حساس ترین فست فود جهان، سوسیس و کالباس است. این ماده گوشتی که از گوشت قرمز و سفید تهیه می شود به دلیل مخلوط شدن و خمیر شدن آن هیچ کس به طور واقعی نمی تواند بفهمد چه موادی در آن مخلوط شده است.
تنها ادویه های خوش عطری که به آن اضافه می شود طرفداران این فست فود را هر روز بیشتر می کند.
همه ما می دانیم عمده مواد تهیه این محصول از ضایعات دور ریختی گوشت حیوانات، مرغ و … می باشد. اما به دلیل خوشمزه بودن از این واقعیت چشم پوشی می کنیم و تنها به خوشمزه بودن آن اکتفا می کنیم.
با توجه به غیربهداشتی و سالم نبودن این غذاهای پیش آماده، دستور تهیه سوسیس و کالباس خانگی را در این بخش آموزش ببیند و با خیال راحت از نظر بهداشت و هزینه خودتان درست کنید.
گوشت ران گوساله یا مرغ بدون استخوان: 600 گرم
سیر: 2 حبه ریز رنده شده
پودر نشاسته ذرت: 3 ق غ
آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری
آب پنیر یا شیر خشک: 3 قاشق غذاخوری (میتوانید از هر دو به میزان مساوی و در مجموع 3 قاشق غذاخوری استفاده کنید)
تخممرغ: 1 عدد
سس کچاپ: 1 ق غذاخوری
آب یخ: ¾ ل
روغن مایع: ۱/۳ ل
کاور سوسیس: 2 متر
پودر:
برای درست کردن سوسیس خانگی با گوشت یا مرغ ابتدا باید گوشت گوساله بدون استخوان یا گوشت ران مرغ بدون استخوان را دو یا سه بار با درجه ریز چرخ گوشت چرخ کنید.
گوشت چرخکرده را در یک ظرف بگذارید، درب ظرف را ببندید و به مدت ۴ ساعت در یخچال نگهدارید.
بعد از ۴ ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید. تخم مرغی که استفاده میکنید باید بلافاصله از یخچال بیرون بیاورید و هم دمای گوشت باشد.
آرد سفید، شیر خشک ،پودر نشاسته ذرت و تمام ادویهها را با هم مخلوط کنید. سپس گوشت چرخکرده، تخم مرغ سرد و هم دما با گوشت، سیر و روغن مایع را در دستگاه غذاساز یا میکسر بریزید و خوب با هم میکس کنید.
وقتی که گوشت و تخممرغ خوب و سایر موادی که در غذاساز ریخته بودید خوب با هم مخلوط شدند، نصف آب یخ و مخلوط آرد و ادویهجات را اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه دیگر تمام مواد را میکس کنید.
مایه به دست آمده برای درست کردن سوسیس خانگی با گوشت یا مرغ باید صاف و یکدست و البته نه سفت و نه شل باشد.
اگر مایه به دست آمده سفت بود باقی مانده آب یخ را به آن اضافه کنید و به مدت یک دقیقه دیگر میکس کنید. علت وا رفتن سوسیس خانگی یا سفتی بیش از حد آن رعایت نکردن مرحله اضافه کردن یخ است.
مایه به دست آمده برای درست کردن سوسیس خانگی با گوشت یا مرغ را در قیف ماسوره بریزید و داخل کاور مخصوص سوسیس خانگی تزریق کنید.
سپس دو سر کاور سوسیس خانگی را با نخ محکم ببندید و از طول به قسمتهای مساوی تقسیم کنید، کمی بپیچید و با نخ کوک محکم ببندید. علت چروک شدن کاور سوسیس محکم نبستن و فشرده نکردن کافی مایه سوسیس در کاور است.
یک فوت و فن سوسیس خانگی را به یاد داشته باشید، برای اینکه سوسیس روغن نیندازد و کاور سوسیس چروک نشود باید مایه سوسیس را در کاور به خوبی فشرده و هواگیری کنید و سپس کاور را محکم با نخ ببندید.
در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و سوسیسهای پیچیده شده داخل کاور را با احتیاط در آب جوش بیندازید. درب قابلمه را باز بگذارید تا سوسیسها روی شعله ملایم گاز در آب جوش بپزند.
برای درست کردن سوسیس خانگی با گوشت یا مرغ باید آب به صورت ملایم و با جوشهای ریز قل بخورد. بعد از ۴۵ دقیقه سوسیسها را از آب بیرون بیاورید و بلافاصله داخل آب سرد بگذارید تا به سرعت خنک شوند و خودشان را بگیرند.
یک علت دیگر وا رفتن و خرد شدن سوسیس خانگی جوش خوردن بیش از حد سوسیسها است. همین ۴۵ دقیقه زمان کافی است، نه بیشتر.
سوسیسهای آماده شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا تمام مواد خوب به خورد هم بروند و طعم سوسیس خوشمزه شود.
سوسیس خانگی با گوشت یا مرغ را به مدت یک ماه میتوانید فریز و به تدریج مصرف کنید. از این سوسیس خانگی در طرز تهیه سوسیس بندری یا هندی، غذای محبوب سوسیس تخم مرغ و اسنک سوسیس و … استفاده کنید و لذت ببرید.
پودر:
برای تهیه ی کالباس خانگی، ابتدا همه ی مرغ ها را تکه تکه کنید تا راحت تر میکس شود، سپس داخل مخلوط کن میکس کنید. زمانی که میکس شد ادویه ها را آن اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
سیر و زرده تخم مرغ و آرد و روغن هم اضافه کنید و هم بزنید، بعد که حسابی میکس شد، از مخلوط کن در بیاورید، هویج های پخته شده را نگینی خرد کنید و با خلال پسته به آن اضافه کنید و با دست یا قاشق حسابی مخلوط کنید سپس کل مواد را داخل قیفی که ماسوره ندارد بریزید و داخل وکیوم را با مواد پر کنید و سر و ته آن را با نخ پارچه ای محکم ببندید.
توجه کنید که خیلی محکم باشد که داخل آن هوا نرود، بعد آن را داخل آب جوش بگذارید یک ساعت بپزد. بعد از پخت بگذارید سرد شود و بعد از آن یک روز داخل یخچال بماند. و بعد از آن می توانید راحت سرو کنید.
برای طرز تهیه کالباس با گوشت هم می توانید به همین میزان و مواد لازم با این تفاوت که به جای مرغ از گوشت بدون چربی استفاده کنید در این صورت مراحل بالا را انجام بدهید و گوشت را 3-4 بار خوب چرخ کنید و مدت پخت آن ها باید بیشتر باشد.
اگر وکیوم کالباس ندارید از سلفون استفاده کنید، مواد را روی آن بریزید و لول کنید و زمان پخت دور آن را فویل بپیچید.
این میزان ادویه برای این مقدار گوشت هست پس دقت کنید آن ها را کم یا زیاد نکنید.