غذا و خوشمزه شدن آن بی شک ارتباط مستقیم با ادویه ها و چاشنی هایی دارد که به آن اضافه می کنیم. کم یا زیاد شدن یا بی ارتباط بودن چاشنی غذا باعث میشود به طور کلی طعم و مزه ی آن تغییر کند و دست پخت و آشپزی شما زیر سوال برود!
در این بخش به معرفی ادویه های مخصوص هر غذا می پردازیم و به خواص این چاشنی های جادویی هم اشاره می کنیم.
همواره با سفره های رنگی و طعم های عالی لحظه هاتون و با عشق در کنار عزیزانتون سپری کنید.
ادویه های مخصوص ماکارونی: زردچوبه+ آویشن+ نمک+ فلفل سیاه+ پودر سیر+ دارچین+ زنجبیل+ فلفل قرمز
میزان استفاده ازاین چاشنی ها بسته به ذائقه شما دارد اما استفاده بیش از حد پودر سیر، دارچین و زنجبیل طعم ماکارونی را بد می کند.
بهتر است از این 3 ادویه به میزان کمتری استفاده کنید تا تنها عطر این ادویه های ماکارونی شما را طعمی عالی بدهد.
این خورشت پر طرفدار بخاطر اینکه بیشترین مواد مصرفی آن سبزی است باید چاشنی های کاملا مخصوص را به آن اضافه کنید تا بوی و طعم قورمه سبزی دل شما رو ببرد!
پودر غوره یا پودر لیمو به مقدار کم. و اگر از لیمو عمانی خشک استفاده می کنید قبل از اضافه کردن در آب گرم خیس کنید تا تخلی آن از بین برود و داخل خورشت بریزید.
نمک+ فلفل سیاه+ زردچوبه به میزان کم+ پودر رازیانه+ زنجبیل به میزان بسیار کم و شنبلیله خشک که به صورت جداگانه در روغن تفت دهید و داخل خورشت اضافه کنید. حواستان باشد که مصرف زیاد شنبلیله باعث تلخی خورش می شود.
این خورشت که بیشتر در مراسم عزاداری و هیت های ماه محرم! پخته می شود در صورت رعایت چاشنی های درست بهترین خورشت با طعمی بی نظیر به شما می دهد.
نمک+ فلفل سیاه+ زردچوبه+ دارچین که در گوشت تفت میدهد+ زغفران+ ادویه گوشت+ و تنها یک قطره نه بیشتر گلاب.
همانطور که می دانید پخت آبزیان به ادویه های حساس و خاص تری نیاز دارد تا بوی زهم آن از بین برود. نمک+ فلفل سیاه و قرمز+ پودر برگ بو+ پودر میخک+ زنجبیل+ هل+ دارچین+ پودر خردل و پودر فلفل دلمه ای خشک که این چاشنی ها را با آرد مخلوط کرده و ماهی را غوطه ور کرده و سرخ کنید.
نمک+ فلفل سیاه+ پودر زیره سیاه و سبز+ پودر تخم گشنیز+ دارچین+ پودر لیمو عمانی+ پودر سیر به مقدار کم+ آویشن و زردچوبه.
معرفی و اضافه کردن این چاشنی ها غذای شما را رستوارنی و مجلسی می کند اما سعی کنید از ادویه های بو دار کمتر استفاده کنید تا داخل عطر آن مزه اصلی غذا را از بین نبرد.
زیره به دلیل ضد نفخ بودن در غذاهایی که سبزی و حبوبات دارد استفاده می شود تا معده ی شما نفخ نگیرد.
به مقدار زیادی فیبر دارد و با کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن به لاغری و کاهش وزن افراد کمک میکنند. همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در زیره برای کاهش چربی شکم مفید است.
دارای عطر بسیار خوش و آرامبخش است و مهم ترین خواص آویشن: خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی آن است. آویشن تا حد زیادی چرک و عفونت گلو را از بین میبرد.
از دیگر خواص آویشن میتوان به خاصیت خلطآور بودن آن اشاره کرد که در درمان سرفه مفید است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
سرشار بودن آویشن از ویتامینهای A و C ، مواد معدنی، روغن تیمول و آنتی اکسیدانها است. استفاده روزانه از عرق آویشن و دمنوش آویشن و استفاده در غذا میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند. آویشن از سطح بالای پتاسیم برخوردار است.
پتاسیم میتواند فشار خون و ضربان قلب را کنترل کند، درنتیجه مصرف آویشن و فشار خون با یکدیگر ارتباط داشته و میتواند برای کنترل فشار خون موثر باشد. خوردن دمنوش آویشن و چای آویشن برای کنترل فشار خون موثر است.
استفاده از پودر بوی سیر را در دهان شما جا نمی گذارد و از طرفی خواص بی نظیر آن از بین نمی رود. به دلیل این که هضم غذا را اسان می کند استفاده از آن در تمامی غذاها توصیه می شود.
از طرفی دارای ویتامین C، آهن، کلسیم، پروتئین، فیبر و مقدار کمی سدیم و قند دارد. دارای آنتی اکسیدانها و ترکیبات ارگانیک مانند آلیسین است که فایدههای زیادی دارد. کاهش کلسترول، بهبود سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از سرطانهای خاص.
عطر بسیار گرم و دلنشینی دارد. دارای آنتی اکسیدان است که از سیر و دیگر ادویه ها در رده بالاتری قرار دارد. ضد التهاب؛ کاهش دهنده فشار خون، کمک به سیستم عصبی و ارامبخش است. به دلیل طبع گرم آن چربی سوز است و برای لاغری بسیار مفید است.
سبزی گشنیز به دلیل دارا بودن عطر و طعمی فوقالعاده در آشپزی ایرانی بسیار مورد توجه قرار گرفتا است. دارای خاصیت ضدباکتری، درمان عفونت ادراری و عفونت مثانه، کنترل قند خون می باشد.
بی شک ناآگاهی ریشه شر است. پس با دانستن و آگاهی گرفتن از تمامی مسائل و چون و چراهای اطرافمان، سبک زندگی را به خوبی تغییردهیم و با سلامتی کامل جسم و روح از داشتن این همه نعمت لذت ببریم. همواره شاد و سلامت باشید. مجله ی سلامت و پزشکی نازوب.