دمنوش گل های طبیعی یکی از محبوب ترین نوشیدنی های تمام فصول به ویژه پاییز و زمستان است. گرمای دمنوش های مقوی و پرخاصیت می تواند همراه بسیار گرم و دلنشینی در عصرهای عاشقانه پاییزی شما باشد!
از لذت نوشیدن دمنوش گل ها به ویژه گل محمدی دریغ نکنید. و سلامتی و آرامش روح را به خودتان هدیه بدهید.
برای اینکه این نوشیدنی را با حس بهتری بنوشید به خواص دمنوش گل محمدی یا گلسرخ توجه کنید و روش تکثیر آن را گلدان بدانید تا علاوه بر زیبایی و عطر بی نظیر این گل نوشیدنی لاکچری و سالمی را مهمان عصرانه ی خانه کنید!
گلسرخ یا گل محمدی معطر که خاصیت فراوانی دارد در گلاب، مربا، عطر، در داخل ادویه ها، چایی و …. مورد استغاده قرار می گیرد. چای گل سرخ که به آن دمنوش گل سرخ هم می گویند یک نوشیدنی فوق العاده و معطر است که بسیار پر خاصیت با خواص بی شمار برای علاقمندان به نوشیدنی های گرم می باشد.
1) سم زدایی از بدن
2) تمیزی و پاکسازی کبد و صفرا
3) کنترل آب در بدن
4) خواص چای گل سرخ و ویتامین c موجود در آن
5) تسکین دهنده برای اعصاب
6) ملین بسیار قوی برای رفع یبوست. پودر گل سرخ را دم کرده بدون هیچ مخلوطی میل کنید. یا پودر آن را با آب دوغ خیار میل کنید بسیار بسیار ملین و پاک کننده معده است.
گل رز محمدي را به روش هاي مختلفي ازجمله، خوابانيدن، پيوندزدن، قلمه زدن و ازدياد از طريق پاجوش می توان تكثير نمود.
عمده ترين روش تكثير این گل در فضای باز مانند مزرعه، باغچه، پارکها و فضای سبز، از طريق پاجوش هاي ریشه دار است. بدين ترتيب كه پاجوشهاي ريشه دار را از پايه مادري جدا كرده و پس از آماده سازي کاشته میشود.
برای کاشت گیاه در گلدان، همانند کاشت گل رز بهترین و مناسبترین روش ازدیاد، تکثیر از طریق قلمه زدن است.
قلمه های گرفته شده را تا حدود 10-7/5 سانتيمتري خاک گلدان فرو برده، و خاک اطراف آن را با ملایمت فشار دهید.
سپس گلدانها را آبیاری نموده، در مكان محفوظي قرار دهید.
توصیه میشود روي گلدانها را با نايلون بي رنگي بپوشانید، طوري كه رطوبت اطراف گیاه بیشتر شود.
قلمهها بايد مرتب آبياري شده و هرگز در مقابل نور مستقيم آفتاب قرار نگيرند.
طي چند هفته قلمهها داراي ريشه شده و مي توانند به گلدان هاي اصلی و داراي خاك مناسب منتقل گردند.
بهتر است، شاخه هاي جوان بعد از دومين يا سومين برگشان قطع شوند تا بدين ترتيب امكان منشعب شدن شاخه هاي جديد گیاه فراهم آيد.
توجه داشته باشید بعد از کاشت بايد بلافاصله آبياري انجام شود. همچنین توصیه میشود، عمليات تكثير در مرحله خواب و استراحت گياه صورت گيرد.
زمان مناسب برای کاشت این گل در مناطق گرمسیر و معتدل، زمستان و در مناطق سردسیرزمستان (در صورت عدم برف) و اوایل بهارمی باشد وبرای کاشت در باغچه و یا گلدان، بهمن واسفند ماه و اوایل بهار می باشد. در کل بهتر است گل محمدی را زمستان کاشت.
خاک: بهترین خاک برای کاشت گل رز محمدی خاك رسی شني است، اگر چه انواع ديگر خاك ها هم مناسب این نوع گل سرخ هستند ولي خاك رس شني با توجه به مواد معدني آن براي اين كار مناسب تر است.
آبیاری: نیاز آبی گیاه متوسط بوده، بسته به شرایط محیط هر 15 روز یکبار گیاه را به طور کامل آبیاری نمایید.
دما: درجه حرارت در حدود 20-15 درجه سانتي گراد براي غنچه دهي گل لازم است. همچنین لازم به ذکر است، .اختلاف دماي 4-3 درجه سانتي گراد بين شب و روز، براي تشكيل جوانه گل بسيار مفید بوده و براي گل انگيزي، خواب زمستانه ضروري است.
نور: سايه اثر خوبي بر گلدهي گیاه ندارد. از این رو توصیه میشود گلدانهای خود را در محلهایی از خانه که در برابر تابش نور خورشید است قرار دهید.
کوددهی: گل رز محمدي نيازمند مواد غذايي و برنامه غذايي طولاني مدت مي باشد.
حالا شما یک گلدان بسیار حوشرنگ و خوشبو با کلی خواص خوشمزه دارید.
قسمت مورد استفاده دارویی گل محمدی، گلبرگهای گیاه بوده، همچنین اسانس تهیه شده از این گل، یکی از عطرهای بسیار معروف می باشد که به طور وسیع در عطرسازی و سایر فراوردههای آرایشی نظیر پودر دندان و انواع پمادها به عنوان خوشبو کننده به کار می رود. برای یافتن اطلاعات بیشتر در زمینه خواص درمانی گل محمدی و گلاب به لینک زیر مراجعه نمایید.
گلسرخ یکی از کاربردی ترین گیاهی است که در داروهای گیاهی، آرایشی، خوراکی و حتی داروهای شیمایی جایگاه خاصی دارد.