طرز تهیه آغوزکنا آمل را در این بخش از سایت نازوب گردآوری کرده ایم.
شیرینی آغوزکنا یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه مازندرانی است که از ترکیب آرد برنج و آرد گندم و گردون تهیه می شود.
شیرینی آغوزکنا یا کجی، شیرینی سنتی مازندرانی است که با ترکیب آرد برنج و آرد گندم برای شب یلدا تهیه می شوند، آغوز کنا در لهجه مازندرانی به معنی گردو مانند است.
این شیرینی جزو شیرینی های خشک محسوب می شود و میتوانید آن را تا مدت ها در ظرف در بسته در فریزر نگهداری نمایید.
برای 4 نفر، زمان آماده سازی و پخت 1:30
آرد برنج 150 گرم
آرد سفید 30 گ
تخم مرغ1 عدد
پودر گردو 50 گرم
روغن جامد70 گرم
آب 30 سی سی
شکر 100 g
بکینگ پودریک دوم قاشق چایخوری
پودر هل1 قاشق چایخوری
زعفران آب کرده به میزان لازم
100 گرم شکر و 30 گرم آب را مخلوط کرده و کناری بگذارید تا شکر حل شود. 150 گرم آرد برنج را در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا خامی اش گرفته شود ولی رنگ آرد تغییر نکند. سپس آرد را کنار بگذارید خنک شود.
آرد برنج که کاملا سرد شده را با آرد سفید، بکینگ پودر، هل، زعفران، روغن جامد ذوب شده و گردو و تخم مرغ مخلوط نمایید تا یکدست شود.
مخلوط آب و شکر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا خمیر نرم و لطیفی داشته باشید. خمیر را در پلاستیک پیچیده و به مدت 12 ساعت تا 1 شب در یخچال بگذارید استراحت کند. خمیر را بعد از یک شب از یخچال دراورده و به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و گرد کنید.
در صورت تمایل می توانید گردو خرد شده یا نصف گردو روی شیرینی بچسبانید و کمی فشار دهید سپس در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بچینید و به مدت 20 تا 25 دقیقه در فری که از قبل با دمای 150 درجه سانتیگراد گرم شده است بگذارید تا بپزد.
مواد لازم:
آرد برنج 1 g
تخم مرغ 5 عددروغن 500 گ
شکر 500 grm
گردو به مقدار لازم
زعفران آبکرده
واتک به مقدار لازم
جوش شیرین 1 ق چ
آب 1 لیوان
رازیانه نرم شده به مقدار لازم
آرد و جوش شیرین را الک کنید. شکر، آب و زعفران را مخلوط کنید و هم بزنید تا شکر حل شود. تخم مرغ ها و روغن را به آب اضافه کنید و با چنگال هم بزنید یکدست شد.
آرد را به همراه رازیانه و گردوی خرد شده به آب اضافه کرده و مخلوط نمایید و ورز دهید تا خمیری لطیف و یکدست شود. روی خمیر را پوشانده و به مدت 2 ساعت کنار بگذارید استراحت کند.
به اندازه گردو از خمیر برداشته و کف دست گرد کنید و با کمی فشار به حالت دیسکی در آورید و با سر انگشتدانه رویش طرح بیندازید و در مخلوط واتک و گردو خرد شده فرو کنید و سپس در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بچینید.
شیرینی را به مدت 30 دقیقه در فری که از قبل با دمای 150 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا کف آن طلایی شود.