زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، با فرهنگ و تنوع قومی غنی خود، مکانی جذاب برای علاقهمندان به غذاهای محلی خاص و منحصربهفرد است.
این شهر با تاریخ کهن و تاثیرات مختلف فرهنگی، میزبان غذاهای متنوع و لذیذ است که هرکدام داستان و سنت خاص خود را دارند.
از غذاهای سنتی بلوچ گرفته تا طعمهای تازه و نوآورانه، زاهدان مقصدی بینظیر برای سفرهای غذایی و کشفهای جدید است. بنابراین پیش از خرید بلیط قطار زاهدان با بهترین رستورانها و غذاهای محلی این شهر آشنا شوید.
برای کسانی که هوس غذاهای خیابانی دارند، بازدید از چهارراه رسولی پس از شرکت در پیش فروش قطار ضروری است. طعم سمبوسه و فلافل داغ چهارراه رسولی زاهدان را نباید از دست بدهید. با این حال، برای تجربه غذاخوری مفصلتر باید راهی رستورانهای مختلف زاهدان شوید.
اگر میخواهید با خرید بلیط قطار زاهدان به این شهر شرقی کشور سفر کنید، بهتر است با فست فودها و کافههای معتبر آنجا نیز آشنا شوید.
غذاهای محلی زاهدان ریشه در تاریخ و سبک زندگی مردمان منطقه دارند و مهمترین آنها به شرح زیر هستند.
تباهگ یک غذای لذیذ و سنتی در منطقه بلوچستان و زاهدان است. در گذشته مردم بلوچ گوشت را با پوشاندن پودر انار و نمک نگهداری کرده و سپس برای چند روز آن را در آفتاب خشک میکردند.
اما امروزه گوشت خشکشده را با نمک و فلفل به مدت نیم ساعت میجوشانند و از آب آن برای پختن برنج استفاده میکنند. سپس گوشت سرخ شده و در کنار برنج سرو میشود.
برخی از افراد بلوچی از سرخ کردن گوشت صرف نظر میکنند و آن را بهصورت پخته در آبگوشت ترجیح میدهند. قابل ذکر است، برخی برنج را به گوشت پخته اضافه میکنند تا غذایی به نام استانبولی درست شود.
تباهگ یک خوراکی محبوب بلوچی، بهویژه در جشن عید قربان است. بنابراین با خرید بلیط قطار زاهدان در ایام عید میتوانید از این غذای خوشمزه امتحان کنید.
دوغ پا یک خورش مقوی است که با استفاده از دوغ بهعنوان پایه به جای آب درست میشود. این خورش حاوی لپه، پیاز خرد شده، روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران است که معمولا همراه با برنج کته میل میشود.
فعالیتهای ریشهدار دامداری مردم بلوچ بر استفاده از محصولات لبنی در آشپزی آنها تاثیر میگذارد و دوغ را به یک عنصر اصلی در فهرست آشپزی آنها تبدیل میکند.
تنورچه یا ترونچه یک نوع کباب محبوب بلوچستانی است که در زاهدان و مناطق اطراف آن بسیار مورد توجه قرار دارد. این غذای کبابی با دو روش متمایز در تنور تهیه میشود.
در روش اول، گوشت گوسفندی را روی چوبهای درخت خرما به سیخ میکشند و در تنور کباب میکنند. ضمنا برای حفظ رطوبت و شادابی گوشت همواره یک ظرف آب در داخل تنور قرار میدهند.
روش دوم شامل پر کردن گوسفند کامل، دوختن شکم و آویزان کردن آن در تنور برای پخت یکجا است. تنورچه مانند کبابهای دیگر، بهخوبی با برنج یا نان سرو میشود و یک تجربه رضایتبخش را برای مسافران شهر به همراه دارد.
لنجو یک غذای سنتی سیستان و بلوچستان است که به آن ماهی آب پز یا آبگوشت ماهی نیز میگویند. ماهی در مناطق ساحلی بلوچستان جایگاه برجستهای در رژیم غذایی دارد و به روشهای مختلف آن را تهیه میکنند. ماهی پختهشده در آب به عنوان لنجو شناخته میشود.
برخی از مردم محلی ترجیح میدهند ماهی را با دوغ تهیه کنند که به نام لنجو با دوغ شهرت دارد. لنجو ماهی را با پیاز سرخ شده، نمک، فلفل، آچار زابلی (نوعی ادویه محلی) و زردچوبه میپزند تا برای مدت کوتاهی از مایعات خارج شود.
سپس ماهی را قبل از سرو در کنار آبگوشت یا همان لنجو کمی حرارت میدهند. اگر هوس لنجو کردهاید، تهیه بلیط قطار زاهدان شما را به هدف خود میرساند.
دوغ برک یک نوع غذای ساده در زاهدان است که با دوغ درست میشود. این غذا که به نام درزنک نیز شناخته میشود، حاوی موادی مانند آرد، روغن، نمک، ادویهجات و دوغ است. آمادهسازی دوغ برک شامل تفت دادن آرد در روغن و سپس افزودن دوغ است که با هم زدن مداوم بافت نرمی را به وجود میآورد.
آبگوشت زابلی شباهتهایی با سایر آبگوشتهای سراسر کشور دارد و مواد اولیه آن شامل پیاز، گوشت، ذرت، سیبزمینی و گوجهفرنگی است.
چیزی که این غذا را متمایز میکند استفاده آن از آچار یا ادویه سنتی بومی منطقه سیستان و بلوچستان است. طعم متمایز آچار به این آبگوشت خوشطعم و مغذی یک نوع حس محلی میبخشد.
سفر به زاهدان و طعم فوقالعاده غذاهای محلی شهر را با خدمات فلای تودی تجربه کنید. با فلای تودی میتوانید بیدردسر بلیط قطار زاهدان و هتل خود را در هرکجا رزرو کنید.
پس اجازه دهید شما را در سفری معتدل به این شهر دلربا همراهی کنیم، جایی که هر لقمه داستانی از سنت و فرهنگ را بازگو میکند!