه در خانه

غلاف باز شده انبه با بذر داخل آن

 

آموزش تصویری کاشت انبه/ نحوه پرورش هسته انبه در خانه

 

  • پس از خارج کردن بذر انبه آن را با یک دستمال کاغذی پوشانده و در پلاستیک زیپک دار قرار می دهیم.
  • سپس به اندازه دو قاشق غذا خوری آب داخل پلاستیک ریخته و درب آن را می بندیم. رطوبت داخل پلاستیک باعث می شود بذر ما پس از یک تا دو هفته جوانه بزند.
    بذر انبه را لای یک دستمال کاغذی قرار دهید

 

آموزش تصویری کاشت انبه/ نحوه پرورش هسته انبه در خانه

 

نحوه ی قرار دادن هسته انبه در پلاستیک

 

آموزش تصویری کاشت انبه/ نحوه پرورش هسته انبه در خانه

 

پلاستیک را حتما در جایی که نور به اندازه کافی باشد قرار دهید. پس از جوانه زدن دانه انبه می توانید بذر را به گلدان منتقل کنید.

آموزش تصویری کاشت انبه/ نحوه پرورش هسته انبه در خانه

آماده سازی گلدان برای کاشت نهال انبه

گلدانی که آماده می کنید اگر از جنس سفالی باشد بهتر است تا رطوبت را به خوبی حفظ کند. ته گلدان نیز حتما باید دارای سوراخی باشد تا آب اضافی گلدان از ته آن خارج شود.

برای پر نمودن گلدان ابتدا کف آن را با سنگ ریزه های درشت یا پوکه های سبک معدنی پر کنید و سپس خاک خود را داخل گلدان بریزید. برای خاک انبه پیشنهاد می شود خاکی استفاده کنید که به خوبی آب اضافی را خارج کند.

به طور مثال می توانید از ترکیب های زیر استفاده کنید:

  1. خاک معمولی+ خاک برگ به صورت 50 درصد
  2. کوکوپیت 40 درصد+ پیت ماس 20 درصد+ پرلیت 40 درصد

هسته انبه را داخل خاک گلدان کاشته و روی آن را تا جایی که جوانه روییده با خاک پر کنید و سپس گلدان را کامل آبیاری کنید.

کاشت نهال انبه داخل گلدان

 

آموزش تصویری کاشت انبه/ نحوه پرورش هسته انبه در خانه

 

  • گلدان شما باید در جایی پر نور قرار داشته باشد. گیاه جوان را نباید در معرض تابش شدید نور خورشید قرار داد. بهتر است گلدان در جایی باشد که نور غیر مستقیم خورشید وجود داشته باشید.
  • برای تامین رطوبت گیاه نیز روزی دو بار روی آن را آب پاشی کنید.

تصویری از درخت انبه پس از گذشت چند ماه

 

آموزش تصویری کاشت انبه/ نحوه پرورش هسته انبه در خانه

 

اگر می خواهید انبه را در باغچه خود بکارید بهتر است صبر کنید تا گیاه کمی بزرگتر شود و سپس آن را به بیرون منتقل کنید.

گیاه انبه یک میوه گرمسیری می باشد، بنابراین اگر در منطقه ای گرم و مرطوب مانند استان هرمزگان یا چابهار زندگی می کنید امکان کاشت و پرورش درخت انبه در بیرون منزل و باغچه نیز وجود دارد.

اما اگر در مناطق سردسیری ایران زندگی می کنید بهتر است گلدان انبه را به عنوان یک گیاه زینتی زیبا نگهداری کنید. یا در داخل گلخانه خانگی خود دما و رطوبت مورد نظر را برای درخت انبه محیا کنید.

خواص بی نظیر و خاص میوه ی انبه

انبه به مقدار بالایی ویتامین C و A  دارد. وجود انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.

ارزش غذایی

یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی مواد زیر است:
• 105 کالری
• 76 درصد ویتامین C (آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده سیستم ایمنی)
• 25 درصد ویتامین A (آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده بینایی)
• 11 درصد ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامین‌های B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری‌های قلبی)
• 9 درصد فیبر سالم پروبیوتیک
• 9 درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیم‌های مهم جهت گلبول‌های قرمز خون می‌باشد)
• 7 درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم)
• 4 درصد منیزیم

 

فواید انبه برای سلامتی

  1. پیشگیری از سرطان: تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبات آنتی‌اکسیدان انبه از سرطان‌های روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری می‌کند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیل‌گالات و همچنین آنزیم‌های مختلف می‌باشد.
  2. کاهش کلسترول: محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک می‌کند.
  3. پاکسازی پوست: هم داخلی و هم خارجی برای پوست قابل استفاده است. انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوش‌ها را از بین می‌برد.
  4. سلامت چشم: یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم می‌کند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شب‌کوری و خشکی چشم جلوگیری می‌کند.
  5. قلیایی کردن کل بدن: اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک می‌کند.
  6. کمک به دیابتی‌ها: انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک می‌کند. در یک داروی خانگی سنتی برگ‌های آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف می‌کردند. انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (60-41) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.
  7. افزایش قوای جنسی: انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E می‌باشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیت‌بخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موش‌های آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.
  8. تقویت گوارش: پاپایا تنها میوه‌ای نیست که حاوی آنزیم‌هایی است که پروتئین را تجزیه می‌کنند. میوه‌های زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبه همچنین به هضم و دفع غذا کمک می‌کند.
  9. کمک به دفع گرما: گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرین‌کننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک می‌کند.
  10. تقویت سیستم ایمنی بدن: میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.

راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان