آش برگ مو؛ سبک جدید آشپزی+ انواع آش های مجلسی

آش برگ مو؛ سبک جدید آشپزی+ انواع آش های مجلسی

آش و انواع آن یکی از پرطرفدارترین خوراکی و main course غذای اصلی محسوب می شود به ویژه برای صبحانه. ابتدا بدانید این تصور غلط را که برگ درخت مو یا انگور تنها برای تهیه دلمه نیست می توان با آموزش در این بخش یک آش خوشمزه و جذاب را به سفره تان اضافه کنید و لذت ببرد. آش برگ مو؛ سبک جدید آشپزی+ انواع آش های مجلسی 

همچنین دستور تهیه دیگر آش های پرطرفدار در سنت های دیگر شهرها را گردآوری کرده ایم. سفره تان با برکت و سرسبز.

 

دستور تهیه آش های خوشمزه در آشپزخانه مجله نازوب

آش برگ مو

آش آبادان

آش ترش اراکی

آش خوزستانی

آش جو

 

دستور تهیه آش برگ مو

 

آش برگ مو؛ سبک جدید آشپزی+ انواع آش های مجلسی

 

 این تصور که برگ مو فقط برای دلمه است غلط است و ما طرز تهیه آش برگ مو را آموزش می‌دهیم.

مواد لازم:

برگ مو: نیم کیلو
شوید خشک: ۱ و نیم قاشق غذا خوری پر
مرزه: ۱ قاشق چای خوری خشک
برنج: یک مشت
لپه خیس شده: ۱/۳ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
نمک و فلفل و زرد چوبه: به میزان لازم

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید.

۲. در حین تفت فلفل و زرد چوبه هم به آن اضافه کنید تا بوی خامی ادویه‌ها گرفته شود و عطرشان به مشام برسد.

۳. بر گ مو‌ها را هم خوب بشویید و خیلی ریز خرد کنید و به پیاز سرخ شده اضافه کنید و به همراه کمی نمک آن را تفت دهید.

۴. در ظرف را بگذارید تا برگ‌ها خوب پخته و نرم شوند.

۵. برنج و لپه را به همراه شوید و مرزه و مقداری آب به برگ مو‌های پخته شده اضافه کنید و بگذارید تا آش بپزد و جا بیفتد.

۶. اگر هم چاشنی آش کافی نبود می‌توانید مقداری غوره به آش اضافه کنید. تا ترش مزه شود.

 

دستور تهیه آش آبادانی

 

آش برگ مو؛ سبک جدید آشپزی+ انواع آش های مجلسی

آش آبادانی یکی از انواع آش های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است اصالتش متعلق به شهر آبادان می باشد. این آش خوشمزه هم مثل آش عدسی برای صبحانه سرو می شود.

با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید برای ۶ نفر آش آبادانی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری آش آبادانی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش تهیه آش آبادانی با پورتال پارسی دی همراه باشید.
آش دوغ یکی از انواع آش های سنتی و قدیمی ایرانی است که مانند آش رشته و آش جو …

 

مواد لازم برای ۴ نفر

تره ۵۰۰ گرم
نخود ۷۵ گرم
برنج ۳۰۰ گرم
عدس ۱۵۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
لوبیا سفید ۷۵ گرم
نعناع خشک ۲۰ گرم
روغن مایع به اندازه کافی
گوشت گوساله ۲۵۰ گرم
کشک مقداری برای تزیین
زردچوبه یک دوم قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
گوشت چرخ کرده گوساله ۵۰ گرم
فلفل قرمز یک دوم قاشق چایخوری

 

دستور پخت

برای تهیه آش آبادانی ابتدا نخود و لوبیاسفید را هر کدام جداگانه در کاسه ای از آب می ریزیم و به مدت ۵ الی ۶ ساعت اجازه می دهیم تا استراحت کنند.بهتر است در این زمان استراحت ۲ الی ۳ بار آب حبوبات را تعویض کنیم تا نفخ آن ها نیز از بین برود

و پخت آن ها زودتر صورت بگیرد.می توانید از شب تا صبح حبوبات را در آب قرار دهید تا خوب خیس بخورند. سپس آب کاسه نخود را خالی می کنیم و نخود را آبکش می کنیم و در قابلمه ای که قصد تهیه آش را در آن داریم می ریزیم.

آش رشته یکی از انواع آش های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که به عنوان محبوب ترین …

و روی آن آب می ریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا نخودها خوب پخته شوند.پس از گذشت ۱ ساعت از پخت نخودها،یکی از آن ها را لای دندان تست می کنیم اگر نیم پز شده بودند،آب کاسه لوبیا سفید را بیرون می ریزیم

و لوبیاها را آبکش می کنیم و به نخود اضافه می کنیم و گوشت گوساله را روی تخته آشپزخانه به صورت مکعبی درشت خرد می کنیم و به حبوبات می افزاییم و پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم

و نصف آن را به مواد اضافه می کنیم و باقی آن را سرخ می کنیم.به این صورت که در تابه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و صبر می کنیم داغ شود و پیاز را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و صبر می کنیم تا طلایی شود

و بعد تمام پیازها را در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم و داخل تابه با همان مقدار کم روغن باقی مانده زردچوبه را تفت کوتاهی می دهیم و به مواد قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا مواد اعم از گوشت و لوبیا سفید و نخود با حرارت ملایم کاملا پخته شوند.

عدس را نیز در کاسه ای پر از آب می ریزیم تا هم خیس بخورد و هم نفخ آن از بین برود.پس از گذشت ۱ الی ۱:۳۰ از پخت مواد باید نخودها و لوبیا و گوشت پخته شده باشند پس برنج را می شوییم و ۲ الی ۳ بار آب آن را خالی می کنیم تا تمیز شود

و داخل مواد قابلمه می ریزیم و عدس را نیز در صافی می ریزیم و آبکش می کنیم و به مواد اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم وهمچنان با حرارت ملایم اجازه می دهیم تا بپزد.تره را می شوییم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم

و یا در خردکن می ریزیم تا خرد شوند. بعد از ۳۰ دقیقه عدس و برنج را زیر دندان تست می کنیم به احتمال زیاد پخته شده اند(اگر پخته نبودند اجازه می دهیم تا کاملا پخته شوند) و تره خرد شده را نیز به مواد آش اضافه می کنیم

و نمک ، فلفل سیاه و قرمز نیز روی مواد می پاشیم و با ملاقه خوب مواد را هم می زنیم و اجازه می دهیم تا ۲۰ الی ۳۰ دقیقه تره ها نیز خوب پخته شوند تا آش آماده شود.در یک تابه کمی روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا روغن گرم شود.

و بعد نعناع را در Oil روغن می ریزیم و هم می زنیم تا روغن داغ شد تابه را از روی حرارت بر می داریم،چون داغ شدن روغن باعث سیاه شدن رنگ نعناع داغ می شود. سپس در تابه ای متوسط کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم.

و گوشت چرخ کرده را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند و با قاشق چوبی گوشت ها را از هم باز می کنیم و صبر می کنیم تا آب گوشت کاملا تبخیر شود و کمی نمک،فلفل سیاه روی گوشت می پاشیم

و پیازی که قبلا سرخ کرده بودیم را به گوشت اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم و تابه را از روی حرارت بر می داریم.آش ما دیگر پخته شده،حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و گوشت های مکعبی را از داخل آش خارج می کنیم

و در صافی قرار می دهیم تا خنک شوند و بعد آن ها را ریش ریش می کنیم و با گوشتکوب خوب می کوبیم و مجددا داخل آش می ریزیم و هم می زنیم تا با مواد کاملا مخلوط شود و مانند حلیم که گوشت ها در آن پخش هستند در این آش نیز باید گوشت ها در آش کاملا پخش باشند.

و اجازه می دهیم تا ۱۰ دقیقه دیگر آش با حرارت کم بپزد تا کشدار و غلیظ شود.آنوقت زیر حرارت را خاموش می کنیم و آش آبادانی را در کاسه ای بزرگ می کشیم و روی آن را ابتدا کشک می ریزیم و با Hot mint نعناع داغ و گوشت های چرخ کرده تفت داده شده روی آن را تزئین می کنیم.

 

دستور تهیه آش ترش اراکی

 

آش برگ مو؛ سبک جدید آشپزی+ انواع آش های مجلسی

آشی ترشی یا آش برگه از غذاهایی است که در اراک پخت می‌شود. آشی که برخلاف دیگر آش‌ها که معمولا در فصل‌های سرد Cold seasons سال طبخ می‌شود، می‌توان آن را به دلیل محتویاتش در هوای گرم نیز آماده کرد.

مواد لازم:

لوبیا چیتی پخته: ۱ پیمانه
رشته آشی: ۲۵۰ گرم
نخود پخته: ۱ پیمانه
عدس پخته: ۱ پیمانه
برگه زردآلو ترش : ۲ پیمانه
سبزی آش: ۵۰۰ گرم
شیره یا شکر: ۱/۲ پیمانه
سرکه قرمز: ۱ پیمانه
سیر سرخ شده: ۴ حبه
پیاز: ۲ عدد
چغندر: ۱ عدد
نمک و فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم

 

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. ابتدا در ظرف روغن ریخته و پیازهای خرد شده را در آن سرخ کنید.

۲. در مرحله بعد زردچوبه و فلفل و نمک را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید و بعد چغندرهای خردشده را به غذا اضافه کنید.

۳. یک لیتر آب به آن اضافه کرده تا چغندرها کاملا پخته شود.

۴. سبزی‌های خرد شده را به آش اضافه کرده و آلوها یا برگ قیصی خیس خورده و شسته شده را به همراه رشته آش اضافه کرده و هم بزنید.

۵. حبوبات پخته شده و شیره انگور و همچنین Vinegar سرکه را در مراحل آخر اضافه کرده و درب ظرف را بسته تا این‌که آش جا بیافتد.

۶. اگر در مراحل پخت آب اضافه نکنید آش خوش‌ رنگ‌تر خواهد شد.

۷. این آش را به ذائقه خود می‌توانید ترش‌تر درست کنید یا آنکه به جای شیره و سرکه که طعم آن را ملس می‌کند، کشک بزنید.

 

طرز تهیه آش خوزستانی خوشمزه

 

آش برگ مو؛ سبک جدید آشپزی+ انواع آش های مجلسی

 

مواد لازم

نخود و لوبیا سفید از هر کدام نصف پیمانه
گوشت ۲۵۰ گرم
پیاز ۳ عدد
عدس ۱ پیمانه
برنج ۲ پیمانه
تره خرد شده ۵۰۰ گرم
فلفل قرمز و سیاه به مقدار لازم
نمک و زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه آش خوزستانی:

برای پخت آش خوزستانی، ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کنید و تا صبح چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن‌ها از بین برود. سپس آن‌ها را با آب بپزید در حین پخت حبوبات یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید سپس گوشت را اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا رنگ آن تغییر کند و بعد مقدار زیادی آب جوش روی آن بریزید و اجازه بدهید با حرارت ملایم بپزد.

زمانی که گوشت نرم شد مقداری نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید و بعد از نیم ساعت پختن گوشت‌ها را از داخل قابلمه بیرون بیاورید و برنج خیس خورده را با سبزی داخل آب گوشت بریزید اگر آب گوشت کم بود آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه بدهید با هم کمی بپزند سپس حبوبات پخته شده را اضافه کنید و اجازه بدهید مواد با هم جا بیفتند، نمک و زردچوبه و فلفل آش اگر کم است به آن اضافه کنید.

گوشت‌ها را ریش ریش کنید و آن‌ها را بکوبید و به مواد آش اضافه کنید اگر آش نزدیک جا افتادن بود آن را دائم هم بزنید که ته نگیرد. مقداری پیاز خلالی خرد کنید و آن‌ها را سرخ کنید. مقداری از پیاز داغ را داخل آش بریزید و مقداری را برای تزیین آش استفاده کنید.

 

نکاتی برای تهیه‌ی آش خوزستانی:

• آش خوزستانی ظاهرش شبیه آش شله قلمکار است و برای صبحانه استفاده می‌شود.
• این آش نیازی به ترشی و نعناع داغ ندارد، اما می‌توانید از کشک و نعنا داغ برای تزیین آن استفاده کنید.
• بعضی افراد مقداری گوشت چرخ کرده را تفت می‌دهند و سرخ می‌کنند و آش را با آن تزیین می‌کنند.
• می‌توانید گوشت را در این آش حذف کنید و از قلم و آب آن یا از عصاره‌ی گوشت استفاده کنید.
• سبزی آش خوزستانی را کمی درشت‌تر از آش‌های معمولی بگیرید. در صورت تمایل می‌توانید مقدار کمی جعفری به سبزی آن (تره) اضافه کنید.
• بهتر است از برنج نیم دانه‌ی ایرانی استفاده کنید.
• از ویژگی‌های این غذا تندی آن است؛ و تندی آن را با سلیقه‌ی خود تنظیم کنید.

 

دستور تهیه آش جو

 

آش برگ مو؛ سبک جدید آشپزی+ انواع آش های مجلسی

مواد لازم

برنج نصف پیمانه
جو 1 پیمانه
لوبیا چیتی 1 پیمانه
نخود 1 پیمانه
سبزی آش پاک نکرده 600 گرم
کشک 2 پیمانه
سیر داغ نصف پیمانه
پیاز داغ 200 گرم
نعناع داغ 2 ق غ
نمک ، فلفل به میزان لازم
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری

نخود و لوبیا را قبل از پخت برای اینکه آبش سیاه نشود و نفخ آن گرفته شود و زودتر هم بپزد از 12 الی 24 ساعت قبل با آب گرم خیس میکنیم . و مدام آب آن را عوض میکنیم .و بعد می پزیم.

جو را هم 1 الی 2 ساعت از قبل خیس میکنیم و چرخ میکنیم تا ریز تر شود.

برنج را هم خیس میکنیم .

