معرفی و تشخیص بهترین قهوه ها

معرفی و تشخیص بهترین قهوه ها

 

در این بخش برای شما عزیزان به معرفی و تشخیص بهترین قهوه ها می پردازیم

انواع دانه قهوه :

به طور کلی ۳  نژاد گیاه قهوه وجود داره
۱- Robusta ( روبوستا )
۲- arabica ( عربیکا )
۳-liberica
نوع سوم . چیز کمیابی هست و  البته چیز خاصی هم نیست .  تمامی دانه قهوه های دنیا  یا  روبوستا  هستند
یا عربیکا که این ۲ دارای چند تفاوت هستد .   قهوه عربیکا دارای طعم و بوی خوبی هست اما  روبوستا
طعم و بوی جالبی نداره بجاش کافئینش خیلی زیاده  . برای  همین همیشه از ترکیب این دو استفاده میشه
.   قهوه وقتی از درختش چیده میشه یک دانه قرمز روشن  به اندازه یک آلبالو

معرفی و تشخیص بهترین قهوه ها
(نمونه یک درخت عربیکا )

 

که دانه قهوه از داخلش خارج میشه دانه  قهوه ابتدا  سبز/زرد بعد  این دانه ها رو نسبت
به سایزشون دسته بندی می کنند و بعد از اون  اونو برشته می کنند   مقدار برشته کردن
این دانه  در نوع های مختلف قهوه متفاوته  برای مثال قهوه اسپرسو بیشترین زمان رو
نسبت به قهوه های دیگه میبره

تشخیص  نوع روبوستا از عربیکا
تشخیص این دو نوع ساده است اگر قبل از برشته شدن دانه باشه  مثل عکس زیر

معرفی و تشخیص بهترین قهوه ها

دانه های روبوستا گرد تر از عربیکا هستند .
دانه های عربیکا قد بلند تری از روبوستا دارند
خط وسط دانه های روبوستا به طرف تیره میرود
خط وسط دانه های عربیکا به سفید میرود و  کمی سایه رنگ آبی در آن دیده میشود

اگر این دانه ها برشته شده باشند
(در تصویر زیر نوع اسپرسو که بیشترین حد برشتگی در قهوه ها است)

معرفی و تشخیص بهترین قهوه ها

قهوه های روبوستا روشن تر هستند .  می توانید یکی از آنها را بخورید . به راحتی
متوجه طعم  تلخ  عربیکا نسبت به روبوستا می شوید

 

انواع قهوه :
معروف ترین و پر مصرف ترین نوع قهوه  در ایران این ها هستند
۱- نسکافه
۲- ترک
۳- اسپرسو
۴-فرانسه
۵-کاپوچینو

نسکافه  :
نسکافه اسم  نوعی قهوه فوری که یکی از محصولات شرکت معروف Nestlé  است که در واقع نام اصلی این
نوع قهوه  , قهوه فوری , قهوه حل شدنی , قهوه آماده  و یا پودر قهوه است (که خیلی ها آن را نسکافه صدا
می کنند) . برای مصرف این قهوه کافیست آن را  با  آب جوش و یا شیر جوش مخلوط کنید .این نوع قهوه در
کارخانه درست میشود به صورتی که مواد قابل حل قهوه از دانه های آن جدا  میشود سپس خشک و بسته بندی
میشود   نوع های مختلف قهوه فوری وجود دارد که طعم دار است و یا با شیر خشک و … مواد دیگر مخلوط
شده است مارک های معروفی که در حال حاضر در ایران پیدا میشوند . نسکافه , مکافی و … است
به عقیده خیلی ها  قهوه فوری  عطر و طعم قهوه های تازه مانند   اسپرسو, ترک , فرانسه,  کاپوچینو
را ندارد و منم باهاشون موافقم

 

 

 ترک :   اولین نوع قهوه در دنیا (از این پنج نوع )  این نوع قهوه (که باهاش فال هم میگیرند ) . دانه های قهوه
به صورت خیلی ریز  آسیاب میشوند (یعنی پودر) .  که با کمی آب و بعضی وقت ها شکر در قابلمه کوچکی
روی گاز درست میشه .

اسپرسو    :  این نوع قهوه که نیاز به دستگاه  و یا قوری مخصوص داره (به نظر من با کیفیت ترین نوع قهوس)
درست میشه و طرز کارش هم اینه که دانه ها کمی  آسیاب میشوند (آسیاب برقی نمیشه چون زیادی خورد می کنه )
و بعد داخل  قهوه جوش ریخته میشوند  آب جوش با فشار از داخل پودر قهوه  و بعد  صافی رد میشه
و  قهوه درست میشه

فرانسه :  این نوع قهوه نیز نیاز به دستگاه داره . فرانسوی ها از سلف داخل قهوه ترک خوششون نمی اومد برای
همین تغییراتی در قهوه ترک دادن که یکیش گذاشتن صافی برای گرفتن سلف قهوه بود . و البته پودر قهوه فرانسه
با ترک فرق می کنه

 کاپوچینو : اسپرسو + شیر و یا شیر و خامه

شرایط نگهر داری قهوه
قهوه مثل بوگیر عمل میکنه ! و همه بو ها رو به  سمت خودش جذب می کنه برای اینه که در عصر فروشی
ها ظرف کوچکی قهوه میگذارند که با بو کشیدنش به شما کمک می کنه که عطر ها رو از هم تشخیص بدین
قهوه باید در یک ظرف در بسته و تاریک  باشه .  اگر قهوه رو به صورت دانه نگهر داری کنید  و موقع
استفاده آسیاب کنید خیلی بهتره چون  عطر و طعم متفاوتی رو تجربه می کنید


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان