در دنیای پرسرعت امروزی که زمان بسیار مهم است، نیاز به روشهای سریع و کارآمد برای گرم کردن غذا اهمیت مییابد. اجاق گازهای قدیمی از پس کار برمیآیند، اما به وقت و انرژی بیشتری نیاز دارند.
خوشبختانه ظهور وسایل پخت و پز جدید مانند مایکروفر و سولاردام روش گرم کردن نان و غذا را متحول کرده است. این روش در برندهای مختلف میتواند تا حدودی متفاوت باشد، اما اصول و روش کلی گرم کردن غذا و نان با مایکروفر و سولاردام یکسان است.
مایکروفر از تشعشعات امواج مایکروویو برای پختن، گرم کردن یا یخزدایی مواد غذایی استفاده میکند. این کار با یک مگنترون انجام میشود که تشعشعات مایکروویو را تولید میکند. مگنترون یک موجبر برای هدایت تابش به داخل محفظه پختی است که غذا در آن قرار میگیرد.
هنگامی که تشعشعات مایکروویو وارد محفظه پخت و پز میشود، با آب، چربیها و قندهای موجود در غذا تعامل میکند. این کار باعث ایجاد ارتعاش میشود که از طریق اصطکاک گرما تولید میکند و درنتیجه، غذا پخته یا گرم میشود.
سولاردام یک خط تولید خاص از اجاقهای مایکروویو است که توسط شرکت LG تولید میشود. سری SolarDOM به دلیل ویژگیهای نوآورانه خود ازجمله پخت ترکیبی حاصل از روشهای امواج مایکروویو و کانوکشن شناخته شده است.
اجاقهای سولاردام طیف وسیعتری از حالتهای پخت مانند مایکروویو، کانوکشن و کباب کردن را ارائه میکنند. امری که به کاربران امکان میدهد تا غذاهای گوناگون را بهراحتی بپزند. همچنین امکان گرم کردن غذا و نان با مایکروفر و سولاردام را آسانتر میسازد.
سولاردامها اغلب مجهز به ویژگیهای پیشرفتهای مانند کنترل پنل لمسی، تنظیمات آشپزی از پیش برنامهریزیشده و طراحیهای شیک هستند. کلمه “Solar” در عبارت SolarDOM نیز به استفاده کارآمد از انرژی، مشابه «انرژی خورشیدی» اشاره دارد و جنبه صرفهجویی این وسیله را برجسته میکند.
گرم کردن غذا در مایکروفر و سولاردام باید در ظرف مناسب انجام شود. جنس ظرف یکی از فاکتورهای مهم است که باید در نظر گرفته شود.
بهتر است از ظروف ساخته شده از شیشه، سرامیک یا پلاستیک دارای برچسب ایمن برای مایکروفر و سولاردام استفاده کنید.
این مواد بهگونهای طراحی شدهاند که در برابر دماهای بالای تولید شده توسط مایکروفر و سولاردام مقاومت کنند. آن هم بدون اینکه ذوب شوند یا مواد شیمیایی مضر را در غذای شما وارد کنند.
از ظروف فلزی برای گرم کردن غذا و نان با مایکروفر و سولاردام باید اجتناب شود. زیرا ایجاد جرقه میکند و به دستگاه آسیب میرساند. برای تعمیر سولاردام در تهران میتوانید از کمک متخصصان بهرهمند شوید.
فاکتور مهم دیگر، اندازه و شکل ظرف است. ظرف باید به اندازهای بزرگ باشد که اجازه گرم شدن یکنواخت غذا را بدهد. اما نه آنقدر بزرگ که فضای زیادی را در مایکروفر و سولاردام اشغال کند.
همچنین انتخاب ظرفی که دارای درب باشد، برای جلوگیری از پاشیده شدن غذا و حفظ رطوبت در آن بسیار مهم است.
از طرف دیگر، ظروف دارای دستگیره را میتوان راحتتر از مایکروفر و سولاردام خارج کرد. ضمنا ظرف دارای دریچه خروج بخار نیز گرمای اضافی را آزاد میکند. با انتخاب ظرف مناسب میتوان مطمئن بود که غذا کاملا سالم و بدون هیچگونه اثرات مضر گرم میشود.
تنظیمات صحیح مایکروفر و سولاردام برای گرم کردن غذا به عوامل مختلفی ازجمله نوع غذا، مقدار آن و توان دستگاه بستگی دارد. در اینجا به چند دستورالعمل کلی برای این کار اشاره میشود.
در اینجا چند نکته کلیدی برای گرم کردن غذاهای مختلف در مایکروفر یا سولاردام وجود دارد.
مدت زمان گرم کردن غذا و نان با مایکروفر و سولاردام نسبت به نوع غذا و توان دستگاه متفاوت خواهد بود. به طور کلی، غذا را در مایکروفر و سولاردام برای حدود 1 تا 2 دقیقه در هر نوبت گرم کنید. ضمنا به طور مرتب غذا را چک کنید تا بیش از حد پخته نشود. برای اطمینان از گرم شدن یکنواخت غذا، هم زدن یا چرخاندن غذا در نیمه فرآیند گرم کردن آن بسیار مهم است.
هنگام گرم کردن غذای یخ زده یا منجمد در مایکروفر و سولاردام باید چند اصل کلیدی را به خاطر داشته باشید. اول از همه، باید مواد غذایی منجمد را قبل از گرم کردن در مایکروفر و سولاردام یخزدایی کنید.
سپس فرآیند گرم کردن را با پوشاندن مواد غذایی با درب یا پوشش پلاستیکی مخصوص مایکروفر و دارای هواکش آغاز کنید. مطالعه مقالات سولاردام در این زمینه بسیار مفید خواهد بود.
گرم کردن غذا و نان با مایکروفر و سولاردام یک روش ساده و راحت برای صرفهجویی در وقت و انرژی است. با این کار میتوانید از زحمت گرم کردن غذا روی اجاقهای سنتی خلاص شوید. با این حال، اصول مطرح شده در این مطلب را رعایت کنید تا این کار با بهترین نتیجه ممکن انجام شود.
سوالات متداول
1. بهترین روش برای گرم کردن نان در ماکروفر و سولاردام بدون خشک شدن چیست؟
برای خشک نشدن نان در مایکروفر و سولاردام میتوانید یک دستمالکاغذی را کمی مرطوب کرد و دور نان بپیچید. ضمنا همیشه از حرارت متوسط مایکروفر و سولاردام استفاده کنید.
2. چرا گرم کردن غذای یخ زده در مایکروفر و سولاردام به زمان بیشتری نیاز دارد؟
گرم کردن غذای یخ زده در مایکروفر و سولاردام به زمان بیشتری نیاز دارد. چرا که غذای منجمد ابتدا باید فرآیند یخزدایی را طی کند و سپس گرم شود.