برای شروع کار ابتدا از یک قابلمه ی بزرگ تر از حدی که میخواهیم غذا درست کنیم انتخاب میکنیم تا راحت تر بتوانیم آش را هم بزنیم . نصف قابلمه را پر از آب میکنیم و برنج و جو را داخل قابلمه میریزیم و اگر با حرارت متوسط تا زمانی که آب داخل قابلمه هنگام پخت به نصف برسد هیچ قاشقی داخل آن برای هم زدن استفاده نکنید به هیچ وجه آش ته نمیگیرد. وقتی برنج و جو پخته شد نخود و لوبیای پخته شده را به آن اضافه میکنیم و چون از جوش میفتد صبر میکنیم تا دوباره به جوش بیاید.

در یک ماهی تابه ای که روی حرارت قرار ندارد حدود 1 الی 2 قاشق روغن میریزیم و پیاز داغ ها و سیر داغ ها را میریزیم . البته کمی هم برای تزیین نگه دارید.نمک ، زرد چوبه ، فلفل و همچنین یک قاشق از نعناعی که داشتیم اضافه میکنیم و همه مواد مخلوط شده را روی حرارت قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و عطر پیاز و سیر داغ بلند شود.سبزی پاک کرده و خرد شده را داخل قابلمه ی آش در حال جوشیدن اضافه میکنیم .بعد پیاز داغ هایی که روی حرارت به مدت 1 دقیقه هم زدیم در داخل آش میریزیم .

البته مقدار کمی را هم نگه میداریم برای زمانی که آش پخت و جا افتاد استفاده کنیم و با استفاده کردن آن آش حالت تازگی پیدا کند .بعد از اضافه کردن پیاز داغ ها باید آش را مرتب هم بزنید چون حرارت شعله باید متوسط باشد . هر کجا که دیدیم آب آش کم شده و احتیاج به آب داشت به مقدار کم کم آب جوش اضافه کنید تا آش حالت آبکی پیدا نکند.

بعد از 45 دقیقه جوشیدن سبزی ها ، کشک را اضافه میکنیم و اگر آش روی حرارت ملایم باشد و مرتب هم بزنیم حدودا نیم ساعت بعد آش جا میفتتد .در آش جا افتاده پیاز داغ هایی که کنار گذاشته بودیم تا در انتهای پخت داخل آش بریزیم اضافه میکنیم .در نهایت آش را سرو میکنیم و با پیاز و سیر و نعنا داغ و کشک تزیین میکنیم.

نکاتی در مورد خوشمزه شدن آش جو

جو به هضم غذا ، کاهش کلسترول ، جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی و همچنین خاصیت نرم کنندگی دارد .
برای خوشمزه تر شدن آش جو ، باید حوصله و وقت کافی برای پخت آش داشته باشید تا جو کاملا باز شود و لعاب بیندازد.
سبزی آش را به نسبت سبزی خورشتی درشت تر خرد کنید.
سبزی آش جو شامل گشنیز ، جعفری ، تره و اسفناج یا برگ چغندر است و هر چه مقدر گشنیز آش بیشتر باشد آش خوشمزه تر می شود.
زمان پخت،غلظت ، میزان هم زدن و میزان آب آش جو متفاوت تر از سایر آش هاست. به طوری که بعضی ها در این آش مقداری رب اضافه میکنند و نیز خیلی ها سبزی بیشتری داخل آش میریزیند تا آش سبزتر شود.
از کشک ساده، کشک زعفرانی، ماست چکیده، حبوبات پخته شده،پیاز داغ و نعنا داغ میتوانید برای تزیین آش استفاده کنید.
برای اینکه آش مزه بهتری پیدا کند میتوانید در آخر پخت آش ، دو قاشق غذا خوری آرد و مقداری زعفران را در کمی روغن داغ تفت دهید و به آش اضافه کنید.
هر چه آب آش کشیده تر باشد آشتان خوشمزه ترمی شود.
اگر بجای آب از آب قلم در تهیه آش استفاده کنید آش شما خوشمزه ترخواهد شد.
برای اینکه حبوبات زودتر پخته شوند و میزان نفخ آنها کاهش یابد باید حتما آنها را از چندین ساعت قبل خیس دهید و طی آن چند بار آّب آن را عوض کنید.

نکات تکمیلی در مورد آش جو

آش جو جزو آش و حلیم میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش جو را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .

 

آش یکی از پرطرفدارترین دسر های رستوران ها به شمار می رود اما در بسیاری از سنت ها آش به عنوان یک غذای اصلی سرو می شود به هر حال آش و انواع آن اگر با اصول طبخ شود بسیار خوشمزه و لذت بخش است به ویژ ه در فصل پاییز و زمستان. آموزش ببینید و از تهیه آن لذت ببرید.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان