ramazan
ramazan

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

شیرینی ناپلئونی Napoleonic sweets ؛ چرا خوشمزه و پرطرفدارترین شیرینی در جهان شناخته شده است. برترین ویژگی این شیرینی پرطرفدار چیست؟

در ادامه این بخش شیرین و خوشمزه وبسایت ناز وب به شناخت بیشتر ناپلئونی و طرز تهیه آن بیشتر آشنا شوید تا برای عصرانه های زیبا و عاشقانه پاییز یک کاپ قهوه در جوار یک ناپلئونی را تجربه کنید.

ناپلئونی Napoleon یا میل‌فُی که به فرانسوی: Mille-feuille، (فراگویی فرانسه: /mil fœj/) در زبان فرانسوی به معنای هزار برگ، نوعی پای یا شیرینی سه لایه با منشأ و تاریخچه فرانسوی است.

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

میل‌فُی نام اصلی این Sweets شیرینی در فرانسه است. اما فرانسوی‌ها به آن ناپلئون نیز می‌گویند و در بسیاری از کافه‌های فرانسه به این نام فروخته می‌شود. ناپلئونی در برخی از کشورها مانند ژاپن در گروه پای‌ها طبقه‌بندی شده‌ است و در برخی دیگر از کشورها در گروه شیرینی‌ها قرار دارد.

ناپلئونی از خمیری به نام خمیر هزارلا که خاستگاه فرانسوی دارد درست می‌شود. به‌طور سنتی در میان لایه‌های این خمیر کرم کاستارد قرار دارد و سطح بالایی آن با پودر قند پوشانده می‌شود.

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

همچنین ممکن است بجای کرم کاستارد خامه زده شده یا مربا یا دیگر مواد نیز استفاده شود. همچنین گاهی برای پوشاندن سطح بالایی موادی مانند شکر قنادی، کاکائو، آجیل پودرشده یا آیسینگ به صورت راه‌راه یا نقش‌های نامنظم به رنگ قهوه‌ای و سفید استفاده می‌شود.

 

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

بدون شک یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌ها، شیرینی ناپلئونی است. این نوع شیرینی نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا طرفداران زیادی دارد و برخی منابع می‌گویند که اصالت آن به فرانسه بر می‌گردد، ولی دلیل نامگذاری آن دقیق مشخص نیست. تهیه‌ی این شیرینی در منزل بسیار راحت و لذت بخش است. در ادامه دستور تهیه این Sweets شیرینی را خواهید خواند.

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی

 

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

مواد لازم
تخم مرغ (سفیده) ۴ عدد
خاک قند ۵ قاشق سوپ خوری
خامه ۴۰۰ گرم
خمیر ورقه شده یا خمیر هزار برگ ۱ عدد
پودر پسته برای تزیین به میزان لازم
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت

 

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

طرز تهیه

ابتدا فر را روشن کنید و روی درجه ۱۸۰ بگذارید تا داغ شود و سپس به سراغ آماده کردن مواد بروید.
خمیر هزار لا را باز کنید و با کاغذ خودش روی سینی فر پهن کنید و خمیر را به قطعاتی مربع یا مسطتیل شکل ببرید. (مثلا با ابعاد ۴ در ۵ یا بزرگتر، انتخاب ابعاد شیرینی به دلخواه خودتان است).

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

سپس سینی فر را با خمیر‌ها داخل فر بگذارید و حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر‌ها بپزند و دو تا سه برابر حجم پیدا کنند. (خمیر باید به قدری در فر باشد تا برشته شود) سپس سینی را از فر خارج کنید تا خنک شود.

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی

از بین خمیر‌های پخته شده ورقه‌های نامتقارن و کوچک را انتخاب کنید و آن‌ها را به کمک دست کاملا خرد کنید تا به پودر تبدیل شود. (برای ریختن بین لایه‌های شیرینی).

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

۴۰۰ گرم خامه را با ۵ قاشق سوپ خوری خاک قند مخلوط کنید و خوب بزنید تا خامه فرم بگیرد.
۴ عدد سفیده تخم مرغ را داخل یک ظرف جدا به قدری بزنید تا کاملا سفید شود و وقتی ظرف را برمی‌گردانید نریزد.
سفیده تخم مرغ‌های زده شده را با خامه مخلوط کنید.

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

یک ورق از خمیر هزار لا پخته شده را انتخاب کنید و به کمک یک قاشق روی آن از مخلوط خامه و سفیده تخم مرغ زده شده بمالید و کاملا پخش کنید تا یکدست شود.
سپس روی Cream خامه یک لایه از خمیر پودر شده بریزید و روی آن یک ورقه دیگر از خمیر هزارلا پخته شده بگذارید.
بسته به میل خودتان می‌توانید یک لایه‌ی دیگر خامه و مجدد روی آن یک ورق خمیر بگذارید.
لایه‌ی آخر باید یک لایه‌ی نازک از خامه باشد و روی آن را با مقداری پودر پسته و پودر قند تزئین کنید.
شیرینی‌ها را درون یخچال بگذارید تا سرد شوند.
پس از چند ساعت شیرینی شما آماده است.

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی (بدون egg تخم مرغ)

مواد لازم
خمیر هزارلا یا میل فوی آماده ۱ بسته
خامه فرم گرفته یک و نیم پیمانه
پودر قند ۵ قاشق سوپ خوری
خلال یا پودر بسته برای تزئین به میزان لازم

زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

دستور تهیه

ابتدا فر را روشن کنید و روی درجه ۱۸۰ بگذارید تا داغ شود و سپس به سراغ آماده کردن مواد بروید.
خمیر هزار لا را باز کنید و با کاغذ خودش روی سینی فر پهن کنید و خمیر را به قطعاتی مربع یا مسطتیل شکل ببرید. (مثلا با ابعاد ۴ در ۵ یا بزرگتر، انتخاب ابعاد شیرینی به دلخواه خودتان است).

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی

سپس سنی فر را با خمیر‌ها داخل فر بگذارید و حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر‌ها بپزند و دو تا سه برابر حجم پیدا کنند. (خمیر باید به قدری در فر باشد تا برشته شود) سپس سینی را از فر خارج کنید تا خنک شود.
از بین خمیر‌های پخته شده ورقه‌های نامتقارن و کوچک را انتخاب کنید و آن‌ها را به کمک دست کاملا خرد کنید تا به پودر تبدیل شود. (برای ریختن بین لایه‌های شیرینی).
خامه را کاملا با همزن بزنید تا فرم بگیرد و کمی پودر قند به آن اضافه کنید تا شیرین شود. (خامه را بچشید و شیرین بودن آن را با ذائقه‌ی خودتان تنظیم کنید)

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

یک ورق از خمیر هزار لا پخته شده را انتخاب کنید و به کمک یک قاشق روی آن از خامه‌ی زده شده بمالید کاملا پخش کنید تا یکدست شود.
سپس روی خامه یک لایه از خمیر پودر شده بریزید و روی آن یک ورقه دیگر از خمیر هزارلا پخته شده بگذارید.
بسته به میل خودتان می‌توانید یک لایه‌ی دیگر خامه و مجدد روی آن یک ورق خمیر بگذارید. لایه‌ی آخر باید یک لایه‌ی نازک از خامه باشد و روی آن را با مقداری پودر پسته و پودر قند تزئین کنید.
شیرینی‌ها را درون یخچال بگذارید تا سرد شوند. پس از چند ساعت شیرینی شما آماده است.

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

چند نکته برای پخت شیرینی ناپلئونی

توجه داشته باشید که برای پخته شدن خمیر درجه حرارت فر نباید بیشتر از ۱۸۰ درجه سانتی گراد باشد تا همه لایه‌های داخلی خمیر هزارلا به خوبی پخته شود.‌

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

می‌توانید در هنگام برش زدن خمیر اندازه مربع‌های برش زده را کمتر و یا بیشتر کنید. طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل 
در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی می‌توانید اضافه خمیر را به همراه برش‌های خمیر درون فر قرار دهید سپس اضافه‌های خمیر برشته شده را خرد کنید و از آن‌ها برای تزیین شیرینی و یا قرار دادن در وسط لایه‌های شیرینی قرار دهید.

 

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با انواع تزئین و مدل

 

خمیر هزار لا چیست؟

خمیر هزارلا یا میل فوی را با مقدار زیادی کره درست می‌شود که باید طی یک فرآیند ورز دادن و استراحت دادن به خمیر درست شود. خمیر هزارلا پس از پخت ترد و پوک می‌شود. این خمیر در اکثر سوپر مارکت‌های بزرگ به فروش می‌رسد.

How to make Napoleonic sweets with a variety of decorations and models

 

شیرینی زعفرانی با دستور تهیه متفاوت

شیرینی پرنسس بریجیت روسیه ای

شیرینی مارشمالوی پف پفی ساده و با کلاس

آموزش شیرینی پزی، رولت خامه


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان