عاشقانه های لاکچری و دیوانه وار بازیگران مظرح در سریال دل و Masochism مازوخیسم بودن آن ها! مازخیسم چیست و چه ارتباطی با عاشقانه های لاکجری دارد؟ مازوخیسم هایی که خیلی بیش از نمایش سریال دل، در دل جامعه و جوانان رخنه کرده است!
برای آگاهی و اطلاع بیشتر از عاشقانه های دیوانه وار در سریال دل به تعریف افراد مازوخیسم، سادومازوخیسم و سادیسم می پردازیم.
از حسن انتخاب شما و این بخش جذاب و خواندنی خرسندیم. مجله نازوب
انحراف مازوخیسم نقطه مقابل سادیسم یا دیگر آزاری است. یک فرد سادیستیک از آزار و اذیت کردن دیگران Pleasure لذت میبرد، اما یک انسان مبتلا به “مازوخیسم” از عذاب و شکنجه ای که خودش متحمل میشود لذت کسب میکند. افرادی که به این نوع انحراف مبتلا هستند بشدت تمایل دارند که چه به وسیله خود و چه از طرف دیگران، آزار ببینند یا حتی شکنجه شوند. کامیابی روانی این بیماران، جز با زجر و آزار دیدن حاصل نمیشود.
مازوخیسم روانی
مازوخیسم روانی حالتی است که در زندگی عادی مردم دیده میشود. بعضی افراد در زندگی، خود را از هر لحاظ در اختیار فرد محبوب خویش قرار میدهند و هر نوع خفتی را که از طرف وی به آنها تحمیل شود، میپذیرند.
اگر روابط از مرز تجاوز کند و جنبه ارباب و غلامی پیدا کند و یکی از طرفین تا حدی که بردهای از اربابش اطاعت و فرمانبرداری میکند، بندهوار خواستهای طرف مقابلش را اجابت کند، میتوان گفت که به انحراف مازوخیسم روانی دچار شده است.
مبتلایان به این نوع مازوخیسم، جز دشنام و خفت و خواری چیزی نمیطلبند و زخم زبان، اهانت و ناسزا آنها را به اوج میرساند. مازوخیستهای روانی، تا زمانی که از کسی دشنام نشنیدهاند یا شخصی آنها را تحقیر نکرده است، ناراحت و ناآرامند.
بسیاری از Young women زنان جوان و تحصیلکرده و برومندی که با مردانی به مراتب پستتر از خود ازدواج میکنند مبتلا به مازوخیسم روانی هستند. این زنان در برابر قوی هیکل بودن مرد که صفتی به اصطلاح بارز به شمار میرود، کلیه معایب و نقایص اخلاقی و ذاتی او را بسادگی نادیده میگیرند.
به طورکلی می توان گفت که منحرف مازوخیست، یک انسان خفتطلب و اهانتجو است و به هر ترتیبی که بتواند خود را به دیگری تسلیم میکند تا تمایلات روانی خود را اقناع کند.
مازوخیسم احساساتی
بعضی از افراد مبتلا به مازوخیسم که معمولأ کمرو، نادان و بیسواد هم هستند، از آشکار شدن انحراف خویش خودداری میکنند و به درون خود پناه میبرند. این افراد می کوشند با تجسم صحنههای مختلف مازوخیسم از راه فکر و خیال، تمایلات غیر عادی خود را نشان دهند. این دسته از منحرفان را مازوخیست های احساساتی و انحراف آنها را مازوخیسم احساساتی گویند.
مازوخیسم فیزیولوژیک
مازوخیسم فیزیولوژیک که حادترین و واقعیترین وجه مازوخیسم است حالتی است که انسان را وا میدارد تا از احساس درد و رنج، لذت ببرد و بدن خود را با اشتیاق در معرض زجر و درد و عذاب قرار دهد. برای شخصی که به انحراف مازوخیسم فیزیولوژیک مبتلاست، درد مفهوم خود را از دست داده و حتی لذت و شعف میشود. مبتلایان به این نوع مازوخیسم که تعدادشان از مبتلایان به دو نوع دیگر بیشتر است، از آزارهای بدنی مانند شکنجه، پاره شدن پوست و گوشت و یا سوختن بدنشان لذت می برند و چنانچه اقدامی برای درمان آنها صورت نگیرد، سرانجام خود را هلاک خواهند ساخت.
سادومازوخیسم یا آزارگری-آزارخواهی (به انگلیسی: sadomasochism) عبارت است از آزار یا تحقیر دیگران و بیاحترامی به آنها، یا آزار دیدن یا مورد بیاحترامی و تحقیر دیگران قرار گرفتن که سبب ارضای روانی میشود. این نابِهنجاری، به تعاملاتی گفته میشود که در آن، یک شخص، با آزار دادن فرد دیگری که از درد کشیدن لذت میبرد، ارضا میشود.
ریشهیابی
آزارگری و آزارطلبی جنسی هر دو ماهیتی مزمن دارند. درحالت شدید این فعالیت، قربانی ممکن است متحمل جراحات جدی شده یا جان خود را از دست بدهد. برخی متخصصان روانشناسی و روانپزشکی بر این باورند که ریشههای آزارگری و آزارطلبی را باید در دوران کودکی جستجو کرد و برخی دیگر به نقش احتمالی عوامل زیستی اشاره کردهاند. فرد آزارطلب از طریق آزار دیدن، ترجیحاً تحقیر شدن و کتک خوردن به ارضای روحی میرسد.
افراد آزارطلب خیالپردازیهایی دارند که اغلب در دوران کودکی آغاز میشوند. در این خیالپردازیها آنها به بند کشیده میشوند، شکنجه میشوند، مورد تجاوز جنسی قرار میگیرند، یا به طریق دیگری با آنها بدرفتاری میشود. فراوانی این خیالپردازیها و اعمال در زنان خیلی بیشتر از مردان است.
واژهشناسی
مازوخیسم (خودآزاری یا آزارخواهی) نام خود را از فعالیتهای لئوپولد فون زاخر-مازوخ (۱۸۳۶–۱۸۹۵) رماننویس اتریشی سده نوزدهم میلادی گرفتهاست که شخصیتهای داستانهایش از اینکه مردان با آنان بدرفتاری کنند و بر آنها تسلط یابند لذت جنسی میبردند. مازوخ در معروفترین کتاب خود «ونوس خزپوش» داستان زن دانشجوی جوانی به نام واندا را روایت میکند که سر و وضعی مناسب و زندگی مرفهی دارد و در زمان دانشجویی در همسایگی خود با مرد جوانی به نام سورین آشنا میشود، اشرافزادهای بسیار جذاب و تنومند که زن جوان را اسیر خود میکند.
زن که در خود تمایل به بردگی و شکنجه شدن را پیش از این آشنایی کشف کرده بود فهمید که در هیئت این مرد میتواند آرزوهایش را محقق سازد. به این ترتیب رابطه ارباب و برده بین سورین و واندا شکل میگیرد که کل روایت بر آن استوار است.
«دل»، عاشقانههای لاکچری است که هفتههاست در بستر شبکه نمایش خانگی عرضه میشود و قسمتهای پایانی خود را سپری میکند. انتشار قسمتهای این سریال در روزهای چهارشنبه هر هفته است. بهرغم همه انتقادات تقریبا درستی که به سریال وارد است از جمله ریتم بسیار کند، تبلیغات زیاد و سبکزندگی غیرقابل باور و غیر مشابه با روتین زندگی مردم، در این مطلب قصد داریم شخصیت «آوا»، خواهرخوانده رستا را ارزیابی کنیم.
مازوخیسم و عاشقانه های لاکچری این بازیگران معروف کشور!
اشتباه مادر «آوا» در شکلگیری یک باور
نقش آوا در سریال کم رنگ آغاز و به تدریج پررنگتر میشود و مخاطب میداند قرار است پرونده ویژهای برای این شخصیت در قصه باز شود. اگرچه بسیار دیر و کند، اما بالاخره در قسمتهای پایانی مشت آوا برای مخاطب باز میشود و خواهر فداکار قصه، جایش را به خواهر متخاصم میدهد.
در یکی از قسمتهای گذشته با فلش بکی به کودکی آوا، متوجه میشویم که او طی یک حادثه اتفاقی پدرش را در کودکی از دست میدهد و برای این حادثه هولناک خودش را مقصر میداند. البته که رفتار مادر طی دوران سوگ و افسردگی وی در پی فوت همسرش، آوا را به ورطه تنهایی و عزلت میکشاند و این باور اشتباه در آوا تقویت میشود که برای این سانحه، شایسته شماتت اطرافیان است پس شروع به رفتارهای مازوخیستی میکند.
مازوخیسم و عاشقانه های لاکچری این بازیگران معروف کشور!
چرا «آوا» یک مازوخیسم است؟
مازوخیسم یا خودآزاری، اختلالی است که فرد با خود رفتارهای مخربی دارد یعنی با آسیب عمدی و قصد صدمه به خود، موجب آزار جسمی به خود میشود. صدمه به خود میتواند پیامها و دلایلی داشته باشد که عبارتند از:
۱. متوجه ساختن دیگران از وجود یک مشکل برای فرد
۲. توجیه کردن احساس رنج و عذاب فردی
۳. به دست آوردن حس کنترل
۴. بیان احساس شرم و تنفر از خود
۵. به دست آوردن حس آرامش و آسودگی خاطر
۶. مدیریت احساساتی غیرقابل قبول مانند خشم
۷. مجازات خود
۸. اعتراض و ….
افراد مازوخیست (خودآزار) اغلب در احساساتی عمیق مانند حس ناتوانی، نداشتن گزینهای برای انتخاب یا حس گرفتار بودن غرق هستند. این اختلال ممکن است از تجربیاتی ناخوشایند در گذشته و رویدادی آسیبزا ناشی شود. در خصوص شخصیت آوا نیز این مسئله صدق میکند. آوا پس از رویداد استرسزایی همچون فقدان پدر و مشاهده سوگ مادر به شدت احساس ناتوانی و تنفر از خود میکند و طولانی شدن دوران سوگ مادر و به انزوا کشاندن دخترش، به غرق شدن او در احساس نداشتن حامی دامن میزند.
جلسات رواندرمانی «آوا» باید ادامه مییافت
در ادامه داستان و در پی شکلگیری آشنایی خسرو با مادر آوا، کارگردان ما را با این نکته مواجه میکند که دلجویی ناهید (مادر آوا) از دختر خسرو (که در زندان به سر میبرد) بیش از پیش سبب میشود وی خودش را با رستا مقایسه کند و خود را برای مرگ پدر مقصر و سزاوار بیتوجهی و حتی مجازات بداند. آنطور که از قصه بر میآید، آوا در پی جلسات رواندرمانی، ازدواج مادرش با خسرو و قرار گرفتن در کانون خانوادگی به تدریج وضعیت بهتری را تجربه میکند تا اینکه در بزرگ سالی در یک مثلث عشقی قرار میگیرد.
مازوخیسم و عاشقانه های لاکچری این بازیگران معروف کشور!
این داستان با چاشنی اغراق همراه است
آوا، خواهرخوانده خود را که به تازگی از نامزدش جدا شده و دوران سختی را میگذراند، برای کار به آرش (رئیس خود) که از قضا مورد علاقه پنهانی آواست، معرفی میکند و در پی معرفی، اتفاقی ناگوار برای آوا رخ میدهد، علاقه رستا و آرش به یکدیگر. تلاشهای آوا برای منصرف کردن این دو نفر به ثمر نمیرسد و آوا دوباره پس از سالها در معرض رویدادی استرسزا قرار میگیرد (از دست دادن فرد مورد علاقهاش).
احساس میکند همچون دوران کودکی دوباره مورد بدرفتاری قرار گرفته، درک نمیشود و در این ماجرا هیچ فردی را حامی خود نمییابد. در این گیر و دار عاطفی، آوا به عنوان آخرین گزینه سراغ شاگرد پدر خواندهاش یعنی نکیسا میرود که میداند از سالهای دور علاقهای پنهانی به رستا داشته، اما هرگز جرئت و عرصهای برای ابراز نداشته است.
اگرچه داستان با چاشنی اغراق همراه است، اما آنچه به تصویر کشیده میشود، سناریوی عجیب و غریبی است که آوا برای برهم زدن ازدواج خواهرش با آرش میچیند. کارگردان با اغراق بسیار نقشه آوا را با همه موانع ناخواستهای که سر راهش پیش میآید، از جمله بازگشت رابی دختر خاله آرش (که از کودکی شیفته آرش بوده)، سکته خسرو و پیبردن مادر آوا از نقشه شوم دخترش که در قسمتهای پایانی اتفاق افتاد، پیش میبرد، اما به طور کلی، این قدر اغراق درباره عوارض یک اختلال روانشناسی، منطقی نیست و از منظر روان شناسی قابل قبول به نظر نمیرسد.
مازوخیسم و عاشقانه های لاکچری این بازیگران معروف کشور!
تلاش آوا برای فرار از تکرار تجربه فقدان
آوا در حین پیش بردن نقشه پلید خود، دوباره دچار تکرار و بازسازی قصه کودکیاش میشود. یک بار تجربه تلخ فقدان را داشته است و این بار نمیخواهد دوباره از دست دادن عزیزی را تجربه کند. آوا دچار شرایط سختی است که برای بیان، درک و متعادل کردن احساساتش همه جانبه درگیر است. در چنین شرایطی احساس کرختی میکند، از خود و جهان اطرافش دور میشود، اما با تمام قوا بلند میشود و نمیخواهد این بار بازنده شود.
از سویی، رنج و عذابی که به خاطر آسیب زدن به زندگی خواهر خواندهاش در او به وجود آمده، سبب میشود با صدمه به خود و تحمل درد فیزیکی حواسش را از دردهای روانی نهان خود پرت یا کمک کند بر احساسات شرم و خشمش کنترل داشته باشد. به همین دلیل ما پس از مورد تجاوز قرار گرفته شدن رستا، شاهد آسیب زدن آوا به جسم خود در سکانسهایی از سریال هستیم.
سادیسم عبارت است از علاقه به آزار دادن دیگران به صورت جسمی، روانی و جنسی، به گونه ای که این آزار رساندن، موجب لذت و آرامش فرد آزاررسان شود. این افراد از تحقیر و تمسخر و آزار روحی یا جسمی یا جنسی افراد به خصوص در حضور دیگران لذت زیادی میبرند و گاهی رفتارهای پرخاشگرانه یا در شکل حاد آن جنایتکارانه از خود بروز میدهند.
رواندرمانی تحلیلی و رفتاردرمانی، شرکت در گروههای خودیاری و همچنین خانواده درمانی، کاهش استرسهای محیطی و دارو برای درمان به کار میرود.
انواع سادیسم به قرار زیر است:
الف: سادیسم ذهنی – که شخص صحنههای سادیستی را تجسم مینماید ولی اقدام به آزار دیگران نمینماید.
ب: سادیسم احساسی – که شخص از تحقیر و آزار روحی دیگران لذت میبرد و از پایمال کردن شخصیت دیگران احساس رضایت میکند.
ج: سادیسم بدنی – که شخص به آزار دیگران میپردازد و از ضرب و جرح ساده تا (در مواقل حاد) قتل افراد مورد نظر خود پیش میرود.
در علم روانشناسی و در فرضیهها و تئوریهای رفتارشناسی، عبارت سادومازوخیسم جایگزین هردو عبارت دیگرآزاری و خودآزاری شده و بهطور عام مورد استفاده قرار میگیرد. تعاریف علمی این رفتارها طی دهههای گذشته تغییر بنیادی یافته و با توجه به پژوهشهای تازه علمی، به روز و کارآمدتر شده و میشوند.
ریچارد فریهر (Richard Freiherr von Krafft-Ebing) در قرن ۱۹ میلادی این عبارات را در علم روانکاوی مطرح ساخت و از متحول شدن مفاهیم دیگرآزاری و خودآزاری در علم پزشکی گفتگو کرد که به برداشتهای دوران اخیر از این مباحث به عنوان پرافیلیا منجر شد که در راهنمای علائم و نشانههای ناهنجاریهای ذهنی (DSM) به آن اشاره شدهاست.
در همین راستا، در طبقهبندی «دی.اس.ام. سه» (DSM-III)، در سال ۱۹۸۰ میلادی دیگرآزاری به عنوان اختلال روانی دستهبندی شدهاست در حالی که از زمان انتشار طبقهبندی «دی.اس.ام. چهار» (DSM-IV) در سال ۱۹۹۴، از آن به عنوان یک ویژگی شخصیتی نام برده میشود؛ بنابراین، دیگرآزاری به صرف وجود داشتن، بیماری نیست و در افراد و جوامع گوناگون مرزها و محدودیتهای متفاوتی دارد.
واژه سادیسم از نام مارکی دو ساد (۱۷۴۰–۱۸۱۴) نویسنده فرانسوی آثار اروتیک آغشته به فلسفه و خشونت برگرفته شدهاست. در سال ۱۸۳۴ میلادی اولین بار استفاده شد و در سال ۱۸۶۲ میلادی توسط یسن ۷۴ سالگی درگذشت. وی نویسنده چندین داستان از جمله «ضرر تقوی و برکت شرارت» میباشد که در آن صحنههای سادیسی و شکنجه و آزار توأم با لذت جنسی را وصف نمودهاست.
در سال ۱۸۸۶. روانشناس اتریشی، با استفاده از این واژه در پژوهشهای خود، این تعاریف را در علم روانشناسی تثبیت کرد. زیگموند فروید نیز در سه مقاله در ارتباط به تئوریهای خویش که بر نظریههای جنسی تأکید میکردند از این واژهها استفاده نمود که در علم پزشکی این لغات را گسترش داد.
فتیش جنسی چیست بازیگری جنسی دختران و پسران 18+
خون بازی دختران ایرانی در اینستاگرام + تصاویر
مراحل بازی نهنگ آبی و کشنده + تصاویر
مردی که با بوی کفش خانم ها ارضاء می شود ! عکس
برچسبها: سریال عاشقانه ، مازوخیسم