انواع سقط جنین و علت های آن

مجموعه : زنان و زایمان
انواع سقط جنین و علت های آن

سقط جنین چیست و چه علتی دارد؟

سقط جنین، به عملی گفته می‌شود که قبل از هفته 22 بارداری و قبل از این که وزن نوزاد به 500 گرم برسد، اتفاق بیفتد. یعنی این که نوزاد قابلیت حیات نداشه باشد در بسیاری از مواقع با باز شدن دهانه رحم و پاره شدن کیسه آب جنین سقط می شود یا به اصطلاح می افتد.

در برخی خانمها این سقط فقط به پارگی کیسه آب منجر می شود و جنین در شکم خشک می شود در این موارد با مراجعه به بیمارستان و پزشک ماما، عمل کورتاژ انجام می شود و رحم به طور کامل تمیز و پاکسازی می شود تا مبادا از جنین چیزی باقی بماند.

 

انواع سقط جنین و علت های آن

 

مهم ترین علت های سقط جنین

  • سقط عمدی

در این حالت مادر و یا جنین دچار بیماری هستند و یا در سونوگرافی آنومالی، انواع بیماری‌های ژنتیکی را در جنین تشخیص داده‌اند که در این موقعیت پزشک قانونی اجازه پایان بارداری را می‌دهد و سقط توسط پزشک انجام می شود.

  • سقط فراموش شده

جنین مدت‌ زیادی است در رحم مرده است و مادر متوجه نشده و تصور می‌کند هنوز حامله است. در این حالت مادر هیچ نشانه هایی را متوجه نمی شود.

اما پس از گذشت دو هفته از جنین مرده در شکم مادر با استفراع و تهوع شدید به پزشک می رود که تشخیص داده می شود جنین مرده است و باید سقط شود.

  • سقط ناقص

یکی از شایع ترین علت های سقط همین مورد است. خونریزی شدید و باز شدن دهانه رحم. اما جنین در شکم است که با عمل کورتاژ جنین بیرون کشیده می شود.

 

انواع سقط جنین و علت های آن

 

  •  سقط عفونی

در این حالت جنین مرده و انواع میکروب‌ها و باکتری‌ها بر روی آن جمع شده‌اند و حالتی عفونی پیدا می‌کند. این سقط بسیار خطرناک است و مادر با درد بسیار شدید نواحی شکم و واژن مجبور به سقط می شود. همچنین باید فورا باید درمان آنتی‌بیوتیک های قوی و تجویز شده استفاده کند.

  •  سقط جنین از پایان 3 ماهه اول تا 20 هفتگی

این نوع سقط، شامل 3 درصد از سقط‌ ها می‌شود. سقط در این خانم‌ها به دلیل نارسایی دهانه رحم (سرویکس)، سن بالا، مشکلات کروموزومی جنین و والدین، عفونت‌های بارداری، مشکلات جفت مانند:

کنده شدن جفت به دنبال ضربه ‌به شکم و افتادن از ارتفاع، بلند کردن جسم های سنگنی، آبریزش‌های طولانی که باعث عفونت رحم و سقط می‌شوند، فیبروم‌های رحمی و اختلالات ساختمانی جنین انجام می‌گیرد.

ساختار بدنی و آناتومی تمام زنان با یکدیگر متفاوت است، برخی خانم ها مشکلات دیواره رحم تک شاخی و دوشاخی دارند.

بعضی مواقع نیز مادر و پدر اختلالات ایمیونولوژی مانند لوپوس دارند و یا مادر دچار اختلالات هورمونی مثل کم‌کاری تیروئید است و یا دیابت کنترل نشده دارد.

و مورد بسیار نادر این است که سقط جنین هیج علت خاصی ندارد و مادر باردار هیج مشکلی ندارد اما باید به سقط جنین تن بدهد.

در برخی خانم ها سقط مکرر اتفاق می افتد و به بارداری های ناتمامی که طی 2 یا سه مرتبه پشت سر هم انجام شود سقط مکرر گرفته می شود.

در این موارد با انجام آزمایشات ژنتیکی، خونی و تمام آنچه که پزشک باید صورت می گیرد و در نهایت با استراحت مطلق و سرکلاژ رحم، اجازه بارداری داده می شود.

در این شرایط بارداری بسیار سخت و طاقت فرسا است، و اگر مادر حساسیت های غذایی و دارویی داشته باشد که بحران بسیار سخت 9 ماهه را باید طی کند.

جلل الخالق…

انواع سقط جنین و علت های آن

 

نکات مهم قبل بارداری و سقط جنین

  1. اول از هر اقدام، توکل به خدایی که خالق این جهان است.
  2. قبل از بارداری حتما با یک متخصص ماما صحبت کنید.
  3. بدون برنامه ریزی باردار نشوید.
  4. اقدامات خودسرانه انجام ندهید.
  5. استرس و ناراحتی را کنار بگذارید.
  6. شرایط روحی و خانه را برای بارداری فراهم کنید.
  7. مطالعه کمکی در زمینه تغذیه و ورزش بارداری داشته باشید.
  8. از این که خالق کوچکی برای یک جنین هستید شاکر و حس بینهایت خوبی داشته باشید.

راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان