10 غذای رژیمی برای افراد چاق (دستور تهیه)

مجموعه : غذاهای رژیمی
10 غذای رژیمی برای افراد چاق (دستور تهیه)

دستور تهیه 10 غذای رژیمی بسیار خوشمزه و مقوی در عین حال کم کالری مناسب برای افراد رژیمی و چاق

 

 

ته چين گوشت و سبزيجات
گوشت 250 گرم، برنج 3 پيمانه، سبزي خردشده 3 پيمانه (تره،جعفري و شويد)،
تخم مرغ 5 عدد، ماست چكيده1 پيمانه ، زعفران 1 قاشق مرباخوري.

 

طرز تهیه:
گوشت خرد شده را با يك عدد پياز وكمي نمك و فلفل مي پزيم. به طوري كه يک
استكان كوچك آب داشته باشد.
برنج را جداگانه آبكش مي كنيم.
زعفران را در کمي آب جوش دم كرده، سپس تخم مرغها را در آن شكسته و ماست و
سبزي را نيز اضافه نموده و مخلوط مي کنيم. مقداري از برنج را نيز به مخلوط اضافه ميکنيم.
کف تابه را با کمي روغن چرب ميکنيم وبا شعله ملايم حرارت مي دهيم. وقتي تابه داغ شد، ابتدا كمي از مخلوط را كف تابه ريخته و گوشت پخته شده را روي آن مي چينيم و سپس بقيه مواد و نهايتاً بقيه برنج را ريخته و مقدار آب گوشت باقي مانده را روي كل مواد مي ريزيم و سپس با شعله كم گاز مي گذاريم خوب دم بكشد.

 

زماني كه مواد خود را كاملاْْ گرفت مي توانيد تابه را روي گاز برگردانيد (البته بهتر است قبل از برگرداندن تابه، داخل درب را با مقدار كمي كره چرب كنيد). اكنون با باز كردن درب تابه ميزان برشته شدن غذا را بررسي كنيد. چنانچه كمتر از ميزان دلخواه شماست دوباره آن را به طرف قبل برگردانيد و بدين ترتيب مي توانيد ميزان برشته شدن هر دو طرف را در حد دلخواه تعيين كنيد. توجه داشته باشيد كه در مورد ته چين و انواع كوكو طرفي از غذا كه در كف اصلي تابه قرار گرفته، بدليل آنكه دقيقاْ شكل ظرف را به خود گفته است، روي غذا محسوب مي شود!.

 
تصوير بالا هنگامي كه تابه به سمت درب برگردان شده است را نشان مي دهد و به عبارتي روي غذاست.
در تهيه اين غذا هرچه زمان دم كشيدن بيشتر شود ته ديگ كلفت تر و خوشمزه تر مي شود.

 

——————————————————————————–

خورش کدو
● مواد لازم:
▪ کدو حلوایی: ۴ عدد بزرگ
▪ پیاز: ۲ عدد متوسط
▪ سس گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
▪ روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
▪ نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

 
● طرز تهیه:
ابتدا پیازها را خرد کرده و با روغن زیتون کمی سرخ می‌کنیم. کدوها را پوست کنده قطعه‌قطعه می‌کنیم و به پیاز اضافه می‌کنیم کمی تفت می‌دهیم تا طلایی شود. زردچوبه، نمک ، فلفل و سس گوجه‌فرنگی را به آن اضافه می‌کنیم و کمی هم می‌زنیم. سپس ۲ لیوان آب و یک قاشق آبلیمو به آن اضافه کرده و می‌گذاریم با حرارت ملایم بپزد.
خورشت در آخر نباید بیشتر از یک لیوان آب داشته باشد. اگر نمی‌خواهید پیازها را سرخ کنید می‌توانید آن را بپزید.

 

 

——————————————————————————–

مرغ و سبزیجات
مواد لازم(برای ۳ نفر)

نصف سینه مرغ نگینی خرد شده کالری=۴۰۰

قارچ ورقه شده ۱۰۰ گرم کالری=۳۰

هویج خلال شده ۲تا (بخار پز) کالری=۲۰

فلفل دلمه رنگی یه پیمونه کالری=۲۰

کدو خلال شده یکی کالری=۲۰

روغن مایع یا زیتون یه ق غ کالری=۱۲۰

پیاز ریز شده یکی کالری=۱۵

 

 

اول پیاز رو با روغن تفت میدیم کمی که تفت خورد سینه مرغ رو می ریزیم و با حرارت زیاد چند دقیقه تفتش میدیم تا مرغ کاملا بپزه بعد قارچ هم اضافه میکنیم وتفت میدیم تا آب قارچ کشیده بشه(اگه خیلی تفت بخوره سینه مرغ سفت میشه)

بعد از ماهی تابه خارج میکنیم وتوی همون چربی کم اول کدو بعدفلفل دلمه وبعد هویج رو تفت میدیم(هر کدوم ۵ دقیقه تا تقریبا نرم بشن) بعد سینه مرغ تفت خورده هم میریزیم نمک وادویه وکمی فلفل هم میریزم وشعله رو خاموش میکنیم .(سبزیجاته این غذا نباید له بشن)

(این غذا رو با کمی کچاب می شه خورد ـ اگر ماهی تابه نچسب باشه بهتره)

مجموع کالری=۶۲۵

——————————————————————————–

 

 

خوراک ماهی…

سعی کنید ماهی جنوب بگیرید٬ ماهی های شمال آلودگی زیاد دارند. ماهی های جنوب نظیر حلوای سیاه٬ حلوای سفید و حلوای بندری٬ شوریده٬ سرخو٬ سنگسر٬ حامور و …

 

 

برای پختن یه ماهی بسیار خوشمزه آماده باشید:
دست به ترکیب ماهی نزنید. پوست آنرا بکنید٬ آب شش و چشم ها را در بیاورید و بعد شکم آنرا خالی کنید. ماهی را تمیز میشورید و حتی دم آن را نمیبرید! به هیچ چیز آن دست نزنید. پس از شستن درون صافی بگذارید تا کمی رطوبت آن گرفته شود. مقداری نمک به همه جای آن بپاشید(حتی درون شکم). دوحبه سیر را رنده کنید و به همه جای ماهی بمالید.

در کف ماهیتابه ای که در داشته باشد یک عدد پیاز نسبتاْ درشت را خلال کنید. ماهی را در دست بگیرید و ادویه ماهی را به همه جای آن بپاشید بطوری که یک لایه نازک از آن روی ماهی باشد و آنرا درون ماهیتابه به روی پیازها بگذارید. درب ماهیتابه را ببندید و آنرا به مدت نیم ساعت درون یخچال قرار بدهید.

 

سپس دو یا سه قاشق غذاخوری آب بریزید و دو سه قاشق هم روغن مایع بریزید. اینها را روی ماهی نریزید!!! ماهیتابه را به شعله کم روی اجاق حرارت بدهید(مثل دم کردن برنج). هر موقع آب بخار شد و رسید به روغن٬ ماهی شما آماده است(حدوداْ ۱۵ تا ۲۰ دقیقه).
این ماهی فوق العاده خوشرنگ و خوشمزه خواهد شد!

ادویه ماهی…
——————-

ادویه های مورد نیاز:

زعفران یک مثقال٬ زنجبیل دو مثقال٬ دارچین ۱۰ مثقال٬ فلفل سیاه یک مثقال٬ میخک نیم مثقال٬ زردچوبه ده مثقال و کمی هم زیره سیاه (حدوداْ ۵ مثقال)

 

همه اینها را مخلوط میکنید و در یک شیشه دربسته نگهداری کنید و همواره در منزل داشته باشید(خراب هم نمیشود). یک نمکدان با سوراخهای کمی درشت تر از حد معمول تهیه کنید و مخلوط را در آن بریزید. این ادویه ی ماهی شماست…

 

 

برای به حداقل رساندن بوی ناخوشایند ماهی میشه از این روشها استفاده کرد:
1- ماهی را با آب سرد و روان چند بار با دقت بشویید
2- قطعات ماهی را حداقل پانزده دقیقه در آب نمک ده درصد قرار دهید سپس با آب سرد شستشو دهید.
3- ماهی را در مخلوط آب و سرکه بشویید.
4- قطعات ماهی را حداقل دو ساعت در آب پیاز بخوابانید.
5- برای از بین بردن بوی ماهی در فضای آشپز خانه و منزل تکه پوست پرتقال یا لیمو عمانی را با حرارت ملایم بسوزانید.
6- اگر دستتان بوی ماهی گرفته است آبلیموی مخلوط با نمک در از بین بردن این بو به شما کمک خواهد کرد.

 

 

از بین بردن بوی مرغ:

هنگام پخت مرغ اگر جهت گرفتن بوی آن پیاز یا برگ بو ندارید می توانید از هویج و کرفس استفاده کنید.بدین صورت که آنها را درسته یا خرد کرده داخل آن بیندازید.

 

 
روی یك تكه ورقه الومینیوم (فویل) گوجه فرنگی حلقه شده با لیمو حلقه شده میزارم بعد ماهی درسته كه توی شكمش سیر و شوید تازه یا خشك با زعفران پرشده و روی ماهی هم نمك و زعفران میزنم بعد روی اون گوجه و لیمو میزارم بعد روی ماهی دوباره گوچه و لیمو گذاشته كاغذ محكم دورش میپیچم در فر حرارت متوسط حدود 45 دقیقه میزارم.

 

ماهی پخته میه یك كمی روی ماهی اگه دوست داشتید روغن زیتون بدید. عطر و اب لیمو به خورد ماهی میره خیلی خوشمزه میشه .

البته حالت رژیمی هم میشه .

 

 

مرغ مكزیكی

پیاز و یك تفت كوچیك بدید بعد مرغ توش سرخ كنید دو طرف مرغ . بهش ادویه بزنید زردچوبه و فلفل و نمك بزارید با كمی اب بپزه بعد از این كه حدود 1 ساعت پخته شد . در یك ماهیتابه قارچ سرخ كنید (شسته و ریز كنید ابتدا) با كره باشه بهتره بعد فلفل دلمه ای رو هم یك تفت بدید با قارچ یك قاشق غذاخوری كمتر بهش ارد اضافه كنید و ارد

رو هم با قارچ تفت بدید بعد به مرغتون اضافه كنید و بزارید بپزه برای خوشمزه تر شدن حتما از اب نارنج یا ابغوره استفاده كنید اگه نبود ابلیمو بریزید .

خیلی خوشمزه میشه.

 

——————————————————————————–

کاهش کلسترول با غذاهای کم چرب و سرشار از سبزیجات
گرچه مدتهاست رژیم های غذايی کم چرب برای کاهش سطوح بالای کلسترول توصیه می شوند ، یک مطالعه جدید اهمیت جایگزینی آنها را با خوراکی های مغذی و نه با چیپس و شیرینی های کم چرب نشان می دهد.

 

 

از میان غذاهای کم چرب ، انواعی که دارای سبزیجات هستند و در واقع منشا گیاهی دارند به میزان قابل ملاحظه ای در کاهش کلسترول خون موثرند.
شاید توصیه های غذايی افراد را به کاهش مصرف غذاهای فرآیند شده و چرب ترغیب نماید ، اما آنها را به خوردن میوه و سبزی ، حبوبات ، آجیل و جوانه ها وا نمی دارد.

 

 

راز تاثیر غذاهای گیاهی نه در یک گیاه بلکه در مصرف ترکیبی از آنها نهفته است ، چرا که در این صورت مجموعه ای از مبارزان طبیعی با کلسترول در غذا یافت می شود. در این میان می توان به فیبر و به اصطلاح استرول های گیاهی که ترکیبات کاهنده کلسترول هستند اشاره کرد. اما این بدان معنی نیست که مردم به کلی گیاهخوار شوند ، اما باید

بدانند که تنها پرهیز از گوشت به منزله سالم بودن یک رژیم غذايی نیست. آنچه مطرح است گرایش به غذاهايی است که با سبزیجات تهیه می شوند. این مطالعه دلیل دیگری بر تاثیر رژِيم غذايی در درمان کلسترول بالاست.

 

——————————————————————————–

اردور پنير و كرفس

: مواد لازم
پنير سفيد : 1 فنجان
كرفس ريز شده : 2 قاشق سوپ خوري
سير له شده : 1 حبه
خامه: ½ فنجان
ماست ترش چكيده : 1 فنجان
نمك : به مقدار لازم

 

 

طرز تهيه:

پنير را با چنگال له كنيد كرفس ريز شده و سير را روي آن بريزيد خامه و ماست را با هم مخلوط كنيد تا صاف و يكدست شود حال تمام مواد را روي هم بريزيد اردور آماده را در ظرف مناسبي بكشيد و با نان بريده سرو نمائيد .

 

——————————————————————————–

آبگوشت مرغ ( زمان پخت: 100دقيقه )

مواد لازم براي براي 4 نفر:

نيم کيلو مرغ، 1 عدد پياز، 3 عدد ساقه کرفس به همراه برگ،1 عدد هويج، 1.5 ق.چ نمک، 3 حبه سير، 6 فنجان آب

 

 

طرز تهيه:

پياز را 4 قسمت کنيد. کرفس و هويج ها را خرد کنيد. مرغ پياز ، کرفس ، هويج و نمک و سير را با آب بپزيد .بعد مرغ و سبزيجات را از آب درآورده و چربي روي آب را بگيريد.

ارزش غذايي: کالري : 200 چربي: 13 پروتئين 15.5 کلسترول: 94 سديم: 678 کربوهيدرات:4.5 فيبر:1.3

 

——————————————————————————–

طرز تهيه مرغ و قارچ

مقدمه :

در اصولاً در کارهاي صنعتي و منازل بايد سعي کنيم که از مواد حداکثر استفاده را ببريم ( مواد هدر نرود ) ، آنها را خوب برش داده و براي تهيه غذا آماده کنيم . در جلسه قبل طرز تهيه غذا از مرغ چرخ شده را توضيح داديم ( فقط گوشت قرمز نيست که چرخ مي شود بلکه گوشت سفيد را هم مي توان چرخ کرد و از آن غذا تهيه نمود )

. در اين جلسه در مورد يک نوع غذا که از مرغ تهيه مي شود صحبت مي کنيم . اين غذا مخلوطي از پروتئين ، سبزيجات ، مرغ ف قارچ ، پياز ، سير و خامه است ، رنگ غذا مثل قارچ و مرغ سفيد است و طعم آن بسيار عالي و لبني است . اين غذا خوراک نيست بلکه مخلوطي از مرغ و قارچ است و يک سس به صورت خامه روي آن را پوشش مي

دهد .
مواد اوليه :
پياز : يک عدد قارچ : ٢٥٠ گرم روغن زيتون : ٥٠ گرم ( ٤ الي ٥ قاشق غذاخوري ) سير : يک حبه آب ليمو : يک قاشق چايخوري سينه مرغ : ٣ عدد
طرز تهيه :
ابتدا پياز را خرد کرده و سير را له مي کنيم و در يک ماهيتابه با روغن تفت مي دهيم ، سپس قارچ را به صورت حلقه حلقه خرد کرده و در مواد ( داخل ماهيتابه ) تفت مي دهيم . در يک قابلمه روغن ريخته و گوشت سينه را که از قبل به صورت رشته اي برش زده ايم ، داخل آن تفت مي دهيم تا سوخاري شود ، مقداري آب ليمو به گوشت مرغ اضافه

کرده و نمک و فلفل سياه دانه اي روي گوشت مرغ مي ريزيم تا خوش طعم شود ، سپس مواد داخل ماهيتابه را به اين مواد اضافه مي کنيم سپس قابلمه را از روي شعله برمي داريم تا مواد کمي خنک شود . در اين هنگام خامه را به مواد اضافه کرده و با هم مخلوط مي کنيم سپس قابلمه را ( با مواد ) دوباره روي حرارت مي گذاريم ، بعد از مدتي

مواد داخل ظرف مناسبي مي ريزيم و غذا آماده مي باشد .
__________________

تهيه ماهي شکم پر

مقدمه :
ماهي ها به چند دسته تقسيم مي شوند :
1- ماهي هايي که داراي پولک هستند . 2- ماهي هايي که پولک ندارند . مي خواهيم از ماهي غذايي تهيه کنيم ، از ماهي سفيد که بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرد استفاده مي کنيم ( داراي پولک است ) .
طرز آماده کردن :
ابتدا بالهاي ماهي را به وسيله قيچي آشيزي جدا کرده و از قسمت دم ماهي پولک ها را مي کنيم و با آب تميز مي شوييم ، شکم ماهي را با کادر برش مي زنيم و داخل آن را از خونابه ها تميز مي کنيم و براي از بين بردن بوي زخم ماهي ، ٢ تا ٣ قاشق غذاخوري آب ليمو داخل شکم ماهي ريخته و مالش مي دهيم ، سس سويا براي خوش طعم شدن آن ، داخل شکم

ماهي مي ريزيم ، سپس به وسيله نمک و فلفل درون و برون شکم ماهي را خوش مزه مي کنيم .
طرز پر کردن شکم ماهي :
شويد ، گردو ، زرشک و فيسي را داخل شکم ماهي قرار مي دهيم و با استفاده از سوزن آشپزي و نخ پنبه اي شکم ماهي را مي دوزيم و به مدت يک ساعت با درجه حرارت ١٨٠ْ درون فر قرار مي دهيم .


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان