مروری برگذشته

0.207372001377364106_nazweb_ir 0.257707001386062818_parsnaz_ir 0.550075001359871822_nazweb_ir 204a11 0.465465001368215943_nazweb_ir 0.955515001346738415_nazweb_ir Spectacular-photos-of-a-woman-who-takes-dance-paintings Jgvray-spectacular-that-will-not-never-breathe-+-Photos Pilots-captured-a-rare-image-of-the-Iranian-Air-Force-in-1984 Very-funny-and-unusual-pictures-of-the-new-world 0.045195001365392438_nazweb_ir Photos-of-boys-and-girls-celebrate-bloody-zombie 0.290730001360695663_nazweb_ir New-models-designed-for-blue-nails Photos-speculated-Where-are-you-ok 18-+-photos-of-female-victims-of-acid-revenge Spectacular-images-of-luxury-hotel-on-top-of-a-hill 0.529127001320064035_parsnaz_ir Spectacular-photographs-and-very-interesting-day-12 0.965104001375799636_nazweb_ir Photo-by-selecting-the-most-attractive-women-in-the-world-in-2013
  • ناز وب
  • دیدنی
  • خواندنی
  • مدل لباس
  • سبک زندگی
  • آشپزی
  • گردشگری
  • پزشکی

2 عکس نایاب از قدیمی ترین نانوایی تهران

2 عکس نایاب از قدیمی ترین نانوایی تهران
نازوب: می گویند پخت نان سنگک قبل از ورود اسلام در ایران رواج داشته و در واقع ایده پخت آن را پزشک یکی از سلاطین ساسانی می دهد. او برای سلطان که بیماری سختی دچار شده بود تجویز می کند که نانی بخورد که روی ریگ (سنگ ریزه) پخته شده باشد.
 
سالنمای کمیته نانوایان تهران که در تاریخ 19 اردیبهشت سال 1326 در تهران منتشر شده است هم درباره پیدایش نانوایی و نان سنگک این طور آمده است: «شاه عباس برای رفاه حال طبقات تهی دست و لشگریان خود که غالباً در سفر احتیاج به نان و خورش موقت و فوری داشتند و لازم بود به هر شهری می رسند نانوایی هایی باشند که بتوانند به قدر مصرف سربازان نان تهیه نمایند و غذایی باشد که خورش نان قرار دهند، درصدد چاره بر آمد و حل این مشکل را از «شیخ بهایی» که از اجله ی علما و دانشمندان ایران بود خواست. شیخ بهایی با تفکر و تعمق تنور سنگکی را ابداع نمود…»

 

2 عکس نایاب از قدیمی ترین نانوایی تهران  

 

 قدیمی ترین عکس از نانوایی در تهران

 

از طرفی قدیمی‌ترین فرهنگ لغتی که از این نان خوش طعم نام برده «برهان قاطع» است که در سال 1062 هجری قمری نوشته شده، مؤلف این فرهنگ در معنی واژه سنگک می‌نویسد: «و نوعی از نان هم هست که بر روی سنگ‌ریزه‌های گرم بپزند.» پیشینه تاریخی نان سنگک دقیقا روشن نیست و حرف و حدیث های زیادی درباره اش گفته شده است، اما آنچه که معلوم است، اینست که واژه "سنگک " از دو جزء " سنگ " و "ک " نسبت ساخته شده و آن نانی است که بر روی سنگ‌ریزه (ریگ) پخته می شود.
 
 

 

 یک نانوایی سنگکی در دوره قاجار

  • بازار روز
  • فقط بخند
  • sms
  • ویژه ماه رمضان
تازه ترین های نازوب
پربیننده های نازوب

پربیننده های کلبه آرایش و زیبایی

عکس های دیدنی، جالب و خنده دار

اس ام اس و جوک های جدید