ramazan
ramazan

طرز تهیه ی مرغ ترش | اکبر جوجه

طرز تهیه ی مرغ ترش | اکبر جوجه

طرز تهیه ی مرغ ترش | اکبر جوجه

 

دستور تهیه اکبر جوجه / مرغ ترش مازندرانی و گیلانی در این بخش گنجانده شده است با نازوب و این غذای خوشمزه همراه باشید.

 

خورش مرغ ترش یا مرغ تورش یکی از انواع غذاهای خوشمزه گیلانی است. این خورشت خوشمزه با استفاده از سبزیجات معطر محلی، مرغ، لپه و … تهیه می‌شود.

خورش مرغ ترش یکی از پرطرفدارترین و اصیل‌ترین غذاهای گیلانی است و علی‌رغم آنکه مانند میرزا قاسمی و یا کباب ترش زیاد مورد توجه اقوام غیر شمالی قرار نگرفته، اما بسیار خوشمزه و خوش‌عطر و بوست.

مانند بسیاری از غذاهای شمالی، نوع مازنی و گیلکی این غذا باهم تفاوت‌هایی دارند و البته هر دو خوشمزه و پرطرفدار هستند و انتخاب نوع این غذا به ذایقه شما بستگی دارد.

 

جالب است بدانید که برخی از غذاهای شمالی مانند مرغ ترش، اناربیج، باقلا قاتق، میرزا قاسمی و زیتون پرورده و چند غذای محلی گیلانی دیگر تا به حال به ثبت ملی رسیده‌اند که این مورد، افتخاری برای مردم این خطه است و به نوعی این غذاهای ثبت‌شده، برند این استان محسوب می‌شوند.

 

در اینجا قصد داریم طرز تهیه مرغ ترش گیلانی را به شما آموزش دهیم که بر خلاف آنچه در اکثر رستوران‌های کشور به اسم مرغ ترش به مهمان ازائه می‌شود، در آن خبری از رب انار نیست و دارای لپه نیز هست.

 

 

 

آموزش طرز تهیه اکبر جوجه اصیل و واقعی شمالی خوشمزه و رستورانی

مواد لازم اکبر جوجه

مرغ مخصوص جوجه کباب :•: یک کیلوگرم

برنج :•: 5 پیمانه

رب انار شیرین :•: دو پیمانه

لیمو ترش :•: یک کیلوگرم

زعفران دم کرده :•: سه قاشق غذاخوری

روغن مایع :•: سه پیمانه

نمک و فلفل :•: به میزان لازم

 

طرز تهیه اکبر جوجه

برای تهیه اکبر جوجه قطعه های مرغ را یک روز قبل از درست کردن این غذا در آبلیمو ترش ، مقدار کمی آب و نمک میخوابانید (اگر زمان کم دارید 4ساعت هم خوب است) بعد در صافی قطعه مرغ ها را قرار میدهید،در تابه ای (گود باشد راحت تر هستید) روغن میریزید تا حسابی داغ شود،و جوجه ها را در داخل آن بچینید.

 

جوجه ها شروع میکنند به آب انداختن که این باعث مغز پخت شدن جوجه میشود. هنگامی که آب جوجه تمام شد جوجه را پشت و رو کنید تا هر دو طرف آن طلایی شود و جوجه ها را از روغن خارج کنید و روی آن را رب انار بریزید و با استفاده از جعفری تزئین کنید.

 

در مازندران اکبر جوجه را با پلو زعفرانی میل میکنند.پلو را کته آماده میکنند و زعفران دم کرده را هنگامی که آب برنج درحال حباب زدن است به آن می افزایند.همچنین در کنار اکبر جوجه ای که نوش جان میکنند یک کاسه رب انار نیز میگذارند که به عنوان سس تلقی میشود.

 

 

اکبر جوجه چیست ؟

اکبر جوجه ، نام یک رستوران زنجیره‌ای است که این رستوران‌ها ابداع کننده این غذاها هستند. این غذا هم اکنون به صورت یکی از غذاهای محلی مازندران در آمده است.

ابتدا جوجه‌های محلی یک روز در آب و لیمو خوابانده می‌شود و سپس با روغن سرخ می‌شوند و به همراه برنج زعفرانی و مقداری رب انار شیرین سرو می‌شود.

 

 

مواد لازم جهت تهیه خورش مرغ گیلانی

 

طرز تهیه ی مرغ ترش | اکبر جوجه

 

طرز تهیه خورش مرغ ترش گیلانی:

برای تهیه خورش مرغ ترش گیلانی مانند هر غذای دیگری که دارای حبوبات است باید لپه را از شب قبل خیس کنید.
برای شروع پخت غذا ابتدا پیاز را خرد کرده و تفت دهید تا سبک شود.
مرغ‌ها را روی پیازها بچینید و کمی تهت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.

 

لپه‌های خیسانده‌شده را به مرغ و پیاز اضافه کنید و کمی مواد را باهم تفت دهید.
حالا به اندازه کافی روی آن‌ها آب بریزید و حرارت را کم کنید.
در ظرفی جدا، سیر له‌شده را با سبزیجات معطر همراه با مقداری روغن تفت دهید. می‌توانید مانند سرخ‌کردن سبزی قورمه سبزی، سبزی را سرخ کنید و یا به یک تفت مختصر بسنده کنید.

 

بعد از مدتی، وقتی لپه‌ها و تکه‌های مرغ کمی پخته و نرم شدند، سبزی و سیر سرخ‌شده را به آن‌ها اضافه کنید.
در آخرین مراحل پخت؛ نمک، فلفل، زعفران و آب نارنج را اضافه کنید.
تخم‌مرغ‌ها را داخل کاسه‌ای بشکنید و با چنگال خوب بهم بزنید.

 

وقتی خورش پخته شد و جا افتاد، تخم‌مرغ‌های هم‌زده را به آن‌ها اضافه کنید و صبر کنید تا تخم‌مرغ‌ها بسته شوند.
خورش مرغ ترش حدود 10 دقیقه بعد از اضافه‌کردن تخم‌مرغ آماده سرو است.

خورش مرغ ترش شما آماده است. آن را همراه با کته، در کنار مخلفات گیلانی سرو کنید و از خوردن یک خورشت جدید و متفاوت و البته بسیار خوشمزه لذت ببرید.

 

 

چند نکته درباره تهیه خورش مرغ ترش گیلانی:

اگر خالواش در دسترس نیست، آن را حذف کنید.
تخم‌مرغ آب خورش را می‌کشد و از آنجا که این خورش نباید آبکی باشد، قبل از اضافه‌کردن تخم‌مرغ، آب غذا را اندازه کنید.
اگر لپه‌ها دیرپز هستند و دیدید که مرغ آماده شده و لپه‌ها هنوز نپختند، می‌توانید مرغ را از داخل ظرف بیرون آورید و وقتی لپه‌ها پخته شدند دوباره مرغ را داخل ظرف قرار دهید.

 

مطالب مرتبط و پیشنهادی

 

طرز تهیه انواع غذا با دانه انار و رب انار + عکس

طرز تهیه مرغ شکم پر با انار ویژه فصل پاییز

طرز تهیه خوراک مرغ با سس انار

انواع غذاهای محلی گلستان

طرز تهیه مرغ شکم پر با سس مرکبات


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان